Folkeopplysningen og programleder Anders Wahl er tilbake. Folkeopplysningen sjekker fenomenet supermat, og Andreas undersøker hva som er den supreste supermaten og hva slags effekter klorofyll har på helsen vår. Han utfordrer spirulina til duell mot Norges kjedeligste grønnsak, og får hjelp av Henriette Bruusgaard og entusiastiske bloggere til å lansere et helt nytt supermatprodukt.
Programleder Andreas Wahl ser nærmere på legemiddelindustrien. Når industrien selv betaler for nesten all forskning på nye medisiner, kan vi da stole på resultatene? Hvordan ville legemiddelselskapene oppført seg i bokseringen eller på teaterscenen? Og hvorfor ga lykkepiller mer lykke for 20 år siden enn i dag?
Folkeopplysningen ser på fenomenet matallergi og intoleranse. En million nordmenn oppgir at de har matallergi eller er intolerante, men hvorfor tåler vi ikke lenger melk og brød? Programleder Andreas Wahl blir kurert for egne brødtraumer hos en kinesiolog og sender kjernesunne Eva til allergitesting på alternativmarkedet.
Folkeopplysningen tar for seg fenomenet vaksinemotstand. Programleder Andreas Wahl møter skuespiller Sølje Bergmann som har valgt å droppe de fleste barnevaksinene for sine egne unger. Han får hjelp av immunolog Tone Fredsvik Gregers til å lage 10.000 doser HPV-vaksine. Og oppdager at Oslofolk er villige til å forby vann.
Folkeopplysningen sjekker ut selvhjelps- og motivasjonsbransjen. Programleder Andreas Wahl undersøker hvordan man blir en bedre utgave av seg selv. Han er med når Øystein Wiik gir mellomledere i Maxbo tro på seg selv. Han lar =Oslo-selgere teste ut The Secret, og Anne Marie Ottersen får i oppdrag å imponere næringslivet med kjøleskapsmagnetfilosofi.
Folkeopplysningen sjekker ut hvilke fordeler det har å velge økologisk mat. Programleder Andreas Wahl undersøker hvor mange epler han kan spise før han får i seg farlige mengder sprøytemiddelrester, han tester økologisk vin på Bondens Marked og besøker kuer som har levd både det økologiske og konvensjonelle livet.
MERK: Dette programmet har fått kritikk av Pressens Faglige Utvalg for mangelfull kontroll av faktiske opplysninger i en uttalelse fra en kilde i programmet. Du kan lese PFUs uttalelse om saken på presse.no/pfu-sak/234-18. > OM PROGRAMMET: Hvorfor vil ikke norske miljøvernorganisasjoner høre snakk om kjernekraft som en del av løsningen på klimaproblemet? Programleder Andreas Wahl sjekker ut hvor farlig kjernekraft faktisk er.
Merk: Dette programmet er felt for brudd på god presseskikk i Pressens Faglige Utvalg på grunn av bruk av skjulte metoder og manglende beskyttelse av enkeltmennesker og grupper i arbeidet med programmet. Du kan lese PFUs uttalelse om saken på https://presse.no/pfu-sak/097-20/ Hvor utsatt er demokratiet vårt for påvirkning? Andreas Wahl prøver å manipulere skolevalget ved å infiltrere elevenes sosiale nettverk.
Vet du hvor mye info du legger igjen på nettet? Andreas Wahl konfronterer den intetanende Mehdi med hans some-spor i et oppsiktsvekkende eksperiment.
Hvem bestemmer hva som er "kunst"? Andreas får kunstneren Jan Christensen til å holde utstilling. Det ingen vet er at Andreas selv har laget kunsten.
Finnes det samfunnskrefter som prøver å skjule viktig informasjon? Andreas Wahl undersøker om vi blir holdt for narr av en stor konspirasjon.
Vi sorterer, vasker, bretter og stapper, men hvor godt klima- og miljøtiltak er egentlig kildesortering? Andreas forsøker å finne ut av hva som skjer med søppelet vårt etter at vi har sortert det, og om resirkulering er et viktig bidrag til å stoppe klimakrisen.
Oppdrettslaks er en av Norges største eksportnæringer og Norges mest spiste fisk. 400 millioner oppdrettslaks svømmer til en hver tid rundt i norske merder. Men har de det egentlig bra? Hvordan påvirker laksen miljøet i norske fjorder? Og hvor sunt er det å spise oppdrettslaks? Programleder Andreas Wahl vil finne ut av om det er en god idé å kjøpe laks til middag, og går grundig til verks. Underveis blir han kjent med verdens ekleste kryp og laksenæringens hovedfiende, han lærer hvem som er den egentlige helten i eventyret om norsk oppdrettslaks og finner ut at laksesushi er en norsk oppfinnelse fra 1985.
Vi er stadig friskere, men blir samtidig fortalt at vi kan være syke. Er helsesjekk hos legen eller hjemmetester en god ide? Andreas Wahl undersøker.
Mediene er fulle av eksperter som tolker verden for oss. Men kan vi stole på det de sier? Og hva skal til for å bli ekspert? Andreas Wahl undersøker.
Vi får stadig færre hull i tennene, men tannlegene blir flere og flere. Hva er det egentlig de gjør alle sammen?
Ordet naturlig brukes til alt fra å selge såpe til å overbevise politisk. Hva betyr det egentlig? Bør vi stole på de som sier at noe er «naturlig»?
Kjønn er ikke bare biologi, men identitet. Er det et problem? Og vet vi nok om den behandlingen vi tilbyr unge med kjønnsinkongruens?
Vi omgir oss med tusenvis av ukjente stoffer, men hvilke av disse er giftige for oss? Andreas forteller deg hva du faktisk bør være redd for.
Er ulven en utplassert lystmorder, eller en ufarlig og viktig del av den norske naturen? Andreas skiller myter fra fakta når det gjelder ulv.
Stadig flere unge forteller om psykiske plager. Hvorfor? Andreas leter etter årsaken og ser på hvilke tilbud som finnes til de som sliter.