Ewout reist af naar Las Vegas. Aan de beroemde strip met de luxehotels en casino's zit een duistere kant. In het tunnelsysteem eronder wonen vele daklozen en in de hotels vinden jaarlijks tientallen zelfmoorden plaats.
Ewout vertrekt naar Korea om de gekte rondom de Koreaanse popmuziek K-pop te volgen. Deze muziekindustrie kent ook een keerzijde, met seks- en corruptieschandalen en zelfmoord van een aantal K-popsterren.
Mensen genezen van homoseksualiteit klinkt als iets dat we alleen kennen uit Amerika. Maar ook in Nederland worden homogenezingsbehandelingen aangeboden. Ewout ging undercover om deze bizarre praktijken vast te leggen.
Het aantal moorden in Rio de Janeiro is ontzettend hoog. Voor de politie lijkt het een bijna onmogelijke taak om het geweld te stoppen. In een voorstad van Rio loopt Ewout mee met het team van de Homicide Police.
Ewout loopt een week mee in de jeugdgevangenis in het Amerikaanse Wilmington. De stad met maar 72.000 mensen is al jaren in de ban van extreem jeugdgeweld.
De WHO erkende gameverslaving vorig jaar als officiële ziekte. Ewout loopt een aantal dagen mee in een kliniek voor gameverslaafden in Seattle. Ook interviewt hij Royalistiq, de bekendste 'Fortnite'-gamer van het land.
De meeste mensen Nederlands zijn niet goed voorbereid op een grote ramp, maar er is ook een groep die dat wel is: de zogeheten 'doomsday preppers'. Hoe bereid je je überhaupt voor op het einde van de wereld?