Finaaliin on päässyt kuusi kilpailijaa: Annika Ikonen, Paavo Vallas, Hanna Yli-Kuha, Carme Plumed-Ferrer, Minna Sakki-Eerola ja Anssi Räntilä. Ensimmäinen tehtävä, tarinan ja konseptin muotoilu, osoittautuu kuviteltua vaikeammaksi. Paavon esitys jakaa mielipiteitä, ja Annikan Lipasu menettää tilat, joissa tuotetta on valmistettu.
Suomalainen menestysresepti on huippukokki ja ruoka-alan monitoimimies Jyrki Sukulan luotsaama ohjelma, jossa tehdään suomalaista ruokavallankumousta ja etsitään nimensä mukaisesti seuraavaa menestyjää elintarvikebisnekseen. Ohjelman voittaja saa kehittämänsä tuotteen ruokakauppojen hyllyille koko Suomen maisteltavaksi. Voitosta kilpailee kuusi innovatiivista finalistia: Annika Ikonen, Paavo Vallas, Hanna Yli-Kuha, Carme Plumed-Ferrer, Minna Sakki-Eerola ja Anssi Räntilä.
Kisa alkaa. Elintarvikeyrittäjät ympäri Suomen ovat saapuneet esittelemään ruokainnovaatioitaan tuomaristolle, jota johtaa Jyrki Sukula. Helsingissä Teurastamon Kellohallilla päivän sanoja ovat sivuvirta ja terveelliset välipalat. Tuomariston tehtävä on valita kehityskelpoisimmat innovaatiot mukaan finaaliin. Kotimainen viihdeohjelma.
Tuotekehitys etenee vauhdilla ja riskianalyysin tekeminen osoittautuu hankalaksi suurimmalle osalle kilpailijoista. Yksi kilpailijoista paljastaa karun asian menneisyydestään ja tuomaristo huolestuu Kuusamon Kalan tilanteesta.
Kilpailijat valmistavat 180 kappaleen näyte-erän tuotteestaan kuluttajien testattavaksi. Äidin Patukan linjasto takkuilee, Leipomo Rostenilla ensimmäinen erä kärähtää ja Sari näkee vihdoinkin teollisesti valmistetun tuotteensa.
On aika miettiä tuotteiden lanseeraus ja markkinointi kuntoon. S-ryhmän Lauri Toivonen pitää kaikille tärkeän luennon. Kilpailijat kuvaavat mainosvideoita joiden tasosta tuomaristo ei ole aivan yksimielinen.
Kilpailijoilla on vain muutama viikko aikaa laittaa tuotteensa lopulliseen kuntoon. Saapuuko Saskan linjasto ajoissa Kiinasta? Kenen tuote on ottanut viime metreillä takapakkia? Voittaja valitaan Helsingin Wanhassa Satamassa.
Kisa alkaa. Elintarvikeyrittäjät ympäri Suomen saapuvat esittelemään ruokainnovaationsa tuomaristolle, jota johtaa päätuomari Jyrki Sukula. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun ideanikkarien parhaimmisto panee parastaan varmistaakseen finaalipaikkansa.
Viimeisetkin semifinalistit saavat esitysvuoronsa ennen kuin jännitys tiivistyy ja vain kuusi kilpailijaa pääsee jatkamaan finaalissa. Päätuomari Jyrki Sukula vierailee finalistien luona ja kisatuotteiden koko kirjo haasteineen alkaa hahmottua.
Finaalikuusikko on valmis käynnistämään kilpajuoksun kauppojen hyllyille ja tarttumaan ensimmäiseen tehtävään. Tuotteen konsepti saa Mikin konseptit sekaisin jo alkumetreillä, eikä aiemmillakaan meriiteillä pitkälle pötkitä
On aika palata tuotteen tarinan alkulähteille ja sinne, mistä kaikki alkoi. Kilpailijat tutkivat tuntojaan ja tuotteitaan pintaa syvemmältä löytääkseen ilmiön ytimen. Kenen tarina on pannukakku ja kuka lähtee lentoon?
On aika tutkia millaisiin makuvariaatioihin tuotteet taipuvat. Lisäpontta kilpailijat saavat makutyöpajasta, jossa palautetta tulee yllättävästä suunnasta. Pastamestari Anssi hakee inspiraatiota kotikeittiöstä, Pekan pasmat taas sekoittaa kanssakilpailijan kommentti.
Kausi 1, 6/10. Kilpailijat kipuilevat tuotteiden pakkausratkaisujen kanssa ja taistelevat makutyöpajassa aikaa vastaan. Muovi aiheuttaa päänvaivaa yhdelle, jos toiselle, eikä ilmavaivoiltakaan säästytä.
Finalistit kilpailevat aikaa vastaan, kun kuluttajien maisteltavaksi tarvitaan sadoittain näytteitä. Kotikeittiöissä haudotut innovaatiot aiheuttavat päänvaivaa, kun siirtymä isompaan mittakaavaan alkaa. Pettymyksiltäkään ei vältytä, kun kuluttajaraati antaa äänensä kuulua.
Tuotantolinjojen käynnistys sakkaa ja on aika kohdata riskit silmästä silmään. Onko suurin riski itse tuote vai tuotteen tekijä?
Vielä ennen finaalia tuotteet suitsitaan lanseeraus- ja markkinointikuosiin. Työpajassa Jukka peräänkuuluttaa ilmiöiden perään, ja ilmiömäiset mainosvideot saavatkin tuomarit huokailemaan, erinäisistä syistä.
Kilpailijoilla on enää muutama viikko saada tuotteensa lopulliseen kuntoon. Saako kaikki tuotteensa myyntikuntoon vai joutuuko joku jättämään pelin kesken vielä viime hetkellä.