Har all teknik både en fram- och baksida? Och varför måste Anna Charlotta äga en batteridriven plastbuss som kan spela skivor?
Varför har vi så bråttom? Programledaren Anna Charlotta Gunnarson funderar över teknikutveckling, massproduktion av prylar och sopberget. "Onödig" teknik listas och femåringar funderar kring vad teknik är.
I ett reportage pratar högstadieelever om mobiler, strålning och miljöförstöring. Vad händer med mobilerna när de kastats? Anna Charlotta konstaterar att en stor del av tekniken är dold, inkapslad, och undrar hur skulle det gå om alla kineser började konsumera som västvärlden. Hon träffar sin pappa Ernst Gunnar Schiller, född 1931 i Bohuslän, och samtalar om individens ansvar, miljöförstöring och fiskdöd.
Hela apparaten träffar Helena och Fredrik Richardsson vars son bär på en sjukdom som endast kan botas genom blodet från ett syskons navelsträng. Var går gränsen för vad vi klarar av att ta ställning till när tekniken erbjuder oanade möjligheter?
Tekniken har ofta en svart och en vit sida. Internet har skapat nya kulturformer, till exempel bloggen och onlinespel, som i sin tur drar en massa ström. Anna Charlotta funderar också på hur doktor Frankenstein satte ihop en människa av begagnade kroppsdelar och gav varelsen liv med hjälp av en gnista el.