Heftige thema's uit heden en verleden komen direct aan bod. Bij de oud-klasgenoten van basisschool De Meerhoef uit Veldhoven speelt het pestgedrag van toen nog steeds een duidelijke rol. De jongeren uit deze klas hebben de afgelopen vijf jaar veel meegemaakt. Almas moest als gelovige moslim én Bourgondische Brabander zijn balans vinden. Martin, die nog nooit gekookt had of een was had gedraaid, kwam alleen te staan nadat zijn ouders naar Peru vertrokken. En oud zeer passeert de revue: Tanja vertelt hoe ze op de basisschool werd buitengesloten en gepest. Haar verhaal, en de nieuwe confrontatie met haar pesters van toen, maken duidelijk dat mensen zoiets tot lang na hun kindertijd met zich meedragen.
Bilthovense jongeren vertellen over thema's van nu. Ghislaine vertelt openhartig over de moeilijke kanten van haar tienermoederschap. Ook anderen geven zich bloot: zo geeft Anne-Romée Jan Kooijman een inkijkje in haar lange, zware strijd tegen overgewicht. Veel van de voormalige achtstegroepers van de Julianaschool in Bilthoven zijn gaan studeren. Met hen heeft Jan een pittige discussie over studentenverenigingen en ontgroeningen. Ghislaine heeft haar studieplannen opgeschoven: zij werd op haar zestiende moeder van een zoon. Oud-klasgenote Anne-Romée vertelt openhartig over haar strijd tegen de kilo's en start een gesprek over schoonheidsidealen, je zelfbeeld en de invloed van social media.
Twee van de drie leden van songfestivalgroep Og3ne worden verrast met een fragment van hun optreden. Te midden van hun oud-klasgenoten van basisschool De Springplank in Fijnaart zien Shelley en Amy Vol voor het eerst terug hoe ze het deden in Kiev in 2017. De jongeren uit deze voormalige klas hebben de afgelopen vijf jaar veel meegemaakt. Zo was 'Kiev' een absoluut hoogtepunt voor de zussen. Vol, maar verloren ze vorig jaar ook hun moeder. Klasgenote Iris, die op de lagere school aan leukemie leed, heeft zich nu zelf op een medische carrière gestort, de autistische Ivo laat zien hoe hij stap voor stap beter zijn eigen leven kan leiden en Joey durft voor het eerst te praten over hoe hij vroeger, juist in deze groep, werd gepest, wat zorgt voor een indringend gesprek met zijn vroegere plaaggeesten.
Daisy, die in haar jeugd veelvuldig door haar vader werd mishandeld, doorbreekt na tien jaar voor het eerst het stilzwijgen. Net als Sandra, die na jaren vol onzekerheid eindelijk de diagnose Asperger kreeg en nu haar weg vindt om met die ziekte om te gaan. Veel van de voormalige achtstegroepers van basisschool De Barg in Emmen hebben een bijzonder verhaal. Sandra heeft Asperger, wat onder meer betekent dat ze moeilijk om kan gaan met drukke omgevingen, aanrakingen en sociale verplichtingen. Toch heeft ze een vriend - en nog wel in Parijs. Presentator Jan Kooijman gaat met haar mee naar Frankrijk om te kijken welke hindernissen zo'n onderneming voor haar opwerpt. Oud-klasgenote Daisy vertelt voor het eerst over de mishandelingen in haar jeugd. Tijdens de vorige reünie kon ze dat nog niet. En Stacey wordt gevolgd tijdens een testdag voor de politie. Ze is al jaren vastbesloten om bij het korps te komen, maar wordt steeds afgewezen. Lukt het daar deze keer?
Hedendaagse thema's als social media, Trump en Putin staan centraal. Volgens de oud-klasgenoten van basisschool De Bijenkorf uit Assendelft is Facebook al op zijn retour en zijn jongeren even weinig met politiek begaan als andersom. De jongeren uit deze voormalige klas hebben de afgelopen vijf jaar veel meegemaakt. Los van brede maatschappelijke thema's hebben ze het ook over vaak aangrijpende persoonlijke verhalen. Zo is Bram drie jaar clean na een verslaving aan drank en drugs en ontwierp Eva na het verlies van haar vader een app om lotgenoten te helpen. Ot, die deze groep op zijn twaalfde verliet om naar de balletacademie te gaan, heeft nu een glansrijke danscarrière.
De oud-klasgenoten van basisschool 't Blokhuus uit Hoevelaken vertellen over hun hoge ambities. Eén van hen blijkt topmodel geworden, de meesten studeren op hoog niveau. Alleen de grote gezamenlijke sport, hockey, wordt op een wat lager niveau beoefend. De jongeren uit Hoevelaken werken bijna allemaal aan een carrière. Tamara reist de hele wereld over als intermediair in de mode-industrie. Vera werkt als model in Singapore. Twee van de jongens hebben hun draai gevonden bij Defensie: Jacob, die vroeger veel gepest werd wegens zijn gestotter, én Guido, die vroeger juist bij de pesters hoorde. Los van alle ambitieuze plannen zijn er ook mooie persoonlijke verhalen, zoals dat van Mostafa, die als driejarige met zijn moeder uit Afghanistan kwam en dat van Bob, die enkele jaren geleden uit de kast kwam en advies inwon bij zijn oud-klasgenote Roos, die dat al eerder had gedaan.
Het blijkt wel dat jongeren veel kunnen veranderen in een decennium. Mark, tien jaar geleden één van de pestkoppen van de klas, helpt nu als begeleider juist mensen met een achterstand verder. Het werk van Mark is een grote verrassing voor zijn klasgenoten van toen. En hij is niet de enige die van hulp zijn vak heeft gemaakt: Aniek werkt in de opvang van slachtoffers van huiselijk geweld. In tegenstelling tot deze twee, doen sommige jongeren uit de groep nog precies wat iedereen van hen had verwacht. Beitske, die altijd al wilde racen, staat inmiddels te boek als de 'snelste vrouw van Nederland'. En Bender is jong vader geworden, precies zoals hij het vijf jaar geleden al voorspelde.
De oud-klasgenoten van groep 8 van basisschool Teun de Jager uit Schoorl komen weer bij elkaar. Nou ja, voor zover dat kan dan. De jongeren uit de kleine klas van toen zijn namelijk over de hele wereld uitgevlogen. De jongeren uit Schoorl zijn echte vertegenwoordigers van hun generatie: ze kiezen eigenwijs hun eigen weg. De ondernemende Bas werkt in Londen aan een nieuw bedrijf dat binnen vijf tot tien jaar een miljard waard zou moeten zijn, de intelligentie Hester koos niet voor een medische studie, maar voor de kunstacademie en de vrienden Stijn en Laïr reizen samen minimaal een jaar door Australië. En ook op het vlak van de liefde doen ze het op hun eigen manier. Zo vond Sterre haar grote liefde via Tinder.