«30 minuts» aborda, a través d'una intensa investigació, el viatge de desenes de combatents que han deixat l'estat espanyol per afegir-se a fer la jihad. Què fa que un musulmà que viu al nostre país ho deixi tot i se'n vagi a fer la jihad a Síria i a l'Iraq? Quines motivacions tenen? Com ho viuen, els familiars? Com s'ho fan, les xarxes reclutadores, per aconseguir tants seguidors d'Occident? Realment, tot els que tornen del conflicte poden ser una amenaça? Quatre mil europeus, entre els quals hi ha un centenar d'espanyols oficialment, formen part dels grups jihadistes que lluiten a la zona de Síria i l'Iraq. Els atemptats de París i Brussel·les han evidenciat que el retorn d'aquests combatents poden ser una amenaça per a la seguretat. El programa «30 minuts» de TV3 abordarà a través del testimoni de jihadistes, simpatitzants i els seus familiars, els interrogants que suscita aquest fenomen mundial.
Episodi 24 de la temporada 33. Sis mesos després que el govern espanyol suspengués l'autonomia catalana, els protagonistes d'aquest període i analistes polítics debaten sobre l'aplicació que el govern espanyol ha fet de l'article 155 i sobre quines són les sortides a l'atzucac institucional.
Internet visqué l'1 d'ctubre 2017 a Catalunya un episodi de repressió i resistència sense precedents a Europa. La lluita entre un estat espanyol emparat per la justícia i un ciberactivisme voluntari que espontàniament pren el relleu de la Generalitat per construir a contrarellotge el sistema informàtic de l'1-O. El joc del gat i la rata acaba el dia del referèndum quan té lloc a la xarxa una ciberguerra. Amb el tancament de la 1a web del referèndum, el 13 de setembre, s'inicia una persecució legal que desboca les setmanes següents amb successives ordres judicials destinades a bloquejar més de cent pàgines web, la majoria, privades. El contrapunt a aquest atac és l'aparició espontània d'un "hacktivisme" no organitzat que hi respon copiant i multiplicant les pàgines oficials i difonent eines. La comunitat digital es rebel·la contra el que veuen com un atac alarmant a la neutralitat de la xarxa i s'hi sumen a la causa mites com Julian Assange, Edward Snowden i grups com Anonymous.
Episodi 25 de la temporada 36. El reportatge aborda la problemàtica dels residus que generem. Pere Renom ha parlat amb el director de la peça, Jordi Regàs, per explicar què veurem diumenge i per què alguns dels envasos que aboquem al contenidor groc no s'acaben reciclant.
Periodistes, oponents polítics o activistes pels drets humans han estat espiats sistemàticament per règims autoritaris de tot el món amb el programa espia Pegasus.