er primera vegada, Artur Mas i Ada Colau debaten cara a cara en un programa de televisió. L'expresident de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona van viure de primera mà la gestió política de la crisi econòmica, cada un des de posicionaments contraposats. També viatgem a Islàndia, que va ser un país referent en l'abordatge de la crisi econòmica iniciada l'any 2008, i en parlem amb l'expresident Ólafur Ragnar Grímsson.
El xef català i asturià José Andrés fa anys que triomfa als Estats Units. Va ser candidat al Premi Nobel de la Pau, participa a tots els xous televisius, la revista Time el considera una de les persones més influents del món, és amica de Barack Obama. A més de la seva vessant gastronòmica, José Andrés també és un activista que, amb la seva organització World Central Kitchen, coopera arreu del món per oferir menjar en zones amb desastres humanitaris. El programa se centra en la seva figura i en la seva història de migració. De Catalunya als Estats Units. Per això coneixerem també la xef mexican Cristina Martínez, que regenta un restaurant a Filadèlfia. Està considerada una de les 10 millors xefs d'Estats Units i, a la vegada, no té papers i en qualsevol moment podria ser deportada. Els cuiners Ferran Adrià i Joan Roca conversaran sobre la seva amistat amb José Andrés.
L'any 2016, el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, i la guerrilla de les FARC van arribar a un acord de pau. Després de dècades de lluita armada, la principal organització armada i el govern que l'havia combatut van signar una pau que no arriba del tot. Ens endinsem en un procés llarg i complex amb els seus principals protagonistes. Juan Manuel Santos, expresident de Colòmbia i premi Nobel de la Pau, polítics i exguerrillers de les FARC, un representant polític del govern actual, víctimes del conflicte i la població colombiana que pateix encara la violència a la ciutat i al camp. També coneixerem la implicació catalana en l'acord de pau de la mà de Vicenç Fisas, doctor en estudis sobre la pau i un dels artífexs de l'acord a Colòmbia.
Els darrers anys el futbol femení ha anat guanyant seguidors i rellevància mediàtica, acompanyat d'un augment de la consciència feminista de la ciutadania. Tot i això, les condicions materials disten molt del futbol masculí. Encara hi ha molt camp per recórrer. En aquest capítol coneixarem la pilota d'or i jugadora de l'Olympique de Lió, Ada Hegerberg, i la jugadora del Barça Jennifer Hermoso. I parlarem de les condicions laborals i econòmiques de les jugadores amb l'advocada Mar Mas, que va acompanyar la vaga de jugadores. A més també fixarem la mirada en l'esport de base i en les noves jugadores joves que despunten. I abordarem la responsabilitat dels mitjans de comunicació amb els periodistes David Menayo i Natàlia Arroyo.
L'onada feminista entra poc a poc a la política. Cada vegada hi ha més dones amb altes responsabilitats però encara acostumen a ser les números dos, les vicepresidentes. En aquest capítol coneixem tres dones que estan o han estat a la primera línia política, cada una amb condicions i moments diferents. A través d'elles aprofundirem en les condicions que es troben les dones per accedir a càrrecs polítics i com desenvolupen la seva tasca allà. Ho fem amb Manuela Carmena, exalcaldessa de Madrid; Uxue Barkos, expresidenta de Navarra i Teresa Rodríguez, líder de Podemos a Andalusia. També ens traslladem al Parlament Europeu per observar la realitat d'aquesta institució des del punt de vista femení. En parlarem amb Griselda Pastor, corresponsal a Brussel·les.
Entrevistem en profunditat l'expresident del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero. Amb ell parlarem dels anys de la seva gestió com a president. De la crisi econòmica, de la reforma de l'Estatut, dels avanços en drets socials¿ però també de l'actualitat política catalana, espanyola i internacional. Complementen el programa excol·laboradors del seu govern, antics membres del PSC com Montserrat Tura i Joaquim Nadal, l'exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Roviera, l'economista Miren Extezarreta i el professor d'universitat de Zapatero, José Manuel Otero. Amb entrevistes complementàries a: • Joaquim Nadal i Montserrat Tura, expolítics socialistes • Josep-Lluís Carod-Rovira, expresident d'ERC • Miren Etxezarreta, economista • Nieves Goikoetxea i Angélica Rubio, periodistes • José Manuel Otero, professor d'universitat de Zapatero
El programa més diferent de la resta de la temporada. Centrat en la solitud en totes les seves vessants: joves, grans, gent amb discapacitat. Des de l'òptica dels que la pateixen, dels que l'intenten acompanyar i també d'experts i polítics. Un capítol on la majoria de personatges són anònims i on, per tancar, l'escriptor Boris Izaguirre ens explica la seva experiència de vida amb la solitud i l'homosexualitat. Protagonistes: • Boris Izaguirre, escriptor • Conxita Domènech, usuària programa d'assistència a discapacitats • Carles Ayerbe, jubilat