Luk Alloo wordt samen met zijn cameraploeg toegelaten in één van de 53 gevangenissen in Bolivia, op meer dan 10.000 km van ons land. In de San Pedro gevangenis in La Paz bezoekt hij Benjamin en Philippe, twee Belgen die er opgesloten zitten voor drugsfeiten.
In de gevangenis van La Paz, Bolivia, krijgt Benjamin bezoek van zijn ouders Marleen en Karl. Zij hebben hun zoon al twee jaar niet meer gezien en leggen 10.000 kilometer af om hem opnieuw in de armen te sluiten. Wat in een Belgische gevangenis bij wet verboden en dus onmogelijk is, kan wél in een gevangenis in het verre Bolivia. Marleen en Karl mogen hun zoon opzoeken in zijn cel en krijgen een rondleiding in de San Pedro gevangenis.
Benjamin Feys zat drie jaar lang opgesloten in een Boliviaanse cel wegens cocaïnesmokkel. Vijftien maanden na hun eerste ontmoeting ziet hij Luk Alloo terug aan de gevangenispoort: Benjamin is plots vrijgekomen. Luk wacht hem buiten de gevangenismuren op met een fris Belgisch biertje. Ook Philippe, de tweede Belg die Alloo in de gevangenis van La Paz volgde, is ondertussen vrij. Luk Alloo zoekt hem op in Brussel.
Luk Alloo reist naar Venezuela en bezoekt er een Vlaming die opgesloten zit in de gevangenis van Isla Margarita. Alloo krijgt echter geen toelating om er met zijn cameraploeg te filmen en besluit undercover te gaan.
Luk Alloo bezoekt de vrouwengevangenis Santane in Venezuela. Daar zit Wendy al jaren opgesloten omdat ze werd betrapt met enkele kilo's cocaïne in haar bagage. Luk Alloo ontmoet er ook Christel, die er voor drugssmokkel vastzit.
Luk Alloo vliegt naar de Dominicaanse Republiek, waar hij drie Vlamingen ontmoet in de gevangenis. Alle drie namen ze het risico om drugs naar Europa te smokkelen.
Luk Alloo vliegt naar de Halden Fengsel in Noorwegen. Op zo'n duizend kilometer afstand van het thuisfront zitten een Vlaming en enkele Nederlanders in wat voor elke gevangene het ultieme paradijs moet zijn. De Halden Fengsel is immers de meest menselijke gevangenis ter wereld.
In twee verschillende Zweedse gevangenissen op duizend kilometer van elkaar, zit het getrouwd stel Walter en Nathalie al jarenlang opgesloten. Luk Alloo bezoekt hen elk apart en peilt naar hun verhaal.
Luk Alloo vliegt naar de Seychellen om er de Vlaamse Natascha te interviewen. Zij zit al vijf jaar opgesloten in de vrouwengevangenis Montagne Posée en moet er nog vijf jaar doen.
Luk Alloo bezoekt de vrouwengevangenis Obrajes in Bolivië: een hallucinante en overbevolkte gevangenis waar criminele vrouwen samenleven met hun kinderen. Het leven in de gevangenis is voor hen vaak een stuk beter dan het leven buiten.
Luk Alloo vliegt met Patrick, die in een Belgische cel een straf van 25 jaar uitzat voor moord, naar Noorwegen. Noorwegen is het land met de meest menselijke gevangenisstraf, maar ook met het laagste recidivecijfer. Daar bezoeken Luk en Patrick een open gevangenis en een halverwegehuis, een huis in een wijk waar een tiental gedetineerden actief worden gereïntegreerd in de samenleving. Patrick gelooft zijn ogen niet.
Luk Alloo reist opnieuw de hele wereld rond om Belgische gevangenen in het buitenland te bezoeken. Soms langs de grote gevangenispoort, maar even vaak in alle anonimiteit en met een verborgen camera. Vandaag bezoekt Luk Roeland, een Vlaming die in een Braziliaanse gevangenis zit voor het plegen van een seksdelict. Hij werd daarvoor veroordeeld tot 120 jaar cel.
Luk Alloo reist naar Congo en bezoekt er de gevangenis van Kananga. Daar zitten vrouwen, mannen en kinderen samen opgesloten. Er is amper eten en drinkwater en ook geen begeleiding. De Vlaamse pater Ivo is een lichtpuntje in de duisternis.
Een Belg zit al maanden vast in voorhechtenis in een Boliviaanse gevangenis op verdenking van drugshandel. Hij riskeert er een straf van 10 tot 25 jaar. Luk Alloo bezoekt hem.
Sinds 2 jaar zit een Vlaming in een Filipijnse cel nadat hij werd opgepakt wegens kindermisbruik en het bezit van kinderporno. Luk Alloo brengt hem een bezoek.
Luk Alloo bezoekt een Braziliaans complex van 7 gevangenissen met daarin 3.000 gevangenen. In een van de instellingen zitten 280 gevangenen die allemaal een opleiding krijgen en therapeutisch worden begeleid.
Een Belg zit al twee jaar vast in een gevangenis in Kinshasa wegens pedofilie. Hij zit een straf uit van 10 jaar.
Luk Alloo bezoekt Rudy Vandenborre, de Vlaming die 50 jaar in een Amerikaanse gevangenis zit wegens dubbele moord. Rudy krijgt voor het eerst in 26 jaar zijn zieke vader op bezoek.
In de laatste aflevering van dit seizoen bezoekt Luk Alloo twee gevangenissen in Niger.
In Cambodja ontmoet Luk de 42-jarige Bruggeling Tanguy Taller. Hij zit al bijna vijf jaar onder schrijnende omstandigheden in de cel op verdenking van drugshandel. Zelf houdt hij vol dat hij erin is geluisd, maar de kroongetuige die hem had kunnen vrijpleiten, is in 2022 overleden in de gevangenis. Taller hoopt op tussenkomst van de Belgische overheid om hem vrij te krijgen.
In Chili ontmoet Luk Guido Goossens, een man die 50 jaar geleden naar het land trok om zich toe te wijden aan pastoraal werk. Hij werkt in de mannengevangenis van Talca en wordt er op handen gedragen. Alloo praat met gevangenen die veroordeeld zijn voor moord, gewapende overvallen, homejackings en diefstal.
In Argentinië komt Luk Alloo in contact met Johan Cools, die in de cel zat voor drugsfeiten. Luk heeft hem eerst in de Argentijnse gevangenis geïnterviewd en later na zijn vrijlating ook thuis in Turnhout.
Luk bezoekt de vrouwengevangenis in São João del-Rei (Brazilië) en interviewt vrouwen die veroordeeld werden voor medeplichtigheid aan moord, drugshandel, gewelddelicten en diefstal.
Jan De Cock is een auteur die in meer dan 160 gevangenissen wereldwijd de nacht heeft doorgebracht. Hij schrijft nu een boek over de nieuwe APAC-gevangenis in Brazilië. Alloo bezoekt hem ter plaatse en interviewt enkele gedetineerden.
Luk brengt in Turnhout een bezoek aan Robby, die bijna vijftien jaar in de gevangenis in Luxemburg heeft gezeten voor doodslag. Zeven jaar geleden bezocht Luk hem daar, maar die beelden werden nooit eerder uitgezonden.