Familien Nørgaard i Ballerup har været i gang med den helt store renovering af den lejlighed, de flyttede ind i for 9 år siden. Men inden familien når til de tre børnevæ-relser, går projektet i stå. Energien er brugt op og da far Kim mister sit job, er der heller ikke flere penge at bygge om for. Og pludselig er der gået et år, siden der sidst er blevet svunget en malerpensel i lejligheden. Men nu har børnene fået nok af rå gipsvægge, alt for barnligt tapet og teenagevæ-relser, der bliver brugt til opbevaring - og Iben på 13 år har skrevet til de to desig-nere, Anders Faarborg og Rasmus Robert, og bedt om hjælp. Heldigvis har familien masser af gode naboer, der gerne vil give en hånd med renoveringen af de tre værelser - men designerne bliver overraskede over den massive mangel på brugbare møbler og genbrugsfund. Og med et indretningsbudget på 0 kroner, er udfordringen enorm.
I Spandet lidt udenfor Ribe har Christina og Thomas Okdahl været i gang med det helt store renoveringsprojekt, siden de flyttede ind i det store, gamle hus for syv år siden. Men i stedet for at knokle på byggeriet, er årene gået med familieforøgelser og desværre også med en massiv forværring af Christinas kronisk dårlige ryg. Hun har imidlertid nægtet at opgive en drøm om at blive konditor, selv om hendes ryg dagligt lider under arbejdsforholdene i det nedslidte køkken. Så da designerne, Anders Faarborg og Rasmus Robert, kommer familien Okdahl til undsætning, er der da heller ingen tvivl om, at det er Christinas køkken, de vil give en overhaling. Designerne indkalder til vejmøde, og sammen med naboerne tager de på skattejagt efter de ting og sager, de skal bruge til at forvandle både køkken og spisestue. For indretningsbudgettet er på sølle 0 kr..
I Hovedgård lidt udenfor Horsens, har Anne-Lise Rasmussen og Torben Jensen bygget om og renoveret på deres drømmehus i otte år. Det ene projekt har afløst det andet, og en alvorlig arbejdsskade, der næsten kostede Torben livet for fire år siden, har kun forhalet byggeprojektet. Men nu har Anne-Lises voksne børn fået nok. I alle årene har Anne-Lise og Torben nemlig boet på ganske få kvadratmeter i Anne-Lises keramikværksted, og dér er ikke plads til besøg af børn og børnebørn. Derfor har de skrevet til designerne, Anders Faarborg og Rasmus Robert, for at bede om hjælp. Ønsket er at få husets store stue færdig og samle hele familien til jul. Men med en perfektionistisk husherre og et indretningsbudget på 0 kroner, er udfordringen til at tage at føle på. Heldigvis har Anne-Lise og Torben masser af gode naboer - og en hel masse møbler, der står opmagasineret rundt omkring på den store grund.
Da Carina og Michael Jessen købte huset i Taps lidt udenfor Kolding, var der ingen af dem, der forestillede sig, at de stadig ville være i gang med indretningen seks år senere. Men efter to børn og et akut tilfælde af stress med massive eftervirkninger hos Michael, er det ikke desto mindre parrets virkelighed. For siden Michael blev syg, har parret været nødt til at planlægge al deres tid nøje, og børn og familieliv prioriteres over alt andet. Derfor har de kontaktet designerne Rasmus Robert og Anders Faarborg for at bede om hjælp til at indrette stue og hobbyrum, der står halvtomme og upersonlige hen. For Carina og Michael har hverken ideerne, overskuddet eller drivkraften til det selv. Til gengæld har de masser af virkelig gode naboer, der gerne vil donere deres gamle ting og sager - og sammen med designerne hjælpe familien i mål med indretningen. Men hvor langt rækker hjælpsomhed og arbejdskraft, når der ikke er noget budget?
Siden Michael blev skilt har han drømt om at kunne give sine to piger en fast base med hus og have. Og efter lang tids søgen finder han for syv måneder siden et lille, ældre hus til en overkommelig pris i Herlev, hvor pigerne går i skole. Huset står overfor en totalrenovering, men Michael har ikke gjort sig begreb om, hvor omfattende arbejdet egentlig vil blive. Siden købet har han knoklet alle aftener og weekends, og mens byggearbejdet har stået på, har han ikke haft et sted at være sammen med pigerne, Lærke og Mejse. Nu har han erkendt, at han har brug for hjælp til at færdiggøre husets kerne - stue og køkken - hvis han vil kunne have sine piger hos sig indenfor overskuelig fremtid, og derfor har han kontaktet designerne, Rasmus Robert og Anders Faarborg. Men designerne må bede Michaels nye naboer om hjælp - for de har hverken møbler eller penge til indretningen.
Da Marianne og Claus faldt pladask for den gamle landejendom for knapt fem år siden, var drømme og ombygningsplaner ligeså store som deres forelskelse. Men efter blot et år i huset bliver Claus hårdt ramt af stress og depression - en sygdom, der kommer til at vare i to år. Imens Claus er syg, står Marianne, der arbejder som dagplejemor hjemmefra, alene tilbage med det hele, og ombygningen går helt i stå. Selv om Claus nu er rask og tilbage på jobbet - og parret på ny er begyndt at tage sig af småopgaver på huset - har de stadig ét stort hængeparti. Ejendommen rum-mer nemlig en separat afdeling, som Claus og Marianne altid har ønsket at indrette som stuelignende dagpleje. Derfor har de nu har de bedt designerne Anders Faarborg og Rasmus Robert om hjælp til endelig at færdiggøre projektet. Men uden indretningsbudget er designerne helt afhængige af hjælp og møbeldonationer fra Claus og Mariannes naboer - så udfordringen i Munkebo er til at tage at føle på.
Da Anne Amalie og hendes kæreste købte det store hus i Lyngby, så fremtiden lys ud for den sammenbragte familie. Men allerede inden parret og Anne Amalies tre piger nåede at flytte ordentligt ind i huset, gik kæresten fra hende. Anne Amalie brugte hele sin formue på at købe ham ud af huset - for hun kunne ikke nænne at rykke rundt på børnene endnu engang. Men med fuldtidsarbejde, som alenemor til tre og med en mental blokering i forhold til indretningen af den braste drøm af et hus, har Anne Amalie ikke kunnet blive færdig med villaen. Derfor har hun tilkaldt designerne Anders Faarborg og Rasmus Robert og bedt dem om hjælp til at indrette husets store stue og den tilstødende, overdækkede terrasse. Nu har de fire dage, et budget på 0 kr. og hvad naboerne kan tilbyde af gamle ting og sager samt hjælpende hænder til at få Anne Amalie og hendes tre piger ordentligt på plads.
Da Annette Hyllested og Kenneth Hebel besluttede at flytte sammen, faldt valget på Kenneths hus i Hvidovre. Parret fik tegnet en udbygning til huset og hyrede et nærtstående familiemedlem med egen håndværkervirksomhed, til at stå for byggeprojektet. Det gik fint til at begynde med, men hurtigt blev der længere og længere mellem håndværkernes besøg, og til sidst holdt de helt op med at komme. Det betød blandt andet over et år uden tag, et kæmpe hul i økonomien og en virkelig presset hverdag midt i et uoverskueligt byggerod. Nu er Annette og Kenneth efter flere år endelig ved at være i mål. Men energien er i bund og trangen til et par hjælpende hænder enorm. Derfor har de kontaktet designerne Rasmus Robert og Anders Faarborg for at få hjælp til det sidste seje træk. Og designerne får brug for al den arbejdskraft og alle de brugte ting og sager, de kan hive ud af parrets naboer. For med et budget på 0 kroner og kun få dage til rådighed, er de pressede fra start.
Marie-Louise og Brian Tiufkær, og deres 9-årige søn, Sebastian, flyttede til Gredsted mellem Esbjerg og Ribe for knapt et år siden. Det nedlagte landbrug, de havde købt, trængte gevaldigt til en kærlig hånd, så familien trak i arbejdstøjet fra første dag og fik hurtigt gjort den store stue og et tilstødende værelse klar til brug. Og med base i stuen og hele familien i fælles soveværelse kom turen til køkkenet - og til sidst var det planen at etablere nye værelser på førstesalen. Men før de kom så langt, viste først et gyngende badeværelsesgulv, og siden et tæret kloaksystem, sig at være en omfattende vandskade. Dét tog pusten fra Marie-Louise og Brian, ombygningen trak ud - og Sebastian måtte fortsat dele soveværelse med sine forældre. Men nu er designer, Natalia Sanchez, og skattejæger, Søren Falk, kommet på banen, og sammen med en ordentlig flok naboer kommer de nu den lammede familie til undsætning - og Sebastian får endelig sit helt eget drengeværelse.
Efter et omtumlet liv med mange flytninger, og flere dårlige og forliste parforhold, flyttede Vanja Carlsen og hendes tre døtre for et par år siden til Helsingør. Her havde Vanja overtaget sin afdøde fars ældgamle byhus, som mildt sagt krævede en kærlig hånd. Men på trods af en kronisk rygsygdom og dårlig økonomi, nåede Vanja næsten at blive færdig med projektet. Dog står ét værelse tilbage som den rene byggeplads - farens soveværelse, hvor han også gik bort. Og til at færdiggøre dét projekt har Vanja bedt skattejæger, Søren Falk, og designer, Natalia Sanchez, om hjælp. Hun ønsker sig brændende et soveværelse, der ligger tæt på pigernes værelser og på afstand af køkkenet. Så Søren og Natalia skal både bruge rå mængder genbrugstræ og masser af nabokræfter for at gøre opfylde Vanjas ønske.
Da Peter og Sille Sandell mødte hinanden havde han tre børn, og hun havde ét. Men de fire børn blev temmelig hurtigt til fem - så til seks - og nu til hele syv! Og ved siden af storfamilie og jobs har Sille og Peter oven i købet bygget om i flere år, mens de har boet i tre skurvogne, der er koblet sammen, på gårdspladsen på Peters fædrene gård lidt udenfor Ebeltoft. Det er nemlig Peters barndomshjem, de bygger om på, og Petersminde, som gården hedder, har været i familien i generationer. Men nu skal den altså have den helt store tur, og der skal etableres en stribe nye værelser, før storfamilien kan flytte ind. Og selv om de knokler på, trækker det store arbejde ud, og derfor har Peter og Sille kontaktet designer, Natalia Sanchez og skattejæger, Søren Falk, for at bede om hjælp til en smule af arbejdet. Heldigvis er gården omgivet af gode naboer, så med masser af knofedt og gedigne genbrugsfund, kommer familien et lille men signifikant stykke videre med projektet.
Da Mai og Lars Serup mødte hinanden, boede Lars alene i en rummelig lejlighed på Frederiksberg - kun i selskab med sin 2-årige datter, Olivia, der boede der sammen med ham på halv tid. Og da Mai kort efter flyttede sine sparsomme Ikeamøbler ind i lejligheden, gjorde de ikke det store nummer ud af indretningen - det var de alt for forelskede til at tænke på! Seks år og to børn senere er Mai og Lars ved at drukne i bastante møbler, børnene har ikke plads til at lege på deres deleværelse - og familien lever af to gange SU og Lars' fritidsjob. Det halter med andre ord faktisk noget med både økonomi og overskud, og derfor har familien skrevet til designer, Natalia Sanchez, og skattejæger, Søren Falk, for at bede om hjælp. Og hjælp får de, når Kære Nabo-holdet og en flok gode naboer i andelsforeningen forbarmer sig over dem og tryller med gode genbrugsfund og masser af knofedt.
Da Trine og Henrik Møller ventede barn nummer to, var de for længst vokset ud af den lille lejlighed, de boede i, inde i Næstved. Og på grund af finanskrisen måtte de tage et tab på hele 500.000 kroner, da de ikke kunne være der længere og blev nødt til at sælge. Nu har de så boet i deres hus lidt udenfor Næstved i godt fem år, og med en virkelig stram økonomi, ualmindelig lang transport til og fra arbejde og tre små børn, er indretning ikke det, der har været fokus på. Men med forældresoveværelse på en åben repos, et mareridt af en entré og alt for meget rod, har Trine og Henrik længe haft brug for hjælp. Og den kommer designer, Natalia Sanchez, og skattejæger, Søren Falk, med, når de indkalder familiens mange, gode naboer til en lang og hård arbejdsweekend med fokus på den gode genbrugsløsning.
Det var mildt sagt et håndværkertilbud, Jonas H. Petersen overtog, da han købte det gulpudsede hus på hovedgaden i den lille by, Borre, på Møn. Han gik da også i gang med renoveringsarbejdet med det samme, og for at udnytte sin tid bedst muligt, flyttede han ind i en campingvogn på grunden. Men under renoveringen faldt Jonas igennem loftet oppe fra første sal og brækkede sin fod adskillige steder. Alt gik i stå, og Jonas blev sygemeldt fra sit arbejde - både ude og hjemme i huset. Derfor har hans ven og kollega, Henrik Ørbæk, kontaktet designer, Natalia Sanchez, og skattejæger, Søren Falk, da han ikke kan bære tanken om, at Jonas skal tilbringe en hel vinter mere i sin campingvogn. Og heldigvis er gode naboer ikke sene til at træde til - både med arbejdskraft og gode genbrugsfund. Så mon ikke Jonas får rigtig tag over hovedet, inden kulden får fat?
Egentlig var Tanja Jensen og Danny Henriksen stort set blevet færdige med en omfattende renovering af stueetagen i Tanjas morfars gamle rækkehus på Amager. Og selv om parret endnu manglede førstesalen, var de flyttet ind og kommet fint på plads med deres to små piger. Men en glemt pande med kogende olie ændrede brat på alting og tvang familien til at flytte ud af huset i fire måneder på grund af sodskader. Tilbageskridtet fratog Tanja og Danny al handlekraft, og nu mangler de desperat et børneværelse til deres yngste datter og et opbevaringsrum til tøj og ting, der ligger og flyder overalt. Derfor har de skrevet til designer, Natalia Sanchez, og skattejæger, Søren Falk, og bedt om hjælp til at færdiggøre projektet. Og med masser af hjælpende nabohænder og gode genbrugsfund, håber alle nu på at kunne sætte punktum for en virkelig langtrukken renoveringsproces.
I Vejlby ved Fredericia har rodet gennem flere år hobet sig op rundt omkring i Lars og Rikke Tang Nielsens hus. Men på grund af sygdom og deraf en stram økonomi kan parret ikke selv komme i bund med oprydningen og få indrettet sig, som de drømmer om. Derfor har de bedt designer, Natalia Sanchez, og skattejæger, Søren Falk, om hjælp til at komme videre. Opgaven er imidlertid temmelig omfattende, og derfor må Natalia og Søren have fat i alle de naboer, de kan komme i nærheden af, for at nå i mål. Og i mål kommer de - ikke bare med oprydning og overraskende designløsninger baseret på genbrug - men også men en fornyet gejst og lyst til at dyrke det gode naboskab.