Venskabet har en særlig betydning for barnets sociale udvikling. Men 5-årige Silke kæmper for at finde sin plads i pigegruppen. Og 5-årige Maria oplever at det at være venner også betyder konflikter. Vi bliver klogere på os selv og på børnene, når lektor i børnepsykologi Grethe Kragh-Müller observerer og guider os igennem børnenes handlinger.
Som barn kan det være meget svært at styre de mange store følelser og impulser. Fire årige Asger kommer hele følelsesregisteret igennem, og vi lærer, hvordan man som voksen håndterer børn som fem årige Maria, der har sine egne ideer om, hvordan verden skal være. Alt dette bliver fulgt af lektor i børnepsykologi Grethe Kragh-Müller. Hun sætter ord på børnenes følelser, så vi som voksen kan få et indblik i, hvordan børn tænker.
Som voksne kan vi lære meget gennem børns lege. I dette afsnit sidder lektor i børnehavepsykologi Grethe Kragh-Müller klar til at sætte ord på børnenes fantasi og rollelege. Alle børnehavebørn ved, at det ikke altid er let at blive en del af de andres lege, men Albert har et godt forhandlingstrick. Forsigtige Franz og vilde Konrad har fundet sammen, men venskabet får nye sider frem i Franz.
Der er kærlighed i luften, når pigerne i børnehaven laver kærestebreve, og Franz erklærer sin kærlighed overfor Inaya. Lektor i børnepsykologi Grethe Kragh-Müller guider os igennem forskellene på drenge og piger og gør os klogere på, hvordan kønnene agerer i forskellige situationer. Det er i børnehavealderen, at drenge og piger for alvor lærer forskellen på de to køn.
De voksne spiller en stor rolle i børns udvikling og har stor betydning for børns trivsel. I dette sidste afsnit hjælper lektor i børnepsykologi Grethe Kragh-Müller os med at forstå, hvordan man som voksen kan hjælpe børnene, når de har svært ved at komme ind i fællesskabet. Albert skal have hjælp til at komme ind i drengegruppen, og da konflikten mellem Morgan og Konrad spidser til, må pædagogen Ib træde til.