På Sejerø bliver Mikkel rørt til tårer, da han tager afsked med sin far, Troels Kløvedal, som har givet Mikkel saltvand i blodet. Der sejles mod De Kanariske Øer, og rejsen sydpå byder på tekniske udfordringer på åbent hav og et uforglemmelig møde med en flok kæmpestore hvaler. Se med, når Mikkel, Marian og sønnerne Emil, Theis og Alfred tager på eventyr og sætter "Kurs mod fjerne kyster".
Mikkel Beha og hans familie er nået til den spanske ferieø Tenerife, og nu venter Atlanterhavet og Det Caribiske Hav. Mikkel bliver bekymret for sine sønner Emil og Theis, da han er nødt til at rejse tilbage til Danmark for at passe sit job på Go' morgen Danmark, og de må sejle videre alene over det store ocean. Det viser sig, at der er god grund til bekymringen. Drengene er ikke nået langt, før de møder et uhyggeligt skibsvrag ude midt på det åbne hav. Er der skibsbrudne ombord?
Tv-vært Mikkel Beha Erichsen og familien sejler til den caribiske ø Bonaire. Øen er omgivet af et koralrev, der gør den til et sandt dykkerparadis. Familiens yngste medlem, Alfred, har endnu ikke et dykkercertifikat, men heldigvis er storebror Emil uddannet dykkerinstruktør og lærer sin lillebror den ædle kunst. Biolog Anders Kofoed påmønstrer også Havana, og han har masser af sjove historier om koralrevets mange spændende beboere. Mikkel, Anders og drengene tager et dyk om natten, og det bliver deres livs dyk. De kommer nemlig helt tæt på en af revets helt store jægere, der er på rov efter føde.
På bunden af det caribiske hav ligger en smuglerbåd, som Mikkel og hans to store sønner, Emil og Theis, dykker ned til. Inde i det 30 år gamle skibsvrag stiger pulsen, for de tre eventyrlystne herrer kommer i nærkontakt med en kæmpe muræne, der er berygtet for sit giftige bid. Rejsen bringer familien videre til Cartagena i Colombia. Alfred på 14 år skal selvfølgelig have undervisning, selv om han er væk fra skolen, og den står far og mor for - en sejlertogt med Havana er nemlig ikke bare ferie, men dannelse for livet. Selvfølgelig er der også tid til, at Alfred får sit første rigtige dyk med hjælp fra sin store brødre.
Mens sønnerne Emil og Theis sejler mod den colombianske havneby Cartagena, er Mikkel og resten af familien på eventyr inde i landet. Colombia er berygtet for narkokartellers hærgen. Alligevel fastslår internationale undersøgelser, at colombianerne er det lykkeligste folk i verden. Mikkel, Marian og Alfred søger svaret på hvorfor. Jagten bringer familien til et bjergområde, der tidligere var besat af narkobaroner samt til forberedelserne til verdens næststørste karneval. Med Havana sikkert i havn fejres skipper Emils fødselsdag, inden familien sætter kurs mod Panama.
Skibet Havana er nået til Panamakanalen, sejlerentusiasternes Kilimanjaro. Emil skal sejle igennem kanalen uden Mikkel ved sin side, og han kommer snart på prøve som kaptajn. Havana bliver nemlig bundet sammen med to andre skibe, og så må Emil overlade kontrollen til en fransk skipper, der skal styre dem igennem sluserne. Det går grueligt galt, da franskmanden sejler direkte ind i kajen med skibet. Mikkel, Marian og Alfred får en pause fra den moderne verden, da de tager på udflugt til Kuna-indianernes land. Indianerne gør alt for at bevare de gamle traditioner - og holde turistindustrien væk fra de smukke tropeøer, som de bor på.
Det gode skib Havana og besætningen befinder sig lidt uden for Panamas vestkyst. På øgruppen Las Perlas går Mikkel og sønnerne i land for at finde en fødselsdagsgave til hustru og mor Marian. For tropeøerne er kendt for forekomsten af ægte perler. Herefter venter tre døgns sejlads på Stillehavet. For Mikkel bliver det en uforglemmelig tur. Ud af det store blå ocean kommer nemlig både hajer og hvaler til syne. Efter 15.000 kilometer når Havana og familien togtets endelige mål - Costa Rica!
Tag med Mikkel Beha Erichsen, når han viser de største øjeblikke fra første sæson - både dem, du har set, og optagelser, der aldrig har været vist før. Vi er med lige fra den rørende afsked i Danmark i sommeren 2013, når sønnerne Theis og Emil tager af sted på deres tre år lange jordomrejse, til De Kanariske Øer, over Atlanterhavet, langs Sydamerikas kyst, gennem Panamakanalen og til ankomsten i Costa Rica otte måneder senere. Vi får også lov at kigge med bag om produktionen af de mange eventyrlige tv-optagelser - og så kan du glæde dig til at få et smugkig på det, som venter os i anden sæson af 'Kurs mod fjerne kyster'.
Nye eventyr venter Mikkel Beha og familien i det enorme Stillehav. Første mål i den ny sæson er de fantastiske Galapagos-øer, hvor hele familien bliver genforenet på det gode skib Havana. Over og under vandet bliver de mødt af utrolige skabninger som kæmpeskildpadder, leguaner, søløver - og hajer! Familiens yngste, Alfred, får sig noget af en forskrækkelse, da han er ude på sit første dyk med kamera.
Ser du også "Kurs mod fjerne kyster" på TV 2 og har lyst til at vide mere om Mikkel Beha Erichsen og hans eventyr med familien? Cecilie Hother har inviteret Mikkel og sønnen Alfred på 14 år til en uddybende snak om aftenens afsnit fra Galapagos øerne. Vi skal bl.a. høre om at dykke med hajer, og Mikkel og Alfred svarer på seerspørgsmål, fx. om hvordan det er at være efternøler i den sejlglade familie.
Det gode skib Havana letter anker fra Galapagos, og Mikkel Beha Erichsens sønner Emil og Theis sætter kursen mod Fransk Polynesien. Forude venter en 3000 sømil lang sejlads i verdens største ocean, Stillehavet. Bagefter bliver hele familien atter genforenet på Tahiti, hvor de sammen gør Havana klar til to måneders togt mellem øde atoller og frodige vulkanøer. Mikkel var ti år gammel da han første gang sejlede i Polynesien med sin far ombord på Nordkaperen - og det er dejligt at være tilbage. Men Fransk Polynesien er ikke kun paradis. Ude i havet lurer en kæmpe miljøkatastrofe på grund af de mere end 200 franske atomprøvesprængninger, som foregik i området helt frem til 1990Â’erne.
Har du lyst til at vide mere om Mikkel Beha Erichsen og hans søeventyr med familien? Cecilie Hother har inviteret Mikkel indenfor til en uddybende snak om Tahiti i Fransk Polynesien. Vi skal bl.a. høre om Mikkels første besøg på øen, da han som tiårig boede her i mange måneder sammen med sin far, Troels Kløvedal. Desuden svarer Mikkel på seerspørgsmål, som f.eks. om hvordan det er løfte arven efter sin far.
Mikkel Beha Erichsen og familien er på nye eventyr i det enorme Stillehav! Det gode skib Havana sætter kurs mod den idylliske atoll Fakarava, hvor sandet er kridhvidt, vandet moana-blåt og alt ånder fred og ro. Mikkel og familien leger med tanken om, hvordan det ville være at bo i sådan et paradis langt fra alting, og møder franske Sophie, der har taget springet fra en topkarriere i telebranchen til en grøntsagsbod på en solbeskinnet strand. De bliver også indviet i perledyrkningens mysterier, oplever en spydkastningskonkurrence og fejringen af den franske nationaldag på polynesisk.
Cecilie Hother har inviteret Mikkel og hans hustru Marian indenfor til en uddybende snak om blandt andet Fransk Polynesien, som familien Beha Erichsen har besøgt i 'Kurs mod fjerne kyster'. Vi skal også høre, hvad det er, der binder Mikkel og Marian sammen på 28. år, og hvorfor det at rejse betyder så meget for dem. Desuden svarer sejler-ægteparret på seerspørgsmål - for hvordan er det egentlig at leve sammen som familie på så lidt plads, når man er til søs?
Mikkel og sønnerne Alfred, Theis og Emil er dybt fascineret af de mystiske rovfisk, der ikke har forandret sig i 450 millioner år. Og nu er de nået til dét sted i verden, hvor der formentlig er samlet flest hajer på ét sted - en revpassage på Fakarava-atollen i Fransk Polynesien. Her oplever far og sønner at komme helt tæt på hundredevis af hajer. Det eneste familiemedlem, der ikke er vildt begejstret, er mor Marian, der følger de mange hajdyk fra gummibåden. Men også hun kommer ud at dykke med flasker for første gang i syv år.
Mikkel Beha Erichsen og havbiologen Anders besøger Cecilie Hother for at fortælle mere om de hajfyldte farvande i Fransk Polynesien, som de har oplevet i 'Kurs mod fjerne kyster'. Både Mikkel og Anders er meget fascineret af hajer og forklarer, hvorfor de bare må ud at dykke sammen med dem. Desuden svarer de to haj-begejstrede mænd på seerspørgsmål, for hvilke hajarter er egentlig de farligste, og hvad man kan gøre for at undgå angreb?
På vej mod de fjerntliggende Marquesas-øer kommer Havana ud i en pludselig 'thunderstorm'. Storsejlet flænger midt om natten og må tages ned under dramatiske omstændigheder. Med nogle dages forsinkelse ankommer familien til øgruppen, og her kigger Mikkel og 14-årige Alfred nærmere på øernes blodige kannibalfortid og besøger stedet, hvor mennesker indtil for få århundreder siden blev ofret - og spist!
Cecilie Hother har inviteret Mikkel Beha Erichsen og meteorologen Andreas Nyholm indenfor til en uddybende snak om en stormfuld sejlads i Stillehavet. For hvordan klarer man igennem voldsomme storme og høje bølger i et lille skib som Havana? Og hvorfor kan det være så svært at overholde en tidsplan, når man er til søs? Der bliver også tid til at svare på seerspørgsmål; Hvilket uvejr husker de to som det værste, de har oplevet?
Tatoveringer stammer oprindeligt fra Polynesien, hvor man har dyrket den smertefulde kropsudsmykning i tusinder af år. Derfor er det naturligvis også her, at Theis overvejer at få lavet en tatovering, der skal symbolisere hans og Emils verdensomsejling. På øen Nuku Hiva bliver hele familien inviteret til polynesisk grisefest hjemme hos den lokale guide Richard. Men grisen skal først fanges og slagtes, inden den bliver stegt i fem timer indpakket i bananblade i en jordovn.
Tatoveringer, ladyboys og udriggerkanoer. Der er masser at tale om, når Cecilie Hother inviterer Mikkel Beha Erichsen og hans fætter Henrik Beha Pedersen indenfor til en hyggelig snak om 'Kurs mod fjerne kyster'. De to fætre er næsten jævnaldrende, og de fortæller også om deres fælles barndomsminder fra Nordkaperen - og om den plasticforurening, der truer verdenshavene. Som altid er der masser af spørgsmål fra seerne.
Mikkel Beha Erichsen og familien gør klar til nye eventyr ombord på Havana. Næste del af jordomsejlingen skal tage dem ud i det vestlige Stillehav, hvor naturen viser sig fra en meget mere barsk side. Men inden familieskibet sætter kursen vestover, ser Mikkel tilbage på familiens største øjeblikke og indtryk fra det seneste togt i paradisiske Fransk Polynesien.
Havana og familien Beha Erichsen er klar til at sætte kurs mod nye fjerne kyster. Det er næsten et år siden, at familien sidst var sammen, så glæden er stor, da Mikkel bliver genforenet med sine drenge i Fransk Polynesien. Her venter både en kæmpe overraskelse og en sejlads mod en hård omgang arbejde på familieskibet, der efterhånden er ret slidt i kanterne.
'Havana' sejler igen mod fjerne kyster på TV 2. Mikkel Beha Erichsen sidder derfor klar til at fortælle endnu mere om programmerne, til at nørde grej og gear fra båden - og til at fortælle legendariske sømandshistorier fra de syv have. Lene Beier, der selv er en erfaren sejler, er vært, og sammen vil de også se nærmere på alle de spørgsmål, som seerne stiller om 'Kurs mod fjerne kyster' på Facebook.
Havana er kommet på bedding for at blive repareret. Mikkel, drengene og deres besætning har nu to uger til at få fikset skibet, der er slidt ned efter to års sejlads i verdenshavnene. Der venter dem alle en benhård, men nødvendig opgave, hvis den resterende del af togtet skal kunne gennemføres.
Knap er 'Havana' blevet sendt på vandet, før vi hiver den op igen. Skibet er på bedding i Tahiti, og de to slidsomme søstre, besætningsmedlemmerne Sofia og Simone, fortæller sammen med Mikkel mere om den oplevelse. De fortæller også om at bade i saltvand i månedsvis, om at sove oven på 15 pakker pasta og om, hvor sjældent besætningen egentlig vasker tøj. Mikkel er med og tegner det komplette kort over den indvendige del af 'Havana'.
Mens drengene og Havana sætter kurs vestover, tager Mikkel, Marian og Alfred en afstikker. Målet er Pitcairn Island, der er en af verdens mest øde øer. Det er Mikkels drengedrøm at besøge øen, hvor det berømte mytteri på Bounty fandt sin dramatiske slutning. Rejsen derud er lang og besværlig - men til gengæld bliver den det hele værd.
Øen Pitcairn er en af de mest afsidesliggende beboede øer i verden og blev hjemsted for mytteristerne fra det sagnomspundne skib Bounty. Det er et eventyr, som har det hele - og så er det bare virkeligt! For efterkommerne af søfolkene lever der endnu, og Mikkel Beha og hans søn Alfred har taget den lange rejse til mytteristernes ø. Den tur fortæller de begejstret og betaget om i 'Kurs mod fjerne kyster - ekstra'. Vært Lene Beier gør store øjne, når søfarerne beretter om mord, mytteri og menneskelige skæbner på den uindtagelige klippeø midt i Stillehavet.
Mens far, mor og Alfred er tilbage i Danmark, fortsætter Emil, Theis og deres besætning ud i det vestlige Stillehav. Målet er Tonga, der ligger på præcis den modsatte side af kloden i forhold til Danmark. Drømmen er at svømme med de store pukkelhvaler, der i sommermånederne trækker op fra Antarktis for at parre sig og kælve i de tropiske vande. Men rejsen byder på uventede oplevelser, for under et dyk dukker verdens farligste dyr pludselig op.
Mikkel Beha Erichsen har taget yngstearving til skibet Havana med på besøg hos Lene Beier. Alfred har nemlig tilbragt to måneder på togt med sine storebrødre uden selskab af mor og far. Alfred fortæller om at dræbe geder med de bare næver, om at dykke med 18 meter lange hvaler og om at droppe sine eksamener og i stedet rejse ud i verden. Der er masser af spørgsmål fra seerne til Mikkel, der naturligvis er klar til at svare på stort og småt om livet på de blå verdenshave.
Familien Beha Erichsen ankommer til det fjerne ø-rige Vanuatu, der er kendt for sin voldsomme natur. Drengene bestiger en aktiv, lavasprudlende vulkan, og længere inde i ø-riget møder familien befolkningen, som dagligt må leve med frygten for cykloner, jordskælv og vulkanudbrud. Alligevel hører indbyggerne i Vanuatu til blandt verdens lykkeligste folk.
Besætningen på Havana lever livet farligt. De er i cyklonfyldte farvande og må fordrive giftslanger fra forlugen. Meteorolog Andreas Nyholm giver et fascinerende indblik i cyklonernes korte, men voldsomme liv, og Danmarks førende havslangeekspert, Arne Redsted, får hårene til at rejse sig på skipper Behas arme, når han fortæller, hvor farlig den slange, der gæstede skibet, egentlig er. Der er masser af Facebookspørgsmål om sejlhastigheder, vindstyrker og vejr, når Lene Beier inviterer indenfor til 'Kurs mod fjerne kyster - ekstra'.
Ombord på Havana søger familien Beha Erichsen ud til en ø i Vanuatu, hvor indbyggerne efter sigende stadig praktiserer sort magi. Mødet med befolkningen i landsbyen Fanla og deres urgamle traditioner bliver en øjenåbner af de større. Men flere overraskelser venter familien. En stille eftermiddag viser en flok hvaler pludselig sig i horisonten.
Lene Beier har atter fået besøg af Mikkel Beha Erichsen. Denne gang går snakken bl.a. på de store kaskelothvaler.
Langt ude i det vestlige Stillehav dykker familien Beha Erichsen ned i et af anden verdenskrigs blodigste kapitler. I og omkring ø-riget Vanuatu udkæmpede tusinder af unge mænd nogle af Stillehavskrigens voldsomste slag. Både på land og under overfladen går familien på opdagelse i historien - men midt i det hele overraskes de af et voldsomt jordskælv.
Nogle af de største oplevelser for Havanas besætning findes under vand. Ved øen Santos dykker Theis, Emil og deres far Mikkel på et af verdens bedste vrag: troppetransporten SS Cooligde. Vi får besøg af den danske dykkerlegende Gert Normann Andersen, som er den dansker, der har fundet flest vrag gennem tiderne. Han deler ud af hårrejsende dykkeranekdoter og giver os et indblik i en farlig, men fascinerende verden. Lene Beier holder vejret i spænding, men får alligevel sneget et par af seernes mange begavede spørgsmål ind undervejs.
Familien Beha Erichsen dykker på opdagelse i Vanuatus blå rige. Der møder dem ikke kun smukke syn under overfladen, men også en nedslående påmindelse om havenes tilstand. Besætningen tager også på nattejagt. De skal finde et lille, men særdeles stærkt og skummelt bæst. Og så nærmer tiden sig, hvor drengene skal videre ud i verden - uden resten af familien.
Indonesien er målet for det sidste store togt med familien og Havana. Kursen sættes i første omgang mod Komodo-øerne, hvor de kæmpe varaner regerer. De kødædende øgler er dødsensfarlige, men Mikkel insisterer alligevel på, at dyrene skal opleves på allernærmeste hold. Noget, Marian ikke er helt enig i. Familien rejser også ind i junglen på øen Flores, der gemmer på en forhistorisk overraskelse.
'Havana' og besætningen med kaptajn Emil i spidsen sejler igen mod fjerne kyster - og derfor sidder Mikkel Beha Erichsen klar til at gå endnu dybere ind i programmernes temaer, til at nørde grej og gear fra båden og til at fortælle legendariske sømandshistorier fra de syv have.
Familien og Havana sætter kurs mod Bali. Her venter mødet med en befolkning, der lever i smuk harmoni med naturen, hinanden og deres mange guder. På en lille skildpaddefarm møder familien en ildsjæl, der har sat sig for at redde det truede havdyr, og midt i samtalen indtræffer så et af naturens små mirakler. Der venter også familien hårdt arbejde, for Havana er slidt og skal ordnes, mens de ligger i havn på Bali.
Vært Lene Beier er i forrygende godt selskab, når Havanas to skippere, Mikkel og Emil, kigger forbi. Lene byder dem på verdens mest eksklusive kaffe, den indonesiske 'coffee luwak', og de kvitterer med røverhistorier om lillebror Theis' barndom som opfinder, om natlige ture i chips-posen og mødet med verdens mange religioner, der både giver glæde og genvordigheder på deres lange rejse. Seerne har desuden forkælet gæsterne med gode Facebook-spørgsmål, og det hele pakkes ind i solvarme billeder fra det smukke Indonesien. Velkommen ombord!
Familien er på Bali, hvor de skal deltage i et bryllup, der foregår på en noget anderledes facon, end de er vant til. På øen møder de også en mand, som de lokale kalder for robotmanden. En oplevelse, der sætter sig dybt i Emil. Men også under overfladen venter overraskende oplevelser og glimt af håb for det truede koralrev. Fra Bali sætter familien kurs mod regnskoven på Borneo, og turen over Javahavet bliver en udfordring.
Besætningen på Havana bruger det meste af tiden på havets smukke overflade, men det er under vandet, de allerstørste oplevelser på turen har udspillet sig. Emil gør brug af sin dykkerinstruktøruddannelse, når han lærer Lene Beier at trække vejret under vand. Imens fortæller Mikkel om sin barndoms vilde dyk fra Nordkaperen, om mødet med mennesker i fjerne egne, der trods fattigdom udviser en enorm livsvilje og opfindsomhed, og så kan du høre, hvordan Emil forestiller sig sit eget bryllup - med et lille touch af Bali.
Mikkel, Marian og Theis er rejst på eventyr i Borneos kæmpe regnskov. Her skal de forsøge at komme tæt på de truede orangutanger. Med sig har de et hold forskere, der kæmper en brav kamp for at redde den sjældne menneskeabe. Det bliver den hårdeste rejse, de endnu har taget. Men også Emil og resten af besætningen kæmper. De er på vej over Javahavet ombord på Havana, hvor motoren er gået i stykker.
Det kan godt være, det er Emil, der sætter kursen, og Mikkel, der fortæller historierne, men uden den utrættelige fotograf Hannelore Dörner havde vi andre ikke kunne sidde herhjemme og nyde Havanas eventyr i den store verden. Hannelore er gæst hos Lene Beier sammen med Mikkel, og hun fortæller levende og humoristisk om de vanskelige optageforhold, hun er blevet budt på den lange rejse. Vi kommer også helt tæt på de fascinerende menneskeaber, orangutangerne på Borneo, og så skal vi helt ud i junglen, hvor de lokale nok har mobiltelefoner, men stadig mangler en telefonmast, så de kan ringe fra telefonen.
Dybt inde i Borneos regnskov er Mikkel, Marian og Theis på deres hidtil hårdeste eventyr. De kommer tæt på den sjældne orangutang, men oplever også på nærmeste hold, hvorfor menneskeaben er truet på sin eksistens. I en afsides flodby genforenes hele familien ombord på Havana og sætter kursen mod Singapore. Men sejladsen går ikke helt, som de havde håbet. Luftfugtigheden er i top, og mekanikken driller konstant
Når man beslutter sig for at sejle jorden rundt, er det meget smart at kunne havets færdselsregler. Så dem forsøger Mikkel på mest pædagogiske vis at forklare til Lene Beier. Til gengæld er det Mikkel, der må lytte, når seniorforsker Ida Theilade kommer forbi kaffebordet for at gøre os klogere på den palmeolieindustri, der lige nu er en stor trussel mod de frodige regnskove på Borneo. Havana og besætningen har nemlig kastet anker ved Borneo i håb om at få et glimt af de sjældne orangutanger. Det er ikke så nemt endda, for de store menneskeaber bliver i disse år i stor stil fordrevet fra deres naturlige habitat.
Familien og Havana skal for første gang i to år krydse Ækvator - denne gang til den nordlige halvkugle. Det betyder, at familien nu for alvor har sat kursen mod Danmark. Forude venter også et møde med Mikkels fætter Henrik, som vil tage familien tæt på en af de største trusler mod livet i verdenshavene: plastikaffaldet. Og så venter der en ret udfordrende sejlads.
Verdenshavene er fyldt med fisk, koraller og store oplevelser, men desværre også i stigende grad af vore menneskers efterladenskaber: plastik. Det sætter vi fokus på sammen med Mikkel, Emil og Mikkels fætter Henrik, som er havbiolog. Han kommer forbi og fortæller om sit arbejde med at bekæmpe mikroplast i havene. Lene Beier spørger også ind til hverdagen på Havana, til skibets redningsflåde og hvorfor skipper Emil overhælder besætningen med gamle madvarer.
Havana skal hejses ombord på et af verdens største containerskibe. For at undgå at sejle i farvandet, hvor pirater hærger, skal familien rejse med på 'Mogens Mærsk' op gennem Suezkanalen, hvor Europa venter på den anden side. Selv om besætningen er vant til at sejle, bliver rejsen ombord på containerskibet en helt usædvanlig oplevelse. Men Mikkel, der har glædet sig mest, får en trist besked allerede før afgang.
Havana har trodset storme, forceret bølger og krydset uendelige oceaner, men pirater er ikke en udfordring, besætningen har tænkt sig at tage op. Derfor bliver båden løftet ombord på verdens største containerskib for at få et lift gennem det piratfyldte farvand i Adén-bugten. Emil fortæller om de spændende 14 dage ombord på den 400 meter lange skibskæmpe. Mikkel tager Lene Beier og seerne med igennem den historiske Suez-kanal, som den dag i dag er den vigtigste livslinje mellem Europa og Asien, og så får vi også besøg af shippingmanden Anders, der skal gøre os klogere på ufattelige mængder fragt, der hver dag flyttes rundt på vores klode.
Efter tre år med uforglemmelige oplevelser på verdenshavene sejler Theis, Emil og resten af familien igen ind i danske farvande ombord på Havana. På vej mod Københavns Havn mindes de deres største øjeblikke fra de seneste år. Og så venter der en overvældende hjemkomst. En velkomst, ingen i familien i deres vildeste fantasi havde kunnet forestille sig.
TV 2 FRI og Cecilie Hother har inviteret Mikkel til en uddybende snak om programmerne - og om det at rejse, leve på havet, møde nye mennesker og gå på opdagelse i fjerne lande. Mikkel har siden sin barndom sejlet på verdenshavene sammen med sin far Troels Kløvedal og har nu givet stafetten videre til sine egne børn, der sejler jorden rundt. Også Cecilie Hother elsker at rejse, og fælles for både Cecilie og Mikkel er, at de fascineres over at møde nye mennesker og nye steder.
Tag med Mikkel Beha Erichsen, når han viser de største øjeblikke fra første sæson - både dem, du har set, og optagelser, der aldrig har været vist før. Vi er med lige fra den rørende afsked i Danmark i sommeren 2013, når sønnerne Theis og Emil tager af sted på deres tre år lange jordomrejse, til De Kanariske Øer, over Atlanterhavet, langs Sydamerikas kyst, gennem Panamakanalen og til ankomsten i Costa Rica otte måneder senere. Vi får også lov at kigge med bag om produktionen af de mange eventyrlige tv-optagelser - og så kan du glæde dig til at få et smugkig på det, som venter os i anden sæson af 'Kurs mod fjerne kyster'.
Cecilie Hother har inviteret Mikkel Beha Erichsen og tv-fotograf Hannelore Dörner indenfor for at tale om produktionen af 'Kurs mod fjerne kyster'. Hannelore har sejlet med Havana gennem store dele af turen i Fransk Polynesien, og hun fortæller, hvordan det er at bo og arbejde side om side med familien uden at bringe deres mangeårige venskab i fare. Hannelore har desuden selv sejlet jorden rundt med sin egen familie, og hun og Mikkel svarer i fællesskab på de mange seerspørgsmål om økonomi, praktik og samliv, når man er på langfart til søs.
Vi letter anker for sidste gang i denne sæson med 'Ekstra'-programmerne. Heldigvis kunne Mikkel lige nå at være med, inden han tog afsted mod Havana sammen med Marian for at lave optagelser til nye programmer. Vi skal høre om den kommende sejlrute og om, hvordan Mærsk hjælper familien med at snyde piraterne ved Afrikas kyst. Biolog Anders Kofoed er også med og vil fortælle om "undervandsaliens", der bærer navnet Crown of thornes. Lene Beier har selvfølgelig taget seerspørgsmål med.
Mikkel Beha Erichsen og familien gør klar til nye eventyr ombord på Havana. Næste del af jordomsejlingen skal tage dem ud i det vestlige Stillehav, hvor naturen viser sig fra en meget mere barsk side. Men inden familieskibet sætter kursen vestover, ser Mikkel tilbage på familiens største øjeblikke og indtryk fra det seneste togt i paradisiske Fransk Polynesien.
Havana er hjemme i de danske farvande - 'Kurs mod fjerne kyster' er slut. Lene Beier får - næsten - hele familien i studiet for at tale meget mere om programmerne. De ser tilbage på den overvældende hjemkomst i sommeren 2016 og ikke mindst på tre års fantastisk jordomsejling. Hvad bliver man klogere på efter så lang tid til søs, og hvad kommer man i tvivl om? Emil har haft god tid til at tænke tanker, mens Mikkel og Marian reflekterer over at være hjemme og opleve succesen blive virkelig. Lillebror Alfred løfter sløret for fremtiden, som altid venter lige om hjørnet.