Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH17-tragedie, de economische sancties als gevolg van de Russische annexatie van de Krim, de gevoeligheden van informatie en spionageactiviteiten en het groeiende wederzijdse onbegrip. Floortje bezoekt de indrukwekkende ambassade en bovenliggende residentie in de week waarin groots bekend wordt gemaakt dat Nederland vier Russische spionnen heeft uitgezet. Ambassadeur Jones-Bos laat zien hoe ze namens Nederland probeert de relatie met de Russen in stand te houden terwijl ze met heldere harde toon de standpunten van Nederland verdedigt. Renée Jones-Bos heeft een indrukwekkende diplomatieke carrière. Veertig jaar geleden was ze voor het eerst werkzaam op de Nederlandse ambassade in Moskou. In de tussentijd werd ze de eerste mensenrechtenambassadeur, de eerste vrouwelijke ambassadeur voor Nederland in de VS en de eerste vrouwelijke secretaris-generaal op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze is getrouwd met Richard Jones en samen hebben ze twee, inmiddels volwassen, kinderen.
Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt uitgevoerd en waar de medewerkers van de Amerikaanse ambassade ooit 444 dagen werden gegijzeld, blijkt geen eenvoudige post. Terstal aanvaarde de post in Iran op het moment dat de verhoudingen tussen Iran en het Westen gespannen waren. Door het Nucleaire Akkoord werd het atoomprogramma van Iran geleidelijk afgebouwd en werd handel opeens weer mogelijk en kon Nederland weer zaken doen met het land. Floortje bezoekt de ambassade in de week dat president Trump bekend maakt of het Nucleaire Akkoord wel of niet in stand wordt gehouden. Ze bespreken de taak van de ambassadeur, de banden tussen Nederland en Iran, het nut van diplomatie en Susanna's persoonlijke leven. Susanna Terstal groeide op in Haarlem en studeerde o.a. rechten, Italiaans en Political Science. Iran is niet haar eerste post, tussen 2012 en 2015 was ze de Nederlandse ambassadeur in Angola. Susanna woont alleen in Teheran.
Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aanvankelijk lag op handel, verschoof de focus al snel naar de schrijnende mensenrechtensituatie van de Rohingya's. Floortje bezoekt samen met Jurgens verschillende politici en ziet hoe de ambassadeur namens Nederland invloed probeert uit te oefenen op de situatie. Ook bezoeken Floortje en Jurgens samen de uit de grond gestampte en praktisch verlaten hoofdstad Nay Phi Taw en bespreken ze de rol van Aung San Suu Kyi en het lange pad van een militaire dictatuur naar een democratie. Op de residentie bespreekt Floortje met het gezin Jurgens hoe het is om een vader te hebben die ambassadeur is, of om een eigen carrière opzij te zetten voor die van je man. Wouter Jurgens studeerde economie en politicologie in Amsterdam. Hij is getrouwd met Stephanie Bleeker en samen hebben ze drie kinderen.
Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op een thema: Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking (Hans Docter) en Mensenrechten (Kees van Baar). Floortje volgt Docter naar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en op reis naar Kenia en bespreekt de politieke verschuiving van hulp naar handel. Ook bespreken ze Docter's belangrijke diplomatieke rol in crisissituaties; hij werd ingeroepen bij de tsunami, de ebola-crisis en de MH17 ramp. Thuis in Amsterdam bespreekt Floortje met hen de impact van het diplomatenberoep op hun relatie. Floortje loopt samen met de heren de Pride Walk in Amsterdam en ziet hoe de twee weer voor een paar jaar worden gescheiden: Van wordt weer uitgezonden naar een volgende post overzee. Hans Docter studeerde rechten in Amsterdam en werkte vervolgens in Zambia, Rusland, Indonesië, Sudan, Kenia. Zijn eerste ambassadeurspost is in 2013 in Ghana. Sinds 2016 is hij ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Hij woont in Amsterdam samen met zijn partner Kees van Baar, de ambassadeur Mensenrechten.