All Seasons

Season 1

  • S01E01 Forberedelse og afrejse

    • TV 2 (DK)

    11. februar 2000 gik startskuddet til EXPEDITION Sirius 2000. Med hundeslæde og på ski tog kronprins Frederik og hans venner hul på den knap 3000 kilometer lange tur gennem et af verdens mest barske områder. Indbyggerne i Qaanaaq gav EXPEDITION Sirius 2000 masser af støtte og hjælp, og ekspeditionsdeltagerne nød i fulde drag den grønlandske gæstfrihed. Selvom de arbejdede koncentreret med at få alle detaljer på plads, var der også tid til at feste. Og Frederik, Søren, Kresten, Torben, Steen og Michael var populære gæster på dansegulvet, når der blev inviteret til dansemik.

  • S01E02 Farvel til fangerne

    • TV 2 (DK)

    Efter 17 dage er de syv grønlandske fangere klar til at forlade EXPEDITION Sirius 2000, men først skal der holdes afskedsfest med en lækker menu bestående af suppe kogt på isbjørnekød. Kronprins Frederiks trommedans til ære for en hund bliver en uforglemmelig oplevelse for alle. Ved Kap Morris Jesup får ekspeditionen fornemme gæster, da en Twin Otter lander på isen med dronning Margrethe og prins Henrik. De kongelige gæster, som medbringer kransekager og andre gode sager, inspicerer teltene og bliver inviteret på en slædetur. De lækre gaver bliver dog lidt for meget for nogle af ekspeditionsdeltagernes slunkne maver.

  • S01E03 Gensyn med civilisationen

    • TV 2 (DK)

    Kronprins Frederik og hans venner glæder sig til at komme til Station Nord, hvor breve fra familien og kæresterne venter. Gensynet med civilisationen forstærker ekspeditionsdeltagernes længsel efter Danmark. Og den dyre satellit-telefon bruges flittigt. Hvem vil ikke gerne ofre 50 kr. i minuttet på en samtale med den, man holder allermest af? Efter fem dejlige dage går turen atter sydover. Hvert slædehold har nu fået sit eget lille kamera at lege med, og det resulterer i uhøjtidelige og personlige kommentarer om livet i almindelighed og slæderejsen i særdeleshed. Det naturskønne landskab bliver også rammen om større og mindre tragedier.

  • S01E04 Danmarkshavn

    • TV 2 (DK)

    Ekspeditionen er nået til Danmarkshavn, en civil vejrstation bemandet med otte ansatte, som to gange om dagen opsender vejrballoner. Den røde tæve Cirkeline bliver ulykkeligvis kørt over af slæden og brækker benet. Og Søren får den ubehagelige opgave at aflive hende. De mange hytter, der findes i området, giver ekspeditionsdeltagerne mulighed for huslige sysler, og de seks unge mænd viser sig at være habile bollebagere. Æltningen af dejen gør de snavsede fingre skinnende rene og giver bollerne ekstra smag!

  • S01E05 Målet er nået

    • TV 2 (DK)

    Efter 110 dages rejse når EXPEDITION Sirius 2000 frem til målet ved Daneborg. Det er sin sag at lukke en hel ekspedition ned. Nogle af hundene skal aflives, andre bliver foræret til Slædepatruljen Sirius, mens resten skal flyves tilbage til Qaanaaq. Men hvordan får man en flok halvvilde slædehunde ind i et fly. Ekspeditionsdeltagerne forsøger at "pakke" hundene i poser, men det viser sig at være en dårlig idé. Hele Qaanaaq og et talrigt pressekorps tager imod Søren, Steen, Michael, Kresten, kronprins Frederik og Torben. Og en uges tid senere, efter en stor afskedsfest, går turen tilbage til Danmark, hvor der venter et hjerteligt gensyn med kærester og familie.