Danmark drukner i brun sovs og kartofler - indtil en vision om et nyt nordisk køkken ændrer alt. Claus Meyer vil revolutionere dansk mad, både på restauranter og i danskernes køkken derhjemme, og finder en ukendt, kompromisløs ung kok i René Redzepi til at hjælpe sig. Sammen skaber de restauranten Noma og grundstenene til det gastronomiske mirakel, der ender med at gøre lille Danmark til et af verdens førende kulinariske lande.
Noma stormer mod stjernerne og sætter Danmark på det gastronomiske verdenskort, men bag facaden ulmer en magtkamp mellem idémanden og køkkenchefen. Og mens finanskrisen buldrer omkring danskerne, eksploderer den danske madscene og den nynordiske bevægelse. Snart vælter danskerne sig i fremragende restauranter - og flere af dem kåres ligefrem til verdens bedste.
"Du kan sgu altid blive kok!", sagde man engang - det var ikke noget særligt. Men sådan er det ikke længere - kokke er gået fra at være usynlige håndværkere til at være stjerner, der er med til kulturballet hos de kongelige. Samtidig er danske kokke som Rasmus Kofoed, Kenneth Toft-Hansen og Rasmus Munk blevet kåret til verdens bedste. Men hvad koster det at nå til tops? Bag succesen gemmer der sig ofte stress, angst og et arbejdsmiljø under pres - men er det også ved at ændre sig?
Det kulinariske mirakel spreder sig fra Københavns toprestauranter til hele landet, hvor der springer både Michelin-restauranter, surdejsbagere og lækker takeaway frem overalt. Danskernes syn på mad har ændret sig - men hvor meget? Rugbrødsmaden er, trods alt, stadig den mest spiste aftensmad hjemme hos danskerne. Og kan dansk gastronomi overhovedet holde dampen oppe i fremtiden?