Grosserer Madsens 19-årige datter, Amanda, planlægger at stikke af fra familieferien, og Madsen selv kommer på kant med en af de lokale, da han kører nogle høns ned. Blandt personalet er der en ny pige i år. 18-årige Fie kommer for at være køkkenpige, men bliver straks forfremmet af hotelværten. Det vækker harme hos en af de andre stuepiger, der beslutter at modarbejde Fie.
Amanda har væddet med veninden i Hornbæk om hvem, der først debuterer seksuelt, så nu handler det om hurtigt at finde en mand. Hendes far er mere optaget af at få hende godt gift og ser lyset, da en grevefamilie flytter ind på hotellet. En af stuepigerne har haft natligt besøg af en ung mand. Det er strengt forbudt, og hotelværten Julius Andersen er fast besluttet på at finde ud af, hvem af pigerne det er. Andersens moral er dog mindre vigtig, da han ser sit snit til at kigge gennem nøglehullet, når de unge piger bader. Og så bliver kgl. skuespiller Edward Weyse pludselig kaldt til hemmeligt stævnemøde i sommernatten.
Fie har drømt, at hendes far blev syg og faldt om. Hun vil derfor forlade pladsen som stuepige og rejse hjem, men det er ikke helt nemt at få det sagt til fru Andersen eller den unge mand Morten, som er blevet interesseret i hende. Amanda har helt andre planer. Hun er fast besluttet på at vinde væddemålet, om hvem der først er sammen med en mand og sætter alt ind på at komme til fest på et af de store hoteller i Skagen. Her kommer hendes fars interesse for den unge grev Ditmar hende uventet til hjælp. Og så får hotelværtens trang til at kigge gennem nøglehuller, mens de unge piger bader, fatale følger.
Det har regnet og stormet to dage i træk, og gæsterne er begyndt at gå hinanden på nerverne på badehotellet. Weyse rager uklar med teatret om rollebesætningen til næste år, og Amanda bliver overtalt til at tage en tur til Skagen med grev Ditmar. Fru Andersen må klare driften af hotellet alene, nu hvor hr. Andersen er på sygehus efter elektricitetsulykken, og det er noget af en udfordring for Molly Andersen, der aldrig har haft noget med økonomi at gøre.
Det lille badehotel gør klar til hr. Andersens begravelse, men det er ikke alle gæsterne, der synes, det er foreneligt med at holde ferie. For Molly er det en stor mundfuld pludselig at stå med hele ansvaret for hotellet. Kan hun styre både gæster og piger, og kan hun få lov at overtage næringsretten efter sin mand? Fie hjælper, hvor hun kan, men Morten gør det ikke lettere for hende, da han endnu en gang provokerer grosserer Madsen. Alligevel bliver det en ganske særlig aften på Andersens Badehotel, hvor sommernatten viser sig at lokke gæsterne på uvante eventyr. Og ikke mindst den kejtede ungkarl Adam får en uventet oplevelse.
Sommeren er ved at være forbi på badehotellet, og gæsterne forbereder sig på afskeden med det søde ferieliv. Fie får tilbud om at blive vinteren over, men er i tvivl på grund af forholdet til Morten. Fru Fjeldsø gør et sidste desperat forsøg på at finde et passende parti til sin søn Adam, mens Weyse opgiver sin desperate jagt på fru Aurland og lærer noget nyt om kvinders psykologi. Grosserer Madsen gennemskuer grev Ditmar, men satser stadig på ham som svigersøn. Alt tegner lyst, indtil Ditmars plageånd pludselig dukker op på hotellet og truer med at afsløre den unge greves fortid.
Sommeren 1929. Stamgæsterne fra København er tilbage på Andersens Badehotel ved Vesterhavet parat til at lade sig forkæle af de søde, lokale stuepiger og den udsøgte mad fra fru Andersens køkken. Grosserer Madsens datter Amanda er også på vej efter en udenlandsrejse, arrangeret af forældrene for at få hende væk fra en uheldig romantisk forbindelse. Stuepigen Fie ser frem til Amandas ankomst med blandede følelser. Grosserer-datteren er den eneste, der kan hjælpe Fies kæreste, Morten fri af den anklage, der har holdt ham på flugt et år. Men vil hun? Og så flytter to unge mænd ind på hotellet belæsset med rejsegrammofon og jazzplader på jagt efter eventyr.
Hotellet står på den anden ende for at gøre klar til Amanda og grev Ditmars forlovelsesfest. Der er store forventninger, men ikke hos Max, der har stor ulyst til at se Amanda sige ja til en anden. Molly Andersen har hentet ekstra hjælp på Hotel Udsigten, men der kommer røg i køkkenet, da det viser sig, at den lånte stuepige er selvsamme Jenny, der netop er blevet gift med kokkepigen Marthas kæreste. Weyse tager nye midler i brug i sit forsøg på at forføre kontorchef Aurlands kone, mens Amanda er nødt til at minde sin far om, hvad han lovede for, at hun til gengæld gik med til forlovelsen. Og så genser Fie endelig Morten efter et helt år.
Ti år efter han rejste i vrede, vender den afdøde hotelværts søn, Poul, hjem fra Amerika for at afslutte arvesagen med fru Andersen. Blandt pigerne i køkkenet gættes der på, hvad der egentlig skete mellem den alvorlige unge mand og hans far, og om han mon er kommet nu, fordi han vil overtage hotellet? Amanda har lagt sin far på is, indtil han holder sin del af aftalen og frikender Morten, men så opdager hun pludselig en hemmelighed, der kan løse problemet helt uden grosserer Madsens hjælp. Fru Aurland er fortvivlet over forholdet til skuespiller Weyse og beslutter i stedet at forføre sin mand.
Molly forsøger at låne de ekstra penge til Pouls arveandel, men får nej i banken. Da en køber melder sig til at overtage hotellet, synes Fie, det er på tide, Poul får at vide, hvad han udsætter fru Andersen for. De kvindelige gæster er trætte af deres mænds ugidelighed og tager en tur til Skagen, men herrerne viser sig fint i stand til at køre en fest uden dem. Morten vender hjem fri for alle anklager, så Fie og han kan endelig være sammen. Og Amanda og Max bliver fanget af et tordenvejr, mens lillesøster Vera og frøken Vetterstrøm prøver at komme i kontakt med den afdøde hotelvært.
Molly er blevet lovet, hun kan køre videre som forpagter og beholde sine piger, selv om købmand Damgaard køber hotellet. Det viser sig dog hurtigt, at købmandsparret ikke har det reneste mel i posen. Fru Fjeldsø går i chok over et brev fra sin søn i Sverige, så hendes søster Lydia må tage utraditionelle midler i brug for at finde ud af, hvad der er sket. Madsen er grebet af aktie-feber efter store gevinster på det amerikanske marked, og Poul finder endelig frem til sin ungdomskærlighed. I køkkenet sker der også ting og sager, da Edith får en idé til, hvordan hun og de andre piger kan forhindre, at fru Andersen skriver under på købmandens salgsaftale.
I næstsidste afsnit synger sommeren på sidste vers, og det er blevet sandhedens time for både gæster og ansatte på det lille hotel. Det bliver sværere og sværere for Morten at skjule for Fie, hvad han tjener de mange penge på. Helene Aurland er nødt til at beslutte, om hun skal fortælle sin mand, at det barn, hun venter sig, ikke er hans, men skuespiller Weyses. Og Amanda og Max lægger planer for, hvordan de kan mødes efter ferien, indtil også sandheden rammer dem. Kun Fru Fjeldsø er helt afklaret. Hun er blevet svigtet af sin søn, Adam, og det er uopretteligt. Lige indtil Adam pludselig dukker op og præsenterer sin søde hustru.
Madsen har tjent styrtende på aktiebørsen i New York, så han og fruen lejer hotellet til et privat jagtselskab for at fejre en glædelig begivenhed i familien. Fie og Molly har haft travlt med at åbne uden for sæson, og pigerne er ekstraordinært indkaldt. Amanda slås med vemodigheden over at være tilbage efter bruddet med Max og finder en fortrolig i Fie, mens den jaloux skuespiller Weyse frygter, at han vil komme til at gøre en ulykke på sin rival, kontorchef Aurland, midt under jagten. Men intet går som forventet denne oktoberweekend i 1929, hvor det blæser op til en voldsom storm.
Så er det igen blevet sommer, og fru Andersen og hendes piger åbner badehotellet til en ny sæson. Vi skriver 1930, og verdenskrisen banker på lige uden for landets grænser, men det er ganske andre ting, der optager stamgæsterne. Grosserer Madsen kæmper for at komme tilbage på toppen efter fallitten sidste efterår. Fru Aurland frygter, hendes mand skal finde ud af, han ikke er far til parrets nyfødte søn. Amanda er tilbage i ægteskabet med Grev Ditmar, men drømmer stadig om Max. Og Weyse kommer i selskab med en ung skuespillerelev, der viser sig at være en pige med flere talenter.
En vagabond, der har nyt om den forsvundne Morten, bliver beværtet på hotellet med øl og brændevin og når at gøre indtryk på især en af pigerne. Amanda og Ditmar vender efter begravelsen af den gamle greve tilbage til hotellet ledsaget af Ditmars mor, der begynder at få færten af Amandas forhold til Max. Samtidig ventes besøg af to fine herrer, der skal vurdere, om den unge greve egner sig til at overtage farens plads i Landstinget. Madsen prøver ihærdigt at finde finansiering til sit nye byggeprojekt, mens fabrikant Frigh bliver mere og mere optaget af hr. Weyses unge skuespillerelev, frøken Kitty Hansen.
Madsen har pantsat sin hustrus smykker for at skaffe kapital til det nye byggeprojekt. Det giver søgang i ægteskabet, men fru Madsen får uventet hjælp, da den hemmelighedsfulde sagfører Kvist flytter ind på hotellet. Amanda er flyttet ned til Max i sommerhytten, men hun er bange for, at Ditmar vil gøre alvor af at tage den økonomiske støtte fra hendes forældre. Weyse gør, hvad han kan for at beskytte sin unge skuespillerelev Kitty Hansen mod fabrikant Frighs tilnærmelser, men må sande, at hun går sine egne veje. Mortens gamle barndomshjem bliver pludselig solgt, hvilket giver Molly og Fie anledning til endelig at kontakte Morten.
Amanda og Ditmar er blevet enige om, hvordan de skal håndtere deres proformaægteskab, men hverken Ditmars mor eller Max er helt med på den plan. Frøken Vetterstrøm vender tilbage fra København, da hun fejlagtigt tror, at fru Fjeldsø er syg. De to søstre får endelig talt ud godt hjulpet af en flaske likør. Weyse kaldes pludselig til møde på teatret, der har modtaget et anonymt brev, der truer den gode skuespillers karriere. Og så flytter Fies far ind i det lille husmandssted, hvor Morten har boet. Det vækker gamle følelser hos Fie, men fundet af en nøgen mand på stranden får hende snart på andre tanker.
Både Max og fabrikant Frigh lider af kærlighedssorger. Max fordi Amanda har lagt ham på is, efter han kvajede sig over for Ditmars mor. Frigh fordi hans længsels genstand, den unge skuespillerelev Kitty Hansen, er rejst tilbage til København. Men så modtager de to herrer begge et brev, der skaber fornyet håb. Fies far er flyttet ind på husmandsstedet og plages af mismod over sin triste skæbne. Fru Andersen sætter sig for at muntre ham op. Det lykkes over al forventning. Og midt i det hele får hotellet pludselig besøg af selveste statsminister Thorvald Stauning.
Fabrikant Frigh har besøgt Kitty i København og beslutter at tage tilbage til hotellet for at lægge kortene på bordet. Men hvordan fortæller man sin kone, at man forlader hende? Frigh vælger at søge råd hos den mest erfarne på området, skuespiller Weyse. Samtidig venter Max og grosserer Madsen utålmodigt på svar fra arkitektkonkurrencen, der kan sætte gang i forretningen. For fru Aurland er ventetiden derimod slut. Hvis hendes mand har fundet ud af, han ikke er far til deres barn, er det på høje tid, hun får talt ud med ham, koste hvad det vil. Men så modtager Weyse en længe ventet opringning, der vender op og ned på det hele.
Det er blevet efterår. Edward Weyse er blevet afskediget fra teatret og lever af at spille klaver til stumfilm i en biograf. Han opsøges af Amanda, der har fået arbejde som assistent for den selvoptagede og koleriske filminstruktør Gerhard Flügelhorn, der tilbyder Weyse en rolle i sin nye film. Hotellet åbner uden for sæsonen, så filmens sidste scener kan indspilles herude i fred og ro. Uheldigvis er rygtet om de spændende optagelser nået de gamle gæster, så pludselig er filmholdet ikke længere alene. Fru Andersen er blevet syg og opholder sig ovre hos Fies far, der er sikker på, hun vil få det bedre, hvis hun får fortalt Morten den store hemmelighed.
Så er det blevet sommer igen ved Vesterhavet. Kalenderen siger 1931, og aviserne er fyldt til randen med fallitter og verdenskrise, men det afholder ikke de københavnske stamgæster fra at være tilbage på det lille hotel, hvor Fie har overtaget den daglige ledelse. Stuepigen Edith er dog sikker på, at det er noget helt andet, Fie drømmer om, så hun allierer sig med den spirituelle frøken Vetterstrøm for at finde ud af det. Skuespiller Weyse rider på en bølge af succes i filmens verden og har for at være i fred bildt pressen ind, at han ferierer ved Gardasøen. Det kommer han bitterligt til at fortryde, da hans dødsfjende fra teatret, Sophus Poulsen flytter ind ledsaget af Weyses ekskone.
Fies lillesøster, Ane, bliver bortvist fra sin plads hos præsten, så Fie påtager sig ansvaret for hende, men Ane er ikke sådan at holde styr på. Amanda får endelig lokket Max over til hotellet, hvor Weyse er ved at blive drevet til vanvid af skuespillerparret Bette og Sophus Poulsen, der har overtaget underholdningen. Da plageånderne har tænkt sig at blive hele sommeren, må højere magter tages til hjælp. Grosserer Madsen har stadig blikket stift rettet mod grev Ditmars lukrative ejendomme i København og kæmper desperat for at finde pengene, før Ditmar når at sælge til anden side. Men så flytter Ditmars tyske kusine Mitzi ind i selskab med Ditmars mor, der har skjulte hensigter med besøget.
Fies lillesøster Ane er syg efter at høre Jesper spille på Hotel Udsigten, men Fie vil ikke give hende lov. Ane lægger planer alligevel, hvilket sætter Edith i lidt af en kattepine. Weyse har fået tilbudt en ønskerolle, der vil bringe ham i triumf tilbage til Det kongelige Teater, men distraheres voldsomt under indstuderingen af en letpåklædt fru Aurland. Og så opdager hr. Aurland til sin forfærdelse nye sider hos grev Ditmars tyske kusine Mitzi, mens Madsen opdager sider hos Morten, der giver den gode grosserer en idé til, hvordan han endelig kan få skovlen under den unge skibsreder.
Fru Frigh får endelig selskab, da datteren Bertha og guvernanten kommer fra København. På stationen møder de en fattig feriedreng, hvis skæbne på forunderlig vis bringer fru Frigh i kontakt med en sympatisk enkemand. Frk. Vetterstrøm har ganske livagtigt drømt, at hendes helt store kærlighed fra de unge år vil flytte ind på hotellet. Og hr. Aurland er rejst til København for at debattere i radioen med den nazi-begejstrede docent Knabstrup, så fru Aurland må have Weyse til at passe Severin, hvilket har en uventet effekt på den selvoptagede skuespiller.
To af pigerne er blevet sløje, så i køkkenet opstår der frygt for, at det er madforgiftning, og at nogle af gæsterne også er ramt. Amanda er tæt på et job hos reklamedirektør Holger Scharff, så hun og Max inviteres på en blæsende sejltur med direktøren. Madsen har sat sagfører Kvist til at grave i Mortens fortid og venter utålmodigt på svaret, mens Weyse og fru Aurland indser, at næste skridt i planen om en lille-søskende til Severin er at forføre hendes mand. Det viser sig sværere end antaget, da Adolf Hitlers erindringer har frataget kontorchefen enhver lyst.
Det trækker op til uvejr. Madsen har ikke desto mindre til familiens overraskelse arrangeret heldagsudflugt til Råbjerg Mile. Hvad går der af den gode grosserer? Ane ved, hun ikke kommer uden om at fortælle sin far, at stævnemødet med Jesper har fået følger, men hun frygter fars reaktion. Fru Frigh er i sin mands fravær stadig mere optaget af den lokale husmand, Arne Kokholm, mens fru Aurland bliver mere og mere uforsigtig i sit hemmelige forhold til Weyse. Og så åbner himlen endelig sine sluser i et voldsomt skybrud, der sætter hotellet på den anden ende og bringer både afsløringer og tættere forbindelser med sig.
Sommeren går på hæld, men sorger og glæder er langt fra forbi på det lille hotel. Grosserer Madsen modtager et brev fra magistratens byggeafdeling i København, der sender ham på noget af en rutsjetur. Weyse og fru Aurland venter i rædsel og spænding på hr. Aurlands træk, efter han har gættet, hvem der er far til Severin. Fru Fjeldsø er bragt ud af balance over doktor Plougs overraskende kærlighedserklæring, mens fru Frigh prøver at finde sine ben efter hendes mand har besluttet at følge den unge Kitty Hansen til Amerika. Da Molly Andersen kaldes til hastemøde i banken, bliver det også en skæbnetime for hotellet.
Sommeren 1932. Det er et år siden, Morten forærede Fie hotellet, men siden har hun næsten ikke set ham, for han er sammen med Madsen i gang med et stort byggeri i København. Men stamgæsterne er mødt talstærkt op. Familien Madsen, hr. Weyse, fru Fjeldsø og hendes søster, og kontorchef Aurland med hustru og sønner samt familien Frigh. Dog ikke hr. Frigh, for parret ligger i skilsmisse, så fruen ser helst, at herren holder sig væk. Midt i idyllen ankommer den hovedrige københavnske vekselerer August Molin med sin svenske hustru, og Weyse bliver straks betaget af fru Molin. Et farligt spil, for hr. Molin rummer en voldsom jalousi. Og det er ikke den eneste hemmelighed, hr. Molin bærer på.
Grosserer Madsen er tæt på at lukke købet af det billige tømmer, som Molin har foreslået ham. Imens prøver Molin ihærdigt at skjule, at han er på fallittens rand, og at træet ikke som påstået tilhører en af hans klienter, men derimod ham selv, købt for klientens penge uden dennes vidende. Samtidig skal Molin sørge for, at hans smukke hustru holder sig fra skuespiller Weyse. Til gengæld sker der gode ting for Amanda, der får solgt en idé om en reklamefilm med netop Weyse. Imens arrangerer fabrikant Frigh en kroketturnering, Edith bliver stillet ansigt til ansigt med den mand, hun engang drømte om, og Fies lillesøster, Ane, demonstrerer, at hemmeligheder ikke er forbeholdt hotellets gæster.
Den fornemme vekselerer August Molin er blevet ramt af nervøs mave. Salget af det jyske bygningstømmer til Madsen trækker ud, så i dag er absolut sidste chance, hvis ikke Molins bedrageri mod en dement klient skal blive afsløret. Fru Alma Molin har for en stund fortrængt den knibe, parret befinder sig i, og glæder sig til at indspille Amandas reklamefilm nede på stranden. Weyse har også sagt ja til at deltage uden at vide, at optagelserne vil komme til at vække følelser til live, han troede, var fortid. Endelig forsøger Valter sig endnu engang hos Edith, og kontorchef Aurland opdager Otilias store interesse for litteratur og kommer med et overraskende forslag til den fornuftige stuepige.
Lille Severin er blevet stukket af en hveps, men Weyse er sikker på, det er en hugorm, og mener, det kræver handling. Morten ønsker også handling, efter Madsen egenrådigt har købt Molins jyske bygningstømmer, men mødet mellem de to kompagnoner forløber anderledes, end Madsen har frygtet. Og så er Edith blevet forelsket til op over begge ører. Utåleligt for Otilia, der får lyst til at prikke til lyksaligheden. Anderledes fredeligt er der mellem ægtefællerne Molin efter det vellykkede træ-salg og udsigt til en endnu større gevinst, hvis det lykkes at hjælpe Frigh. Endelig stilles Fie over for et svært dilemma, da Frøken Duelund i hatteforretningen opdager, at Ane har løjet for hende.
Grosserer Madsen er sikker på, at Morten er ude på at snyde ham og sætter en mildest talt vrangvillig Max til at spionere. Hos Ane og Fie er endnu større ting på spil, da Anes nyfødte baby er blevet fjernet af Jespers far og anbragt på et ukendt børnehjem. Fie indser, at kun Jesper kan hjælpe, men hvordan finder hun ham? Og så får grev Ditmars tyske hustru, Mitzi, besøg sydfra, da hendes lillebror og hans nazistiske venner gør deres indtog. Imens fortsætter magtspillet mellem ægtefællerne Molin, der får vanskeligere og vanskeligere ved at skjule krisen. Og da fruen pludselig tager en overraskende beslutning, sætter det en kærligheds-lavine i gang, der breder sig til flere af de andre gæster.
Det er blevet januar 1933, og hotellet har for længst lukket ned for sæsonen. Men da grosserer Madsen og fabrikant Frigh opdager, at to af de gamle venner i al hemmelighed er blevet gift, overtales Fie til at åbne helt ekstraordinært til en lille overraskelsesfest. Så alle de faste gæster trodser både vinter og politisk stor-krise og sætter atter kurs mod det nordjyske. Men hvad siger brudeparret mon til overraskelsen? På denne historiske januar-dag, hvor demokratiet står sin prøve i det store politiske forlig i statsministerens lejlighed i Kanslergade samtidig med, at Hitler kommer til magten i Tyskland, udspilles et menneskeligt drama på det lille badehotel om liv, død og kærlighed.
Der er gået seks år, vi er i sommeren 1939. Mørke skyer trækker op over Europa, men stamgæsterne er atter rejst på ferie. Amanda kæmper for at holde liv i sit lille reklamefilm-firma, men finder ikke megen hjælp hos sin søster, Vera, en ung dame med faste meninger. Fru Frigh er blevet leder af tobaksfabrikken og har store planer for sin voksne søn, Leslie, men hun har ikke taget højde for den nye stuepige, Nana. Skuespiller Weyse prøver at glemme et pinligt uheld på scenen i foråret. Og grosserer Madsen håber på at få lov til at bygge i nazi-Tyskland, mens fru Fjeldsø forsøger at hjælpe sin svigerdatters bror, den østrigske jøde Robert, der er på flugt fra de selvsamme nazister.
Leslie er betaget af stuepigen Nana, der reddede ham fra at drukne, og foreslår et hemmeligt stævnemøde, mens Weyse beordres tilbage til barndommen af den psykolog, der skal kurere hans sceneskræk. Amanda får besøg af grev Ditmar og Philip, der ikke kun har gode nyheder i bagagen, mens fru Andersen til gengæld vender hjem fra England med et overraskende tilbud til Edith. Og så erfarer fru Fjeldsø alarmerende nyt om sin svigerdatters bror, den østrigske jøde Robert, der blev afvist ved den danske grænse.
Da fru Fjeldsøs slægtning, den østrigske jøde Robert, flygter fra en tysk koncentrationslejr, giver det dønninger helt op på det lille hotel, hvor Madsen samtidig har møde med en tysk herre, der skal hjælpe grossereren ind i varmen hos de nationalsocialistiske magthavere. Skuespiller Weyse er derimod mere optaget af dagens møde med psykologen, der har planlagt hypnose for at hjælpe ham ud af hans sceneskræk, mens Leslie opdager en ny side hos stuepigen Nana, og Amanda efter bruddet med Max møder trøst fra uventet kant.
Grosserer Madsen er tæt på sine drømmes mål - at få lov til at bygge i Tyskland, men hvad hvis nazisterne dernede finder ud af, at hans yngste datter er med til at skjule den illegale jødiske flygtning, Robert? Imens står Amanda over for et svært valg: Enten må hun satse hele sit lille firmas økonomi eller opgive muligheden for at producere den store turistfilm. Så ser livet anderledes gunstigt ud for skuespiller Weyse, der endelig kommer fri af sin sceneskræk, dog kun for at drage på et eventyr, han slet ikke kan overskue.
Efter at have været ung med de unge nogle dage vender Weyse tilbage til hotellets trygge og rolige rammer. Men det skal snart vise sig, at den kriseramte skuespillers trængsler kun lige er begyndt. Madsen til gengæld er i hopla, da han opnår nazisternes godkendelse til at bygge i Tyskland. Men glæden varer kun, til han stilles over for et dybt irriterende samvittighedsspørgsmål. Endelig bliver det sandhedens time for Vera og hendes forhold til Robert. Og Nana får et besøg hjemmefra, der kommer til at vende op og ned på det hele.
Weyse er tappert tilbage fra hospitalet, men må gribe dybt i posen med dårlige undskyldninger, da hans kone dukker op og spørger til hans manglende vielsesring. Heller ikke Madsen har den letteste gang på jord, hvis han både skal bevare sit ægteskab og lande aftalen med Tyskland. Ja, mange tråde skal redes ud i sæsonens sidste afsnit, hvor Vera må sande, at det kræver ekstra opfindsomhed, hvis Robert skal komme sikkert til Sverige. Og hvor Amanda endelig finder vejen til en ny begyndelse.
Sommeren 1940. Trods krig og besættelse slår Amanda dørene op til sin første sæson som ny ejer. Lettede over at slippe væk fra de tyske uniformer i gadebilledet søger alle gæsterne straks mod det lille hotel. Madsen som den eneste i egen vogn trods benzinrationering og kørselsforbud. Fru Frigh kommer i selskab med sin voksne datter, Bertha, der har hovedet fuld af en hemmelig forelskelse, mens fru Frigh selv er mere optaget af den venlige herre, de møder i toget. Alt ånder fred og ingen fare, indtil Weyses to drenge kommer på tværs af et par badende tyske soldater.
Fru Weyse frygter, at fanden er løs, når værnemagten opdager, at familiens yngste søn har stjålet en soldaterbog fra dem. Weyse lover at skille sig af med bogen, men sådan leger man ikke med det tyske herrefolk. Samtidig vender Molin tilbage fra Berlin med et meget fristende tilbud til Madsen om et nyt samarbejde med tyskerne. Men er det mon klogt at sige ja til nu, hvor Danmark er besat? Krig og besættelse holder heldigvis ikke drifterne tilbage, så den nye gæst, Johan Ramsing, gør fortsat stormkur til fru Frigh, ligesom der pludselig viser sig en bejler til datteren Bertha.
Sommeren 1941. Den tyske besættelsesmagt har beslaglagt nabohotellet, men det kan sandelig ikke holde stamgæsterne væk. For som Edward Weyse siger: Hvis bare vi lader som om, de ikke er der, så er de der ikke. Den folkekære skuespiller er i øvrigt i gang med at skrive sine erindringer, grosserer Madsen er opsat på at genopdage erotikkens glæder, mens fru Frigh helt har fortrængt, at en ægteskabssvindler sidste sommer franarrede hende en formue. Alt tegner lovende, men så kommer en kommunistisk teatermaler, to tyske soldater med en kikkert og en ortopædkirurg fra Gentofte til at vende op og ned på det hele.
Løjtnant Kiessling viser sig igen som Amandas hjælper, da han får flyttet den tyske afspærring af stranden. Men han har dog et lille ønske til gengæld. Da Weyse ikke kan komme videre med sine erindringer, fordi fruen er strandet i København med den eftersøgte teatermaler Svend Damm, fødes en dristig plan for at komme af med snylteren. Men går det mon? Fru Frigh er i chok efter gensynet med svindleren fra sidste sommer og har mest lyst til at glemme det hele, men så tager hendes handlekraftige datter affære. Midt i alt dette bliver grosserer Madsen pludselig blandet ind i en ung tysk soldats skæbne.
Heldagsregn og så netop i dag, hvor Madsen venter Seerup og hans fornemme amerikanske hustru. Fru Frigh og fru Madsen hjælper igen fru Weyse med brevkassen for fortabte kvinder, men pludselig er det de tre damers egne ægteskaber, der bliver emnet. Og så flytter en gæst fra fortiden ind på værelse 8.
Ellinor Seerups hotelplaner griber om sig, og alle retter vreden mod Madsen. Weyse frygter fiasko og prøver at komme ud af aftalen med teatret. Molin frygter oberst Fuchs' hævn, mens Trine endelig finder en, der forstår hende. Og så tager Amanda og Frida hul på deres nye liv i det krigsødelagte Hamborg.
For både seerne, skuespillerne og skaberne bag 'Badehotellet' var det med blandede følelser, at nu kom sidste omgang med somre på det elskede hotel. Den tiende og sidste skulle sætte punktum og kronen på det store værk, som serien over årene har udviklet sig til at være. Det er lykkedes forfatterne bag serien 'Badehotellet' at skabe nogle figurer og karakterer, der er vokset på både seerne og på de skuespillere, der har bragt dem til live. Så det er svært for alle at sige farvel til det hele, når man har være sammen i over ti år. Vi er med fra første 'værsgo!' til sidste '… og tak!', når der tjekkes ud for sidste gang på 'Badehotellet', en af de største danske tv-succeser i nyere tid.
'Badehotellet' er en af TV 2s helt store satsninger, og det er lykkedes at lave en historisk serie, som har taget danskerne med storm. Over 150 mennesker været involveret i arbejdet, og alle har kæmpet for at få produktionen til at blive en succes. Som afslutning på sæson 2 viser TV 2 'Badehotellet - et kig bag kulissen', som fortæller, hvordan serien er blevet skabt. Vi løfter sløret for de omfattende visuelle effekter, er med på optagelse på settet, møder kostumedesigneren, der har genskabt 20'ernes klædestil, og vi hører forfatternes tanker bag serien. Og så afslører vi, hvor hotellet rent faktisk ligger.
Tag med en tur bag kameraet for at se, hvor megen præcision det kræver at skabe den populære tv-serie 'Badehotellet'. Vejret, moden, maden og musikken spiller alle en særlig rolle i serien om personalet og gæsterne på hotellet ved Vesterhavet, og der er meget, der skal falde på plads, så afsnittene bliver så helstøbte, at vi som seere slet ikke bemærker det store arbejde, der ligger bag. Mød bl.a. kostumier Margrethe Rasmussen, forfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad og få svar på, om det virkelig er hr. Weyse (Jens Jacob Tychsen), der spiller klaver og synger, når vi går bag kameraet på 'Badehotellet'.
Fie og resten af personalet har lukket badehotellet ned for sæson 4, og gæsterne er rejst hjem, så nu er der mulighed for at komme med bag om produktionen. Hvilke tanker ligger for eksempel bag trekantsdramaet mellem hr. Weyse, fru Helene og hr. Aurland, og hvem finder på alle Madsens lyssky planer? Vi følger de to manuskriptforfattere, Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, på helt tæt hold og inviteres indenfor under tilblivelsen af den nye sæson.
Hvordan så livet ud for danskerne - det sidste år med fred i lang tid? 1939 var et særligt år for Danmark og resten af Europa. Landet var ellers på mange måder i topform. Hverdagen var fuld af fremskridt, og danskerne nød igen livet efter at have overstået en årrække med krise, fattigdom og arbejdsløshed. Biografbesøg og betalt ferie blev normalt – livet var herligt. Men syd for grænsen begyndte det at buldre. Med klip fra tv-serien, ekspertinterview og originale filmoptagelser fra 1939 giver programmet os en historisk rejse tilbage til "Badehotellet"'s tid.