Home / Series / Røst / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Unknown

    • August 30, 2006
    • NRK1

    Ytterst i Lofoten, 10 mil ut i havet, bor 600 mennesker som lever av kun ett produkt: tørrfisk. I februar fanges flere titalls tonn skrei hver eneste dag, og alt må henges til tørk så fort som mulig. Rino, den indiske varaordføreren, har ansvaret for at alle de tilreisende fiskerne får mat. Olaf er arving på fiskebruket Glea, men ønsker seg ut i verden. Lene blir mamma for første gang.

  • S01E02 Unknown

    Oluf er 87 år gammel, men drar fortsatt ut alene for å skaffe middag til seg selv og kona Elise. Babyen til Lene vil ikke slutte å gråte. Kan det være kolikk? Fiskebruksarvingen Olaf har søkt på en jobb i Milano og venter på svaret. Solveig har vært inne på en nettauksjon og kjøpt seg hytte.

  • S01E03 Unknown

    Tore driver det nyeste av de seks fiskebrukene, og i dag får han første tegn på om årets sesong blir til å leve av. Solveig fortsetter hytteprosjektet sitt, mens Mats (15) vil starte et radioprogram for ungdommen på Røst. Lene og babyen er tilbake fra kiropraktoren i Bodø, og fugleforskerne Tycho og Tomas er kommet til øya - hvordan står det egentlig til med lundefuglene?

  • S01E04 Unknown

    Tørrfiskøya Røst har bare 7,5 km vei, men i dag skal den nye politimannen Asgeir ha trafikkontroll. Eirien har jobbet som lærer her i ett år og blitt veldig glad i barna. Men nå er skoleåret over, og det blir tyngre å dra enn hun hadde trodd. Hytta Solveig kjøpte på en nettauksjon har skapt behov for ekstrautstyr. Erling er på jakt etter storkveita, og Tore på fiskebruket skal ta inn den ferdige tørrfisken - hvis det nå bare kan slutte å regne.

  • S01E05 Unknown

    På tørrfiskøya Røst er Mats stressa før premieren på det nye ungdomsprogrammet på radio. Indiske Rino har planlagt grilling av hvalkjøtt på sankthans, men regnet bøtter ned. Oluf (87) hjelper til når sauene til sønnen skal på sommerbeite, og på bruket har Tore fylt opp lagrene med ferdig tørrfisk. Nå venter han bare på vrakeren - takstmannen som skal pirke og snuse seg fram til kvaliteten på hver eneste fisk.

  • S01E06 Unknown

    På tørrfiskøya Røst er det premiere på "Ungdomsavdelingen", det nye radioprogrammet til Mats. Fugleforskeren Tycho sjekker lundefuglreirene og gjør en trist oppdagelse. En gjeng danske pensjonister kommer til øya på jakt etter "målere", fisk på over én meter, mens Solveig fortsatt strever med hyttedrømmen sin. I Milano har røstværingen Olaf fått et noe mer urbant liv.

  • S01E07 Unknown

    Fiskebrukssjefen Tore har reist til Italia for å få den endelige dommen over årets tørrfisk. I Italia er også Olaf, som skal holde en tale på italiensk under en høytidelig festmiddag for italienske tørrfiskkakser. Men hva betyr egentlig den ene setningen i den forhåndsskrevne talen? På Røst skal fugleforskerne telle de tammeste fuglene på øya, mens Rino og mannen Kulwant forsøker å bestige selveste Storfjellet.

  • S01E08 Unknown

    Høsten har kommet til tørrfiskøya Røst. Radiopioneren Mats skal begynne på videregående og må flytte til Bodø. Lisbeth er nyutdannet lærer, og er spent før første skoledag med 6-åringene. Solveig kan endelig ta hytta i bruk, og i Italia arrangerer vennskapskommunen til Røst en stor bacalaofestival til ære for tørrfisken. 90 av 600 røstværinger reiser til Sandrigo for å delta, men Oluf (87) holder fortet hjemme på Røst.