Årene 1721-1736 Præsten Hans Egede er besat af tanken om at rejse til Grønland for at missionere. Han ved, at der bor folk, som ikke tror på Gud og i 1721 sejler han den lange og farefulde vej over Atlanterhavet. Men befolkningen i Grønland - Inuit, er ikke spor begejstrede. De har deres egen tro, og det bliver et dramatisk møde mellem to vidt forskellige kulturers måde at leve og opfatte verden på.
Årene 1750-1870 Flere og flere danske handelsfolk rejser i løbet af 1700-tallet til Grønland i håbet om at gøre en god forretning. Men det er ikke let at tjene penge, for befolkningen i Grønland, Inuit, vil hellere handle med de engelske og hollandske hvalfangere. Så nu lukker den danske konge Grønland af for resten af verden.
Årene 1900-1959 Danmark er i 1920'erne et industrialiseret land med fabrikker og biler på gaderne. I Grønland er der hverken elektricitet eller rindende vand. Kun ganske få har en uddannelse - og landet er totalt lukket af for resten af verden. I Danmark mener politikerne, at udviklingen i Grønland ikke må gå for stærkt. Men en lille gruppe veluddannede grønlændere vil ikke vente længere. De vil have ligestilling og udvikling.
Årene 1960-1979 Grønland skal være et moderne land på højde med Danmark, og i 1960'erne rejser tusindvis af danskere til Grønland for at opbygge samfundet. Mange grønlændere forlader deres gamle liv i bygderne og skifter fangst og jagt ud med et job i fiskeindustrien og en lejlighed i byen. Men under overfladen lurer oprøret. For det er ikke alle, der mener, at man kan bygge et lille Danmark i Grønland.