I oktober 2001 tog fagforeningsbossen Willy Strube sit eget liv. Hans selvmord blev den tragiske kulmination på historien om svindel i toppen af Danmarks andet-største fagforbund, SiD. Willy Strubes nærmeste familie og kollegaer står for første gang frem og fortæller historien om en af Danmarks mest magtfulde mænd og hans nedtur.
Anni og Rudi Jensen har været kærester siden ungdommen og lykkeligt gift i 20 år. Datteren er sød og dygtig i skolen, økonomien er fornuftig, og familien virker på alle måder harmonisk. Men en dag gør Rudi en dramatisk ende på idyllen. Han dræber sin kone og datter, mens de ligger i deres senge, hvorefter han tager sit eget liv. Med hjælp fra den erfarne psykolog Hanne Hostrup forsøger "Den Sorte Box" at finde årsagen til Rudis tilsyneladende meningsløse gerning. Gennem familien Jensens egne videooptagelser samt interview med familie, venner, kolleger og naboer analyserer programmet begivenhederne og Rudi Jensens adfærd i de seneste 20 år. Hvad var det, der gemte sig i et sort hul et sted inde i Rudi Jensens ellers lyse sind?
August 2000. Politiet i Rønne finder liget af den respekterede lægesekretær, Hanny Funch Pedersen - dræbt af gentagne slag med et koben. Morderen viser sig at være mosterens kun 16-årige nevø, Kim. Men hvad fik mønstereleven og bordtennistalentet til at dræbe sin egen moster? Hvilken historie gemte sig bag facaden i det lille, pæne byhus i Rønne? Sammen med en af Danmarks mest anerkendte psykologer forsøger udsendelsen at finde de sandsynlige forklaringer på tragedien.
Under dramatiske omstændigheder på Nørrebro den 18. maj 1993 mødte Poul Dinesen sit livs kærlighed, Helle Rørby Hansen. Han stod i spidsen for at nedkæmpe urolighederne efter EU-afstemningen, og hun var ung politi-aspirant. Seks år senere myrdede den regelrette og respekterede vicepolitikommissær sin store kærlighed. Hvordan kunne det ske? Og kunne han være hjulpet, før det gik galt?
Det er den 21. juli 2005. På Brombærranken 18 i Odense er der flag i haven. Lille Marc fylder fem år i dag. Marcs forældre er skilt men er blevet enige om at fejre Marc sammen – før de andre gæster kommer. Det er Marcs fars store ønske. En time senere er alt kaos i det ellers rolige kvarter i udkanten af Odense. Kaptajn af reserven Bjørn Schaap har sprængt sin ekskones hus i luften og taget sin søn med sig i døden. I medierne ligner det et rent jalousidrama. ”Hævnede sig på gravid ekskone” lyder en af overskrifterne. Det danske forsvar bakker op om den vinkel. Men sandheden kunne ikke ligge længere væk. Camilla Schaap var ikke gravid, og Bjørn Schaap var ikke på hævntogt. Han var en mand på en umulig mission.
Natten til den 2. januar 2000 slog Ivan Mikkelsen sig selv og sin ekskæreste Heidi Bach ihjel. Dermed gjorde han dem begge til en del af en sørgelig statistik: Mere end halvdelen af alle drab, der bliver begået i Danmark, sker på baggrund af jalousi. Men hvorfor fik det lov at komme så vidt? Og hvorfor blev faresignalerne ikke opfanget?
Tragedien udspiller sig fredag 3. marts 2006 - dagen for den store fastelavnsfest på Hasseris Gymnasium i Aalborg. Den 23-årige handelsskoleelev David Falk er på sin cykel på vej til festen, hvor han ved, at hans 18-årige ekskæreste Cecilie Næblerød vil være til stede. På bordet derhjemme har han efterladt sig et afskedsbrev. Kort efter ankomsten til gymnasiet slår David Cecilie ihjel foran hundredvis af elever og efterlader dem med et traume for livet. Få timer efter finder politiet David i et skur foran ungdomsboligen, hvor han har hængt sig. Tragedien i Aalborg optager i dagene efter hele Danmark og efterlader spørgsmålet om, hvordan det kunne gå så galt. "Den sorte box: Mysteriet om David" fokuserer på de frygtelige konsekvenser, det kan have, når unge eksperimenter med stoffer - og forsøger at finde svar på, hvordan det kunne gå så galt.
Æresdrabet på Sonay er omdrejningspunktet i "Den Sorte Box: Mysteriet om Ashraf". Dokumentaren har gennem pårørende og politiets efterforskning fået fuld adgang til sagen og undersøger sammen med en af Danmarks mest anerkendte psykologer, hvordan det kunne ende så galt, at en far tager livet af sin egen datter. På Ashrafs sprogskole bliver han beskrevet som en venlig og imødekommende mand. Familien ser ud til at falde til fra starten, men bag familieidyllen opstår der problemer, fordi Sonay begynder at ligne en helt almindelig dansk teenager - og da Sonays mor finder et foto af en dansk dreng i Sonays pung, beordrer hun Ashraf til at afstraffe hende. Sonay begynder at komme i skole med blå mærker, og hendes klasselærer anmelder volden. Sonay bliver tvangsfjernet fra hjemmet samme aften. Ashraf idømmes seks måneders fængsel for overgrebene på Sonay, men kun fire måneder efter tvangsfjernelsen får de tilkendt samvær med Sonay, hvilket viser sig at få fatale konsekvenser
En tidlig efterårsmorgen sidste år vågner Danmark op til en voldsom nyhed. Den 48-årige Henrik Bjerremand Kristensen er fundet dræbt ved Aalborg Stadion. Tæsket ihjel. Drabet er yderst bestialsk, men forfærdelsen er endnu større, da det viser sig, at gerningsmanden er en kun 15-årig dreng - som tilmed har filmet offeret med sit mobil-kamera.
De fleste er gået i seng, og intet virker usædvanligt i bydelen Vollsmose ved Odense natten til den 5. september 2006. Men klokken 2 ændrer alt sig, da flere hundrede specielt udkommanderede betjente stormer en række lejligheder i bydelen. Danmarkshistoriens største terrorsag er en realitet. Da sagens få detaljer udkommer med morgenens nyheder, samler interessen sig ikke bare om sagen og det faktum, at de anholdte er muslimer med anden etnisk baggrund. For én stikker ud. Oplysningen om, at en af de anholdte er ung etnisk dansker, vækker undren. Hvad har fået en dreng med pæredanske rødder og efternavnet Andersen til at deltage i planlægningen af et terrorangreb, der kunne have kostet adskillige uskyldige mennesker livet?