En gammel forfallen hage har fått nye eiere. Her har ikke vært gjort noe på lenge, men man kan se at hagen en gang har vært vakker. Fremdeles finnes her gamle gråsteinsmurer og søyler som er i bra stand. Nå skal det bli en moderne, lettstelt hage.
Ut mot havgapet ligger et nytt hus på en fantastisk utsiktstomt. Huset er omgitt av kun planert grus. Designer Katie, som er en kjent hagedesigner fra TV i England, lar seg inspirere av naturen, og kommer opp med en hageplan av de sjeldne.
Stort nytt funkishus, ingen koselig hage, kun et digert planert steinområde. De som bor der mener hagen er en uoverkommelig oppgave. Hvordan få det intimt, skjermet og grønt? En hage i hagen blir designer Kjerstis løsning.
Om du har verdens beste utsikt i hagen din, betyr ikke det at det er lett å lage hage der! Huseierne her klarer ikke se for seg hvordan hagen kan bli. Ønskene er mange; kos for de voksne, lek for de yngre, og selvfølgelig vakkert beplantet.
Bak hekken ligger en hemmelig hage. En hage som en gang har vært en staselig villahage, men som nå har stått til forfall i lengre tid. Fremdeles finnes vakre peoner og vårblomstrende løker, men ugress er i ferd med å ta over
I en rotete bakgård midt i et eldre boligstrøk i Oslo ligger en perle av et uterom. Det ser bare ikke slik ut enda. Her har det vært gravd i forbindelse med ombygging, og tilstøtende murer og vegger er falleferdige.
På taket av huset ligger en stor solrik takterrasse som er fellesområde for 18 boenheter. En stor terrasse med absolutt ingenting. Man har nemlig ikke funnet ut hvordan den best kan utnyttes. Men det skal Tid for hage gjøre noe med. Designer denne gangen er Kjersti Bergesen.
Den flotte villaen har en nydelig hage, men de nye eierne stusser over en stor betongplatting som er plassert på den ene siden. Den er svært skjemmende. Kan Tid for hage gjøre noe med denne delen av hagen, og lage et miljø som står i stil med villaen? Designer denne gangen er Malin Persson.
Denne gangen handler det om en hage som ligger i strandkanten. Hvordan lage moderne hage i et maritimt miljø? Det er utfordringen Tid for hage står overfor, og oppgaven gis til designer Katie Rushworth.
En japanskinspirert hage er det familien i rekkehuset ønsker seg. Området er en ganske typisk rekkehushage, og utfordringene er mange. Innsyn fra vei, en malplassert terrasse, og rotete innramming er bare noe av det Tid for hage skal ordne opp i. Designer denne gangen er Therese Knutsen.
En ung familie lurer på hvordan de skal få skikk på hagen. Her er rester etter et gammelt byggverk, og det mangler gjerde mot skrent. Det er heller ikke opparbeidet noe område for sittemøbler og hagekos. Tid for hage tar oppgaven, og designer denne gangen er Malin Persson.
Denne gangen handler det om området rundt et nybygget moderne hus. Her er kun planert grus, og drømmen om en frodig hage synes fjern. Tid for hage lover at sammen med designer John Andre Hanøy skal de lage den vakreste hagen i hele området.
En liten hage kan være vel så utfordrende som en stor! I denne lille atriumshagen skal Tid for hage modernisere en forsømt hageflekk der store busker og ugress er i ferd med å ta over. Den unge familien ønsker seg noe mer lettstelt, og den lille hagen skal fungere både for voksne og barn. Designer denne gang er Kjersti Bergesen.
Et nybygget funkishus har store terrasser på flere plan, men huseierne er usikre på hvordan de skal gripe det hele an. Her er mye sol og flott havutsikt, men også mye vind. Dette er en drømmeplass, og designer Jon Andre Hanøy har store planer når Tid for hage skal gjøre de tomme terrassene trivelige og levende.
Familien klarer ikke å få uteplassen sin til bli ett sted de ønsker å være. Tid for hage-gjengen tryller frem en hage som innbyr til helårsbruk med pizzaovn, utekjøkken og beplantning med fokus på bær og epletrær. Design: Malin Persson.
Hagegjengen tar for seg et prosjektet som har stoppet helt opp. Kan de, med designer Therese Knutsen i spissen, trylle frem en hage i stil med det moderne huset? Beboernes ønsker er funksjon, design og spiselige vekster.
En gammel overgrodd bakgård med begrenset sol skal gjøres om til en lettstelt hage med en følelse av Italia. Klarer designer Malin Persson å bringe et lite stykke Italia til Norge?
Huset er totalt modernisert, og den gamle hagen passer ikke lenger husets stil. Hagegjengen bygger en større platting, hvor fleksible løsninger står i fokus. En pottehage og klatrevekster skal ramme inn det moderne huset. Design: Kjersti Bergesen.
Et nybygget hus som en liten familie stort sett har bygget selv, har tatt piffen fra dem alle. De trenger hjelp til å skape en hage helt fra bunn. Her blir det en frodig avskjermet uteplass der beboerne selv kan velge om de vil ha tak eller ikke - en hage for både sol og regn. Design: Therese Knutsen
Fire familier i tre generasjoner eier et anlegg med svømmebasseng, da fellesprosjekt og dugnad var 70-tallets ånd. Gjengen prøver å skape ny giv, ved å gjøre det både vakkert, funksjonelt og lett å vedlikeholde. Det må bli slik at alle har lyst til å holde det fint og ingen skal ha lyst til å gå hjem igjen. Design: Kjersti Bergesen.
Familien drømmer om en franskinspirert hage der de arvede møblene fra huset i Provence kan få sin plass. På toppen av annekset ligger hagen vindfullt til. Hvordan kan dette utgangspunktet gi følelsen av Frankrike på varme sommerdager? Design: Yvonne Breen.
En umoderne hagestue blir gjort om til et hyggelig sted å være, og et praktisk sted å dyrke både blomster og tomater. Her skal det bli frodig! Design: Kjersti Bergesen.
Nedenfor et hus fra 1814, skjuler det seg et hemmelig sted med nydelig utsikt over fjorden. Plassen er bratt og tilgrodd, men Kjersti og gjengen blir inspirert, og lager en drøm av et utespa med naturlige materialer.
Familien trenger hjelp til å se muligheter i den flate hagen sin. Utradisjonelle løsninger og materialer tas i bruk for å skape et strandparadis høyt oppe på fjellet.
En forsømt hage med flere nivåer skal rustes opp. Designer Therese ønsker å skape en hage for både store og små. Hun bygger drivhus og lager soner der det tilrettelegges for lek, matlaging og hygge.
En forhenværende ærverdig hage har blitt flat og kjedelig. Designer Yvonne vil lage en engelskinspirert oase med et lunt og nedsunket område for kveldskos.
Hagen ved sjøen har vært lite i bruk av småbarnsfamilien. Designer Malin sørger for et stort centerpiece-møbel i midten, sandstrand og skulpturelle epletrær.
Familien trenger hjelp til å fornye sin tilgrodde og slitte terrassehage. Dermed blir det både utekjøkken, plantevegg, flyvende betongtrinn, rullesteiner, vannelement og nydelig beplantning.
Familien har en kjedelig hage som mest av alt fremstår som en stor parkeringsplass. «Tid for hjem»- gjengen lager en skjermet oase som familien kan bruke året rundt.
Beboerne ønsker seg en sosial hage med ett hint av Japan med plass til koi-fiskene som har blir altfor store for sin lille dam. «Tid for hage»-gjengen tar oppgaven.
Designer Malin tar oppgaven med å forvandle den tradisjonelle gressplenen om til en blomstrende hage med drivhus! Et kastanjegjerde avgrenser og rammer det hele inn til en intim og koselig hage omringet av nydelige blomster og grønnsaker.
Nå er drømmehuset bygget, men hagen gjenstår. Designer Janne integrerer hagen med naturen rundt, samtidig som den skal ha hint av japansk inspirasjon.
To familier drømmer om en koselig uteplass på hytten de eier sammen. Tid for hjem-gjengen forvandler en kald betongplass om til et spennende sted med flere soner.
En lang smal hage skal bli til et sted med flere sosiale soner med former og elementer som vekker trangen til å utforske og leke.
Designer Malin og Tid for hjem gjengen forvandler en bakhage til et koselig sted med sydeuropeiske hotellvibber.
En eventyrlig hage i skogen skal bli et sted med gode stunder for familien. Det ville og naturlige balanseres med det stramme og praktiske.
En overgrodd hage skal bli ny uten å fjerne for mye. Designer Yvonne legger til rette for langbord og hverdagsfest!
En uteplass med kveldsol er et nydelig utgangspunkt. Her blir det loungegruppe bygget opp i betong innrammet med pergola.