Home / Series / Supercoachen / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Mötet

    • Kanal 5 (SE)

    Peter har kvalificerat sig till sitt första VM i OCR. Han tror sig egentligen inte ha några direkta svagheter men han vill ha hjälp att pricka toppformen. Hjälpen ska komma från supercoach Eddy Bengtsson. Eddy vet vad som krävs för att få ut max vid ett mästerskap, frågan är om Peter vet vad han ger sig in på.

  • S01E02 Insidan

    • Kanal 5 (SE)

    Supercoach Eddy har gjort ett första test för att se vad Peter går för och han är allt annat än nöjd med resultatet. Det kommer att krävas hårt jobb för att få Peter i den form som krävs för att kunna prestera på topp under VM. Det är inte bara träning som gäller – återhämtning, mental träning och bättre kosthållning är delar som också behöver vävas in i Peters nya vardag som elitidrottsman. När det kommer till den stenhårda träningen får Peter uppleva något som han aldrig varit med om tidigare.

  • S01E03 Livet

    • Kanal 5 (SE)

    Peter tränar på ett sätt som han aldrig har gjort tidigare med nya typer av träningsformer och ett upplägg där det är fokus på hög intensitet och kort vila. Det visade sig allra mest i Eddys specialgren brottning, där Peter blev tröttare än han någonsin varit. Det tuffa slitet till trots så är Peters motivation på topp. Samtidigt får han det stöd han behöver av sin familj, kollegorna och sin chef. Dessutom måste Peters dåliga matvanor ändras så att han får i sig det han behöver för att orka med träningen.

  • S01E04 Relationen

    • Kanal 5 (SE)

    VM närmar sig med stormsteg, nu återstår bara några få grispass innan träningen lättar för Peter så att formtoppen infinner sig lägligt till VM-start. Som en välbehövlig paus i den tunga träningen och som en del av den mentala återhämtningen har Eddy även planerat in en annan typ av aktivitet. Något som passar bra för Eddy eftersom han snart ska iväg för att försvara sitt guld från Veteranbrottnings-VM. När Eddy är och tävlar passar Peter på att få värdefulla tekniktips från en världens bästa OCR-löpare, Karin Karlsson.

  • S01E05 Upploppet

    • Kanal 5 (SE)

    I fyra veckor har supercoach Eddy grillat, härdat, plågat men också pushat VM-löparen Peter under minst sagt stenhårda och varierade träningsformer. Nu är målet nära, men innan avresan till Kanada och VM vill Eddy se om träningen har gett resultat. Peter får därför göra kortleken, det allra första träningspasset, återigen. 26 kort klarade han första gången, den här gången måste det bli bättre. Som den allra sista förberedelsen ordinerar Eddy vila och återhämtning men med bara några få dagar kvar till avresan väljer Peter att gå emot sin tränares vilja, något som inte uppskattas.

  • S01E06 Kanada

    • Kanal 5 (SE)

    Nu är den stora dagen här – Peter är i Kanada och ska äntligen få ställa upp i sitt allra första VM-lopp och han är minst sagt peppad. Peter kan se tillbaka på några veckor av blytung träning under ledning av supercoach Eddy. Han har inte bara tränat på ett sätt som han aldrig har varit i närheten av utan han har också fått lära sig hur och vad man ska äta och hur man ska återhämta sig på bästa sätt, allt för att den tuffa träningen ska ge så bra effekt som möjligt. Nu är det upp till bevis. Sin vana trogen bjuder också Eddy på en sista överraskning – och han har sparat den bästa till sist

Season 2

  • S02E01 Nya Utmaningar

    • Kanal 5 (SE)

    Triathlon är en ny sport för både Sofie och Anders och med Stockholm Triathlon bara några månader bort så det går inte att spara på krutet. Efter inledande tester av deras fysiska förmågor får de visa vad de går för i ett minitriathlon. De två supercoacherna tar pulsen på sina adepter för att sy ihop sina upplägg för den kommande träningen.

  • S02E02 Rivstart

    • Kanal 5 (SE)

    Efter att de två teamen har träffats och lärt känna varandra så är det nu dags att köra igång med träningen på allvar. Eddy rivstartar och låter Anders omgående få veta att han lever. För er som såg första säsongen av programmet så är det bekanta träningspass som Anders får ta sig an.Anders Svensson använder sina kontakter och ser till att Sofie får träffa en av Sveriges allra främsta triathleter, Jonas Colting, som har många bra tips att komma med.

  • S02E03 Simträning

    • Kanal 5 (SE)

    Av de tre triathlondisciplinerna är det simningen som är den största utmaningen för både Sofie och Anders. Anders Svensson tar därför hjälp av ännu en av sina kontakter, denna gång en simtränare, som med stor inlevelse och engagemang ger Sofie ovärderlig hjälp. Eddy fokuserar på vikten av vattenvana och anmäler Anders till en stentuff swimruntävling. Är Anders verkligen redo för över två kilometers simning i öppet vatten och en därpå följande traillöpning?

  • S02E04 Mental träning

    • Kanal 5 (SE)

    Efter några sommarveckor får supercoacherna en uppfattning över hur adepterna har skött sin sommarträning då de återigen får göra ett minitriathlon. Eddy är inte nöjd med Anders simning och ser till att han får hjälp av en simtränare.I Team Anders/Sofie är Anders orolig över att Sofie tränar för hårt och han vill därför köra lite alternativ träning med henne. Tillsammans med Anders träffar Sofie också idrottspsykologen Rasmus som under sommaren har hjälpt henne med mental träning.

  • S02E05 Sista förberedelser

    • Kanal 5 (SE)

    Eddy vill inte släppa på den hårda träningen riktigt än utan Anders får återigen bege sig till Slottsskogen och köra brutal backlöpning. Och Eddy har sin vana trogen en överraskning förberedd.Sofie har varit lite krasslig och känner viss frustration och oro över att hon inte har kunnat träna riktigt som hon har velat. Men när Sofie och Anders träffas en sista gång innan tävlingen är det ändå positiva tankegångar. På plats i Stockholm är det spänning och nervositet i luften när de sista förberedelserna görs inför starten.

  • S02E06 Tävling

    • Kanal 5 (SE)

    Stockholm bjuder på ett fantastiskt sommarväder och perfekta förutsättningar när Sofie och Anders äntligen ska genomföra sina första triathlonlopp. Hur kommer de att lyckas? Med loppet genomfört och uppföljande fystester gjorda återstår det att se vilket team som har lyckats bäst. Blir det även ett dopp i fontänen vid Poseidon som de två supercoacherna har slagit vad om?