Abdullah Chami is een van de Marokkaanse buurtvaders in de wijk Overvecht. Hij werkte vroeger in een drukkerij, nu repareert hij fietsen in de Fietsenwerkplaats, en dat is gratis voor de buurtbewoners die geen gewone fietsenmaker kunnen betalen. Abdullah gaat vijf keer per dag bidden in de moskee. Hij hoopt dat hij zo later in het paradijs komt. Rixt Visser woont in een christelijke woongroep in Overvecht en werkt in de weggeefwinkel. Daar kun je voor niks kleren en spullen krijgen. Rixt doet graag iets met anderen samen. De klaverjasclub had ooit een bloeiend bestaan, dat hoorde vroeger bij je opvoeding, zeggen de oudere bewoners. Maar er zijn steeds minder mensen die dat belangrijk vinden. En het gaat opeens vriezen. Kan er straks geschaatst worden op de ijsbaan bij de watertoren?
Alieke Pasma woonde met man en kind in Overvecht, maar merkte dat ze eigenlijk heel ongelukkig was. Ze gaf haar veilige bestaan op en werkt nu vrolijk bij de Jumbo en is gastvrouw bij Socius, waar asielzoekers een onderkomen vinden. Jamil is een van de zes kinderen van Adullah Chami. Jamil is wereldkampioen taekowondo, maar dat weet bijna niemand. Hij traint nu kinderen in de buurt. Dat gaat verder dan de sport alleen; hij stimuleert ze om ook op andere manieren het beste uit zelfzelf te halen.
Nelleke Wuurman was vroeger juf en ging ooit uit idealisme in de wijk Overvecht wonen. Hier was licht en ruimte voor arbeiders en hun kinderen. Nelleke is inmiddels 78 en bemoeit zich op allerlei manieren met de leefbaarheid van de wijk. Zo protesteert ze fel tegen de komst van een nieuwe werkplek voor prostituees aan de Einsteindreef. Bouchra Dibi komt oorspronkelijk uit Marokko en zat voor de PvdA in de Utrechtse gemeenteraad. Ze zegt zelf dat haar Nederlandse vriendinnen ervoor gezorgd hebben dat ze zover gekomen is. En de wijk: 'Je went eraan als er gedeald wordt op straat?'
Tofik Boughrini werkt bij een organisatie die mensen met een psychiatrische stoornis begeleidt. Tofik weet waar hij het over heeft: zelf heeft hij een bipolaire stoornis en hij had last van psychoses. Nu heeft hij zijn leven weer op de rails en betekent veel voor anderen. De woongroep van Rixt staat op losse schroeven, want het pand dreigt te worden verkocht voor woningcorporatie Mitros. Bij het politiebureau klagen buurtbewoners over het gevoel van onveiligheid in de wijk. Hoe zit het met liquidaties, inbraken, plantages en zijn de bewoners van Overvecht bereid met de politie te praten? En wat doet de politie eigenlijk? Ondertussen vriest het nog steeds in Utrecht en gaat de ijsbaan nu eindelijk open.
Rapper Kippie is inmiddels beroemd in Utrecht én daarbuiten. Maar vandaag leren we hem ook kennen als familyman, met zijn zoontje thuis. Hij wil voor hem een stabiel thuis creëren, maar het leven op straat achtervolgt Kippie: hij moet voorkomen bij de rechtbank in Amsterdam voor diefstal. Hoe loopt dat af? En Alieke werkt tot haar grote genoegen bij de Jumbo in Overvecht. Eerder vond ze dat werk misschien niet interessant genoeg, maar nu merkt ze dat juist dat werk haar helpt om haar leven weer in balans te krijgen. En na het werk lekker naar de tennisles met haar dochter Hyke.
Valentijn is vaste klant bij de Weggeefwinkel in Overvecht. Hij komt er eigenlijk elke dag. Niet alleen voor de gratis spullen, maar vooral om een praatje te maken met de andere bezoekers. Zij vertellen hem graag hun verhaal. Ondertussen heeft Kippie een sessie met Rotjoch bij 101Barz en geeft hij twee concerten op één avond. Is er genoeg publiek? Dennis is directeur van de vreedzame school OBO De Watertoren. Een school waar kinderen niet alleen leren rekenen en lezen, maar vooral hoe ze met elkaar moeten omgaan binnen zo'n diverse samenleving. En dat is een groot succes.
Tofik werkt bij een organisatie die mensen met een psychiatrische stoornis begeleidt. Tofik weet waar hij het over heeft: zelf heeft hij een bipolaire stoornis en had hij last van psychoses. Nu heeft hij z'n leven weer op de rails en betekent hij veel voor anderen. Al zijn cliënten krijgen een rap van hem. In de woongroep van Rixt woonde Dany, een vluchteling uit Eritrea. Inmiddels is er goed nieuws: hij mag in Nederland blijven en hij kan ook zijn gezin laten overkomen. Maar dat blijkt een groot probleem, de Eritrese overheid laat de eigen bevolking niet gaan. Dus moet er een illegale weg gevonden worden van 25.000 euro. Rixt wil een actie op touw zetten.
Bij het politiebureau klagen buurtbewoners over het gevoel van onveiligheid in de wijk. Hoe zit het met liquidaties, inbraken en plantages? Zijn de bewoners van Overvecht bereid met de politie te praten? En wat doet de politie eigenlijk? We gaan mee op stap met de wijkagent. Dan blijkt, je kunt beter praten dan bekeuren. En de ruim 80-jarige moeder van Monique, die we kennen van de klaverjasclub, krijgt steeds meer last van haar ogen. Ze moet naar het ziekenhuis voor een operatie bij de plastisch chirurg. Maar doet die nou precies wat nodig is?
Mevrouw van Oostrum van 92 heeft vorige week een ooglidcorrectie laten doen. Is die operatie wel goed gegaan? Vandaag mogen de hechtingen eruit in het ziekenhuis. Haar schoonzoon Gerard heeft een arbeidsbeperking en werkt bij een sociaal werkbedrijf. Bouchra zat twaalf jaar in de gemeenteraad en komt na de verkiezingen niet meer terug. Nu heeft ze eindelijk tijd voor zichzelf en voor haar buurvrouw, een weduwe zonder kinderen. Want ook in Overvecht is eenzaamheid een probleem. In een flat waar je je buren niet kent, kun je je verdomd alleen voelen. En we leren Rachella kennen, die zich inzet voor de gezelligheid in de buurt.
Een buurt maak je samen. Dat hebben ze bij buurthuis De Jager ook goed begrepen. Nick knutselt daar nu met de buurtkinderen een interactieve voetbalmuur in elkaar. Veel leuker dan in je eentje zitten gamen, waar hij eerder verslaafd aan was. Wereldkampioen taekwondo Jamil Chami was ooit een klein ventje in de wijk Overvecht, die de aandacht trok van ex-politieman Harry. Nu traint Jamil in de sportschool van Harry, die nog goed weet hoe verloederd de wijk was in de jaren tachtig. En het politiewerk was toen dweilen met de kraan open, vertelt Harry. Is de buurt er nu beter aan toe?
Nelleke is niet alleen bekend omdat ze decennia actief is in Overvecht, maar ook om haar liefde voor dieren. En nu is de laatste van haar vier poezen overleden. Nelleke gaat naar het asiel om een nieuwe poes uit te zoeken. Maar of dat in een keer lukt? We zijn te gast op praktijkschool het Pouwer College. Hier leren de studenten al doende een vak; van het ontwerpen van meubels tot het verzorgen van dieren. En hoe moet je je nou eigenlijk gedragen bij een baas, als je gewend bent je op straat te moeten handhaven? En de woongroep van Rixt dreigt te worden opgeheven als woningcorporatie Mitros het pand niet aan ze wil verkopen.
Het is feest in de wijk en veel van de bewoners die we inmiddels kennen komen voorbij. Hoe voelt Alieke zich, nu ze gesetteld is als alleenstaande moeder? Is het Rixt gelukt om 25.000 euro in te zamelen zodat de Eritrese Dany zijn gezin kan laten overkomen naar Nederland? En blijft haar woongroep bestaan? Het is inmiddels heerlijk weer en de mensen van IJsclub Siberia kijken terug op een succesvol seizoen. En Abdullah Chami gaat nog steeds als buurtvader door de wijk.