Jambers blikt terug op zijn reportage uit 1993 over transseksualiteit, toen nog een echt taboeonderwerp. Hij ontmoette David, een jongeman van rond de 30. Wie hem toen leerde kennen, kon niet vermoeden dat hij enkele jaren eerder nog een vrouw was, genaamd Marianne. Marianne was de eerste transpersoon in België die van vrouw man werd. Daarover getuigen was toen geen sinecure. 30 jaar na zijn eerste reportage gaat Jambers opnieuw bij David langs. Hij heeft het geluk gevonden bij zijn vrouw Sandra. Toen ze David leerde kennen wist ze niets over zijn verleden als meisje. Jambers ontmoette ook Nina, die op dat moment nog door het leven ging in een mannenlichaam.
Tussen 1992 en 1998 maakte Paul Jambers maar liefst 192 reportages waarvan vele onderwerpen destijds behoorlijk wat stof deden opwaaien en voor heel wat commotie zorgden. Maar ze waren relevant, toen én nu. Paul blikt terug op de meest spraakmakende reportages die tot het collectieve geheugen van Vlaanderen behoren. Hoe relevant zijn ze nog in 2022? Jambers zoekt het uit en toetst de situatie anno 2022 af met de beelden en getuigen van toen.
Op 20 september 1987 werd de toen 39-jarige Daisy Locquet uit Kerkhove doodgeschoten door haar 17 jaar oudere man Arnold Tielens. De nog jonge advocaat van de dader, Piet Van Eeckhaut, pleitte toen onweerstaanbare dwang en Tielens werd vrijgesproken. In 1992 interviewde Jambers de dader over deze afschrikwekkende feiten. Vandaag heeft Jambers een afspraak met Renzy Tielens, de zoon van Arnold.