Året er 1960 Året varsler nye tider ikke kun for Danmark, men også for den store verden Socialdemokratiet går til valg under sloganet: “Gør gode tider bedre”. Ungdomsoprørets fortrop marcherer fra Holbæk til København i protest mod oprustningskapløbet. I USA vinder “The Man for the 60´s”, demokraten John F. Kennedy, præsidentvalget. Velkommen til de bragende, brydende og boblende tressere.
Året er 1961 Danmark er ved at forvandle sig fra bondeidyl til ét stort parcelhuskvarter. Forbrugsfesten er i fuld gang, velfærdsstaten lever. Danskerne twister og har aldrig haft det bedre. Uden for vores lille trygge smørhul raser den kolde krig. Den er samtidig et kapløb om rummet, og i 1961 står det 1-0 til russerne.
Året er 1962 3. verdenskrig er tæt på at blive en realitet i 1962. Det er Cuba-krisen, der er årsag til spændingen mellem øst og vest. Men kloden bliver reddet – og i Danmark fortsætter det glade liv med papmælk, piratradio og letbenet pop.
- året er 1963. I 1963 er samfundet ved at ryste 50'ernes snærende moral og normer af sig. Nu kan det åbent diskuteres om man må stikke skoleeleverne en flad, en ung Ulla Dahlerup siger frække ord lige til aftenkaffen, Jørgen Nash og Jens Jørgen Thorsen laver kunst for folket - og Oswald Helmuth forsøger at finde en grimasse der kan passe. Det er der mange, som har svært ved den 22.11.1963, da attentatet om John F. Kennedy slipper ud.
- året er 1964. Beatles-koncert i København for første og eneste gang. "En døgsflue" skrev pressen. Men tusinder af vilde fans i K.B. hallen tog ikke fejl - Beatles var kommet for at blive! "Det var i 1964; håret var højt af franskbrød og den lille havfrue mistede sit uskyldige hoved. En ung prinsesse Anne Marie blev gift med den græske kronprins og statsminister Krag fik fint besøg fra Sovjet...
Året er 1965. 1965 bliver et helt særligt år for Danmarks Radio. TV får sin egen by – og der kommer for første gang levende billeder på nyhederne. Og der bliver nok at fylde den nye elektroniske avis med. Fire unge politibetjente bliver myrdet, en jysk lagerforvalter skaber rav i kunst-verdenen og lægger navn til en helt ny bevægelse: Rindalismen. The Rolling Stones besøger Danmark, mens England må sige farvel til en statsmand.
- året er 1966. Der er noget i gære i 1966, og det handler ikke kun om længden på håret. I Kina skyder Formand Mao den store kulturrevolution i gang. I aftenens program fortæller Diyang Bao om hvordan hun oplevede det som lille pige i Peking. I nabolandet Vietnam dør både amerikanske og vietnamesiske soldater som fluer under omverdenens højlydte protest. Der er oprør i luften. De unge er så småt ved at finde ud af, at der er andre måder at leve sit liv på.
- året er 1967. 1967 er et år hvor der bliver der brudt grænser. Hippierne gør det over hele verden; lige fra San Fransisco over Nordsjælland til Nepal. En meget ung Suzanne Brøgger laver ungdoms-TV på sin helt egen måde, mens Jørgen Leth laver finkultur inspireret af sport og reklamer. Israel bryder også grænser. På bare seks dage mere end tredobler landet sit territorium. Krige er der nok af, også i året hvor 400 millioner TV-seere ser The Beatles spille deres nye sang "All you need is love".
Året er 1968 “Ned med professorvældet!” – lyder det i 1968 fra de danske studerende, der besætter universitetet og kræver demokrati og medbestemmelse. Overalt i den vestlige verden buldrer det med studenteruroligheder men ingen andre steder får de så meget ud af kampen som i Danmark. Vi er i 1968, hvor selv børnene demonstrerer, når de da ikke lige graver efter guld i Legoland, der netop har slået dørene op for publikum. Og fra hoffet lyder den glade besked: En prins af Danmark er født!
Året er 1969 “Et lille skridt for mennesket, men et stort spring for menneskeheden”,sådan siger Neil Armstrong, da han som det første menneske sætter foden på månen. Månelandingen er den altoverskyggende begivenhed i 1969,hvor lille Danmark skam også kommer på verdenskort med en mere jordnær begivenhed – frigivelsen af billedpornografien. 1969 er endvidere året hvor Verner Panton holder fest på farvepaletten, Ikea kommer til Danmark og dybfrostkniven er årets must i køkkenet.
Året er 1970 Bente Hansen fortæller om sin deltagelse i den voldsomme demonstration på Kongens Nytorv i forbindelse med Verdensbankens årsmøde. Sommerlejr i Thy med badning, lokumstømning og hashrygning. Kvinder demonstrerer for ligeløn: “Det er ikke nogen bøn, kvinder kræver ligeløn”. Pippi Langstrømpe vises i farver på fjernsynet. Palæstinensisk flykapring og gidseldrama, og et fly sprænges i luften i Jordans ørken. Velkommen til 1970.
Året er 1971 Socialdemokratiet har vundet folketingsvalget – Jens Otto Krag udtaler sig om sin hund, den nye ‘Rigshund’. Jacob Ludvigsen fortæller om, hvordan han og fem andre opdager den forladte kaserne Christiania, indleder det første ‘erobringstogt’ og skriver om den nye frie stad – Christiania. Mogens Glistrup taler om, at skattesnyderne kan sammenlignes med sabotørerne under besættelsen. I et radioprgram fortæller Glistrup, at hans trækprocent er nul. Den første Roskilde Festival afholdes under navnet ‘Sound festival’. Kong Frederik den IX’s sidste nytårstale. Velkommen til 1971.
Året er 1972 Svend Auken fortæller om EF-afstemningen, og om hvorfor han sammen med en række yngre socialdemokrater dengang var EF-modstander. Prins Henrik indvier den første danske boreplatform i Nordsøen. Sporvognene afskaffes – genoplev den sidste tur med linie 5. Der begås bombeattentater af Baader Meinhof-gruppen samt terroraktion ved OL i München. Velkommen til 1972.
Året er 1973 1973 byder blandt andet på oliekrise, voxpop, bilfri søndage, fri abort, jordskredsvalg og Watergate-skandalen. Hør Fremskridtspartiets Mogens Glistrup tale om sin vision om det skattefri samfund. I Argentina er der valg, og Juan Perón vender tilbage fra sit eksil i Spanien. Velkommen til 1973
Året er 1974 Oliekrisen rammer Danmark, og der spares på energien. Demonstration mod atomkraft på Rådhuspladsen med gamle olietønder og folk i hvide dragter. 100.000 mennesker fra hele landet protesterer på Christiansborg Slotsplads imod Hartling-regeringen på grund af den høje arbejdsløshed. Anne Marie Helger fortæller om Solvognen og dens julemandshær i Magasin. Velkommen til 1974.
Året er 1975 Karen Jespersen fortæller om at være kvindesagsforkæmper, og om hvordan rødstrømpebevægelsen var med til at ændre forholdet mellem mænd og kvinder. Anker Jørgensen danner mindretalsregering. Dan Turèll får gennembrud med Vangede Billeder. Arbejdsløsheden sætter rekord. Der er hedebølge i Danmark og 3 ugers busstrejke, hvor private buschauffører blokerer HT-busserne. Fragtskibet Clara redder flere tusinde vietnamesiske bådflygtninge fra druknedøden i Hong Kong. Velkommen til 1975.
Året er 1976 Thorstein Balle fortæller om dengang, han tog på arbejdslejr i Tvinds gæsteskole og flygtede derfra. I anledning af at Christiania skal rømmes, demonstrerer 30.000 mennesker. Elever på RUC nægter at gå til eksamen og holder åbent hus for offentligheden. Amtssygehuset i Herlev overskrider budgettet mange gange. Kvinder og mænd tager på ø-lejr. Velkommen til 1976.
Året er 1977 Rockermord og seksualundervisning. Mange mennesker steriliseres. Gary Gilmores dødsdom eksekveres. Jimmy Carter indsættes som præsident. Professionel fodbold indføres i Danmark. Allan Simonsen kåres til Europas bedste Fodboldspiller. Helen Dohlmann fortæller om den nye disco-dansedille, som indledes med premieren på Saturday Night Fever. Velkommen til 1977.
Året er 1978 Matador får premiere. Anker Jørgensen danner SV-regering. Danmark deltager igen i Melodi Grand Prix efter 12 års pause. Årets bedste film er Mig og Charly med Allan Olsen. Danske fiskere blokerer danske havne i sympati med bornholmske fiskere, der rammes af hårde fiskekvoter. Ritt Bjerregaard fortæller detaljeret om sit ophold på Hotel Ritz i Paris, som fører til hendes afskedigelse som undervisningsminister. Eva Madsen synger ‘Mormors kolonihavehus’ i Fælledparken. Velkommen til 1978.
Året er 1979 Befolkningen frygter en ulykke på Barsebäck. Statsminister Anker Jørgensen fortæller om den interne ballade i partiet. Margaret Thatcher bliver premierminister. Atomulykke i Harrisburg på Three Mile Island. Winckler forklarer det lange kys i ‘Skibet skal sejle i nat’. Per Hækkerup dør. Vibeke Høeg fortæller om besættelsen af Grevinde Danner Stiftelsen. Angst for edb-registrering og overvågning. Tommy Seebach synger ‘Disco Tango’. Velkommen til 1979.