Home / Series / Mazalové / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Výhodná koupě!

    • January 19, 2014

    Bílá paní Albína se rozhodla uspořádat na svém hradě pohádkové sympózium, na které se společně s rytířem Theobaldem pečlivě připravuje. Jejich přípravy však překazí nečekaný příchod rodiny Mazalových, kteří by chtěli hrad koupit. Problém však nastává ve chvíli, kdy Albína, Theobald a Balone považují rodinu Mazalových za kontrolu z pohádkové rady a Mazalové se domnívají, že jde o původní majitele hradu.

  • S01E02 Stav ohrožení!

    • January 26, 2014

    Hugo a Růžena Mazalovi jsou pevně rozhodnuti hrad vrátit a tak kontaktují svou realitní makléřku, která jim s koupí hradu pomohla, aby ji přesvědčili, že na hradě straší a oni tak dostali peníze zpět v plné výši. Realitní makléřka však na strašidla nevěří a tak si Hugo s Růženou dají dost práce, aby Albínu, Balonea a Theobalda přistihli při kouzlení. Mezitím se Pavlínka Mazalová sbližuje s alchymistou Balonem.

  • S01E03 Pravda vítězí!

    • February 2, 2014

    Rodina Mazalových už ví, že koupě hradu vrátit nejde a tak se rozhodnou ho prodat. Zájemce najdou okamžitě, ovšem dá jim dost práce, aby se zájemce nesetkal s místními strašidly. Navíc, když už to vypadá, že Mazalovi hrad skutečně prodají, vypije Hugo nevědomky sérum pravdy a zájemci o hradu vylíčí, jak to s hradem ve skutečnosti je.

  • S01E04 Večeře s Draculou

    • February 9, 2014

    Každých sto let dorazí na hrad Oreb Dracula na slavnostní večeři a sto let od poslední večeře uplyne právě zítra. Albína tedy pečlivě připravuje slavnostní tabuli včetně všech rekvizit, které Dracula při večeři vyžaduje. Mezitím Mazalovi odjíždějí na dovolenou a objednají speciální firmu, která by měla zlikvidovat všechny přítomná strašidla.

  • S01E05 Pohádkové povolení

    • February 16, 2014

    Na hrad zavítá Sněhurka, aby udělila bílé paní Albíně pohádkové povolení, že se zde může konat pohádkové sympozium. Navíc by ráda osobně oznámila mluvícímu zrcadlu, že bude hlavním hostem sympozia. Problém však nastává ve chvíli, kdy nikdo nemůže mluvící zrcadlo najít a Sněhurka dává strašidlům pouhou hodinu na to, aby ho našli, jinak přijdou o pohádkové povolení.

  • S01E06 Baloneho cesta časem

    • February 23, 2014

    Na hradě se objevil stroj a času a Balonemu tak svitla šance, jak se zbavit svého trápení. Stačí se vrátit na dvůr Rudolfa II. a zabránit sobě samému vypít nápoj nesmrtelnosti. Jenže i ostatní mají se strojem svoje plány…

  • S01E07 Magie

    • March 2, 2014

    Pavlínka Mazalová se rozhodne vyvolávat duchy a navrhne Albíně, že vyvolá ducha jejího zesnulého manžela. Jenže kouzlo nevyjde podle očekávání a na hradě se objeví jiný Albínin příbuzný, který způsobí pořádný zmatek.

  • S01E08 Zneuznaný džin

    • March 9, 2014

    V rámci přípravy na pohádkové sympozium se na hradě shromažďují nejrůznější kouzelné předměty. Když se tam objeví džin z kouzelné Aladinovy lampy, ochotný plnit jakékoli přání, je to pro Mazaly pokušení, kterému nedokážou odolat. Jenže i džin má své plány…

  • S01E09 Šípková Růženka

    • March 16, 2014

    Na hradní bránu klepe sudička a Růžena Mazalová ji zle odbude. Není divu, že vzápětí následuje trest, zámek zaroste růžemi a všichni Mazalové se ponoří do hlubokého spánku. A ještě ke všemu se princovi místo Růženy zalíbí Albína a do osvobozování se mu moc nechce…

  • S01E10 Ježíšek? Existuje!

    • March 23, 2014

    Na hradě Oreb se chystají Vánoce a Hugo Mazal junior je odhodlán dodržet vánoční zvyky do posledního. Samozřejmě k tomu nutí všechny ostatní. Jenže jak to zařídit, aby se objevil i opravdový Ježíšek?

  • S01E11 Kapela ro©ku

    • March 30, 2014

    Junior chce prorazit se svou kapelou na rockové scéně a jeho rodiče jsou odhodlaní udělat vše, aby ho podpořili. Zapojit se musejí i strašidla. Televizní reportáž však dopadne zcela jinak, než očekávali…

  • S01E12 Kontrola shora

    • April 6, 2014

    Na hrad přichází kontrolní komise složená ze Sněhurky a Koblížka, aby vyšetřila udání sudičky, že zde žijí lidé. Mazalům nezbývá, než se vydávat za pohádkové bytosti. Netuší, že tentokrát budou podrobeni nelehké zkoušce…

  • S01E13 Třináctá komnata

    • April 13, 2014

    Růžena objeví klíč k zakázané komnatě a upíše se ďáblu, aby zbohatla. Albína musí vynaložit všechny své síly, aby vymyslela nesplnitelné úkoly, které Růženu zachrání.

  • S01E14 Děd Vševěd

    • April 20, 2014

    Přípravy na pohádkové sympozium vrcholí, jenže všechno zkazí Hugo Mazal, když spadne do kouzelné truhly a místo jednoho Huga je jich nakonec hromada. Aby zachránila toho pravého, musí Albína použít zakázané kouzlo, i když je jasné, že to bude mít nedozírné následky…

Season 2

  • S02E01 Sedm trpaslíků

    • October 13, 2017

    Pokračování úspěšného komediálního seriálu pro děti nás opět zavede na hrad Oreb, kde jsou okolnostmi přinuceni společně bydlet sympatická strašidla a příšerná rodina Mazalů. Jakoby nestačilo, že kvůli Mazalům se strašidlům nepodařilo uspořádat pohádkové sympozium, stala se další hrozná věc: ztratila se pohádková kniha kouzel a hrozí, že se dostane do nepovolaných rukou. A že by se taková kniha Mazalům hodila, je víc než jasné! K tomu se na hradě každou chvíli objevují nečekaní návštěvníci (namátkou jmenujme alespoň sedm trpaslíků, experimentální vědkyni Miladu z budoucnosti nebo hejkala), kteří všechno jenom komplikují, Mazalové zase chtějí předělat hrad na zábavný park a tak není divu, že v takovém zmatku najít ztracenou pohádkovou knihu bude strašidelně těžké! V nových dílech oblíbeného seriálu se setkáme se všemi postavami, které dobře známe z první série - důstojnou bílou paní Albínou, která vypadá na třicet, ale ve skutečnosti je jí tři sta, rytířem Theobaldem, který občas ztrácí hlavu (nejen obrazně), zbrklým alchymistou Balonem, který neustále zdůrazňuje, že není strašidlo, ale pouze vypil lektvar nesmrtelnosti, vodníkem Dušičkou, který denně prožívá nejstrašnější den svého života a konečně s kouzelným zrcadlem, které všechno ví a každému tím občas leze na nervy. Soužití s Mazaly na jednom hradě není pro strašidla nic jednoduchého, zvláště když Huga s Růženou neopustila touha za každou cenu zbohatnout. Stále stejně nesnesitelné, jenom o trochu starší, jsou i jejich dvě děti. Hugo Mazal Junior myslí pořád jenom na sebe a Pavlínka neustále podléhá novým trendům.

  • S02E02 Úplně ztracená princezna

    • October 15, 2017

    Před hradem probíhají jakési stavební práce a na hradě se objeví neznámá princezna, která neví, jak se jmenuje ani z jaké je pohádky. Strašidla po tom marně pátrají, nedaří se ani Hugovi, který se díval příliš dlouho na televizi a teď si připadá jako Sherlock Holmes, ani Pavlínce, která si tentokrát hraje na slečnu Marplovou. Balone se do princezny zamiluje, ale ani on nic nezjistí. Až Theo si všimne, že princezna má na noze přišitý jakýsi záhadný lísteček. Všechno se vyjasní, když se objeví majitel firmy, která před hradem dělala stavební průzkum, zda by tam bylo možné postavit zábavní park. Ukáže se, že tajemná princezna není vůbec princezna, ale něco úplně jiného…

  • S02E03 Balone a konec světa

    • October 22, 2017

    Pavlínka přijde ze školy se zprávou, že bude konec světa. Hugo si vzpomene na mayské proroctví a společně s Růženou usoudí, že by to mohla být pravda. Začnou nakupovat zásoby jídla a pití, a také velký člun, pokud by nastala potopa. Strašidlům o tom nechtějí nic říct, ale nakonec se vše prozradí a na konec světa se začnou připravovat společně. Všichni se bojí, jenom Balone se těší. Na hradě se objeví sudička, která si přišla pro Pohádkovou knihu. Když najde všechny obyvatele Orebu v nafukovacím člunu, k velkému překvapení všech je koncem světa nadšená stejně jako Balone. Cítí se totiž unavená, vyčerpaná a má všeho dost. Když přijde okamžik očekávaného konce, překvapivě se nestane nic. Navíc Theo objeví zbytek kamenné desky s mayským proroctvím, kde se ukáže, jak to tehdejší mudrci doopravdy mysleli. Mazalům zůstanou jen oči pro pláč, protože za zásoby utratili poslední peníze a sudička se začne shánět po Pohádkové knize.

  • S02E04 (Pod)vodníci

    • October 29, 2017

    Albína prohledává hrad, jestli tam Pohádková kniha přece jen někde není a vůbec si nevšimne, že skončila na smetišti s ostatním vyhozeným haraburdím. Na Oreb dorazí také vodník Sušinka se svými kumpány, kteří kradou po okolí různé cennosti, aby si mohli pořídit rybník nebo aspoň tůni. Překvapí ho ale setkání s Dušičkou, o kterém nikdo netušil, že je členem komise s právem povyšovat do stavu hastrmanského. Dušička souhlasí s tím, že Sušinku povýší, když složí hastrmanskou zkoušku. Hugo má starost, aby Sušinka vodnickými kouzly a mámením nesvedl Pavlínku. Využije chvilky, kdy je Sušinka proměněný v pařez a vyhodí ho na smetiště. Když se podaří Sušinku zachránit, vrací se i s Pohádkovou knihou, která je ale úplně zničená. Sušinka ke svému překvapení dostane za povýšení do hastrmanského stavu přidělenou tůni, takže už nemusí loupit, ale strašidla jsou zoufalá. Jak jen opraví Pohádkovou knihu?

  • S02E05 Hejkal Superstar

    • November 5, 2017

    Na Orebu se objeví nešťastný hejkal, kterého trápí, že už není populární strašidlo a chce po Albíně, aby mu pomohla zbavit toho hrozného hejkání. Albína by mu ráda vyhověla, ale potřebné kouzlo je ve zničené Pohádkové knize, která nefunguje. Hejkala se tedy ujme Pavlínka, která momentálně koná dobré skutky u Armády spásy a alespoň se postará, aby byl čistý a upravený. Během hejkalovy očisty se ukáže, že má u sebe spoustu cenností, které lidé ztratili v bažinách. To je něco pro Juniora, který připraví hejkala o všechno, co má podle něj nějakou cenu, ostatní věci vyhodí z okna. Mezi vyhozenými věcmi jsou ale i kouzelné hodinky, které sice vypadají obyčejně, ale dokážou vracet čas, jak zjistí Theo, kterému hodinky spadnou na hlavu. A to je příležitost pro Albínu, aby se vrátila zpátky v čase a pokusila se přinést Pohádkovou knihu nepoškozenou na hrad.

  • S02E06 Bílá paní Pavlínka

    • November 12, 2017

    Pavlínka organizuje holčičí večírek v kostýmech a převlékne se za Albínu. Theo se splete a předá Pohádkovou knihu jí místo opravdové Albíně. Pavlínka toho využije a změní se v dokonalou Albíninu kopii, svoji kamarádku pak promění ve Sněhurku. Když se Albína pokouší získat knihu zpátky, Pavlínka ji začaruje kouzlem poslušnosti, Baloneho promění v mumii, Růženu v kozu a Hugo skončí jako zlatá mince. Theovi se sice podaří sebrat Pavlínce Pohádkovou knihu, ale protože netuší, která Albína je ta pravá, nemůže použít správné kouzlo. Růžena si jako koza pořád na něco stěžuje. Theo, aby jí porozuměl, sní kousek hada z pohádky o Zlatovlásce. Díky tomu vyslechne, co mu poradí jeho blechy a může se pokusit celou situaci zachránit.

  • S02E07 Chůva z budoucnosti

    • November 19, 2017

    Pavlínka s Juniorem zlobí a Hugo s Růženou dostanou nápad, že by jim s výchovnými problémy mohla pomoci chůva. Na nádvoří přistane raketa z budoucnosti, z ní vystoupí experimentální vědkyně Milada, která studuje přechod doby tlačítkové na dotykovou. Sněhurka, která si na hrad přišla pro Pohádkovou knihu, omylem do rakety nastoupí a odletí, Milada musí zůstat na hradě, dokud se Sněhurka nevrátí a přijme tedy nabízené místo chůvy. Milada na pohádky ani na strašidla nevěří, k Theově lítosti uznává jen zdravou stravu a velmi svérázným způsobem si poradí s Pavlínkou a Juniorem. Pro svůj klid a vyrovnanost si získá Albínin obdiv, když ale zahodí její šití po prababičce, protože je to nebezpečná činnost, Albína ztratí nervy a vyděsí Miladu svými strašidelnými kousky. V tom se vrací otřesená Sněhurka z budoucnosti, Milada rychle odjíždí a jen Theo si všimne, že Sněhurka zapomněla v budoucnosti to nejdůležitější.

  • S02E08 Filmaři na hradě

    • November 26, 2017

    Vševědoucí Leo prozradí strašidlům, že Pohádkovou knihu k nim z budoucnosti teleportují, neví se ale kdy. Na hradě se objeví filmový štáb, který tu chce natáčet strašidelnou pohádku. Růžena zatouží být hvězdou a režisér Richardo, aby nemusel platit Hugovi za pronájem, jí svěří hlavní roli. Strašidla zatím marně hlídají místo, kde by se měla objevit teleportovaná kniha a děsí se příchodu Sněhurky. Růžena je nadšená, dokud nezjistí, že má hrát královnu příšer. Roli nakonec hraje Albína, protože je to jediná možnost, jak se schovat před Sněhurkou, která právě dorazila a chce s ní mluvit. A ve zmatku kolem filmování přistane Pohádková kniha a sebere ji rekvizitář

  • S02E09 Hrnečku vař!

    • December 3, 2017

    Strašidla pořád marně vyhlížejí Pohádkovou knihu a Růžena přemýšlí, jak nejrychleji zbohatnout. Podvede Lea a díky němu zjistí, že na hradě je kouzelný hrneček z pohádky Hrnečku, vař. Rozhodne se otevřít zahradní restauraci. Leo, aby se Růženě pomstil, pozve na hrad Otesánka, aby Růženě za trest všechno snědl. Balone experimentuje s masožravou kytkou kvůli další demonstrativní sebevraždě. Otesánek Lea zklame, protože má alergii na laktózu, ale hostů je stále pomálu. Růžena už má podnikání dost, ale v tom se na hrad vrací rekvizitář a přináší zpátky Pohádkovou knihu. Protože netuší, co je to za vzácnost, nenapadne ho nic jiného, než ji předat právě Růženě

  • S02E10 Strašidelný hrad

    • December 10, 2017

    Strašidla stále marně hledají Pohádkovou knihu, které se tajně zmocnila Růžena. Juniorovi je divné, kde jeho máma bere stále nové šperky, sleduje ji a odhalí pravdu. Hugo dostane skvělý nápad, jak vytvořit z Orebu strašidelný hrad pro děti. Chce, aby mu Albína a ostatní strašidla pomohla se strašením. Když ale předvede, jak by si strašení představoval, Albína s tím nechce nic mít. Růžena si knihu pečlivě střeží, Junior ji tedy chce vyměnit za kopii. Na hrad přichází specialista na strašidelné akce Hrozenko, kterého pozval Hugo, aby mu pomohl s přeměnou hradu, když Albína odmítla. Růženě omámené Juniorovým uspávacím lektvarem vypadne Pohádková kniha a náhodou ji zvedne Theo, aniž tuší, co našel. Hrozenko je šokovaný přítomností opravdových strašidel, v jejichž existenci nevěří, a uteče. Nečekaný déšť úplně zničí Pohádkovou knihu.

  • S02E11 Čarodějnice s vedlejšími účinky

    • December 17, 2017

    Hugo plánuje prohlídkové trasy po hradě pro návštěvníky, Pavlínka se těší, že bude kastelánkou a Albína se marně snaží fénem usušit Pohádkovou knihu, pro kterou si jede Sudička. Sněhurka přivolá čarodějnici ze své pohádky, aby jim pomohla. Čarodějnice ale knihu svým zásahem ještě více zničí a chová se víc než divně. Ukáže se, že vypila nebezpečný lektvar a jak prozradí její syn Mudra, brzy se promění v Červenou Karkulku, pak Šípkovou Růženku a jako Batman navždy zmizí. Mezitím čarodějnice stihne napáchat další škody, Balone se stane neviditelný, Theovi nejde sundat hlava a Hugo zdřevění. Mudra by dokázal vše napravit, ale má jednu podmínku.

  • S02E12 Velká pohádková loupež

    • December 17, 2017

    Strašidlům nezbývá nic jiného, než nacvičovat Mudrovu Operu o černém lese. Hlavní role se ujala opět Růžena, zatímco Albína se drží zpátky, protože neumí zpívat. Přichází Sudička a k překvapení všech je z opery nadšená Intrikami dosáhne toho, že Mudra přeobsadí Růženu a svěří hlavní roli Sudičce. Růžena se pomstí a díky klimatizaci dosáhne toho, že Sudička ztratí hlas. Mudra trvá na tom, že hlavní roli musí tedy převzít Albína, jinak se všem strašně pomstí. Hugo mezitím obchoduje se starožitnostmi nalezenými na hradě s podvodníkem Klubíčkem, který si schválně nechává stranou nejcennější kousky. Albína je zoufalá. Theo přivolá na pomoc hejkala. Ten na poslední chvíli vymyslí, jak představení zachránit. Zdá se, že všechno nakonec dobře dopadne. Jen je otázka, kam se poděla Pohádková kniha…