I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. Første afsnit handler om Vestas. I en lille uge får Anders Agger lov at kredse rundt i maskinrummet på den danske vindmøllevirksomhed, Vestas. Lige ved siden af Ditlev Engel: Hvordan gør man egentlig - som ansvarlig topchef i en kriseramt virksomhed med 19.000 medarbejdere? Når man skal stå op, tage slips på - og så tage imod daglige tæsk efter noder af aktionærer og analytikere i stribede skjorter. Midt i fyringer, et kritisk kvartalsregnskab - og et energi-topmøde i Mellemøsten.
I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. I andet afsnit portrætterer Anders Agger Jehovas Vidner - det trossamfund i Danmark, som flest danskere formentlig har gemt sig bag gardinet for. Han forsøger i programmet at forstå, hvordan det er at være dommedagsprædikant på en dørmåtte, og han følger en 15-årig pige, der er ude at stemme dørklokker, og som er på nippet til at lade sig døbe som Jehovas Vidne. Han bevæger sig også ind i Betel, vidnernes skandinaviske hovedsæde i Holbæk, hvor de oversætter Vagttårnet, mens de afventer den nært forestående dommedag Harmagedon - og det evige liv.
I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. I dokumentarprogrammet "Min barndom i helvede" (2012), beskrev Lisbeth Zornig Andersen sin barndom med forældresvigt, misbrug og overgreb. Nu er Anders Agger taget til Lolland for at opsøge Lisbeth Zornig Andersens storebror Michael Jørgensen, der som 9-årig beskyttede sin søster. Og tog tævene og skylden. I dag har han otte børn, er 50 år og lever et liv, der primært består af bajere, brænde og billard. Måske er det Underdanmark. Måske er det ikke. Men det er i hvert fald 12 kilometer udenfor Nakskov.
Anders Agger har fået foden indenfor hos A.P. Møller - Mærsk. Danmarks største virksomhed, som offentligheden normalt ikke har adgang til. Anders Agger flyver med CEO Nils Smedegaard Andersen til møder i Holland, besøger borerigge i Nordsøen og får et indblik i livet bag de blå ruder på Esplanaden i København. For at lede efter myterne og den rettidige omhu, model 2013. År 1 efter Mærsk Mc-Kinney Møllers død.
I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. I 5. afsnit går turen til Israel - alle nabokriges moder. Hvordan kan det være, at to folkeslag efter 65 lange år fortsat ikke er i nærheden af fred? I Israel lever både jøder og palæstinensere med en snigende angst - i et land, der er bygget op af "os" og "dem". I nogle få dage får Anders Agger lov at deltage i de to parters liv. For at forstå den konflikt der er forsøgt løst på talrige topmøder. Og til flest parmiddage når klokken er alt for mange.
I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. I sjette afsnit sætter Anders Agger sig bag tremmer med landets allerfarligste forbrydere i Anstalten ved Herstedvester. Han begiver sig ind til de forvaringsdømte fanger bag de 784 meter mur. Med afsæt i sit eget frihedsbegreb forsøger han at forstå, hvordan det er at være indespærret på ubestemt tid. Hvem er de forvaringsdømte fanger, og kan man møde dem med bare en flig af forståelse?
I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. Selvmordsraten blandt enker er 5 gange så høj som for gifte. Og 8 gange så høj for enkemænd. Derfor er Anders Agger i afsnittet "I lære som enke" flyttet ind på Vedbygaard Slot sammen med seks enker og en enkemand. Her kommer han helt tæt på de efterladte, som er på kursus i livsmestring. For hvordan kommer man lige op til overfladen igen, når ens bedste ven og livspartner igennem et helt liv pludselig ikke er mere? Og mens ensomheden runger i slottets lange gange er der samtidig højt til loftet med plads til både gråd og latter.
William Kvist. Professionel fodboldspiller. Og normalt første mand på holdkortet. Både på landsholdet og i den tyske bundesliga-klub VfB Stuttgart. Men nu knirker det i udlands-karrieren. For første gang. Anders Agger har fået lov til at stemple ind i William Kvists liv i de dage i april, hvor landsholdsspilleren kæmper for at komme på sit tyske hold. Og ikke ved, om han er dømt inde eller ude i klubben. Hvordan fastholder man drengen og fodboldglæden midt i en verden, som de største romantikere kalder korrumperet af penge. Mens andre kalder det verdens mest fascinerende spil. Hvor kun de stærkeste overlever.
I en lille uge følger Anders Agger EU-kommissær Connie Hedegaard i hendes sidste kamp for klimaet. Lige inden hun må slippe verdens måske mest presserende sag. Fra forhandlinger med FN's generalsekretær i New York til Obamas nærmeste rådgiver i Det Hvide Hus. Hvordan gør man egentlig - som klimaets førstedame? Når isbjørnene sveder og verdenshavene stiger. Hvordan er det at være advokat for klimaet i en verden, der er mineret med storpolitik, vage hensigtserklæringer og diffuse deadlines?
Anders Agger følger et ældre tyrkisk ægtepar, der for 43 år siden kom til Aarhus som nogle af de første gæstearbejdere. Nu vil de gerne hjem til Tyrkiet for at blive gamle - men det indebærer, at de må efterlade børn, børnebørn og oldebørn i Danmark. Den danske stat hjælper ægteparret økonomisk og praktisk med den mulige repatriering. Men det er en svær, følelsesmæssig beslutning - fanget, som familien er: Mellem Tyrkiet og Danmark.
I foråret rammer fodboldklubben AGF den tredje nedrykning på kun otte år. Det får en lille, hård kerne til at rydde op i klubben - med en bulldozer. Og lave det, der i jakkesætland, hedder en turnaround. Anders Agger får lov at stå på sidelinjen i de dage, hvor det hele lige er krakeleret. Og hvor et nyt AGF skal genopstå fra fodboldasken. For at forstå, hvordan man får nogen til at tro på det. Denne gang.
Klos op ad Vesterhavet venter mennesker fra hele verden på dommen: Får de adgang til Danmark, eller udvises de? Anders Agger er taget til Hanstholm Asylcenter for at finde ud af, hvordan det er at leve med uvisheden. En uvished der for nogle familier strækker sig over flere år.
I en hel uge satte Christiania barrikader op og lukkede offentligheden ude. De havde brug for ro til at diskutere, hvor de står, efter de er blevet gjort helt lovlige. Anders Agger fik lov til at planke deres lukkeuge og følger med, mens christianitterne diskuterer om det hele er blevet lige lovlig lovligt.
Et halvt år før sagen om Landsstyreformand Aleqa Hammonds private forbrug af offentlige midler besøger Anders Agger hende i Grønland. Hun ønsker fuldstændig løsrivelse fra Danmark og vil starte et minedriftseventyr. Men er projektet om politisk og økonomisk frihed overhovedet realistisk for grønlænderne? Anders Agger er i en lille uge i hælene på Aleqa Hammond for at prøve at forstå hendes indædte opgør med Danmark.
Anders Agger har fået adgang til to af landets førende forsvarsadvokater. De kæmper blandt andet for en 4-dobbelt morder, en cykelrytter under mistanke for blufærdighedskrænkelse og Danmarks mest grænsesøgende ugeblad. Anders Agger klemmer sig ind imellem ret og rimeligt, for at forstå hvordan det er at forsvare de største ugerninger - og de mindste fodfejl.
I den stille jyske provinsby Bjerringbro ligger verdens største producent af pumper, Grundfos. Anders Agger har fået adgang til det stolte familiedynasti. Han er med på sidelinjen i de svære måneder, hvor en helt ny koncernchef skal finde sin plads - ved siden af stifterfamilien Due Jensen og dens stærke traditioner
Sæson 2. Anders Agger er med udenrigsminister Martin Lidegaard på diplomatisk mission i Mellemøsten i fem dage. Udenrigsministeren skal overtale både Iran, Saudi Arabien og Libanon til at støtte op om kampen mod Islamisk Stat. Anders Agger er med til møder med præsidenter, ministre og kronprinser - for at forstå hvordan man bliver venner med fjenders fjender.
Anders Agger har fået lov at være omkring en familie, der slås mod en af de hurtigst galoperende og mest opslidende sygdomme i Danmark. Demens. 57-årige Tove Jacobsen forsvinder i små bidder fra sin familie. Hun mister hver dag mere og mere af sig selv, uden der findes hverken behandling eller en måde at helbrede på. Demens bliver også kaldt "De pårørendes sygdom". For ved siden af står mand og børn. Det er dem, der nu passer hus, laver mad, finder vej og skal huske for to. Mens de samtidig skal tackle, at de mister deres kone og mor inden for få år.
Pia Hoegh-Nissen er 55 år og uhelbredelig syg med en tumor i hjernen. Hun har sin mand og sine to børn som faste støtter - men hvordan tackler man det uundgåelige, og det der følger med? Angsten for sygdommen, døden og tabet af kontrol? Anders Agger følger Pia Hoegh-Nissen i den svære periode, hvor hun står i et næsten umuligt valg: Skal hun sige ja til en operation, der kan forlænge hendes liv, men måske også kan efterlade hende uden evnen til at gå eller tale. Eller skal hun sige nej til operationen og vide, at det så kun går en vej?
Novo Nordisk er Danmarks dyreste virksomhed med en værdi, der svinger oppe omkring en billion kroner. Anders Agger er omkring topledelsen i de spændte dage omkring insulin-gigantens halvårsregnskab. For at forstå hvordan en CEO - der allerede har ti-doblet virksomhedens værdi - sikrer, at væksten fortsætter.
Konkurs kaster dagligt danskere ud i dybe, personlige kriser. Og for landmænd rammer slaget ekstra hårdt. De bliver ikke bare arbejdsløse men også hjemløse. Anders Agger trækker i gummistøvlerne og følger den konkursramte landmand Uffe Bies indædte kamp for at blive på den gård, der gennem mere end 20 år har dannet rammen om livet for ham, hans kone og fire børn.
I 2015 forsøger det legendariske danske rockband Dizzy Mizz Lizzy at genopfinde sig selv. Det er tredje gang bandet opstår og 19 år siden de sidst har udgivet nye sange. Anders Agger følger bandmedlemmernes svære balanceakt - at bevare sig selv og hinanden, mens der både står hæsblæsende turné og pladeindspilning på plakaten. Det er en udfordring især for forsangeren Tim Christensen, der samtidig skal holde gnisten i sin solokarriere.
Hos retsmedicinerne i Aarhus er alle sager lavet af kød og blod, og en stor del af tiden går med at obducere danskere, der pludselig dør. Med skalpel og kraniesav hjælper retsmedicinerne politiet med at påvise eller udelukke, at der er sket noget strafbart i forbindelse med dødsfaldene. Anders Agger bevæger sig ind i en verden klinisk renset for tabuer og berøringsangst, og han forsøger at forstå, hvad det vil sige at dissekere samfundets mørkeste pletter.
Der var engang, hvor fodboldlandsholdet forenede danskerne, hver gang der blev fløjtet til kamp. Men det rød-hvide folk sidder ikke længere som en selvfølge i samme båd og sejler op ad åen. Landets fodboldledere i Dansk Boldspil Union må kæmpe for folkets gunst - i krig med håndbold, Netflix og andre aktører på sidelinjen og ved tv-skærmene. Det er blevet en kamp i kampen at gøre dansk landsholdsfodbold til en rentabel forretning. Og at få de mange fodboldromantikere til at forstå, at fodbold er som enhver anden vare, der skal sælges.
Afsnit S6 på psykiatrisk sygehus i Aalborg er en lukket afdeling, hvor de fleste af patienterne er frihedsberøvede. Mange kæmper med vrangforestillinger og stofafhængighed og tilbringer hele og halve år bag de låste døre. Anders Agger får lov at komme ind bag murene og være sammen med patienterne, der for de flestes vedkommende lider af skizofreni eller andre psykotiske lidelser. De ansatte er nødt til at bruge bæltefiksering som en sidste udvej over for en patient, der i sin psykotiske tilstand bliver voldelig.
Brødremenigheden er en helt særlig frimenighed i den sydjyske by, Christiansfeld. Den holder til i byens imposante bymidte, der lige er blevet hædret af UNESCO. Med deres særprægede dragter og stolte håndværksmæssige traditioner kan menigheden godt minde om en dansk udgave af Amish folket. Anders Agger besøger Brødremenigheden i påsken, hvor medlemmerne samlet - og med hornorkestrer i spidsen - går mod Gudsageren, hvor de helt ens grave vidner om, at vi alle fødes lige og dør lige.
Etisk Råd har aldrig tidligere lukket pressen indenfor i deres arbejde med at tage stilling til liv og død. Og det imellem. Anders Agger er omkring rådet og dets formand, Jacob Birkler, i en periode, hvor der blandt andet bliver diskuteret nedfrysning af mennesker og aktiv dødshjælp på hospice. Imens forsøger han at forstå, hvad Etisk Råd er og vil.
Sagsbehandlerne i Udlændingestyrelsen skal hver dag finde balancen mellem en kælderkold jura og den højeste menneskelighed. Anders Agger besøger styrelsens medarbejdere i Sandholmlejren - dem som står ved porten til Danmark og tager imod de tusinder af asylansøgere. Han er med når de unge jurister har svære samtaler med flygtninge og skal sortere rigtig fra forkert for at komme frem til den rette afgørelse. Skal de give asyl - eller ikke?
Krisen i SKAT endte i august 2016 med at koste direktør, Jesper Rønnow Simonsen jobbet. Anders Agger er med på sidelinjen, mens krisen spidser til, og tager med ham på rundtur blandt fodfolket i forsøget på at genskabe tilliden til den offentlige mastodont, der sikrer finansieringen af vores velfærdssamfund. Han møder en direktør, der har alt at vinde og en medarbejderstab, der trods lang, tro tjeneste og stor loyalitet efterhånden er begyndt at sige noget, højt.
Henne Kirkeby Kro og stjernekokken Paul Cunningham har trukket en michelinstjerne til Vestjylland. I tre dage følger Anders Agger den britiske stjernekok og hans stab, der blandt andet skal servere frokost for Dronningen. I kulissen står milliardær-familien, der ejer kroen, med ønsker og krav, men trods et konstant pres om perfektion insisterer Paul Cunningham på en ordentlig tone i køkkenet.
Anders Agger er i tre dage helt tæt på 30-årige Kristine Lykke Roed, der i fem år har stået på venteliste til en ny nyre. På organventelisten står hun sammen med over 400 andre danskere, der venter på at et menneske skal dø, for at de kan få et nyt liv. Som nyresyg har Kristine dog en anden mulighed: Hun kan få en nyre fra en levende donor. Men hvordan kan man bede sin familie, kæreste eller venner om at give verdens største gave?
Anders Agger bevæger sig tøvende ind i en digital verden, hvor alt deles og måles i antal likes, kliks og følgere. Gennem to af de største danske YouTube-stjerner, teenagerne Armin Merusic og Kristine Sloth, forsøger han at forstå den nye tid. Anders Agger er med dem hjemme, mens de optager deres videoer til nettet, og forældrene prøver at guide og hjælpe. Og han er med, når YouTubernes bureau Splay forsøger at samle den strittende energi og omsætte de mange likes til cool cash.
Anders Agger flyver med Danfoss´ CEO, Niels B. Christiansen, til COP21 i Paris. I privatjet. I tre dage følger han i hælene, mens direktøren forsøger at sælge fjernvarme til London. Og et budskab om energi-effektivitet til hele verden. Det er kunsten at balancere mellem en bundlinje og ønsket om at være med til at skabe et bedre miljø. Anders Agger forsøger at forstå, hvad der driver en af Danmarks dyreste CEO´s.
I dagene omkring årsdagen for terrorangrebet på den jødiske synagoge, har Anders Agger fået adgang til de danske jøder og deres nye rabbiner: Jair Melchior. Rabbineren bor med sin kone Tali og deres tre børn bag et højt hegn i Krystalgade, klos op ad synagogen. Men hvordan forvalter man som ny rabbiner arven fra sine forfædre midt i en krads virkelighed?
Anders Agger er med i dagene, timerne og minutterne op til, at den 44-årige bokser Lolenga Mock fra Aarhus skal slå Panteren fra Peru. I bokseklubben på Aarhus Havn og til Danish Fight Night i Frederiksberghallen oplever Anders Agger primalkræfterne på tæt hold og forsøger at få greb om en verden, der virker som et stort organiseret masseslagsmål. Men vægt, muskelmasse og fysisk modstandskraft er kun det yderste værn for Lolenga Mock. Han er troende katolik og har andre end træneren i ringhjørnet.
Kopenhagen Fur er både udskældt minkavl og eksklusiv modebranche. For at forstå hvordan virksomheden og dens 1.500 ejere navigerer mellem dyrevelfærd og milliardeksport for op mod 10 milliarder kroner, følger Anders Agger den helt nye direktør Jesper Uggerhøj og chefen for virksomhedens modefremstød, den tidligere topmodel Julie Iversen. De fører ham ud til lange rækker af mink i bure - og til launch af vigtige pelskollektioner under modeugerne i København og New York.
Gennem et halvt år har Anders Agger fulgt Michael Ulveman, mangeårig rådgiver for Anders Fogh Rasmussen. Ulveman og Fogh arbejder stadig tæt sammen, og Anders Agger er med den dag, de lander en kontrakt med Ukraines præsident Poroschenko, som har bøvl med russerne. Putin har annekteret en del af landet, så Ulveman og Fogh bliver bestilt til at holde konflikten på den internationale dagsorden. Anders Agger er også med fra dag ét, da den fremadstormende lys-virksomhed HeSaLight beskyldes for at have været lidt for kreative med ordrebøgerne, og Ulveman hyres til at styre krisen og begrænse skaderne.
Emma-Luna Jensen er 13 år gammel og anbragt på en døgninstitution sammen med sin lillebror Carl-Emil på 9 år. Anders Agger er sammen med Emma-Luna i det skifte, hun har hver anden uge, hvor hun er sammen med sin mor. Han prøver sammen med familien at finde ud af, hvordan det er, når man ikke kan bo hjemme hele tiden, og hvorfor det er blevet sådan. Emma-Lunas mor Sofie har nemlig også selv været anbragt som barn.
Det burde være indbegrebet af den absolutte magt at være statsminister. Med 70 ansatte, ministerbil og personlig rådgiver. Anders Agger er i fire dage helt tæt på statsminister, Lars Løkke Rasmussen, i en periode med en skrøbelig mindretalsregering, et EU i opløsning og en minister, der lægger en kage på Facebook.
I tre dage flytter Anders Agger ind på den sikrede døgninstitution, Grenen, på Djursland. Her møder han tre unge, Cecilie, Nicklas og Rune, som er anbragt, fordi de er farlige for sig selv. Eller andre. Og fordi de er endt i voldsomt stofmisbrug. I måneder er de anbragt på Grenen bag låste døre og tremmer for vinduerne, men også med krammere ad libitum, i et forsøg på at få dem på rette vej igen. Anders Agger forsøger at forstå, hvorfor de unge er endt, hvor de er. Og spørgsmålet er, om der er en vej tilbage.
De brune værtshuse i Danmark er på retur. Med dem forsvinder en tidslomme med en helt særlig jargon og et rummeligt fællesskab. Cirkuskroen er et af de ældste værtshuse i Aarhus. Her hedder krofatter Klovnen og nogle af stamgæsterne Kim Skrald og Spritteren. På Cirkuskroen kommer et broget klientel af fiskere, havnearbejdere, pensionister og akademikere.
I Oksbøllejren er 14 udvalgte soldater ved at uddanne sig til finskytter, som det hedder i den danske hær. I udlandet siger de sniper - snigskytte. En finskytte skal kunne ramme sin fjende kirurgisk præcist på uforståelige afstande. Uanset, hvor meget pulsen dunker og uanset hvor nervøs, han er. Deres job er at dræbe - i en højere sags tjeneste.
Minnesota er ikke bare en stat i det nordligste USA. Det er også en behandling imod alkoholmisbrug. På Møllen ved Tørring bor en gruppe alkoholikere, der på 5 uger forsøger at forberede sig til et nyt liv som ædru alkoholikere. Det foregår i rundkreds og tæt gruppedynamik under kyndig vejledning af en behandler, der selv har været turen (Møllen) igennem.
Når en borger klager over politifolk i tjeneste, så er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der efterforsker. Sagerne kan handle om alt fra håndholdt mobiltelefoni til vold og storpolitik. Efterforskningschef Niels Raasted er, ligesom de fleste andre ansatte hos DUP, selv tidligere betjent, men DUP er langtfra en elsket størrelse blandt betjentene. For dem er stoltheden, og i yderste konsekvens jobbet, på spil, når de bliver indkaldt til afhøring.
Tina Dickow er kendt for at skrive ætsende sange om kuldslået kærlighed og ensomhed. Noget af en kontrast til det liv, hun lever nu på Island med mand og tre små børn. I fire dage op til en vigtig jubilæumskoncert for det album, der bliver hendes store gennembrud, hænger Anders Agger på - og ud. For at forstå sangerindens lange, modsatrettede rejse mod succes.
I et kloster på Frederiksberg bor otte nonner. For dem er det der med at være trofaste og til stede i nuet ikke bare noget, man siger. De har afgivet evighedsløfter til Vorherre, og lever et stille, nøjsomt liv uden mange af de ting, de fleste andre tager for givet. Men, der er også øl i køleskabet, og i ordensdragten er der lommer til mobiltelefonen.
Da Thomas Brorson som ung brækker sit surfbræt ... så knækker han måske koden til verdens mest presserende forurenings-problem: Hvordan gør vi plastic overflødigt? Det burde kalde på både CNN, rådhuspandekager og stående ovationer langs verdens have. Iværksætterne i Pond forsøger at få en stor produktion op at stå. Men kan et lille Danmark rumme ideer på den her iværksætter-skala?
I en skov i Midtjylland ligger udrejsecenter Kærshovedgård. Her bor 200 afviste asylansøgere, som vi ikke rigtig ved, hvor vi skal stille henne. I nogle dage i efteråret får Anders Agger adgang til centret og de folk, der bor der. Meningen var, at de afviste asylansøgere skulle være der få uger. Virkeligheden er, at de har været der i et år. Nogle halvandet. Og måske aldrig kommer derfra. Uanset, hvor utåleligt en dansk minister vil gøre det.
Nationalbanken er bankernes og hele Danmarks bank. Storebroder-typen, der bliver bekymret, når vi andre holder forbrugsfest. Det er ti år siden, bunden gik ud af verden, og vi havnede i en finanskrise, de færreste havde forudset. En af Nationalbankens vigtigste opgaver er at sikre, vi ikke havner der igen. Og der bliver lyttet, når Nationalbankdirektøren åbner munden. For lige under overfladen ligger den der stadig: Den kollektive frygt for boblen, der brister. Anders Agger følger med i en periode for at forsøge at greje, hvordan en bankdirektør for hele Danmark regner det hele ud - og arbejder i spændet mellem storpolitik og penge-psykologi.
Anders Agger kommer helt tæt på narkomanerne i fixerummet i Aarhus. Blandt andre Tristan, der har domme for drabsforsøg og millionrøverier, men er endt som hjemløs og på sprøjten. Kirkens Korshær, der driver stedet for kommunen, har helt undtagelsesvist givet Anders Agger adgang til at sætte ansigt og ord på skæbnerne i fixerummet. Mens brugerne indtager deres heroin, kokain og Ritalin, får Anders Agger deres historier. Det bliver et møde med overraskelser, dybe dilemmaer og brudte aftaler - og et møde som bringer tv-værten ud på kanten af sin egen rolle som journalist.
Anders Agger tager til Barcelona for at følge et farverigt selskab, der kaster sig ud i det, der bedst kan sammenlignes med ekstrem-sport for mad-elskere. På fire dage når de gennem fem Michelin-restauranter og hundreder af retter og vine. Værten hedder Kristian Brask Thomsen. Han er oprindeligt tjener-uddannet og fra Mors, men har nu gjort det til en levevej at være levemand. Men hvad skal den egentlig til for - den internationale gourmet-udflugt på businessclass?
Vi har det med at ende på et ældrecenter omgivet af et lille udvalg af favorit-møbler. Det er rød stue - bare i den anden ende af livet. I fire dage følger Anders Agger dagsrytmen på Fjordparken i Ringkøbing. For at indkredse og forstå det at blive gammel. Hvordan er det at få taget færdighederne fra sig og sidde - og bare sidde der - det meste af tiden? Anders Agger møder blandt andet Axel Nielsen og Niels Kildahl-Høgh, som hver især kan kigge tilbage på særlige liv.
Anders Agger tager til Aars i Himmerland for at besøge Indre Missions Ungdom. Her tror de unge højlydt, og de lovsynger ekstatisk i missionshuset. Samtidig med at de forsøger at nuancere deres forhold til vielser af homoseksuelle og kvindelige præster. Tro er ikke noget, de gradbøjer. Og her er kærligheden til Gud størst. Altid.
Anders Agger inviteres ind i et af Danmarks største svinedynastier, mens de to teenagesønner lukkes ind i den forgyldte forretning. Det er en virksomhed, som konstant udvides og optimeres i jagten på vækst og en bedre bundlinje: Pt. 30 gårde som producerer op mod 200.000 konventionelle slagtesvin om året, egen foderstoffabrik og vognmandsforretning - aktiver og passiver for en halv milliard kroner og en månedsløn på omkring 2 millioner kroner. Faren Martin Lund Madsen vil sikre, at generationsskiftet sker kontrolleret og med rettidig omhu, så familien er flankeret af advokater i processen. Men har sønnerne Simon og Frederik overhovedet lyst til at overtage deres fars virksomhed i Vestjylland?
I et år følger Anders Agger den tidligere professionelle ishockeyspiller, 54-årige Arne Tranholm. Han lider af den altødelæggende Huntingtons Sygdom. Anders Agger er omkring Arne Tranholm, mens han bakser med at finde ud af, om han vil leve eller dø. Samtidig med han langsomt mister sine færdigheder. For hvem definerer, hvad der er et liv? Ham der vil dø, eller den lange kø af familie og venner, der vil lindre og løbe til verdens ende.
Det er ikke nemt, når man hungrer efter intime relationer, men samtidig afskyr dem. Det taler Per Juul Carlsen og skuespiller Rosalinde Mynster om i anledning af 'Touch Me Not', der udfordrer grænsen mellem fakta og fiktion.
Anders Agger får lov at sidde ved siden af, mens Bo Andersen får sin elektrochokbehandling nummer 51 på Psykiatrisk Center Ballerup. Bo Andersen lider af paranoid skizofreni og hører stemmer dag og nat. For bare nogenlunde at holde stemmerne ud i strakt arm, siger han ja til at få strøm i hjernen hver 3. uge. Med alt, hvad der følger med.
Anders Agger er hos Statsadvokaten i Viborg, hvor nogle af landets skarpeste anklagere balancerer retfærdighed - på vores og på statens vegne. Anklageren har nemlig både ansvar for at de tiltalte kan dømmes og pligt til at tale for tiltaltes uskyld. Anders Agger følger to senioranklagere, mens de i Vestre Landsret forsøger at få et skyderi vurderet som drabsforsøg og få en udvist asylansøger på tålt ophold idømt en forvaringsdom.
Frimurerlogen har altid har været omgærdet af mystik og myter. På Blegdamsvej i København ligger logens imposante hovedsæde - og der får Anders Agger lov til at følge optagelsen af en ny logebror, der har ventet i halvandet år på at komme ind. Det er en verden af storslåede rum, traditioner og hemmeligheder, som Anders Agger forsøger at åbne op og forstå.
Anders Agger er i tre dage helt tæt på Jørgen og Belinda Nielsen, der ifølge de sociale myndigheder ikke er i stand til at tage sig af deres kommende barn. Derfor skal barnet tvangsfjernes ved fødslen. Men hvad er de bagvedliggende årsager til, at det kan gå så galt, og hvordan kan man føde et barn, som skal afleveres til fremmede få timer senere?
I Nordsjælland langt ude på landet bor der en halv snes svært demente i et privatdrevet plejehjem. Anders Agger får lov til at dele livet med personale og beboere i et par dage for på nærmeste hold at opleve, hvad der gør Dagmarsminde til et helt særligt sted. På det private plejehjem er sansestimulering, hjemlige omgivelser, massage, dyr og udeliv, god mad, dans, musik og fællesskab værdier, der prioriteres højt. Dagmarsminde er ledet af May Bjerre Eiby, der selv har oplevet, at hendes far sygnede hen som dement før han døde. Nu er hun med til at skabe et alternativ for mennesker, der ikke har brug for at sidde på deres værelser klæbet til tv, men rent faktisk nyder at være en del af et levende fællesskab.
Børn betaler en del af straffen, når mor eller far kommer i fængsel. Anders Agger er med, når 14 årige Jonas Andersen og hans to år ældre storebror Simon besøger deres far i Jyderup Statsfængsel, for at forstå, hvordan det er at være barn, når far pludselig forsvinder ind bag fængslets mure i mange år.
Når man bliver pludselig psykisk syg uden for lægens åbningstid og ikke længere kan holde sammen på sig selv eller sit liv, rykker et akuthold af psykiatere og paramedicinere ud. Anders Agger får plads på bagsædet i ambulancen og bliver blandt andet lukket med ind hos en dybt psykotisk kvinde, som skal overtales til en indlæggelse. Det kræver både politi og gode talegaver.
Anders Agger følger Folkekirkens Nødhjælp i månederne op til organisationens årlige landsindsamling. Der er mange dilemmaer i den strategiske afvejning af, hvad der efterhånden skal til for at overbevise danskerne om at det giver mening at støtte klimaflygtninge i Etiopien frem for så meget andet
Boligområdet Gellerup ved Aarhus er - ifølge regeringen - en af de såkaldte hårde ghettoer. Anders Agger kører igennem bydelen hver dag, når han skal på arbejde. Nu stopper han op for at besøge Gellerup i tre dage. Han møder både Abdinasir Jama Muhamed og Mustafa Faour, der begge forsøger at bryde med fordommen. Og han møder et par danske familier, der er blevet påvirket af ghettopakken og de store forandringer i området, hvor i alt 9 blokke må lade livet i den højere sags tjeneste.
Anders Agger bliver lukket ind i en verden af overvældende rigdom og passion, da han banker på hos den succesrige hestehandler Andreas Helgstrand. Fra sin ranch i Nordjylland sælger han verdens allerbedste og dyreste dressurheste og er på kort tid blevet verdensførende på feltet. Mens Andreas Helgstrand forsøger at udbygge sin position i den ultrarige hesteenklave Wellington i USA og gennem investorer og konstante udvidelser jagter endnu flere nuller på bundlinjen, forsøger Anders Agger at forstå om de bløde værdier må vige for de hårde i jagten på succes.
I 80´erne flygtede i omegnen af 12.000 tamilere fra Sri Lanka til Danmark. I dag er tamilerne en lille succes-historie. De findes ikke i kontanthjælps-køen. De uddanner sig tårnhøjt. I tre dage får Anders Agger lov at komme ind i en verden, der leves parallelt med danskerne. På godt og ondt.
Anders Agger tager til et af verdens mest hårdkogte lande, Sydafrika, for at følge i hælene på den danske ambassadør og hans medarbejdere i landet. Det er noget af en diplomatisk linedans, når man både skal insistere på kampen for menneskerettigheder og samtidig sikre at Danmark kan skabe big business. I et land med 53 mord om dagen.
I en grøftekant i udkanten af Aarhus ligger en håndskrevet seddel med syv punkter. De første punkter lyder: Ændre livsindstilling, er jeg ensom? og rydde op i køkken. Sedlen ender i Anders Aggers hånd og i en jagt; både på den der har skrevet sedlen, men også på hvad det vil sige at have en livskrise. Det bringer ham rundt til en række skæbner i den lille, østjyske landsby, Hjortshøj, hvor sedlen er fundet.
Anders Agger sidder med på sidelinjen, når en 54-årig IT-ingeniør tager sit første syretrip. Og når en gruppe rutinerede rejsende udi psykedelika rammer rusen i en rundkreds på en gård udenfor Give. Agger prøver at forstå, hvorfor de LSD-lignende stoffer blomstrer igen i en målgruppe, der kan være både dig og mig.
I 24 timer sidder Anders Agger med, når Livsliniens mange frivillige tager telefonerne og svarer på chatten. Det bliver et døgn i dialog med døden, når danskere i den dybeste krise ringer ind. En balance der er allersværest, når de frivillige skal overtale de mest akut selvmordstruede til at der må sendes en ambulance, før det er for sent.
Anders Agger får nøglerne til en arena af illusioner og kreative slogans, når han følger i hælene på reklamemanden Mads Munk, som netop er hjemvendt fra Los Angeles. Hans aarhusianske firma M2 Film forsøger at lande en stor, global reklamekampagne for JYSK, imens han selv drømmer stort om at lave forretninger med Netflix. Men hvordan får reklamefolkene os egentlig til at købe mere og mere, mens jorden segner i overforbrug?
Anders Agger bliver inviteret indenfor i en sorggruppe af forældre, der har oplevet den måske tungeste sorg af alle. Hvis det kan gradbøjes. De har mistet voksne børn. Og Anders Agger træder varsomt ind for at fornemme, hvordan man håndterer sorgen og tabet. Hvis man overhovedet gør det.
I fire dage bliver Anders Agger lukket ind på den ellers hermetisk lukkede retspsykiatriske afdeling på Viborg Sygehus. Fælles for patienterne her er, at de er psykiske syge. Og så har de domme for - ofte - voldsomme forbrydelser. I to afsnit prøver Anders Agger at forstå, hvad der gemmer sig bag det høje hegn og de store overskrifter.
I andet program fra Retspsykiatrisk Afdeling på Viborg sygehus besøger Anders Agger 6. etage. Her møder han blandt andre Chris, som har været lige så voldsom, som han ser ud. Han deler gerne ud af sine ugerninger. Og så er der 21-årige Sara, som har været på afdelingen i 3 år. Og ikke lige er på vej ud.
Forsvaret lukker for første gang nogensinde et tv-hold med, når de lader Anders Agger overvære hvordan de bruger grise til at øve sig i at lappe skudsår og andre dødelige læsioner. Samtidig forsøger to unge forskere at retfærdiggøre, at de tvangsfodrer mus med et pesticid der giver Parkinson og ALS. For at forstå de forsøg han er vidne til, opsøger Anders Agger Rådet for Dyreforsøg der skal holde øje med at alt foregår præcis efter reglerne.
Anders Agger møder vistnok ærkeenglen Metatron og rejser med til tidligere liv, når de to spirituelle søstre Rie Jespersen og Julie Mariel lukker ham ind i deres verden. Den meget jordiske journalist bliver stærkt udfordret på både rum, tid og tro, når søstrene lader ham forstå - at sjælen måske egentlig bare bor til leje i kroppen, før den pakker sine ting og rykker videre til en ny.
Anders Agger havde egentlig opgivet at finde ejeren til en håndskrevet seddel fundet i en grøftekant. Men efter den uforløste jagt er blevet sendt på tv, får han pludselig en mail fra en mand der kalder sig Frankie.
42-årige Martin får et chok, da han bliver varetægtsfængslet og sat ind i sin celle 23 timer i døgnet. Udenfor har han kæreste og to børn, som han kun kan se hver fjortende dag. Jonas er blevet jagtet af sine fjender i bandemiljøet. Og kalder det heldigt, at han ikke blev dræbt.
Martin får besøg i Vestre Fængsel af sin kæreste og 9-årige datter. Det er et besøg forbundet med store følelser. Men de må ikke snakke om, hvorfor han er fængslet. Jonas holder sig form i sin lille celle, så hans fjender i bandemiljøet ikke kan
Jannick har siddet fængslet så lang tid, at han ikke tæller årene mere. Men nu skal det være, siger han. Nu vil han ud og have en uddannelse som 50-årig. Martin tør ikke tro på, at hans familie er derude, når han kommer ud.
Børnehospice (1:3). I Danmark findes der to børne- og ungehospicer, og de findes af en grund. Børn bliver syge og familier har brug for hjælp og lindring. Over tre måneder følger Anders Agger livet på Strandbakkehuset i Rønde - hvor Sejr, Mathilde, Flora og familier kæmper deres livs kamp. Der er børn, der ender deres liv på hospice. Men heldigvis kommer langt de fleste hjem igen. Og måske derfor insisterer de på håbet på Strandbakkehuset.
Børnehospice (2:3). På Strandbakkehuset i Rønde - et af Danmarks to børne- og ungehospicer - bor skæbnehistorier dør om dør. På ét værelse ligger Flora på seks år med sin iPad i hånden - og en tumor i hjernen, mens hendes søster Nellie slår vejrmøller på gangen. Ingen af dem forstår rigtig, hvad der sker - og sideløbende begynder familien at planlægge Floras begravelse. På værelset ved siden af er Sejrs udvikling så meget i fremgang, at hans mor planlægger det liv, de skal leve, når de alle kommer hjem igen.
Børnehospice (3:3). Anders Agger følger livet på Strandbakkehuset, et af Danmarks to børne- og ungehospicer i Danmark. Flora får det dårligere - hendes tumor i hjernen er uhelbredelig, og familien samles om hende i den sidste tid. Sejrs scanninger viser noget nær et mirakel - og familien gør klar til at komme hjem igen. Der er håb og lys i sprækkerne.
En kvinde er blevet slået og flytter ind på krisecentret. Hun kommer til at bo dør om dør med en anden kvinde, der fortæller om dengang, hvor hendes kæreste ikke gav slip under et kvælningsforsøg. En rutineret pædagog må grave dybt for at vinde et barns fortrolighed for at få ham til fortælle om det, han har set, men helst vil glemme. Alt imens kæmper personalet med at skabe tryghed midt i utrygheden, selv om en voldsom sag rykker ind på et af krisecentrene i løbet af natten.
En voldsom sag om seksuelle overgreb er flyttet ind på et af krisecentrene, hvor både mor og barn skal afhøres. Imens skal en dreng flytte ud, og må efterlade en bamse for ikke at blive glemt i statistikkerne. En anden kvinde viser overvågningsvideoer, hvor eksmanden bryder ind. Og så møder Anders Agger kvinden, der fik en urne i valentinsgave.
En kvinde flytter ud, selv om hun stadig frygter alt det, der venter derude. En anden kvinde maler billeder i vrede, selvom hun allerede er flyttet ud, og så er der kvinden, der får et afskedsbrev - og mindes dengang, hvor Justin Bieber hjalp hende gennem flere års parforhold med massiv vold. Anders Agger møder også Julia, der fortæller om dengang hendes bedste veninde blev skudt i hovedet af sin eksmand for øjnene af deres fælles børn.
Mange børn og unge mistrives. Så meget, at der er brug for højt specialiseret hjælp. Sebastian er døgnet rundt plaget af stemmer i hovedet og har voldsomme vrangforestillinger. Kathrina selvskader og Alvilda kæmper med flere diagnoser og mister sin far midt i det hele. I tre måneder besøger Anders Agger Holmstrupgård - et socialpsykiatrisk bosted i Aarhus. Her er han vidne til de unges op- og nedture. Og hvor meget på kanten, det hele er.
På Holmstrupgård er der to afdelinger alene for spiseforstyrrede. Så meget fylder anoreksi. Hvert måltid er på tid. Og en anstrengelse. En af de unge bliver tvangsindlagt, fordi hun går i spisestop. Og 14-årige Mai forklarer Anders Agger, hvorfor hun har fået anoreksi.
Mange af de unge på Holmstrupgård bor der i årevis, før de bliver klar til at flytte videre til mindre støtte. Maja skal flytte, fordi hun er blevet 23 år, og det sætter gang i selvskade. Nanna har fået det bedre efter i årevis at have været plaget af stemmer, der siger, hun skal slå sin familie ihjel. Og så møder Anders Agger Amalie, som har vrangforestillinger og ikke har samvittighed til at sove. Hun er overbevist om, at jorden går under, fordi hun forbruger ilt.
Anders Agger tager på det sidste besøg på Holmstrupgård. Det er sjældent, der kommer en syg ind og en rask ud fra behandlingsstedet. Det er lidt mere kompliceret. Men på Holmstrupgård insisterer de på håbet og at der er et liv på den anden side. Nanna har fået plads på et nyt bosted med mindre støtte, men bliver ramt af tilbagefald. Sebastian har en stor drøm, som han arbejder på at få til at ske. Og så bliver Anders Aggers sidste møde med Amalie på psykiatrisk afdeling.
Over et halvt år følger Anders Agger livet på Reden i Aarhus: Et værested for byens udsatte kvinder. Kvinder, som lever i hjemløshed, misbrug, prostitution - eller en blanding af det hele. Veronika er lige blevet smidt på gaden - og midt i det, er hun ved at blive udredt for alkohol-relateret demens. Mulle er født og opvokset i et misbrug og har brugt stort set hele sit liv som hjemløs. Og Cille og Bastian - et søskendepar, der hænger sammen i tykt og tyndt - banker på på Reden for at få værktøj til deres misbrug.
I en parkeringskælder i det allermest centrale Aarhus skyder Bastian ritalin i armen - mens hans søster Cille holder øje med, at han ikke får en overdosis, igen. Over et halvt år følger Anders Agger livet på Reden i Aarhus: Et værested for byens udsatte kvinder. Han møder Rikke, der fortæller om, hvordan udsathed ikke altid kan ses med det blotte øje, og Anja, der skal starte et nyt kapitel efter flere års hjemløshed.
Over et halvt år følger Anders Agger livet på Reden i Aarhus: Et værested for byens udsatte kvinder. Anja har været svær at få fat i siden hun flyttede ind i sin nye lejlighed, og Veronika er blevet smidt på gaden fra sit hjem gennem 28 år. Anders Agger møder Mulle og hendes lillesøster på Cirkuskroen, der har haft stor betydning for deres opvækst.