En resa i tiden till människor och miljöer i Göteborg åren 1911-1974. Det första avsnittet handlar om de gamla bostadsområdena Haga, Annedal, Olskroken och Majorna. Anders Wahlgren gjorde i början av 1970-talet ett antal dokumentärfilmer om rivningsraseriet i den stad som han då bodde i. Ur dessa filmer får tittarna möta de människor som bodde och levde bland annat i det gamla Haga.
Det andra avsnittet handlar om industristaden Göteborg med Gamlestaden och Svenska Kullagerfabriken, de gamla bomullspinnerierna i Mölndal och den första Volvon som rullar ut från fabriken på Hisingen. De första rörliga bilderna är från 1907, då filmkameran var ny och fångade Oskar II:s årliga besök på Marstrand.
Vi träffar personer som betytt mycket för stadens underhållningsliv. Revykungen Axel Engdahl blev känd för sina stumfilmer. Det spelades in mycket film i Göteborg och i televisionens barndom gjordes de första matprogrammen i Göteborg av Ria Wägner. Jazzpianisten Jan Johansson gick på Chalmers och musikgruppen Finkelmans Lakejer gjorde en protestvisa när de gamla husen i Haga skulle rivas. Ett kulturcentrum skapades i Pustervik, där Nationalteatern gjorde sina föreställningar.