In deze aflevering onder meer een bijzondere variant op de frikandel en babyvoeding met een duurzame twist. Uit verschillende eetuitvindingen die langskomen, blijkt dat Nederland doordrongen is van het toenemende belang van duurzame en gezonde voeding. Zo komt onder meer een nieuw voedingsconcept voor baby’s en een alternatief voor suiker langs de jury. Verder worden er andere vernieuwende hapjes gepresenteerd aan de jury, waaronder de lasangeschijf en de chocandel; een frikandel met chocoladesaus. André heeft zo zijn bedenkingen bij de chocandel. Maar als hij eenmaal een hap geproefd heeft, is hij fan. Wat vindt de jury ervan?
Er komen weer veel vernieuwende gerechten en eetsensaties langs de jury. Waaronder een hartige versie van de stroopwafel: de kaaswafel. Dit is een combinatie van twee Nederlandse klassiekers en de hoop is natuurlijk dat dit een nieuwe klassieker wordt. Ook wordt er een basissaus gepresenteerd. Deze saus is uniek, omdat deze overal bij past, maar niet bij alles hetzelfde smaakt. Verder zien we een speelse uitvinding, namelijk: een datingspel met bitterballen. Marlijn en André proberen het uit. Er komen ook gezonde en duurzame eetsensaties aan bod, zoals: kebab van paddenstoelen, krekelburgers en veganistisch brood. Tot slot gaan Janny op zoek naar de oorsprong van stroopwafels. Marlijn neemt een kijkje bij moderne landbouw en duikt in een ‘bright box’.
Het afbakbrood voor sporters wordt gemaakt van bierborstel: het restproduct van bierbrouwsel. Doorgaans wordt dit als veevoer gebruikt. Bierborstel zit vol met proteïne, iets wat sporters goed kunnen gebruiken bij het herstel van spieren. Verder krijgt de jury kruidenballetjes voorgeschoteld waar een 'elixer van onsterfelijheidskruid' in verwerkt is. De kruidenballetjes dragen bij aan gezondheid en geluk. Er komen ook weer gezonde en duurzame eetsensaties aan bod, zoals: groenteverf, ontbijt uit een machine, een stand-up salad en een stripboek vol met lekkere recepten. Verder bezoekt Janny een lokale bierbrouwerij en drinkt ze een biertje op Kasteel Amerongen. Marlijn gaat langs bij een bedrijf dat compost maakt.