Home / Series / Norsk polarhistorie / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Ishavet lokker

    Med livet som innsats reiste norske eventyrere inn i det ukjente. Dristige fangstmenn og gruveslusker jaktet på et bedre liv. Nysgjerrige forskere søkte svar på naturens hemmeligheter. Og i løpet av tjue år hadde lille Norge tilegnet seg enorme landområder både i Arktis og Antarktis. De første norske forsøk på ishavsfangst var preget av prøving og feiling, men også lidenskap, tragedier og storpolitiske konflikter. I løpet av et par generasjoner ble norsk kunnskap om ishavet verdsatt langt utenfor våre grenser.

  • S01E02 Nasjonsbyggerne

    En skitur over Grønland i 1888 forandret alt. Fridtjof Nansen blir nasjonalt ikon, og mange følger i hans fotspor. Norske eventyrere herjer både i Arktis og Antarktis.

  • S01E03 Polfarerne

    Tidenes polfarer er Roald Amundsen. Han har vært beundret og kritisert i flere generasjoner, men ingen har nærmet seg hans meritter. Fortsatt inspirerer han eventyrlystne mennesker over hele verden.

  • S01E04 Kampen om ressursene

    Drømmen om rikdom lokket norske fangstmenn og gruvearbeidere til de iskalde kyster. Med livet som innsats la de grunnlag for industri og velstand.

  • S01E05 Nytt land - to poler

    I løpet av 20 år la nordmenn under seg enorme landområder både i Arktis og Antarktis. Til og med det sterkt voksende Hitler-Tyskand måtte se seg slått av lille Norge.

  • S01E06 Polhavets hemmeligheter

    Oppdagelsen av polarområdene ga de første forskerne unike muligheter til å avsløre naturens hemmeligheter. I dag utforsker man de iskalde kystene for å se inn i jordas framtid.