Meget kan gå galt, når passagerfly hver dag fragter tusindvis af mennesker. Den mindste fejl på bare ét af flyets dele, kan få katastrofale konsekvenser for både fly og passagerer.
Hver dag fragter piloter mere end otte millioner passagerer verden rundt. Der ligger et kæmpe pres på de mænd og kvinder, der sidder i cockpittet, og når presset bliver for stort, kan det få fatale konsekvenser. I 2013 styrter et fly ned i Warszawa, og tre mennesker omkommer i ulykken. Vi stiller skarpt på, hvad der sker, når piloter fejler, hvorfor det sker, og hvad vi kan gøre for at forhindre det.
De første tre minutter og de sidste otte minutter er særligt afgørende på alle flyvninger. De udgør nemlig 80 % af alle flyulykker. Vi ser nærmere på, hvad der gør disse minutter så specielle, og hvorfor det ofte går galt i dette korte øjeblik - fra piloters fejlberegninger til simple mekaniske fejl. Vi kommer også helt tæt på nogle af de passagerer, der har oplevet uheldige landinger.
I en tid med stor frygt for terror, er tanken om flykapring en skræmmende tanke for de fleste passagerer. Selvom kapringer er yderst sjældne, skaber de ofte overskrifter over hele verden.
Moderne fly er designet til at modstå selv de mest ekstreme vejrforhold. Alligevel viser naturen sig stadig farlig for flytrafikken. Noget af det mest risikable er tordenvejr, mens skiftende vindforhold kan give turbulens og få fatale konsekvenser.