Hvem bliver USA's nye preæsident? Og hvad betyder det for Danmark, at det bliver netop ham?
Mere end halvdelen af verdens madvarer bliver kasseret. Enorme mængder af sund og god mad bliver sorteret fra allerede ude på landbrugene og i butikkerne . Et tysk dokumentarprogram går tæt på madspild for milliarder.
Danmark har overtaget EU-formandskabet i en tid, hvor Europa er ved at falde fra hinanden. DR's korrespondenter, Mette Fugl og Ole Ryborg, har statsministeren i krydsild for at få svar på, hvordan hun vil håndtere udfordringen.
I USA fører Mitt Romney lige nu kampen om at blive republikanernes kandidat til præsidentposten. Men han er også mormon - og er amerikanerne klar at få en præsident, der er mormon? Vi forsøger at besvare spørgsmålet og giver et indblik i mormonernes lukkede verden.
Det arabiske forår har ændret den politiske scene i mange af de arabiske lande, der ligger omkring Israel. De islamiske partier har vundet frem ved de første demokratiske valg, og det har fået Israel til at opruste. Men har de noget at frygte? Vi er taget til Israel og Egypten for at finde svaret.
Forældre, der ikke har råd til mad til børnene. Kvinder, der presses ud i prostitution for at overleve. Og dødssyge mennesker, der ikke har råd til den nødvendige medicin. Det er ikke den tredje verden - det er Grækenland i dag. Vi fortæller om de menneskelige konsekvenser af den gigantiske gældskrise.
Romaerne selv kender alle fordommene, der har eksisteret i generationer, og over hele Østeuropa tager hadet og racismen mod den udskældte befolkningsgruppe til. Vi har besøgt den tjekkiske højrefløj - og de romaer, der for alvor mærker vreden.
Intet sted i verden ramte finanskrisen så brutalt som i Island. Og selvom de har opgivet livet på første klasse, så kæmper islændingene her 3 år efter stadig for at komme tilbage på sporet. I lyset af den lurende statsbankerot i Grækenland er Horisont taget til Island.
Mens det meste af verden fordømmer det syriske styres angreb på sin egen befolkning, bakker formanden for Dansk Syrisk Forening 100 procent op om præsident Bashar al-Assad. Hør formanden i debat med syriskfødte Naser Khader, der kalder ham for Assads danske papegøje.
Vladimir Putin er på vej tilbage som præsident i verdens største land. Men noget er forandret de seneste måneder - der har været voksende protester mod Putin overalt i Rusland. Spørgsmålet er, om det reelt kan ryste Putin? Horisont rejser med den Transsibiriske Jernbane gennem Rusland for at finde svaret.
Det er nu 1 år siden, at Japan blev ramt af det kraftige jordskælv, der udløste både tsunami og atomkatastrofe. Over 100.000 mennesker måtte flygte da Atomkraftværket Fukushima begyndte at nedsmelte. Vi er rejst tilbage for at møde nogle af de mange ofre for atomkatastrofen.
- Jeg lagde min hånd på hendes bryst, der var intet tegn på liv, hun var død. Fotografen Paul Conroy mistede to kollegaer i Syriens krigszone. Han blev selv hårdt såret, men overlevede, og fortæller her sin horrible og enestående historie.
Hvad er det for et samfund, afghanerne står tilbage med, når vesten om få år trækker kamptropperne ud? Vi er taget til Afghanistan, hvor Taliban igen står stærkt, økonomien er svag og kvinderne frygter for deres fremtid.
Sydafrikanske Tabisha er ekstrem fed. Hun ved ikke, præcis hvor meget hun vejer, hun ved bare, at det er for meget. I dag er der flere i verden, der dør af fedme end af sult. Vi ser nærmere på den globale fedmeepidemi.
Når sagen mod norske Anders Breivik begynder mandag, vil der være fokus på hans syn på indvandrere og højreekstremisme. Men hvad med de mange timer, dage og nætter han tilbragte i cyberspace? Horisont får en række bud på om voldelige computerspil er elektronisk teambuilding, harmløs underholdning eller decideret psykopattræning.
Det er dagen efter første runde af det franske præsidentvalg. Horisont er taget på Tour de France for at tegne et billede af franskmændenes frygt for fremtiden og drømme om et bedre liv. Hvad er den kommende præsidents vigtigste opgave?
Vi er taget på scooter rundt på en græsk ø - umiddelbart et paradis, men selv sol og sandstrande kan ikke skjule den voksende frustration blandt grækerne. Et valg står for døren, og efter det vil græsk politik aldrig være det samme.
Mens Europa og USA kæmper med økonomisk krise, trodser Kinas elite den globale nedtur og tjener styrtende med penge. Inden for de næste ti år vil halvdelen af verdens milliardærer være kinesere. Mød nogle af Kinas rigeste kvinder og mænd.
Tegneserien 99 har noget så sjældent som en muslimsk superhelt som hovedperson, og manden bag serien er blevet hyldet af selveste den amerikanske præsident. Se den utrolige historie om skabelsen af superhelten.
I det meste af verden findes der børn uden forældre - børn, der er blevet forladt eller forsømt - og som har brug for et nyt hjem. Men det kan være en udfordring at finde familier til de mange adoptivbørn og i USA går man nye veje for at markedsføre børnene. De bliver blandt andet sendt op på en catwalk foran potentielle plejeforældre.
De er drenge, men føler sig som piger. Se et portræt af Thailands såkaldte ladyboys, der også kaldes det tredje køn. De er ikke bare en turistattraktion som kan købes for penge eller som danser can-can på et podie i Bangkok - de er også skolebørn, succesfulde modeller og endda borgmestre.
I sæsonens sidste Horisont giver vi ordet til vores korrespondenter og nogle af de historier, der ellers ikke finder plads i den daglige nyhedsstrøm. Tag med til en schweizisk alpeby, der har sagt nej tak til guld for milliarder af kroner. Til Beirut, der er blevet et mekka for plastickirurgi. Mød en japaner, der er i gang med at lave en elevator til rummet. En afghaner, der vil lave første og eneste golfbane nær Kabul. Og en ukrainsk kvindegruppe, der smider bluserne og giver en opsang til de kommende danske EM-fodbold fans.
Se en oscarvindende dokumentar om en britisk-pakistansk plastickirurg, der tager til Pakistan for at hjælpe kvinder, der har været udsat for syreangreb, med at genskabe deres ansigter - og deres liv.
Sydkoreas skolebørn er verdens bedste. Eleverne scorer højt i internationale målinger og otte ud af ti fortsætter på universitetet. Men stræberiet har en høj pris, og nogle beskylder ligefrem Sydkorea for at uddanne små robotter.
I 22 år har Connie Hartman kæmpet for at få hverdagen til at hænge sammen, men en dag får hun et brev med posten - og en check på over en million kroner. Connie er blevet ramt af den revolution, der rammer stat efter stat i USA: Naturgas-boomet. Men at udvinde gassen fra undergrunden har skabt voldsom debat, så mens nogle kalder det en revolution, frygter andre for de miljømæssige konsekvenser.
Piger helt ned i 6-års alderen bliver kidnappet og misbrugt som sexslaver i Afghanistan. De er ofre for narkosmuglere, der udnytter deres forældre på grund af deres opiumsmarker. Se den rystende historie om de fortabte afghanske piger.
Horisonts Thomas Ubbesen var en af de første journalister, der kom til Haiti i dagene efter jordskælvet 12. januar 2010, hvor flere hundredetusinder mistede livet. Han er taget tilbage for at lede efter nogle af dem, vi lærte at kende dengang. Se om det lykkes at finde ni-årige Andy, der så sin søster dø, Vanel, der kæmpede for at holde en hel familie i live, Ginette, der intet havde at give sine ti børn eller Olquince, der sang om retfærdighed midt i infernoet.
Mohannad plejede at studere engelsk litteratur på universitetet i Aleppo. Nu kæmper han i landets voldsomme krig. Regimet bomber konstant, et normalt liv og kærligheden er sat på stand-by, og hans kamp for frihed risikerer at koste ham den ultimative pris. DR's mellemøstkorrespondent Puk Damsgård har fulgt Mohannad til frontlinien i Aleppo.
En kæmpe svømmehal, der aldrig bliver svømmet i, et gigantisk stadion, der aldrig er blevet brugt - den italienske ø Sicilien er berømt for mafia og korruption, men er også fuld af groteske eksempler på Europas økonomiske uansvarlighed. Thomas Ubbesen har besøgt Sicilien, der nu er sat under administration.
For præcis fem år siden slog Burmas militærdiktatur brutalt det berømte munke-oprør ned. I dag er landet Asiens nye håb.
I Californien bor en mor med to små børn i en bil. I Florida bor en familie på otte på et motelværelse. Horisont om middelklassefamilier, der havde alt - men som i dag kæmper for at overleve finanskrisen i USA.
Kløften mellem rige og fattige i Storbritannien er enorm - og vokser. Mens London buldrer af sted efter et vellykket OL, hænger håbløsheden tungt over små byer i udkantsområderne. Horisont besøger milliardærernes legeplads i London - og fattige briter uden håb, blot få hundrede kilometer fra hovedstaden.
I Kina finder vi 150 medlemmer af det kommunistiske parti på listen over landets rigeste, mens flere hundrede millioner mennesker lever i yderste fattigdom. Mød den excentriske milliardær - og de fattige, der fortsat må klare sig for 1000 kroner om året. Kinas nye leder Xi Jinping står over for en kæmpe udfordring, når han om få uger overtager magten: Han skal få styr på pengene, bekæmpe en omfattende korruption og mindske forskellen på rig og fattig.
To af de fire søskende i familien Sagiv sluttede sig pludselig til Israels ultra-ortodokse jøder - en lukket verden med strenge, religiøse regler. Det splittede familien. Vi følger familiens - og Israels - dilemma med den hastigt voksende gruppe af ultra-ortodokse jøder, der hverken vil arbejde eller aftjene værnepligt.
Han dækkede sit første amerikanske valg i 1984, da Ronald Reagan blev præsident. Her 28 år senere følger DR's Steffen Gram de sidste afgørende dage i kampen mellem Obama og Romney - og ser tilbage på USA's historie gennem de seneste tre årtier.
DR1,5. november 2012
Som kvindelig politibetjent i Afghanistan sætter Nigara hver dag livet på spil. Taliban har forsøgt at dræbe hende - blot fordi hun er kvinde. Horisont er taget til det sydlige Afghanistan for at følge en modig - og usædvanlig - politi-kvinde.
Nazister og højrenationalister beskylder jøder, immigranter, romaer og homoseksuelle for at være årsag til finanskrisens elendighed. Det er ikke taget fra 30ernes Tyskland - det er virkelighed lige nu i lande som Ungarn, Serbien og Grækenland. Her tiltrækker voldelige ekstremister både aktivister og helt almindelige borgere. Horisont opsøger Europas ekstreme højre.
DR1,3. december 2012
I Syrien kan det koste livet at insistere på ytringsfrihed. Sangere og skuespillere er blevet dræbt, mens andre lever på flugt. Horisont møder en satiretegner, der fik brækket sine hænder på grund af en tegning og en filmproducent, der blev smidt i et af Syriens berygtede torturfængsler. I sidste uge blev de hyldet for deres mod - og modtog en dansk frihedspris for deres kamp.
Vi slutter året med skæve historier fra verden. Få beretningen om det, der engang var billig sprut til folket, men som i dag er kult i England. Se hvad der gemmer sig bag masken på en geisha. Og hør om forberedelserne i en lille fransk by, der gør klar til Jordens varslede undergang den 21. december.
Hvad gør man, når man har mistet alt? 36 spanske familier blev sat på gaden - og besatte en hel beboelsesejendom uden el og vand. Arbejdsløse bønder er trængt ind på et gods for at dyrke deres egen mad. Og i Sevilla har de opfundet deres egne penge - for ingen har euro.
Hvorfor elsker de Barack Obama i San Francisco - men hader ham i San Angelo i Texas? Horisont opsøger Obama´s venner og fjender - for hvad tænker almindelige vælgere i to af USA´s absolutte modpoler om de næste fire år? Tag med på skydebanen i Texas - og mød en økologisk vinbonde i Californien, der bl.a. leverer til Michael Laudrup.
Abort handler om liv og død - og ikke bare for fostrene. I Irland kostede det en kvinde livet, at lægerne nægtede at udføre en abort. Horisont har mødt den afdøde kvindes mand - og rapporterer også fra Polen, hvor en kvinde gik til kamp mod den polske stat - efter at hun blev nægtet abort og mistede en stor del af sit syn.
Portugal har en brutal fortid som kolonimagt i Afrika. Nu er Portugal i dyb krise og rollerne byttet rundt. Vi fortæller om en forbløffende tendens, hvor titusindvis af portugisere søger job i lande som Mozambique, hvor økonomien boomer.
Skraldebyen - sådan kaldes en kristen bydel i Kairo, der lever af affaldet fra byens 22 millioner indbyggere. Her kører knægte på 10 år skraldebil og pulser smøger, mens byens kristne sjæle får uddrevet djævelen i kirken - og det hele styres af bydelens Godfather.
Festen er forbi i Italien. Berømt for design og kultur i verdensklasse, men gennemsyret af korruption betaler støvlelandet nu regningen for årtiers politisk inkompetence. Horisont har besøgt Italiens mest forurenede by - og beskriver bagsiden af et land, der om en uge går til valg. Et valg, der vil definere Italiens fremtid.
Et brutalt islamistisk styre, hvor musik var forbudt, kvinder blev banket og mænd fik hænderne hugget af, hvis de brød de strenge religiøse regler - det var indtil for nylig hverdagen for folk i den nordlige del af det afrikanske land Mali. Horisont er taget til den befriede by Timbukto for at møde øjenvidner som den dødsdømte mand, der blev reddet af franske soldater - og kvinden, der blev banket bevidstløs for at have blottet sin ene øreflip.
K-poppen er en milliardindustri i Asien - og med sangen Gangnam Style har en buttet koreaner sat Sydkorea på verdenskortet. I Seoul-bydelen Gangnam, en rigmandsenklave og centrum for K-poppen, handler alt om jagten på det næste hit - her er unge talenter på mangeårige kontrakter, der forbyder både mobiltelefoner og kærester.
Da det første jordskælv ramte Christchurch i New Zealand i 2010 slap byen billigt. Men så fulgte flere jordskælv og mange tusind efterskælv. En periode, der hærgede og forandrede byen for altid.
De forlod Korea som spædbørn - adopteret af danske familier 8.000 km væk. Som voksne rejser de nu fra Danmark tilbage til det land, hvor de blev født - men hvor de hverken kender sproget eller kulturen.
Den katolske kirke står overfor enorme udfordringer. Unge vender ryggen til kirkens budskaber mod prævention og fri abort, og oven i kommer de mange pædofiliskandaler. Horisont har mødt kvinden i Irland, der blev misbrugt af en præst, den polske bøsse, der er holdt op med at gå i kirke og italienske præstespirer, der stadig tror på kirkens fremtid.
Væk med slum, narko og kriminalitet - det skal fjernes fra bybilledet, om nødvendigt med magt. Der skal nemlig være pænt, når Brasilien om et år skal være værter for VM i fodbold. Men den brutale hovedrengøring har konsekvenser for de fattige - og uroen ulmer lige under overfladen.
I Arizona kan man møde den sherif, der arresterer flest illegale immigranter, en mand der patruljerer grænsen med fly, droner og overvågningsudstyr for at stoppe dem. Lige nu er en reform på vej, der vil ændre livet for USA's 11 millioner illegale indvandrere. Horisont er taget til Arizona.
I Hviderusland ryger man i fængsel, hvis man protesterer mod præsident Lukasjenkos styre. Horisont følger en ung aktivist og hans familie. Han vil ikke lade sig kue, men bruger blandt andet tøjbamser i sine aktioner for at gøre verden opmærksom på det system, der kaldes "Europas sidste diktatur".
Ferieøen Cypern levede i årevis fedt på sit ry som skattely, hvor tvivlsomme rigmænd kunne gemme formuer i banken. Men da krisen ramte, sluttede det brat. EU's barske krav for en redning betød krakkede banker og firmaer, slut med skattely og luksusbutikker og eksplosiv vækst i arbejdsløsheden. Horisont ser på konsekvenserne, når man fjerner det økonomiske grundlag for et helt land.
Et netværk af hemmelige, underjordiske tunneller forbinder Gazastriben med Egypten. Hver dag risikerer unge mænd livet, når de smugler varer gennem de dødsensfarlige tunneller, der ofte styrter sammen uden varsel - eller risikerer at blive bombet af israelske fly. Horisont tager med dem under jorden.
I Den Demokratiske Republik Congo er flere hundredetusinde kvinder blevet voldtaget det seneste årti. Voldtægt er et våben på linje med krudt og kugler, og ifølge flere soldater bliver de ligefrem beordret til at voldtage. Horisont har talt med soldaten, der har voldtaget 53 kvinder - og mødt kvinderne, der har lagt krop til.
Få kilometer fra Stockholms idylliske centrum var flere forstæder pludselig et inferno af brændende biler, stenkastende unge og kampklædt politi. Hvad gik der galt? Horisont er taget til Sverige for at møde unge indvandrere, politi og eksperter for at finde en forklaring på balladen.
Istanbul har i denne sommer været præget af blodige gadekampe mellem politi og hundredetusinder af især unge. Demonstranterne blev slået, men inspireret af en tavs ung mand, der alene satte sig op mod politiet, forsøger de unge nu at videreføre oprøret på helt nye måder.
I Egypten er euforien fra revolutionsdagene langt væk - og Kairo forvandlet til frygtens by. DR-korrespondent Puk Damsgård tegner et portræt af Egypten - i en situation, hvor efterretningstjenesten holder øje med alle udenlandske pressefolk.
I USA er brugen af førerløse overvågningsfly eksploderet og er ikke længere forbeholdt militæret. Politi og landmænd glæder sig over de nye muligheder - kritikerne frygter tab af privatliv, når droner kan filme alt fra oven.
I Kina har forureningen nået groteske højder - på de værste dage vælger mange at holde deres børn inden døre. Og stadig flere kinesere stiller spørgsmålet: Kan vi overhovedet spise maden og trække vejret uden at blive syge.
Engang var Detroit USAs økonomiske motor - nu er byen gået konkurs og i grotesk forfald. DR-korrespondent Erkan Özden tegner et portræt af en by hvor alt gik galt. Og hvor man i dag kan købe en herskabsbolig på 1200 kvadratmeter, med egen elevator, for en million kroner.
De sætter liv og lemmer på spil - i kampen for den gode historie. Og det gælder ikke kun korrespondenter og fotografer - deres lokale hjælpere løber ofte en endnu større risiko. Horisont tager med på job blandt narkokarteller, russiske gangstere - og i krigszoner.
Brasilien mangler desperat strøm og bygger nu verdens tredjestørste vandkraftværk i Amazonas, hvor indianerne bor. Det går ikke stille af - indianerne kæmper imod værket og er rasende på Brasiliens regering.
Kvinderne flygter fra Færøerne. Problemet er så alvorligt, at hver femte færing vil være væk om få generationer. Mændene savner kvinder - og er nu begyndt at finde dem på den anden side af jorden.
Frankrig vakler på grund af en dyb økonomisk nedtur, som rammer franskmændene både på pengepungen og på selvfølelsen - og som risikerer at sende den tidligere stormagt ned på 2. klasse i Europa.
Engang et søvnigt samfund - i dag er Silicon Valley magnet for verdens bedste IT-hjerner. En drømmenes fabrik, der også har tiltrukket 5.500 danskere på jagt efter den næste revolutionerende idé - til milliarder af kroner. Horisont tegner et fascinerende portræt af drømmenes dal.
Unge iranere kæmper mod religiøse, konservative kræfter. For de unge vil et andet Iran. Som de to unge kvinder i en tyve kvadratmeter stor brudebutik ¿ tag med Horisont på en usædvanlig rejse til Iran.
Offentlig klapjagt på pushere og indespærring af narkomaner. I en russisk by går man drastisk til værks for at komme de enorrme narkoproblemer til livs. Manden bag de kontroversielle metoder er så populær, at han nu er blevet borgmester.
Et par generationer efter Holocaust bosætter tusindvis af unge israelere sig i Berlin. For mens de ældre israelere fortsat har traumer over 2. verdenskrig vil de unge helst glemme det sorte kapitel - og være del af den tyske metropol.
Ingen beskrivelse :(
(Mandela: In Freedoms Name) Nelson Mandela, kaldet Madiba, far af sit folk, er død 95 år gammel. Verden begræder tabet af en statsmand, der var i besiddelse af en sjælden integritet, ærlighed og hæderlighed. Hvem var manden bag legenden? Sydafrikas store statsmand, der efter 27 år i fængsel for sin modstand mod det hvide apartheidstyre, fik samlet nationen. Få mænd i historien har kæmpet så hårdt og udholdt så megen lidelse som Nelson Mandela. Fortællingen om hans liv er en rørende historie om kamp og undertrykkelse, men også om værdighed, forsoning og håb.
Da sydafrikansk politi dræbte 34 minearbejdere sidste år, skete det for rullende tv-kameraer. Efterfølgende er yderligere 6 blevet dræbt, før de skulle afgive vidneforklaring. Sagen presser Mandelas gamle parti, ANC - der i forvejen beskyldes for korruption og for at gøre for lidt for landets fattige sorte.
Honduras er blevet et yndet transitland for narko til USA - og det lille land er i dag blandt de mest voldelige i verden. Som det første tv-hold nogensinde besøger Horisont bandelederne i det fængsel, hvor de er spærret inde - og ser på årsagerne til voldsspiralen, der nu truer hele regionen.
Mange amerikanske forældre ser det som en pligt at lære selv små børn at skyde. Men det har ofte fatale konsekvenser, når børn helt ned til 5-6 års alderen skal håndtere skydevåben. Modstanderne forsøger at få indført strengere regler, men er oppe imod en magtfuld våbenlobby.
Det skulle have været et ganske almindeligt redaktionsmøde på det franske satireblad Charlie Hebdo i onsdags. Men så trådte to hætteklædte og bevæbnede mænd ind gennem døren. Kort efter var i alt 12 mennesker blevet dræbt - et terrorangreb ikke blot mod Frankrig, men også mod ytringsfrihed og pressefrihed overalt.
Der bor 500.000 jødiske bosættere på Vestbredden og i Østjerusalem og stadig flere kommer til. Men Israels bosættelser er kontroversielle. De er fordømt af FN og forbudte ifølge international lov. Horisont rejser ud i bosættelserne på Vestbredden for at finde ud af, hvorfor bosætterne i stigende grad sætter den politiske dagsorden i Israel.
For 4 måneder siden forsvandt 43 studerende sporløst i Mexico. Sagen har vist sig at involvere både politi, myndigheder og et narkokartel. De pårørende er rasende, og det samme er mange mexicanere, der har fået nok af vold og korruption.
I Kina gælder alle kneb, når boligsøgende skal lokkes til at til købe en lejlighed. For lejligheder er der alt for mange af efter et byggeboom uden sidestykke. Men hvordan lokker man kinesere til at købe en lejlighed i en spøgelsesby? Horisont om Kinas boligboble, som mange frygter snart vil briste.
På overfladen er Thailand et ferieparadis. Men bag kulissen bliver der slået hårdt ned på militærjuntaens modstandere. Horisont følger en kvinde, der har taget flugten og nu vil forsøge at komme til Danmark for at få politisk asyl.
I den syriske borgerkig er fædrene døde. Nu er det børnene, der er i skudlinien i kampen mod diktatorens hær.
Det så ud til, at en 20 år gammel og betændt terrorsag omsider var på vej til at blive opklaret. En efterforsker påstod at have nye beviser, der bl.a. belastede Argentinas præsident. Men få timer før han skulle vidne blev han fundet død - siden har Argentina været kastet ud i sin værste politiske krise i nyere tid.
Skal amerikanerne have deres første kvindelige præsident? Horisont tegner et portræt af Hillary Clinton, forhåndsfavoritten til det mest magtfulde job i verden. Alle venter på, at hun officielt stiller op men hvem er hun, og hvad vil hun betyde for USA? Og hvorfor deler hun vandene i en grad, så nogle ligefrem hader hende?
Kvindelige kurdiske soldater griber til våben i kampen mod Islamisk Stat. Og de er villige til at betale med deres liv. For hellere døden end at falde i hænderne på Islamisk Stat.
Mange thailandske mænd ville hellere være født som en kvinde. Og de går hele vejen med smertefulde operationer for at få deres ønske opfyldt. Horisont om et fænomen, der nu ligefrem bliver skrevet ind i forfatningen som en officiel anerkendelse af "Det tredje køn" i Thailand.
Afsløringen af et vidt forgrenet mafianetværk i Rom har sendt chokbølger gennem Italien. For samtidig med at politikerne i det hårdt plagede land har lovet at bekæmpe korruption, har organiseret kriminalitet og korruption malket de offentlige kasser. En enøjet mafiaboss har tilsyneladende haft frit spil i den italienske hovedstad.
Ministre i håndjern er blevet hverdag i Rumænien. Et historisk opgør mod korruption betyder dagligt nye anholdelser og blandt de mange mistænkte er den tidligere finansminister. Imens den politiske elite anklages for svindel lever de allerfattigste bogstaveligt talt under jorden i hovedstaden Bukarest.
Briterne skal til valg - mens de spørger sig selv: Hvad vil det sige at være brite? Horisont forsøger at finde svaret i en lille, engelsk by, der ligner England, som det var engang. Men hvor der nu bliver talt polsk og lettisk på byens restaurant.
En 16-årig skoledreng fornærmer præsidenten og risikerer 4 års fængsel. I Tyrkiet er ytringsfriheden under pres - men mens nogle er stærkt kritiske jubler andre tyrkere, for landet oplever vækst.
Tusindvis af polske drenge melder sig til selvbestaltede militser - de vil være klar til kamp, hvis russerne kommer. Den ældre generation har stadig ikke glemt, hvad der skete under 2. verdenskrig - her er der dyb skepsis i forhold til Rusland og hos nogle ligefrem frygt.
Karma på 16 år spiller cello og drømmer sig væk. For hun bor i Gazastriben og har oplevet tre krige på få år. Men hvad vil det egentlige sige at leve som teenager i den isolerede enklave - også når der ikke er krig? Mellemøstkorrespondent Puk Damsgård fortæller Karmas rørende historie.
Amerikanske mænd og drenge sætter livet på spil i drømmen om at blive en ægte cowboy. Bull riding er USAs hurtigst voksende sport, men prestige og store pengepræmier gør sporten vildere og farligere. Tyrene bliver større og små børn sætter sig på ryggen af de store dyr. Horisont fortæller historien om en traditionsrig sport fra Oklahoma i USA.
Midt i Grækenlands endeløse krise har en mand fået sit livs kald: Han deler gratis mad ud til alle sultne. Selv mistede Kostas sit job, sin lejlighed og sin bil, da krisen ramte landet. Da han nåede bunden, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag er Kostas' køkken kendt i store dele af Athen.
I et fængsel i staten Indiana afsoner teenagere domme på op til 65 år. Men hvordan tackler de unge udsigten til et liv, hvor de måske aldrig kommer på fri fod?
Langt ude i det sydkinesiske hav udkæmper en række lande en bizar kamp om nogle koralrev. For der kan være olie i undergrunden. Og det har fået Filippinerne til at udstationere en håndfuld marinesoldater på et gennemrustent skib, hvor alle forsyninger skal kastes ned med helikopter.
Indien har været ramt af flere brutale massevoldtægter. En indisk pige, der i dag bor i England, rejser til Indien for at undersøge, hvad der ligger bag. Hvad er der galt med indiske mænds sexmoral? Og hvad er årsagen til de mange voldtægter?
Ulovlige trofæer fra Afrikas vilde dyr er blevet en milliardindustri. Det er nærmest umuligt at beskytte næsehorn og elefanter, for krybskytteriet styres af kriminelle bander. Og fortjenesten på salg til det illegale marked i Asien er enorm.
Med 70 drab om dagen er Caracas i Venezuela en af verdens farligste byer. Men et sted i byen er der sikkert: Et besat højhus kaldes verdens højeste slumkvarter og er ramme om et broget og fascinerende skæbnefællesskab.
I England lever tre en halv million børn og unge under fattigdomsgrænsen. Mange skoler har indført gratis mad - alligevel går mange børn sultne i seng. Sommerhorisont om livet på bunden af det engelske samfund.
I Cambodia har et tv-show fået enorm succes. Programmet minder om Sporløs - og formålet er at hjælpe pårørende med at finde familiemedlemmer, der overlevede Pol Pots rædselsregime tilbage i 70´erne.
Ved frontlinien i Ukraine kæmper unge mænd med forkærlighed for nazi-symboler. Imens forsøger de ældre indbyggere at passe deres køkkenhave - og bus nummer 67 kører fortsat sin rute midt i kaos. DR korrespondent Matilde Kimer rapporterer fra en konflikt, der nok er på stand by i medierne - men som stadig raser.
Horisont følger det gribende forsøg på at finde overlevende familie og et nyt hjem til en pige på 10 år. Begge Kadiatus forældre døde af ebola, og pigen blev som tusindvis af andre børn efterladt på et hospital under kaotiske omstændigheder.
Kan man tilgive et monster? Eugene de Koch var apartheids værste bøddel med mange drab på samvittigheden. Nu er han sat på fri fod, og det ribber op i gamle sår og åbner nye hos ofrenes familier.
Cuba er i rivende udvikling. For bare få år siden var det utænkeligt at møde en cubansk ejendomsmægler - nu bliver der solgt huse for første gang i 56 år. Det kommunistiske styre er i gang med at reformere landet, hvor de unge laver undergrundsblade og mange starter forretning.
Kim Jong Un blev Nordkoreas leder som 26-årig i 2011. Her fire år efter er den evigt smilende mand fortsat et mysterium for omverdenen - for hvem er han, og hvad vil han? Horisont tegner et portræt af Nordkoreas unge diktator, barnebarn af det lukkede lands grundlægger.
Dhaka bliver ofte nævnt som en af verdens værste byer på grund af forureningen og et grotesk trafikkaos. Alligevel vokser hovedstaden i Bangladesh eksplosivt. Horisont møder Pinky, der drømmer sig væk fra slummen - og den rige tøjfabrikant, der ser Dhaka som mulighedernes by.
Den græske ø Lesbos er menneskesmuglernes foretrukne vej ind i Europa. Hver dag ankommer flere tusinde flygtninge - ferieøen er i dag forvandlet til selve symbolet på de udfordringer, Europa står overfor.
"Bliv væk". Med et fire meter højt hegn og kommunale vagtværn er Ungarns signal til flygtninge ikke til at misforstå. Horisont rapporterer fra en landsby, hvor borgerne har fået nok - og møder de flygtninge, der er strandet i Serbien på grænsen til Ungarn.
En tysk våbenlegende har opfundet en intelligent pistol, der kan forhindre vådeskudsulykker blandt amerikanske børn. Det lyder som en oplagt idé - men i USA er våbenlobbyen imod enhver forandring, og opfindelsen har ført til dødstrusler mod dem, der vil sælge den intelligente pistol.
Ulovlig skovhugst i Amazonas er en milliardforretning og svært bevæbnet politi kæmper for at bevare regnskoven. Brasilien har lovet at sætte nye standarder i kampen for klimaet - magtspillet op til det store COP 21 møde i Paris er i gang.
To kvinder står ansigt til ansigt med terroristen, der dræbte deres mænd. I 2002 blev 202 mennesker dræbt ved et bombeangreb på ferieøen Bali. I Horisont møder to pårørende til ofrene en af terroristerne bag angrebet. Kan de tilgive manden, der dræbte deres kære? Og kan en dømt terrorist virkelig forandre sig?
Et barskt kvindefængsel i Brasilien forvandles til en kæmpe fest, når fængslets smukkeste skal kåres. Blandt kandidaterne i den årlige skønhedskonkurrence er 25-årige Falida Dahlgren fra Vimmerby i Småland, der sidder inde for narkosmugling. Brasilianske fængsler er normalt berygtede for vold, fangeoprør og elendige forhold, men én gang om året er der fest, og Horisont er med.
Halvdelen af Grækenlands læger overvejer at forlade landet. Mange er allerede rejst, og det kommer bl.a. Danmark til gode. Horisont om et græsk sundhedssystem i knæ.
Sydkorea er et land besat af uddannelse. Her tjener de mest berømte lærere tocifrede millionbeløb og lever et luksusliv med privatchauffør. Resten af verden skæver misundeligt til Sydkoreas uddannelsessystem - men der er ganske alvorlige bagsider.
I Mali er en dansk general på en svær mission, han er chef for 11.000 FN soldater. Fjenden er Al-Qaeda relaterede terrorister, der indtil nu har dræbt 56 FN soldater, og som for nylig angreb et stort hotel i hovedstaden. Michael Lollesgaard sidder i den højeste militære stilling, en dansk soldat nogensinde har haft. Horisont er med ham på arbejde.
Levestandarden for mange amerikanske indianere er kummerlig - de har store sociale og økonomiske problemer. Men nogle stammer har fundet opskriften på fremgang og udvikling. Horisont fortæller historien om en uventet succes.
Afghanere rejser til Europa i stor stil - på flugt fra krig, men også i håb om et bedre liv. Men mød dem, der bliver i Afghanistan og vil forandre landet der er plaget af årtiers konflikt. DR´s Asien korrespondent, Philip Kokhar, har selv boet i landets hovedstad og vender tilbage for at fortælle deres historie.
Børnehjemmene i Moldova bugner. De voksne rejser og efterlader børnene i et land med massiv korruption og dystre fremtidsudsigter. Horisont om landet, der engang var EU´s kæledægge men hvor det Ruslands-venlige parti nu stormer frem.
Sverige tog sidste år imod 163.000 asylansøgere. Malmø blev selve porten til det forjættede land. Kun 7845 meter bro adskiller byen fra Danmark. Her bor 178 forskellige nationaliteter og mere end 30% af indbyggerne er født i udlandet. Horisont er rejst over sundet.
Et stærkt konservativt land, hvor manden kommer først og kvinden i anden række. I Saudi Arabien skal en kvinde have mandens tilladelse til at rejse, og sætter hun sig bag rattet i en bil, kan det ende med en anholdelse. Men nu går enkelte kvinder forrest i et spirende oprør lige fra påklædning til arbejdsmarked og familiemønstre. Og de er villige til at tage en risiko.
For fem år siden satte tunesiske Hosni Kalaya ild til sig selv. Ligesom mange andre i Mellemøsten gjorde han oprør mod diktatur og mangel på muligheder. I dag har han fortrudt, for trods ild og revolution er meget lige så svært som før.
Unge i USA fravælger i stigende grad en karriere i verdens største militær, og militæret har store problemer med at opretholde en kampdygtig styrke. Horisont undersøger, hvordan det amerikanske militær rekrutterer, hvorfor de unge ikke vil i krig - og hvordan det er at vende hjem med ar på sjælen efter militærtjeneste.
I El Salvador er abort en kriminel handling og kvinder, der føder et dødfødt barn risikerer 30 års fængsel. På grund af zika virus vil regeringen nu have par til at opgive børn de næste to år, og det sætter kvinderne under ekstremt pres i et land, hvor prævention er svær at få fat i.
De amerikanske vælgere er vilde med kandidater som Donald Trump og Bernie Sanders. Mange er vrede og skuffede over etablerede politikere, der ikke forstår at den amerikanske drøm for millioner af mennesker er blevet et mareridt.
Den lille canadiske by Arviat er hver vinter belejret af isbjørne. Stigende temperaturer har gjort problemet værre og i flere måneder om året er indbyggerne nærmest fanget i deres huse.
I Canada har private taget imod og betalt for 10.000 flygtninge det seneste halve år. De sørger for alt og betaler bolig, mad og tøj. De er drevet af lysten til at hjælpe flygtninge, men håber også det vil hjælpe dem selv, særligt i små samfund, hvor befolkningstallet daler.
Hypermoderne teknologi og gastronomi, det er Polen. Men landet er også en nation i strid med sig selv, en ny regering har bragt demokratiet i fare, mener kritikere.
Puerto Rico er praktisk taget bankerot. Halvdelen af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen, men samtidig vælter det ind med velhavende forretningsfolk, for de betaler nærmest ingen skat her.
Om tre dage skal briterne stemme om EU. Intet er sikkert - bortset fra én ting: At skotterne stemmer for at blive i unionen - formentlig med så stort flertal, at de kan blive afgørende for udfaldet. Men, hvorfor elsker skotterne tilsyneladende EU så meget? Horisont har besøgt Skotland.
Saudi-Arabien er et af verdens mest lukkede lande. Styret vil gerne fremstå som en vigtig allieret til Vesten, men hvad sker der, hvis man tager ind i Kongeriget med skjult kamera? Sommerhorisont giver et meget usædvanligt blik ind i landet.
På søndag er det to år siden MH 17 blev skudt ned over det østlige Ukraine. Sommerhorisont præsenterer en udsædvanlig gennemgang af beviser og indicier.
I USA bliver 25.000 børn videre-adopteret hvert eneste år, fordi deres adoptiv-forældre ikke vil eller kan have dem mere. Børnene bliver fremvist til modeshows eller gen-adopteret via annoncer på nettet. Amerikanerne kalder det for "brugt-barnsmarkedet", og det er helt ureguleret.
Sidste år blev Læger uden Grænser angrebet 75 gange rundt om i verdens konfliktzoner. Det værste angreb fandt sted i Afghanistan, da et amerikansk fly gentagne gange angreb et hospital. Sommerhorisont fortæller om den skæbnesvangre nat, der kostede 42 mennesker livet.
Den økonomiske krise i Grækenland har skabt grobund for en speciel forretning. Fattige kvinder sælger deres livmoder til par fra hele verden.
På vej ud af Nordkorea bliver en BBC journalist tilbageholdt. Styret er utilfreds med hans dækning, i to døgn aner han ikke, hvad regimet vil gøre ham. Horisont om en rejse ind i verdens mest lukkede land.
Rige kinesere flytter til udlandet, langt væk fra det kommunistiske styre. De vil sikre deres formuer og jagter det søde liv, alene Canada har taget imod 70.000 kinesiske millionærer.
I Kina ulmer utilfredsheden. Landets økonomi buldrer ikke længere frem, og hele nybyggede byer står tomme. Horisont møder de fyrede og frustrerede migrantarbejdere, der nu dagligt kæmper for overlevelse, og følger en aktivists farlige kamp for arbejdernes rettigheder.
I Rusland er historien under omskrivning. Horisont tager med unge russere på patriotisk sommerlejr, til genrejsning af Stalin i Sibirien og på Gulag-museum, hvor man ikke længere hører om arbejdslejrenes rædsler, men i stedet om Ruslands bedrifter. Alt sammen led i kampen om historien og jagten på Ruslands tabte storhed.
I de besatte områder bliver palæstinensiske børn trukket ind i en konflikt, de ofte er for unge til at forstå. De bliver anholdt. De demonstrerer. De slår ihjel - og bliver selv slået ihjel. Puk Damsgård rapporterer fra Vestbredden.
USA's næste præsident kan meget vel hedde Donald Trump, men hvem er det, der vil have den kontroversielle forretningsmand som leder af verdens supermagt? Hvordan ser deres virkelighed ud? Horisont er taget ud for at møde de frustrerede amerikanere.
I et af de mest uvejsomme og isolerede områder af Afrika bygger Vestas lige nu en af verdens største vindmølleparker. Men hvad sker der, når den tredje verden møder den højteknologiske vestlige verden? Projektet skal skabe grøn udvikling, men beskyldninger om at projektet har taget de lokales jord hænger i luften, og den hurtige transformation har bragt prostitution og alkoholmisbrug med sig.
I Venezuela dør folk af mangel på medicin og går sultne på gaden. Køerne til supermarkederne er alenlange, og plyndringer er hverdagskost. Oliestaten er i dyb krise, og landets socialistiske revolution slår revner. Men hvordan endte landet med verdens største oliereserver her?
Yemen er ramt af en humanitær krise. Børn dør af sult og 80% af befolkningen er afhængig af hjælp. En koalition med Saudi-Arabien i spidsen bomber fra luften, mens læger desperat forsøger at redde liv.
Mord på narkomaner og pushere er blevet hverdag i Filippinerne. I sommer kom den kontroversielle præsident Duterte til magten, og siden er tusinder er blevet dræbt i en kampagne, der har fået stor international kritik.
Brasilien er ramt af en epidemi. Det billige og ekstremt vanedannende stof, Crack, skyller ind over de brasilianske storbyer i et hidtil uset omfang. Over en million brasilianere er nu afhængige crack.
I morgen vælger amerikanerne deres næste præsident - et valg, der har konsekvenser langt ud over USA's grænser. Gennem reportager og direkte omstillinger til vores korrespondenter rundt omkring i verden, ser vi på det amerikanske valg, som det ser ud for de 96 procent af klodens befolkning, der ikke har stemmeret i morgen.
I Frankrig fylder frygten for nye terrorangreb. En kontroversiel borgmester ser ingen plads til Islam i sin by - eller i Frankrig. Ungdomsbevægelser bekæmper det multikulturelle samfund og globaliseringen. Men hvor er Frankrig på vej hen?
Storbritanniens beslutning om at forlade EU har skabt frygt og usikkerhed blandt de 800.000 briter, der bor i Spanien. Solkystens mange britiske pensionister har indtil nu nydt godt af gratis lægehjælp og adgang til sundhedsvæsenet. Nu risikerer de en helt ny virkelighed.
Islamisk Stat dræbte deres mænd og tog deres veninder som sexslaver. Nu griber kvinderne fra et lille religiøst mindretal i Irak til våben. De kalder sig Solens Døtre og vil have hævn over IS.
22 år efter apartheids ophør ligner Mandelas drøm om et forsonet Sydafrika utopi. Det fattige sorte flertal kræver den hvide mands privilegier, og de hvide frygter for deres liv.
Naturkatastrofer, korruption og skiftende regeringer har gjort Haitis indbyggere retsløse. Fængslerne er overfyldte, anholdte bliver ikke stillet for en dommer og uskyldige sidder fængslet.
I den grå zone i det krigshærgede Ukraine lever Anatolij af sin køkkenhave. Alligevel har han overskud til at hjælpe de andre indbyggere i frontlinjebyen. For trods milliarder af vestlige støttekroner kæmper almindelige ukrainere for at komme igennem vinteren - særligt langs fronten i Europas eneste krig.
Hvordan vil vi huske ham? Horisont ser tilbage på 8 år med USAs første sorte præsident.
Kun otte år efter en historisk krise, oplever Island nu igen et stort opsving. Denne gang på grund af turisterne, der strømmer til øen. Men boomet har en bagside, og den voldsomme vækst får stadig flere til at frygte en ny boble.
Frontreportage fra kampen om Mosul i Nordirak. DR-korrespondent Puk Damsgård har fulgt de irakiske specialstyrkers krig mod IS i en by fyldt med civile.
Horisont rejser til Norilsk, der engang var en af Stalins Gulag-lejre, og i dag er en af Ruslands vigtigste industribyer. For hvordan lever og overlever man i en by, hvor solen ofte ikke står op - og hvor forureningen er værre end noget andet sted i Rusland.
Kampe mellem bander og brasiliansk politi har kostet 10.000 mennesker livet de sidste tre år. Det er på niveau med konflikten i Ukraine. Horisont rapporterer om en voldsspiral, der også går ud over civile.
I Thailand bliver børn helt ned til 3-4 år sendt i bokseringen. Der bliver spillet om mange penge, og fattige familier lader børnene slå løs på hinanden i forsøget på at skabe et bedre liv. Men der følger store risici med.
I Mexico bliver 20.000 myrdet hvert år. I nogle områder kan staten ikke beskytte borgerne mod narkokartellerne, og helt almindelige fædre danner i stedet bevæbnede militser. Men selvjustitsen har konsekvenser.
Senere på måneden er det 100-året for salget af de vestindiske øer til USA. I dag er øerne plaget af fattigdom og kriminalitet, og de unge flytter væk. Danmark havde slaver og sukkerproduktion på øerne i flere hundrede år, og nogle kræver en undskyldning og erstatning til befolkningen for Danmarks tid som koloniland.
De er flygtet fra Nordkorea, et af verdens mest lukkede og brutale regimer. Nu skal de skabe sig en ny tilværelse i Sydkorea - men livet i frihed byder på mange udfordringer. For nogle af de nordkoreanske kvinder er eneste løsning at komme i et katalog, hvor sydkoreanske mænd leder efter en ny kone.
Titusinder af mennesker er forsvundet i Syriens hemmelige fængsler siden 2011. De overlevende fortæller om de rædsler, de har gennemlevet - og om kampen for at få de ansvarlige straffet.
I årtier tog Sverige imod flygtninge og indvandrere med åbne arme. I dag står nabolandet i en identitetskrise, der har rystet mange svenskere. For i forstæderne hærger kriminelle og integrationen er mange steder slået fejl.
På en lille ø i delstaten Louisiana kæmper beboerne forgæves mod synkende jord og stigende vandstand. På 60 år har øen mistet 98 procent af sit areal. Snart er den helt væk, og beboerne bliver nogle af USA's første klimaflygtninge.
Som 18-årig blev Aminata Conteh-Biger taget som sexslave i Sierra Leonas brutale borgerkrig. Efter mange år som flygtning vender hun tilbage til sit hjemland for at hjælpe de kvinder, der blev tilbage.
En landmandsdatter dør af en overdosis på et badeværelse i Ohio. Det samme gør hendes bror. Nu står faderen tilbage med sit sidste barn, der også er afhængig. Antallet af amerikanere, der dør af heroin- og medicinmisbrug er eksploderet de seneste 15 år. Horisont undersøger, hvorfor landsbysamfund er bragt i knæ af illegale stoffer.
I Bangladesh bliver hver anden pige stadig gift, før hun fylder 18 år. Horisont er med, da Anjali på 14 år bliver gift, og da myndighederne rykker ud en sen aften for at stoppe et børnebryllup.
For 6 år siden blev Japan blev ramt af en atomkraftulykke. Nu vil myndighederne have de lokale borgere til at flytte tilbage til den radioaktive spøgelsesby, de flygtede fra.
England skal til valg, og DR-korrespondent Kim Bildsøe-Lassen besøger landets mest almindelige og gennemsnitlige by, Didcot. For hvad drømmer indbyggerne? Og hvordan skal det gå England, når landet forlader EU?
Næste år lukker Ruhrdistriktets sidste kulmine. Arbejderne var engang Tysklands helte, nu er de blevet overhalet af globaliseringen. Horisont tegner et portræt at et unikt miljø under afvikling.
I USA raser kampen om, hvad der er sandt, og hvad der er falsk. Præsident Donald Trump taler om fake news - men hvem står bag de mange konspirationsteorier i USA, og hvilken betydning har det?
I Peru sælges aber og krokodiller som kæledyr til internationale købere for få hundrede kroner. På verdensplan handles eksotiske dyr ulovligt for milliarder af kroner.
Ingen beskrivelse
I Argentina bliver en kvinde slået ihjel af en mand hver 30. time, og alene i hovedstaden Buenos Aires var der sidste år over 16.000 anmeldelser om kvindevold. Men nu gør en ny generation af kvinder oprør mod den latinamerikanske machokultur, som de mener fremmer vold mod kvinder.
Norske politikere har store, grønne ambitioner, og Norge er det land i verden med flest elbiler pr. indbygger. Men samtidig satses der stort på nye olieboringer. Horisont undersøger, hvordan Norges grønne omdømme hænger sammen med en økonomi, der er dybt afhængig af beskidt energi.
Petra Vogel er blandt de millioner af tyske arbejdere, der har svært ved at leve af deres løn. For selvom tysk økonomi er i topform og arbejdsløsheden daler, har succesen haft en pris. Fyrre procent af befolkningen er blevet fattigere, og knap en fjerdedel af tyskerne går nu til en løn på under 80 kroner i timen.
I Ghana er religion også forretning, og de mest succesfulde præster er berømtheder. De har titusindvis af følgere og tjener millioner på at love rigdom, mirakler og helbredelse. Horisont besøger en af de mest populære og kontroversielle præster.
I store dele af Mellemøsten lever homoseksuelle et liv i frygt. Men i Libanon har de fundet et vist fristed. Puk Damsgård tager til Beirut og møder en af Mellemøstens få mandlige mavedansere og andre, der har rykket grænserne for hvordan livet leves som homoseksuel i regionen.
Nordkorea truer dets naboer med atomkrig. I Japan afholder man nu bombeøvelser og bygger beskyttelsesrum. Her forbereder man sig på det værst tænkelige: At landet risikerer at opleve et atomangreb - igen.
Tusinder af unge fattige afrikanske mænd drømmer om et liv i Europa som professionelle fodboldspillere. Motivationen er en enkel og glamourøs forestilling om et rigt liv på det forjættede kontinent. Horisont følger drømmen om Europa - fra Vestafrika til Vendsyssel.
Seks uger efter orkanen Maria står store dele af Puerto Rico stadig smadret tilbage. Selv om øen er amerikansk territorium, er mange byer stadig overladt til sig selv. I stedet forsøger private nu at hjælpe de mange tusinder, der stadig står uden rent vand og mad.
Qatar har de seneste måneder været ramt af en omfattende blokade fra mange af de omkringliggende lande. Krisen har tvunget landet til at tænke nyt. For hvad gør man for eksempel, når man ikke længere kan importere frisk mælk? Ja, i Qatar flyver man da bare køerne ind. Horisont har besøgt et af verdens rigeste lande.
Ukraine er Europas mest korrupte land. Hvert år svindles for milliarder af kroner. Men jagten på svindlerne er sat ind. Korruptionsjægere, skjulte optagelser og hemmelige agenter fælder nu ministre og generaler - nærmest hver eneste uge.
Hovedvejen BR-116 i Brasilien bliver kaldt Helvedets Hovedvej. Her sælger Alejandra på 15 år sin krop sin krop til lastbilchauffører og andre rejsende. Men nu er der tændt et håb for Alejandra og de tusindvis af andre børn og helt unge piger, der lever det barske liv på landevejen.
Indiens mange slumkvarterer gemmer på børn, der er lige så intelligente som astronauter. Men mange bliver aldrig opdagede og lever et liv i fattigdom. Det forsøger én skole nu at ændre - ved at finde slummens uopdagede genier.
Sidste år var der ifølge en optælling 428 masseskyderier i USA, og antallet af ofre var det højeste i mindst tre årtier. Hvad gør de mange skyderier ved et samfund - og ved dem, der overlever? Horisont møder skudofferet, der overlevede et skoleskyderi og præsten, der vil stoppe gerningsmændene - med våben.
De tre irakiske teenagere May, Ahmad og Sajad er født omkring 2001 og terrorangrebet, der ændrede deres verden. Deres generation er vokset op i de voksnes krig og konflikt. Nu skal de forme Iraks fremtid. Horisont rejser fra nord til syd i Irak og portrætterer krigens generation.
I kølvandet på flygtningekrisen har den første tyske by nu måttet sige nej til flere flygtninge. Tilstrømningen er blevet så stor, at byen ikke længere kan rumme og integrere de mange flygtninge. Horisont besøger Salzgitter - byen der sagde stop.
Kinas etbarnspolitik tvang millioner af forældre til at give deres børn væk for at undgå straf. Horisont følger en ung kvindes rørende jagt på sin biologiske familie.
Forholdet mellem Rusland og Vesten er på sit laveste punkt siden den kolde krig. Danmark har netop udstationeret kampsoldater i Estland tæt på den russiske grænse. Horisont tager med de danske soldater på vinterøvelse og følger russiske børn helt ned til otte år, der trænes i at forsvare deres fædreland.
Japan har verdens ældste befolkning og kæmper med konsekvenserne. Tusinder af ældre lever og dør ensomme og isolerede, og der findes nu over 4000 rengøringsselskaber specialiserede i at rengøre hjem, hvor den afdøde har ligget længe uden at blive opdaget. Andre bekæmper ensomheden på egen hånd, som 86-årige Fumie Takino, der har startet en cheerleading-trup for ældre.
I Kina er såkaldt live streaming blevet en milliardforretning. Helt almindelige kinesere er blevet superstjerner på internettet, og flere hundrede millioner seere følge deres talkshows online hver eneste dag. Fænomenet er blevet så stort, at de kinesiske myndigheder kæmper med at kontrollere det.
I 37 år skabte Robert Mugabe overskrifter verden over som en af Afrikas mest omtalte ledere. For 100 dage siden blev han væltet af sine nærmeste, og Horisont dykker ned i den fascinerende men også skræmmende historie.
Bulgarien har på 30 år mistet en femtedel af befolkningen, mere end noget andet land i verden. Horisont besøger det fattigste land i EU, hvor de unge rejser, og de gamle sidder tilbage.
For få årtier siden levede indianerne i Amazonas af fisk og grønt. I dag har de adgang til junkfood og sodavand - resultatet er en fedmeeksplosion selv i fjerne egne af verdens største regnskov.
En række dødsfald blandt eksilrussere har ført til et voldsomt diplomatisk opgør mellem Rusland og Storbritannien. Gift, mystiske selvmord, hjertestop - listen er lang, men at russiske dobbeltagenter og kritikere bliver indhentet af fortiden er ikke noget nyt fænomen.
I Canada forsvinder et forbløffende stort antal indianerkvinder. Mange af dem findes myrdet. Horisont om et problem, der har udløst en national krise.
Langt oppe på Grønlands vestkyst findes en gruppe unge, der spiller og synger sig ud af en barsk opvækst. De bor på et børnehjem langt mod nord, og Horisont tegner et portræt at Grønlands generation håb.
Acapulco var engang et verdensberømt turistmål. I dag er det en af verdens farligste byer, hvor få tør rejse til. Horisont om mexicanske narkokarteller og truslen mod Mexicos turistindustri.
Selvtægtsgrupper, der lokker pædofile ud fra internettets dyb, er et voksende fænomen i England. Mændene tror, at de chatter med en mindreårig for så at blive konfronteret, filmet og ydmyget på åben gade. Pædofiljægerne hjælper politiet med at skaffe beviser - men selvtægten har ført til flere selvmord.
Kvinder i et af verdens mest konservative lande håber på forandring. De tager kørekort, går i biografen for første gang i deres liv - og drømmer om mere. DR´s Mellemøstkorrespondent, Puk Damsgård, har besøgt Saudi Arabien og fortæller historien om et mandsdomineret samfund, der nu bliver udfordret.
Rekha blev forsøgt tvangsgift som 14-årig, men nægtede. I dag har hun et chefjob trods en opvækst i fattigdom. En ny kvindegeneration gør oprør i en mandsdomineret kultur.
Med skjult kamera infiltrerer og afslører et tv-hold en industri, hvor fattige nordkoreanere arbejder under slavelignende forhold i lande som Polen og Rusland. Deres løn finansierer Nordkoreas atomvåben-program og elitens luksusliv - stikker arbejderne af, kan det få alvorlige konsekvenser.
For første gang nogensinde skal en siddende amerikansk præsident mødes med lederen af Nordkorea. Mødet finder sted tirsdag d. 12. juni i Singapore. Johannes Langkilde varmer op til det verdenshistoriske topmøde og har DR's korrespondenter Stéphanie Surrugue, Steffen Gram, Philip Khokhar og Steffen Kretz med fra Singapore, Washington og Seoul.
Tyrkiet skal til valg, og DR-korrespondent Michael S. Lund rejser ud for at undersøge, hvorfor så mange tyrkere elsker præsident Erdogan. I nogle områder får han 80 procent af stemmerne. Men der er også modstandere - som musikeren, der spillede klaver til demonstrationer. Nu er han anklaget for at støtte terror.
Jamaica er kendt for reggae og fester - men homoseksuelle må leve med vold og diskrimination.
Hvad gør en storby uden vand? Cape Town i Sydafrika frygter tørlagte vandhaner - en virkelighed, der også kan ramme andre storbyer.
Unge musikere i Kina skal passe på. Landets censur stopper kritik af systemet, så kunsten er at liste protesterne ind i sange uden at blive opdaget.
Karrierekvinder i Kina lejer falske kærester, de kan vise forældrene. Det skaffer tid til at finde den rigtige mand, for kvinderne er under pres for at blive gift.
Strande med groteske mængder plastik og døende skildpadder viklet ind i plastikaffald. Plastik var engang et mirakelprodukt men udgør i dag en global miljøtrussel.
Elvis vil gøre en forskel - han bygger bittesmå huse til hjemløse midt i Los Angeles. Ideen møder både kærlighed og modstand.
Hvorfor dør en stribe amerikanske veteran-soldater? De peger selv på en forseglet kuppel med en hemmelighed, der nu truer en ø-gruppe i Stillehavet.
En kraftig monsunregn oversvømmer en grotte i Thailand, hvor 12 fodbolddrenge og deres træner er kravlet langt ind. Nu fortæller nogle af verdens bedste dykkere om den dramatiske og livsfarlige redningsaktion.
De drømmer om et bedre liv i Europa, men ender som prostituerede på mørke landeveje i Italien eller på Istedgade i København. Alligevel fortsætter strømmen af afrikanske kvinder, som krydser Middelhavet med drømmen om et bedre liv i Europa.
Kan en pige på 14 år udføre mirakler og helbrede alvorligt syge ved håndspålæggelse? I Brasilien er mirakler et trumfkort for den evangeliske kirke, der stormer frem på bekostning af den katolske kirke.
I Sydafrika vil regeringen tage jorden fra de hvide landmænd, og mange frygter for fremtiden. Et sted midt i ingenmandsland har 1500 hvide skabt deres eget samfund i forsøget på at bevare deres hvide kultur.
El Salvador er fanget i en blodig krig mellem brutale bander. Hver dag bliver næsten 11 dræbt. Men i ét fængsel har de ultravoldelige bandemedlemmer gjort det, mange troede var umuligt: Udskiftet banden med biblen.
Libanon er i økonomisk og politisk krise. Men for de velhavende er bryllupper blevet et udstyrsstykke, der gerne må koste mere end en million kroner. Horisont undersøger hvorfor.
Finhvaler er en truet dyreart. Men Islands ukronede hvalkonge fortsætter sit kontroversielle job på trods af rasende protester fra miljøorganisationer.
Ingen beskrivelse.
En rejse ind i Trumpland: Her er politik blevet en stammekrig, hvor loyalitet overfor stammen er vigtigere end hensynet til nationen. Uanset hvad Trump gør eller siger - så ser og hører hans tilhængere noget andet end resten af USA - og verden.
Giorgia er 21 år og fascist. Hun mener, at Italien er ved at bukke under på grund af migranter, homoseksualitet og stoffer. Horisont er taget til Italien, hvor der meldes om racistiske overfald og hvor en befolkningens vrede har fået politiske konsekvenser
14-årige Shay Sawyer drømmer om en ferie til Spanien, men hans forældre har ikke råd. Antallet af britiske børn, der lever under fattigdomsgrænsen, er nu det højeste i 15 år, og mange briter frygter en forværring, når England forlader EU om fem måneder.
For to år siden fik verden et chok, da Donald Trump blev valgt som USA's 45. præsident. Tirsdag står Trump igen ansigt til ansigt med millioner af vælgere ved det vigtige midtvejsvalg - og det er på trods af at han ikke selv står på stemmesedlen. Et skæbnevalg, der uanset udfaldet vil få afgørende betydning for præsidenten - og i sidste ende kan koste ham jobbet. Johannes Langkilde varmer op til det historiske valg og har DR's korrespondenter Steffen Kretz, Kim Bildsøe Lassen, Lillian Gjerulff og Steffen Gram med fra Washington D.C., Texas, Florida og Virginia.
Irans religiøse ledere har fået uventet modstand fra et kvindeoprør. Det handler om retten til selv at vælge, hvordan kvinder skal gå klædt - og om personlig frihed. Kvindeoprøret bliver forsøgt kvalt med brutale metoder.
Hver torsdag går østrigske bedstemødre i demonstrationsoptog mod regeringen og verdens yngste regeringsleder, 32-årige Sebastian Kurz. Bedstemødrene mener, at han trækker Østrig for langt mod højre - andre østrigere hylder Kurz og hans hårde kurs mod migranter.
Keith og hans familie er hjemløse efter den ødelæggende skovbrand i Californien. Nu bor de otte mennesker og tre hunde i en campingvogn og forsøger at skabe en ny fremtid.
Deal eller No Deal, og afgørelsens time for Storbritannien og Europa, når Horisont sender live i en specialudgave. Skal, skal ikke - forlader briterne EU?
Great Barrier Reef er en af Australiens største turistattraktioner. Men det verdensberømte koralrev trues af klimaforandringer og udledning fra landbruget og ligner nogle steder en gold ørken.
Isabelle på 9 år stiller op i konkurrencen om at blive Brasiliens smukkeste pige. Vinderen kan måske få en karriere som international supermodel og dermed en vej ud af fattigdom.
Hustruvold i Ukraine har et uhyggeligt omfang. Det var længe et problem, der blev tiet ihjel - men nu er der måske fremskridt. Horisont møder nogle af de kvinder, der har fået nok.
Britisk dokumentar fra 2019. (Asia's Meth Boom) Illegale stoffer oversvømmer hele Asien. I Myanmar har borgerkrig, lovløshed og korruption gjort landet til verdens største producent af metamfetamin. Her følger vi en thailandsk patrulje, der prøver at standse mængden af narkotika, som strømmer over landets grænse fra Myanmar. Hvor kommer stofferne fra? Og hvem er det, som profiterer af den verdensomspændende afhængighed?
Australsk dokumentar fra 2019. (The Battle of Rio) I 2017 blev mere end 63.000 mennesker myrdet i Brasilien. Et antal, som Jair Bolsonaro lovede at ændre, da han blev valgt som landets præsident. Men Bolsonaros magtovertagelse, har ifølge hans modstandere, forårsaget en stigning i den politisk motiveret vold - som allerede har givet udslag i mordet på den lesbiske, socialistiske politikere Marielle Franco. Hvorfor har man givet sejren til en fascistisk, misogyn og homofobisk kandidat?
Fransk dokumentar fra 2018. (Chinese Dream) Den kinesiske middelklasse vokser eksplosivt, og sætter sit præg på forbrugsmarkedet. Det har udløst en stærkt stigende efterspørgsel efter fast ejendom og en higen efter vestlig livsstil. Men dette forbrugsmønster skaber social ulighed og tvinger underklassen fra deres hjem. De ender som tabere i Kinas vækstboom.
Britisk dokumentar fra 2018. (Born on the Bedside) I Storbritannien er over 35.000 forældre afhængige af hjælp fra børnehjælpskontorer, for at kunne give deres børn de mest basale nødvendigheder som bleer, tøj, mad og barnevogne. Her møderne vi nogle af disse forældre og hører, hvorfor behovet for hjælp er steget så markant i løbet af de sidste fem år?
Private boksekampe mellem småkriminelle er blevet en Youtube-sensation i USA. Kampene skal forhindre konflikter i at eskalere til skyderi og drab, og fænomenet breder sig.
I USA nægter forældre i lukkede, religiøse samfund at lade deres børn vaccinere mod mæslinger. Myndighederne kalder det en trussel mod folkesundheden - både i USA og Europa vokser antallet af mæslingetilfælde.
18-årige Madeleine fra Sverige mistede sin far, da Iran skød et ukrainsk fly med 176 passagerer ned. Tragedien var kulmination på en turbulent periode i Mellemøsten - hvor de pårørende endte med at betale den højeste pris.
I 2014 udløste en hvid politimands drab på en sort teenager raceuroligheder i USA og gjorde Black Lives Matter til en landsdækkende bevægelse. Rapperen T-Dubb-O var frontfigur i protesterne, og Horisont følger med ham ind i de sorte ghettoer for at se, hvordan det står til mere end fem år senere.
Alperne smelter, og flere skisportssteder kæmper for at overleve. Hvor længe kan de holde på turisterne, når der er for lidt sne? Horisont rejser op i højderne, hvor festen på afterski-barerne snart kan være slut
Horisont følger en gruppe danske brandmænd til et ødelagt område i Australien - efter omfattende skovbrande, der har rystet landet. Nu raser debatten, for er brandene en konsekvens af klimaforandringer, og skal Australien stoppe med at producere kul?
Hvordan er det muligt for Nordkoreas diktator Kim Jon Un at leve et luksusliv og skaffe indtægter fra udlandet - når landet er ramt af omfattende FN-sanktioner? Svaret findes på et hemmeligt kontor, der kaldes "Bureau 39".
Koreansk popmusik er en kæmpe succes, men de unge popstjerner skal acceptere militærlignende forhold, hvis de vil udleve deres drømme. Forbud mod kærester og kontrol fra morgen til aften er bare nogle af kravene, og nu har en række selvmord sat kritisk fokus på k-pop fænomenet
Det er Supertirsdag! I 14 amerikanske stater stemmer demokraterne om, hvem der skal være deres præsidentkandidat. Vi skal møde en socialistisk cowboy i Texas og den sorte yogainstruktør i Sydstaterne, der ikke har besluttet sig endnu. Vi er direkte med fra valgsteder flere steder i USA, og i studiet guider Ask Rostrup og Steffen Gram os gennem begivenhederne
Flere kinesiske aktivister, der forsøgte at advare mod coronavirussen, er forsvundet. Hvad skete der præcis, da det hele begyndte i den kinesiske millionby Wuhan, og hvilken betydning fik det for spredningen?
I Italien kan en mand ikke få afhentet liget af sin søster. Corona-smitten fører til højst usædvanlige scener i det hårdt ramte land. Til gengæld ser Kina ud til at have held med at begrænse smitten, mens USA går hårde tider i møde. Horisont ser på den globale krise, der udvikler sig time for time.
Hun er sygeplejerske på et hospital i Wuhan. Manden er er dokumentarist og filmer hendes sygdomsforløb fra start til slut. Efter 53 dages mareridt ender deres historie omsider lykkeligt. Horisont fortæller øjenvidneberetninger fra Kina og andre steder på kloden.
Et evangelisk bønnemøde udvikler sig fatalt. 2000 deltagere fra mange lande - og en smittekæde, der har rystet Frankrig.
Hvad sker der, når corona rammer de fattigste? Afrika forbereder sig stadig på pandemien. I Kenya oplever de på egen krop, hvordan politiet sætter ind for at håndhæve udgangsforbud med tåregas og knippelslag.
I Madrid læser en sygeplejersker breve op fra de pårørende til sine patienter. I Barcelona stabler de kisterne op i en parkeringskælder. Samtidig kæmper USA's fattigste mod følgerne af corona. Horisont undersøger, hvordan virusset fortsat ændrer verden, som vi kender den.
Hvor meget af dit privatliv vil du opgive for at standse coronapandemien? Horisont undersøger, hvordan lande over hele verden indsamler informationer om deres borgere for at begrænse smitten. Vi betaler med vores personlige oplysninger.
Da Peru lukker ned og sender militær i gaderne på grund af corona-krisen, bliver danskere fanget i en ubehagelig situation. Det er nu op til en kommandocentral i Udenrigsministeriet at få dem hjem. Horisont har fulgt aktionen i de afgørende dage.
I Napoli mødes en familie til et gribende gensyn. Luca var spærret inde i en lejlighed med sin søsters lig - nu kan han omsider bearbejde sorgen sammen med resten af familien og de forældre, han ikke har set i to måneder.
Da coronaudbruddet er på sit højeste, dør taxachaufføren Ding Yingjuns mor. Trods symptomer bliver hun aldrig testet positiv for corona, så hun tæller ikke med i statistikken over ofre for det nye virus. Nu er sønnen en af flere, der retter en hård kritik mod det kinesiske styre for at underdrive både sygdommens dødelighed og smitterisiko. Horisont har besøgt coronavirussets arnested, Wuhan.
Normalt har 8-årige Royce en hel parkeringsplads at lege på. På trods af et fuldtidsjob har hendes mor ikke råd til en lejlighed - og da coronapandemien rammer, bliver situationen endnu værre. Horisont har besøgt Royce og hendes mor på en parkeringsplads i den amerikanske storby San Diego.
Coronapandemien kaldes historisk. Men hvor på skalaen ligger den i forhold til andre kriser? Horisont sendte for første gang for 60 år siden, og i den anledning ser vi tilbage på verdenshistorien gennem seks årtier - for at sætte den nuværende krise i perspektiv.
På en klinik i den ukrainske hovedstad Kiev ligger babyer på rad og række. De er født af ukrainske rugemødre for udenlandske forældre, som på grund af lukkede grænser ikke kan hente de nyfødte. Horisont afdækker historien om de uafhentede babyer i Ukraine - og er også i USA, hvor en sort mands død har ført til bål i gaderne.
Over hele kloden knæler alt fra betjente til statsledere nu i kampen for sortes rettigheder. Men da NFL-stjernen Colin Kaepernick første gang satte sig på knæ under den amerikanske nationalsang i 2016, blev han lagt for had. Horisont tegner et portræt af manden, der knælede i protest mod undertrykkelse af USA's minoriteter.
Præsident Putin mener ikke, at corona er noget stort problem i Rusland. Men det er løgn, siger øjenlægen Anastasia Vasiljeva, der nu deler værnemidler ud til hospitaler. Mød hende i Horisont, hvor vi også skal til en by i USA, der nedlagde og genopbyggede politistyrken i 2012, samt til studentergilde i Norge.
Kraig Moss var blandt Trumps største fans og skrev hyldestsange til ham under valgkampen i 2016. I dag har han mistet tiltroen til præsidenten. Horisont undersøger, hvorfor Trumps base vakler. Derudover skal vi til Syrien og møde en regime-kritiske kunstner, der maler på ruinerne under sloganet "Syrian Lives Matter". Og vi skal til Venedig i Italien, hvor flere lokale håber, at coronakrisen bliver opgøret med masseturismen.
Da lagerhal 12 i Beiruts havn eksploderede, forsvandt ti brandmænd - en af dem var 21-årige Souheils bedste ven og kollega. I dagene efter brugte Souheil al sin fritid på at lede efter rester af vennens lig i murbrokkerne. Horisont møder også journalisten Riad Kobaissi, som afslørede korruption på havnen, men som i stedet for anerkendelse fik tæsk.
Et ungt Beirut-par glædede sig til at møde deres førstefødte, da de den 4. august tog på hospitalet for at føde. Men dagen udspillede sig uden for enhver forestilling, for midt i fødslen skete eksplosionen på havnen. Puk Damsgård fortæller den utrolige historie om miraklet i Beirut - om George, der nu er Libanons mest berømte baby.
73-årige Nina Baginskaja er blevet et ikon på den folkelige opstand i Hviderusland. I årtier har hun syet og demonstreret med det oprindelige hviderussiske flag - et flag, som præsident Lukasjenko forbød, efter han kom til magten i 1994. Horisont har mødt bedstemoren, der er blevet revolutionens fanebærer.
Oppositionslederen Navalnyj er den største trussel mod præsident Putin. Men Navalnyj er på hospital i Berlin med nervegift i kroppen. Hans nærmeste allierede, lægen Anastasia Vasiljeva er rystet men fortsætter kampen: "Man kan frygte døden...men jeg er ikke bange". Kom helt tæt på Navalnyj-affæren i Horisont Live
12000 mænd, kvinder og børn lever uden tag over hovedet på den græske ø Lesbos, og de lokale føler sig truet og svigtet. Men hvem skal nu tage migranterne fra den nedbrændte Moria-lejr? Korrespondent Puk Damsgård møder både migranter og grækere.
Tusindvis af thailændere protesterer nu mod landets magtfulde konge, hans ekstravagante livsførelse i tysk eksil og kongens tætte samarbejde med militæret. Demonstranterne løber en risiko, for kritik af majestæten kan give op til 15 års fængsel i Thailand. Men nu har mange undersåtter fået nok.
Om en måned går USA til præsidentvalg og økonomien bliver formentlig den afgørende faktor. Næsten 30 millioner amerikanere er uden job og mange kæmper fra dag til dag. Tag med til solskinsstaten Florida og ned på bunden af et land i kæmpe krise. Her møder vi blandt andet en far til to, som lever i slum på et nedslidt motel ved motorvejen.
Kyniske bagmænd lokker nigerianske kvinder til Europa, hvor de havner i prostitution. Nu står en menneskehandler frem og fortæller om sin rolle i en industri, der bruger falske løfter og afpresning for at få kvinderne til Europa.
For nonnen Dede Byrne er kampen mod abort en kamp mellem lys og mørke. Og efter hun holdt en brandtale for Donald Trump på Republikanernes partikonvent, er hun blevet talerør for præsidentens vigtigste vælgergruppe - de konservative kristne. Mød Trumps nonne i Horisont, der fra i dag og frem til det amerikanske valg har fuld fokus på USA.
Forstadsvælgerne var med til at sikre Republikanerne og Trump valgsejren i 2016. Erin Rosiello fra svingstaten Ohio var en af dem. Nu har hun fortrudt og stiller selv op for Demokraterne. Mød hende i Horisont, der frem mod det amerikanske valg har fuld fokus på USA.
Pastor Gregg Lewis' mission er at få sine sorte medborgere til stemmeurnerne i Wisconsin. Ved præsidentvalget i 2016 vandt Donald Trump svingstaten med mindre end 23.000 stemmer. Men valgdeltagelsen blandt den sorte del af befolkningen faldt med 19 procent i forhold til fire år tidligere. Så i år kan de sortes stemmer blive afgørende. Horisont har været på gaden med pastoren i Wisconsins største by Milwaukee.
I Sverige er der i gennemsnit et skyderi om dagen. Lillys bedste veninde blev dræbt af en vildfaren kugle i en skududveksling, som svensk politi betegner som et bandeopgør. Drabet på den 12-årige veninde har tvunget de svenske politikere til at forholde sig til problemerne i de plagede svenske ghettoområder. Og nu vil Lilly have dem til at gøre noget. Horisont sætter fokus på den stigende bandekriminalitet i Sverige.
Til daglig står Ani Mkhitarjan bag disken i en bagerbutik, men hun er klar til krig og rasende over, at hendes fædreland Armenien har kapituleret i krigen mod Aserbajdsjan. Det hele handler om området Nagorno Karabakh, der ligger i Aserbajdsjan, og som både det kristne Armenien og det muslimske Aserbajdsjan gør krav på. Men nu har Armenien tabt, krigen er sluttet med en fredsaftale. Spørgsmålet er, hvor længe den holder.
Han var murer i Århus, før han sluttede sig til terrororganisationen Islamisk Stat. Nu sidder han i fængsel i det nordøstlige Syrien og har intet fortrudt. Også en dansk kvinde sidder tilfangetaget sammen med sine fem børn - og den kurdiske administration i området advarer Danmark på det kraftigste: Børnene risikerer radikalisering og udgør en trussel mod Europa på sigt, hvis ikke vi henter dem hjem. Mellemøstkorrespondent Puk Damsgård har mødt de to etniske danskere.
Roney Lara trak i årevis på gaden som homoseksuel i kvindetøj. Nu prædiker han i Brasiliens konservative kirker - med budskabet om, at homoseksuelle kan omvendes med Guds hjælp. I Brasilien er der voldsomt pres på homo- og transseksuelle, og landet oplever i gennemsnit mere end et drab om dagen på LGTB-personer.
Braden Chapman var udsendt med australske elitestyrker i Afghanistan. Han bryder nu års tavshed og fortæller om mulige krigsforbrydelser - lækkede optagelser optaget af elitesoldaterne har sendt chokbølger gennem Australien.
I Mellemamerika gør tusindvis af fattige sig klar til en vanvittig gåtur mod USA. De håber, at indsættelsen af Joe Biden vil gøre det lettere at komme ind i USA - men soldater står klar til at stoppe karavanen.
I marts sidste år startede bølgen af Covid-19-patienter, der har bragt britiske hospitaler i knæ. Horisont fortæller den barske og rørende historie om pårørende til tre patienter i respirator. En af dem er Gill, der har været gift med David i 42 år. Hun er overbevist om, at hendes mand vil overleve.
En video om påstået korruption og et overdådigt palads ved Sortehavet har bragt Rusland på den anden ende. Præsident Putin bliver anklaget af sin eneste reelle modstander, Aleksej Navalnyj, og Putin slår hårdt tilbage.
Op mod hver femte af de anholdte efter angrebet på kongressen har vist sig at være politimand, soldat eller militær veteran. Ifølge en tidligere nynazist skyldes det en bevidst strategi: Ekstremister infiltrerer magtsystemet og håber at starte en ny borgerkrig.
I Kina er det myndighederne, der styrer fortællingen om coronakrisen. Tilbage står pårørende, der mistede deres nærmeste - med en følelse af ikke at blive hørt og forstået. Igennem et år har DR´s korrespondent Philip Khokhar fulgt livet i byen Wuhan, hvor det hele startede.
De ultraortodokse jøder udgør 12 procent af Israels befolkning - men 28 procent af coronatilfældene. Derfor har Moshe Morgenstern en mission: Han vil overbevise sine trosfæller om at lade sig vaccinere. Men mange ultraortodokse jøder lever i et religiøst parallelsamfund uden telefoner og internet - og med en udpræget skepsis mod vacciner og restriktioner.
Som sin første udlandsrejse efter coronapandemiens udbrud tager paven bl.a. til Mosul i Irak. Her skal han bede få hundrede meter fra det sted, hvor Islamisk Stat udråbte deres selvbestaltede kalifat og fordrev byens kristne mindretal. Puk Damsgård er rejst i terrororganisationens fodspor forud for pavens besøg.
I to år kæmper Nadilas mand, Sadam, for at få hende og deres fælles søn ud af den kinesiske Xinjiang-provins. Men de tilhører det muslimske mindretal uighurerne, som Kina forfølger og sender i genopdragelseslejre. I et kapløb med tiden forsøger Sadam at skaffe den søn, han endnu ikke har mødt, et statsborgerskab i sit nye hjemland Australien. Vil det lykkes?
Corona-kampen raser i USA, hvor de såkaldte "anti-vaxxere" kæmper mod vaccinen. I Texas møder vi John Bush, som nærmest har samlet sin egen menighed uden mundbind. Han mener, at kroppen kurerer sig selv og staten skal blande sig udenom.
Roman Bondarenko blev banket ihjel af et tæskehold lige udenfor sit eget hjem i Minsk. Nu har afhoppede politifolk og lokale journalister afsløret, at medlemmer af tæskeholdet tilhører præsident Lukasjenkos inderkreds. Hviderusland - som Danmark nu kalder Belarus - er lukket land for udenlandsk presse. Alligevel er det lykkedes korrespondent Matilde Kimer at lave en enestående reportage.
Qatar gør klar til VM i fodbold, verdens største begivenhed, som det danske landshold lige nu spiller for at kvalificere sig til. Men det koster tusindvis af menneskeliv. Flere end 6.500 migrantarbejdere har mistet livet i Qatar de seneste ti år, og kritikken af ørkenstatens storslåede VM-satsning vokser. Som regel raske yngre mænd, som dør af hjertestop efter at have knoklet 70-80 timer om ugen under den bagende sol med at bygge stadioner og veje. Vi har mødt den nepalesiske enke Pansari Kami. Hendes mand rejste til Qatar for at tjene penge til familien. Han kom aldrig hjem igen.
Flere end 500 er blevet dræbt i Myanmar siden militærkuppet 1. februar. Her blev landets folkevalgte leder og nobelprismodtager Aung San Suu Kyi fjernet fra magten. Siden har især de unge risikeret livet når de går på barrikaderne mod generalerne. Her kan du møde en markant stemme i Myanmar, musikeren Kyaw Kyaw. Han nøjes ikke med at skrige protestsange ud - han går også selv på gaden.
I USA er hadforbrydelser mod amerikanere med asiatisk baggrund steget med 150 procent siden corona-pandemien brød ud. De bliver svinet til på gader og i busser, bedt om at "skrubbe hjem", smidt ud af butikker og slet og ret overfaldet på åben gade. I de værste tilfælde ender voldelige overfald med døden. Tag med USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz til San Fransisco og Oakland på den amerikanske vestkyst og få historien om den 84-årige Vicha Ratanapakdee, som blev brutalt overfaldet - blot fordi han var asiat. Det endte fatalt.
Iværksætterparret Jesper Søgaard og Nicoline Samuelsen lever en coronafri paradistilværelse på øen Koh Phangan i Thailand. Her er arbejde mixet med strandliv og full moon party. Også andre danskere lever ekstraordinære liv i fjerne dele af verden. Vi har bedt dem filme deres tilværelse under pandemien - uden mundbind og restriktioner.
Politidrabet på George Floyd og de mange sager om hvide betjentes skud mod sorte amerikanere kaster lys på USA's skyggeside. Sorte er fattigere, har dårligere helbred og er dårligere uddannet end hvide. Og sorte har toenhalv gange større risiko for at blive skudt af politiet end hvide. USA-korrespondent Steffen Kretz har besøgt 13-årige Henry og hans bedstemor Melva. De bor i et USA's farligste postnumre 21217 i Baltimore. Her bor kun sorte, og gennemsnitslevealderen er 20 år lavere end i nabokommunen.
En krig raser i Danmarks naboland Polen. Her har præsidenten og den magtfulde katolske kirke erklæret krig mod homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner, den såkaldte LGBT-bevægelse. De kalder LGBT for en "farlig ideologi"... og det har betydet, at over 100 polske byer har erklæret sig for LGBT-fri zoner. I Horisont kan du møde Lucien og Elzbieta, to af de polakker, som på egen krop mærker, hvordan retorik og had mod LGBT vokser dag for dag i Polen.
For syv år siden blev Iraks religiøse mindretal yazidierne udsat for en massakre, da Islamisk Stat overrendte deres landsbyer omkring Sinjar-bjerget og slog mindst 5000 yazidier ihjel. Tusindvis af kvinder og børn blev taget som slaver, og i dag er mere end 2000 yazidier stadig savnet. Yazidierne forsøger at få deres lidelser anerkendt som folkemord og Sinjar-provinsen er idag højspændt politisk område. I Horisont møder du Bafrin, som blot var 16 år, da hun blev taget af IS og overlevede to år som slave i IS-kalifatet. Du møder også Kamiran, som er en af de yazidier som er vendt tilbage sin sønderbombede by for at forfølge sin drøm.
Verdens næststørste land målt på indbyggere, Indien, er midt i en ufattelig corona-katastrofe. I Horisont møder du præsten Gulshan Sharma, som sender de mange døde ud på deres sidste rejse. Han arbejder på et krematorium i hovedstaden New Delhi, hvor dødstallet er eksploderet under Indiens anden coronabølge. Landet mangler ilt, hospitalssenge og læger, og der er kø til krematorierne for at få brændt de afdøde. Heldigvis træder en hær af frivillige til for at afhjælpe katastrofen.
Den 26-årige hviderussiske journalist og aktivist Roman Protasevitj kom på alles læber, da hans fly - på vej hjem fra en ferie - blev tvunget ned på jorden på grund af en påstået bombetrussel. NATO kaldte aktionen for "statslig flykapring" mens de hviderussiske myndigheder viste Protasevitj frem i en video, hvor han "tilstår". Meget tyder på, at Protasevitj er blevet tæsket og truet til at sætte sig foran et kamera og levere et budskab. En video, som hans forældre i denne Horisont reagerer på. Forældrene - som også er flygtet til Polen af frygt for repressalier - siger, at de kan se, at deres søn er blevet tæsket og har brækket næsen. Protasevitj har været stærkt kritisk overfor Hvideruslands præsident Lukasjenkos styre siden sine teenageår og blev anholdt første gang som 17-årig. Han flygtede efter trusler ud af Hviderusland i 2019 og fortsatte kampen mod Lukasjenkos regime på afstand og online. Nu beder hans forældre for hans liv.
På få døgn har det islamistiske og militante Taliban taget magten i Afghanistan. Mens kaos hersker i Kabuls lufthavn, hvor desperate afghanere forsøger at slippe ud, ja så holder verden vejret. For vil Afghanistan synke tilbage i benhård Sharia-lov og midderalderligt regime eller har Taliban moderniseret deres syn på kvinder, skolegang og almindelige menneskerettigheder. Midt i det hele har DRs Puk Damsgaard rapporteret - og blandt andet mødt kvinden Tafseer, som hun sidst mødte i 2004. Dengang var hun en 16-årig judo-pige, der troede på frihed og fremtid. Nu håber og beder hun til, at Taliban har forandret sig.
or under to uger siden tog Taliban overrumplende hurtigt magten over Afghanistan. Lufthavnen i hovedstaden Kabul blev hurtigt en flaskehals for alle, som ville væk fra det nye regime. Det var - og er stadig - et livsfarligt lotteri at begive sig mod lufthavnen for at finde et fly ud af landet. Også for dansk-afghaneren Sola og hendes 2-årige datter, som i fem dramatiske døgn kæmpede for at komme ud af Kabul og hjem til Danmark, hvor de bor. Imens begyndte ægtemanden i Middelfart at tvivle på, om han fik sin kone og sit barn ud af Talibans greb. Horisont fulgte Solas flugt fra Taliban til Danmark.
Niloofar Rahmani var pilot i det afghanske luftvåben - og et symbol på det Afghanistan, som Vesten forsøgte at skabe. Nu er hun på flugt fra Taliban og er gået under jorden i USA. Herfra advarer hun mod at stole på Talibans løfter. Samtidig bliver lærerinderne irettesat af den islamistiske bevægelses repræsentanter på én af landets pigeskoler. Og på trods af løfter om, at pigerne fortsat kan modtage undervisning, frygter lærerne og eleverne det modsatte. Mød piloten og se Puk Damsgårds unikke reportage med Taliban på pigeskole i denne udgave af Horisont.
Brandmanden Jay og ambulanceredderen Bonnie overlevede mirakuløst terrorangrebet i New York for nu 20 år siden. De blev begge begravet levende, da World Trade Centers to tårne kollapsede, og de glemmer aldrig den dag, hvor de troede, at de skulle dø. Tyve år efter terrorangrebet møder Horisont to af dem, der overlevede. 9/11 ændrede både dem - og USA - for altid.
På en politigård i Afghanistan er Taliban-kriger Haqmal nu chefen. Her navigerer han mellem stammetraditioner og islamisk lov i sager fra bortløbne hustruer til biltyve. Puk Damsgård rejser til Afghanistan for at møde Taliban, undersøge hvad de vil og hvad de er rundet af.
Rói Olsen deltog i det største delfindrab i Færøernes historie og fortryder ingenting - for ham er delfinerne mad på linje med grise og køer. Men delfindrabet har skabt splittelse på Færøerne og fået omverdenen til at fordømme episoden.
Uden at sige farvel til sin mor forlader 15-årige Shamina Begum i 2015 sin fødeby London. Hun drager til terrororganisationen Islamisk Stats selverklærede kalifat i Syrien. Nu - tre børn og flere ægteskaber senere - sidder hun tilbageholdt i fangelejren Al-Roj og fortryder inderligt.
Horisont undersøger en mystisk migrantrute mod EU. Den har manden, der kaldes Europas sidste diktator, i en central rolle. For hvorfor tillader Hvideruslands præsident Lukasjenko, at migranter strømmer gennem landet og søger videre mod Litauen og Polen?
I 1990 kommer de sicilianske søstre Savina og Maria Rosa Pilliu hjem til en ubehagelig overraskelse: En entreprenør med mafiaforbindelser har overtaget deres hus og bygger nu et højhus i baghaven. Efter knap 30 år med trusler, politibeskyttelse og et utal af retssager bliver søstrene tilkendt erstatning. Der er bare ét problem.
4,5 kilo opium. En pistol fra det danske militær. Og lokal vrede mod Danmarks indsats i Afghanistan. Det er noget af det, Puk Damsgård møder, da hun rejser i sporet af Danmarks tabte krig i Helmand.
10-årige Vitaly går i militærklub tre gange om ugen. Her træner han med gevær og granater, og bliver undervist af en tidligere russisk elitesoldat. Imens har præsident Putin oprettet en frivillig ungdomshær, som marcherer i hjertet af de største militærparader. Putins politiske modstandere anklager præsidenten for at misbruge militæret til at vinde kampen om Ruslands børn - og fremtid.
Tag med Horisont på en hårrejsende reportage til Mexico, som nu er det farligste sted på kloden for journalister. DR´s Lasse Engelbrecht rejser ind i hjertet af lovløsheden for at møde dem, der nægter at lade sig true til tavshed af landets narkokarteller - her er dødstrusler, forsvindinger og drab blevet hverdag for journalister.
Jasslyn Adams med kælenavnet "Pinky" kunne se sin far rappe om mord på YouTube, indtil hendes liv endte i en byge af kugler udenfor en McDonalds i Chicago. Et fænomen med voldsforherligende videoer på YouTube har ført til en bølge af drab i USA, der også rammer børn.
Et norsk tv-hold bliver anholdt i Qatar i forsøget på at dokumentere vilkårene for landets migrantarbejdere. I mens intensiveres debatten, og presset stiger på Qatar med kun ét år til VM i fodbold.
Den kinesiske ungdom er rigere og bedre uddannet end nogensinde, men mærker også et stort pres fra den ældre generation. Og nogle unge siger nej til samfundets krav om en bestemt livsstil.
Horisont følger tre modige kvinder i deres kamp mod Ruslands stadig mere autoritære præsident, Vladimir Putin. De tre kvinder lever livet farligt, for Putin slår hårdt ned på sine modstandere, og mange er enten i fængsel eller i eksil.
Den svenske rapper Einar forudsagde i en sang til moderen sin egen undergang. I oktober sidste år blev han skudt. Sverige er nu det land i Europa med flest skuddræbte pr. indbygger, og i de svenske betonforstæder er skudepisoder blevet dagligdag.
På Tolo TV i Kabul drømmer Giti og andre kvindelige journalister om at gøre karriere. Men Taliban, Afghanistans nye magthavere, bryder sig hverken om uafhængig journalistik eller stærke kvinder.
En russisk lejemorder rejser til en svensk provinsby for at begå et drab. Men noget går galt, og lejemorderen bliver overfaldet med en Ikea-hammer. Historien går verden rundt - hvem bestilte drabet?
Den største naturkatastrofe i nyere tysk historie koster 184 mennesker livet. I vandmasserne kæmper Sebastian forgæves for at redde sin svigermor. Han har i dag stadig traumer efter den fatale oversvømmelse.
Skjulte optagelser viser menneskelejre i Kina, hvor muslimer holdes indespærret. En række vidner står nu frem og fortæller om overgreb, vold og tvungne aborter. Kina afviser alle anklager og fejrer netop nu værtskabet for vinter OL.
Ukraine er nu omringet af russisk militær. USA og Vesten forventer en russisk invasion når som helst. Men hvorfor er Ukraine så vigtig for Rusland - og især for præsident Putin?
Ukraines præsident Volodimir Zelenskyj har grebet verdenshistorien, mens den udspiller sig. Den tidligere komiker hyldes for sit mod og er med sine videoer blevet selve ansigtet på kampen mod Putin. Men vil Rusland gå efter at likvidere ham?
I Ukraine tager Olena sit livs sværeste beslutning: Hun vil forsøge at komme til Danmark, mens manden Oleg skal blive tilbage for at forsvare Ukraine. I Holstebro følger veninden Natalie flugten tæt og gør klar til et rørende møde.
DR-korrespondent Puk Damsgård tager på en rejse mod strømmen. Hver nat kører et spøgelsestog fra Odessa mod hovedstaden Kyiv, der lige nu forbereder sig på det værste. Horisont er også med til to af krigens yderpunkter, en fødsel og en begravelse.
De er kendt som Putins brutale lejesoldater - og er nu angiveligt på mordmission i Ukraine. Men hvem er lejesoldaterne fra Wagner-gruppen?
Den russiske journalist Semjon Pegov kalder sig WarGonzo og støtter Putin - imens formidler ukrainske tv-journalister det stik modsatte synspunkt fra en kælder i Kyiv. Horisont ser på informationskrigen, der kører døgnet rundt.
Anastasija og Anton skal giftes. I Kharkiv betyder det, at der skal være plads til sikkerhedsvest under brudekjolen. For de har valgt at trodse russiske bombardementer og sætte livet på spil for at fejre kærligheden. Horisont er til bryllup midt i krigen.
Libanon er lige nu midt i en af verdenshistoriens værste økonomiske kriser, og landets sundhedsvæsen er ved at falde fra hinanden. Horisont har fulgt personalet på landets største offentlige hospital, hvor der er mangel på alt, selv livsvigtig medicin.
Amazon-milliardæren Jeff Bezos vil kolonisere månen for at redde verden. Men samtidig er han i åben kamp med Amazons ansatte, der vil danne fagforening for at få løn, de kan leve af og sikrere arbejdspladser.
I Italiens støvlespids hersker 'Ndrangheta-mafiaen med vold, mord og narko. Det kriminelle imperium spreder sig i hele Europa. Men nu forsøger anklager Nicola Gratteri at sende mere end 300 mafiosi i fængsel. Det har fået ham på mafiaens dødsliste.
I Afghanistan indfører Taliban regler, der begrænser pigers liv og minder om deres rædselsregime i 90'erne. Men i Talibans højborg Kandahar ofrer én mand sig for pigernes stemme.
I USA hærger tornadoer oftere og oftere, og ingen ved præcist, hvor og hvornår de rammer. Det koster menneskeliv og ødelæggelser for milliarder af dollars. Nu vil et forskerhold løse tornadoernes gåde og derfor bliver de nødt til at studere dem helt tæt på. Med risiko for selv at blive ramt af de voldsomme vinde.
I Mexico bliver ti kvinder slået ihjel om dagen - ofte på grund af deres køn. Men nu skal særlige politienheder med kvinder i spidsen gøre op med volden. For på gaden er frustrationerne kogt over. De mexicanske kvinder har fået nok.
I USA fortæller flådens piloter om mystiske flyvende objekter, og hvad der før blev grint ad, bliver nu efterforsket af både militæret og NASA. Horisont undersøger, hvorfor ufoer er begyndt at blive taget alvorligt på højeste niveau.
Alex Jones står i spidsen for det mest magtfulde medie på den yderste amerikanske højrefløj, hvor han spreder konspirationsteorier om alt fra terrorangrebet den 11. september til fatale skoleskyderier. Men nu har forældrene fra et af USA's værste skoleskyderier hevet Jones i retten. De vil lukke munden på ham.
Carine kæmper for at redde sin far - den verdenskendte hovedperson fra Hollywood-filmen Hotel Rwanda. Men nu er han idømt 25 års fængsel i det lille afrikanske land. For når man kritiserer styret i Rwanda, risikerer man fængsel - eller livet.
Carine kæmper mod præsident Paul Kagame i håb om at få sin far løsladt fra et fængsel i Rwanda. Samtidig kommer det frem, at op til 3.500 telefonnumre tilhørende Rwanda-kritikere har været systematisk overvåget over hele kloden - og nogle udsættes for trusler, vold, mordforsøg og drab. Mens vestlige støttekroner strømmer til Rwanda, må europæiske efterretningstjenester beskytte kritikeres liv.
På baren Harley-Davidson Lovers Club en time syd for Rom vil bikerne have 'Italy First'. Og sammen med resten af landet tager de nu et skarpt sving mod højre for at genrejse Italien med traditionelle værdier, færre fremmede og masser af hestekræfter.
Amerikanerne går til midtvejsvalg splittede som aldrig før. Valget definerer Joe Bidens muligheder frem til 2024, hvor USA vælger præsident igen. Johannes Langkilde er vært, når Horisont ser på, hvor Amerika er på vej hen - og om amerikanerne overhovedet kan tale sammen længere.
Da russiske kampvogne ruller ind i Kherson, slutter Dmytros almindelige hverdag. I stedet tænder han kameraet og dokumenterer tilværelsen i det besatte Ukraine. Han går til demonstration mod russiske soldater, leder efter forsvundne venner og prøver at beskytte sin datter. Kan han leve under russisk kontrol?
FBI anholdt Jacksons far midt om natten. Han var nemlig med til at storme Kongressen, efter Donald Trump tabte præsidentvalget. Nu er familien Reffitt dybt splittet, for det var Jackson, der ringede til politiet - for at redde sit land.
I Rusland er det farligt at kritisere præsident Putin og krigen mod Ukraine. Frygt for fængsel får mange til at tie, men en række dissidenter nægter at holde mund. Nu fortæller de deres historier fra indersiden af det russiske samfund.
Han ligger død i sin lejlighed i næsten fire år, før han bliver fundet. Hvem var han? Hvorfor opdagede ingen, at han var død? Har han nogen pårørende - og kan de findes? Horisont fortæller om ensomheden i det moderne samfund.
Louise troede, at hun var et forældreløst hittebarn. Men så dukker der nye oplysninger op, og hun sætter sig for at finde sin biologiske mor. Horisont fortæller om en adoptionsskandale, der nu er havnet på øverste politiske niveau i Sydkorea - hvor børn er blevet stjålet eller narret fra deres biologiske forældre, inden de havnede i Danmark.
I USA går hvide i terapi for deres hvidhed. De mener, at alle hvide mennesker er racister. De er del af en bølge af kontroversiel, antiracistisk uddannelse på amerikanske virksomheder, universiteter og offentlige institutioner. Højrefløjen hader det, og ser undervisningen som et angreb på hele den vestlige civilisation.
I Iran har tusindvis af mennesker protesteret mod præstestyret siden september - de kræver frihed og retfærdighed. Men styret slår hårdt ned på demonstranterne - og en del vælger at flygte. Puk Damsgård møder kunstneren Ghazall, der nægter at bøje hovedet, selv om hun nu er i eksil.
Vjatjeslav på 18 år skal pludselig være forælder for sine søskende. Seksårige Kira tilbringer måneder i en beskyttelseskælder. Og Andrij på 11 år laver en kontrolpost på landevejen. For et år siden forandrede de ukrainske børns liv sig totalt. Nu kæmper de for at skabe en hverdag i skyggen af krigen.
På en sommerlejr i Belgien drukner 15-årige danske Rosa, da enorme regnmasser skaber en af de største klimakatastrofer i Belgien nogensinde - og oversvømmer hele lejrområdet. Nu prøver hendes ven, Ben, at råbe verdens ledere op, og han kræver klimahandling for Rosas skyld.
Tamar og Waed er kvinder i den samme by - men adskilt af pigtråd og mur. Tamar er nemlig jøde, mens Waed er palæstinenser. Kom med til Hebron, hvor konflikten mellem jøder og arabere er mere betændt end nogensinde.
Dybt inde i Colombias regnskov har Wiwafolket levet isoleret i årtusinder. Men den moderne verden kommer tættere og tættere på. Nu har wiwaerne for første gang lukket et tv-hold ind i deres hellige by - for at følge et oldgammelt ritual, der skal sikre folkets overlevelse.
En kvinde tipper et hold journalister om, at shiamuslimske imamer i Sverige vier kvinder, som købes for penge. De skal til gengæld stille sig seksuelt til rådighed for mændene. Ægteskabet kan vare fra et par måneder til få timer. Journalisterne starter en undersøgelse for at finde ud af, om fænomenet virkelig er udbredt i Sverige.
9-årige Shoukria lever af at pudse sko på gaden i Afghanistans hovedstad Kabul. Hendes far blev taget af Taliban, og hendes mor har intet job, så Shoukria kan ikke gå i skole. Men en dag møder Shoukria en filmstuderende, og sammen laver de et youtubeprogram om gadebørn i Kabul.
Vladimir Putin er Ruslands ubestridte leder og omgærdet af hemmeligheder. Men nu står en afhopper fra hans sikkerhedstjeneste frem og fortæller om livet tæt på den russiske præsident.
En ung mand fra Smørum får et chok, da hans far bliver anholdt - anklaget for at have deltaget i folkemordet i Rwanda i 1994. Danmark udleverer manden til det afrikanske land. Imens kæmper den unge mand indædt for sin far - for kan man overhovedet få en fair rettergang i Rwanda?
En dansk statsborger er anklaget for deltagelse i flere hundrede drab i Rwanda. Han søn følger retssagen, hvor vidner udpeger faren som skyldig. Men flere af dem har tidligere fortalt dansk politi en helt anden historie.
Hummer leder en gruppe frivillige soldater i Ukraine. Han er tidligere soldat, men hans folk er novicer. Nu kommer en ny enhed til fronten af politimænd, der kun har fået en uges træning. I blandt dem er Hummers egen bror, der nu skal i kamp.
Flere end 30 personer drukner i en gummibåd i den Engelske Kanal. Hvorfor blev migranterne ikke reddet? Og kan det lykkes at finde menneskesmuglerne bag forliset?
Napoli er Syditaliens hovedstad. De er underdogs, fattige, underlagt mafiaen - og der er massive fordomme mod dem fra de rige landsmænd i nord. Men nu er hævnens time kommet: For første gang i 33 år er Napoli italienske mestre i fodbold.
Krigen i Ukraine koster mange liv, men der kommer også nye til. En læge løber mellem de sårede og de fødende. Korrespondent Puk Damsgård besøger et nedslidt hospital i Donbas, hvor en 15-årig skal føde sit første barn. Mens krigen raser, overlever passionen og kærligheden.
I Rusland drømmer nogle børn om at ofre sig for Moderlandet. De træner i den militærlignende ungdomsbevægelse Junarmija. Samtidig strammes grebet om de børn og voksne, der drømmer om fred.
Hvert år sætter nordkoreanere livet på spil for at flygte ud af det hermetisk lukkede land. Men selv når flugten lykkes, venter der et chok. For det frie liv i Sydkorea er ofte langt fra den tilværelse, nordkoreanerne har drømt om.
Han blev kendt som Putins kok og leder af den brutale lejehær Wagner-gruppen. Efter et forsøg på væbnet oprør mod magten i Moskva levede Jevgenij Prigrozjin livet farligt, og nu meldes han død. Tidligere Wagnersoldater og eksperter fortæller historien om Wagner-gruppen og dens leder.
Svalbard. Intet andet sted i verden stiger temperaturerne så hurtigt, som de gør på den norske ø-gruppe, Svalbard. Kom med til verdens nordligste by, hvor indbyggerne gør sig klar til en ny hverdag midt i det arktiske hav.
I 1980'erne anskaffede den berygtede narkobaron Pablo Escobar sig fire flodheste til sin private zoologiske have. Siden er Escobar død, men flodhestene har formeret sig til omkring 200, der nu truer de lokale. Men flodhestene er bare én del af Escobars blodige eftermæle, der på samme tid frustrerer colombianere og tiltrækker turister til landet.
Danmark samarbejdede i årevis med afghanske politistyrker i krigen mod Taleban. Men snart gik der rygter om, at politiledelsen i Helmand forgreb sig på mindreårige og begik andre alvorlige overgreb på lokalbefolkningen. To danske journalister rejser til Afghanistan for at undersøge anklagerne.
Svitlanas mand er soldat i den ukrainske hær. Det er hendes far også. Så sammen med sin mor, Tetjana, kæmper hun for at holde sammen på familien midt i en krig. I otte måneder har vi fulgt familiens glæder og sorger.
Voldsomme wrestling-kampe udspiller sig hver søndag i den bolivianske storby La Paz. Det er de oprindelige folks kvinder, der efter mange års undertrykkelse slår tilbage. Det er blod, næveslag og spark blandet med farverige kjoler. Der er organiseret catfight til stor begejstring for publikum. Mød tre latinamerikanske kvinder, der har fået nok af at være det svage køn.
Canada slås med de værste skovbrande nogensinde. 6.500 brande har hærget landet hen over sommeren. Det har fået tusindvis af frivillige brandfolk fra hele verden til at strømme til landet for at bekæmpe flammerne. De kommer med vand, de fælder farlige træer - og nogle springer med faldskærm ned i flammerne.
Danske Iver Rosenkrantz er godsejer og ædelstensjæger. Tag med ham til de øde og ufremkommelige egne i det nordlige Kenya for at følge hans jagt på sten som safirer og rubiner. Størstedelen af Afrikas ædelsten bliver fundet af lokale i helt små miner, hvor man arbejder alene eller i små grupper for at finde rigdommen. Spørgsmålet er, hvem der bliver rige på Afrikas undergrund.
I Grønland er de unge ved at tage større plads i samfundet. To unge kvinder indtager havet, én går på jagt alene. Og tre danske drenge er flyttet til Grønland på jagt efter uddannelse og eventyr. Puk Damsgård møder fremtiden i Sisimiut, hvor naturen er altdominerende og den grønlandske identitet i fokus.
Familien Vanias lever af TikTok. Nechelle er mor og manager for sine to døtre, der begge har hundredtusinder af følgere. Nechelle forsøger at få datteren Rave til at bruge sin berømmelse til at lancere en sangkarriere, men planerne skaber splid. Tag med til TikTok-land, hvor likes er lig med dollars, men ikke nødvendigvis lykke.
Yedidya og Baylasan vokser op med kun 30 kilometer imellem sig, men de lever i hver deres verden - adskilt af mure. Hvad tænker jødiske og palæstinensiske børn om krigen - og om hinanden? Og hvad er deres drømme for fremtiden?
Ved hjælp af mobilvideoer viser fem palæstinensere, hvordan livet er inde i Gaza. Siden Hamas' blodige terrorangreb i Israel har Gaza-striben været udsat for daglige bombardementer med tusindvis af dræbte og massive ødelæggelser.
Hvordan overlever man at bo i frontlinjebyer under konstante angreb? Tag med Matilde Kimer til byen under jorden - til det ukrainerne kalder et "uovervindelighedspunkt".
Antwerpen terroriseres af narko, bander og vold. Narkoeksperten Teun Voeten viser, hvordan kokainen vælter ind i havnen. Der konfiskeres så meget kokain, at myndighederne har svært ved at nå at destruere det, og politiet kalder narkotikasmuglingen en trussel mod EU´s sikkerhed. Har vi fået en narkostat i hjertet af EU?
Mænd med læbestift har aldrig været et hit i amerikansk countrymusik. Men i sydstaterne tager en ny generation af musikere nu både kjoler, sminke og lange øreringe med på scenen. De vil revolutionere en kristen og konservativ milliardindustri, hvor en mand altid har været en mand og en kvinde en kvinde.
Taiwan lever i skyggen af Kina, som vil gøre den lille ø til en kommunistisk provins. Det kæmper rockstjernen Sam indædt imod - ved at slås for sin taiwanske identitet. Samtidig opererer eksgangsteren Den Hvide Ulv på øen for at få taiwanerne til at forstå, at de er kinesere og hører sammen med Kina.
En kostskole i Kenya udklækker verdens bedste løbere på stribe. Nu vender den tredobbelte verdensmester Wilson Kipketer tilbage til skolen, hvor det hele startede. Måske er den næste verdensmester på vej?
I det nordligste Sverige har en fertilitetslæge brugt sin egen sæd til at inseminere intetanende kvinder. Nu spørger et lokalsamfund om, hvor mange skjulte halvsøskende, der lever mellem hinanden. Og hvorfor lægen valgte at føre alle bag lyset?
wa mener, ondskaben er tilbage i Polen. Den nye liberale regering har nemlig udskiftet ledelsen på det statslige tv for at gøre op med propaganda. Men for Ewa er Polens nationalkonservative grundværdier under angreb, og den nye regering er så godt som kommunister. Så nu går hun på gaden.
En kirkelig skandale har rystet Schweiz. På et prestigefyldt kloster har der i årevis foregået seksuelle overgreb. Nu er ni præster afsløret, og flere vidner står frem. Hvorfor er overgrebene først kommet frem nu?
Amir dyrker parkour for at holde humøret oppe, Sandra kæmper for at skaffe mad til sine børn, og 17-årige Eid forsøger at gå for første gang, siden han blev såret. Mens israelske bomber falder, og hungersnøden truer, forsøger folk i Gaza at overleve på hver deres måde. Advarsel. Programmet indeholder voldsomme billeder.
Flere tusinde ukrainske børn er forsvundet til Rusland siden invasionen. En efterforsker forsøger at finde nogle af de savnede børn - og de ansvarlige. Sporene fører helt til Putins inderkreds.
De tog på musikfestival for at danse og være fri. Men tidligt om morgenen den 7. oktober blev festen angrebet af Hamas. Øjenvidner deler deres private optagelser af de skæbnesvangre timer, hvor flere end 350 personer blev dræbt.
Savannah er 19 år gammel, rodeorytter og politisk SoMe-aktivist. Med pistolen trukket og kameraet tændt kæmper hun for friheden til at leve sit liv, præcis som hun vil. Hun holder med Donald Trump, fordi han er den eneste præsidentkandidat, der respekterer amerikanernes ukrænkelige ret til frihed.
Dybt inde i den sydamerikanske regnskov bor en shaman med 2000 hemmeligheder. Hemmeligheder, der måske kan redde liv. Kristian Almblad er rejst til Surinam for at besøge regnskovens skatkammer, der gemmer på planter, der kan bruges til medicin.
En engelsk journalist har fået adgang til at tage med russerne til fronten i Ukraine. Her møder han civile, der prøver at leve videre i krigens skygge. Men også soldater, som er begyndt at tvivle på missionen.
Journalisten Sean Langan er nu på vej med de russiske tropper helt ud til fronten på mission mod ukrainske styrker. Samtidig står de menneskelige konsekvenser ved krigen tydeligere frem.
Den texanske præst Mark Lee Dickson rejser fra by til by og får indført rejseforbud for gravide kvinder. For selvom Texas og 13 andre amerikanske delstater har indført næsten totale abortforbud, så er det ikke nok for den amerikanske anti-abortbevægelse. Mark vil forhindre, at kvinder rejser til delstater, hvor abort stadig er lovlig.
n gruppe ukrainske soldater har sat deres liv ind på at forsvare en strategisk vigtig jernbane imod russiske angreb. Soldaterne filmer selv, mens kampene går fra træ til træ i en tæt vinterskov, hvor fjenden kan ligge på lur få meter fremme.
Qasim elsker at lege med sin 4-årige datter. Men han er sygeplejerske i et af de blodigste områder på den besatte Vestbred. Så han skal på arbejde, når det israelske militær laver aktioner i området.
En gruppe amerikanske lejesoldater bliver hyret til at dræbe terrorister i Yemen. Men er det overhovedet terrorister, de jager? Eller er de en del af en speget kamp om indflydelse i landet? En yemenitisk journalist går på jagt efter svar.
I en skov udenfor Berlin har en gruppe klimaaktivister bosat sig i trætoppene. De vil stoppe udvidelsen af en stor fabrik - Teslas Gigafactory. For elbiler er en beskidt løgn, fabrikken smadrer grundvandet og Elon Musk ødelægger verden, mener de. Fabrikkens strømforsyning er blevet saboteret og i Berlin bliver Teslaer sat i brand - hvor langt er det ok at gå?
Med oddsene imod sig kæmper Chris og Zothani for Sydafrikas fremtid. På trods af at være hvid, ung og homoseksuel er Chris blevet valgt til borgmester i en sortdomineret kommune. Zothani har forladt livet som smågangster - nu pusher han hjemmebagte kager og underviser børn. De har begge sat sig meget større mål - men er de opnåelige?
Mordkontrakten. De er hærdede kriminelle, der er parate til at dræbe. Og de er ligeglade med, om uskyldige bliver ramt. Nu fortæller skytterne i den svenske bandekrig selv om en lukket verden.
Skuddene rammer. Det er ikke kun kriminelle, bandekrigen rammer. Tomas og Hanna har lige puttet deres barn, da der pludselig står to mænd foran deres rækkehus. Endnu en meningsløs skudepisode har ramt Sverige.
Der findes ingen venner. Fire unge knægte er på vej til Stockholm for at shoppe tøj. Men chaufføren aner ikke, at han er på vej i et baghold. På gaden kigger Adam sig altid over skulderen velvidende om, at en ven kan have stukket ham for penge.
Bagmanden Ghost. Han dukker konstant op i mord- og kriminalitetssager, men endnu ved ingen, hvem han er. Jagten på Ghosts identitet fortsætter. Og brikkerne begynder at falde på plads.
En russisk-ortodoks storfamilie med 18 børn er blevet præmieret af præsident Putin. Familien og præsidenten deler drømmen om et stort og magtfuldt Rusland.
Homoseksuelle flygtninge oplever grov chikane og vold på tyske asylcentre på grund af deres seksualitet.
I mere end et årti har vestlige styrker forsøgt at trænge Taleban i defensiven. Den danske journalist Nagieb Khaja rejser til Helmand-provinsen i Afghanistan for at møde Taleban, men turen tager en uventet drejning
Nogle nybagte mødre i amerikanske fængsler må beholde deres baby bag tremmer. Andre får tvangsfjernet barnet straks efter fødslen. Beslutningen træffes af en udvælgelseskomité.
Et stigende antal sorte sydafrikanere mener, at lysere hud gavner karrieren. De bruger derfor hudblegningsprodukter på trods af alle advarsler om risikoen for kræft.
De er velklædte og står bag spektakulære happenings - men deres holdninger er kontroversielle. Den højreradikale bevægelse Identitaire forsøger at appellere til de unge.
Fattige fiskere har fundet en ny måde at fange fisk på. De bruger hjemmelavede bomber, men skaderne på et af verdens smukkeste koralrev er uoprettelige.