Efter Joakim Ingversen er blevet far, er spørgsmålene dukket op: Hvad er det for en verden mine døtre vokser op til? Kan vi overhovedet nå at vende klimanedtur til en form for optur? Derfor tager han på roadtrip med klimakorrespondent Thøger Kirk. Sammen kører de Danmark tyndt, på jagt efter løsninger, der kan være med til at bremse klimaforandringerne. I det første program handler det om mad.
Hvad koster et klimavenligt hus? Hvordan genanvender man tis og lort fra mennesker? Joakim og Thøger er på tur i Danmark. Denne gang ser de på løsninger, der skal gøre det mere klimavenligt at bygge, bo og leve inden for hjemmets fire vægge.
Joakim har en overraskelse til Thøger. Deres elbil er for kedelig, så Joakim har i den grad sørget for en opgradering. Med masser af hestekræfter. Det handler om transport, og de løsninger, der skal hjælpe os med at rejse, køre og fragte ting rundt i verden med bedre klimasamvittighed.
Anna Lin elsker sin telefon og de sociale medier. Men hendes TikTok og Instagram kræver også store mængder energi. Derfor tager Anna og Thøger til Sydfrankrig, hvor de ser de på en kontroversiel grøn løsning. De får også lov til at opleve en vild science fiction-løsning, hvor forskere forsøger at skaffe nok energi ved at bygge solen på jorden. TV-vært Anna Lin har klimaangst og frygter for vores jord. Sammen med klimakorrespondent Thøger Kirk tager hun rundt i Europa og ser på løsninger, der skal hjælpe os med at bremse krisen. Men kan turen dæmpe hendes angst?
Det skal vise, hvem jeg er! Tøj er en vigtig del af Annas identitet. Men tøj er også en rigtig stor klimasynder. Så hvordan kan vi shoppe mere grønt, genanvende brugt tøj - og lave fremtidens jeans? For at få svaret på det, må Anna Lin og Thøger Kirk både tage til Sverige og til Spanien.
Anna Lin og Thøger Kirk er kommet til Barcelona for at se på fremtidens kød - og udfordre hinanden. Thøger elsker store bøffer, men han ved godt, at kød belaster klimaet. Anna spiser kun plantebaseret. Derfor vil hun have Thøger til at smage nogle af alle de køderstatninger, der findes. Thøger vil til gengæld have Anna til at smage på fremtidens bøf. Den er 3D printet! Så er spørgsmålet, hvem der overbeviser hvem?
Island! Her pibler, bobler og springer klimaet bogstaveligt talt op af jorden. Anna Lin og Thøger Kirk ser på gejsere og bager brød i jorden. Desværre er det også tydeligt, hvordan klimaforandringerne ændrer landet og vilkårene for dem, der bor der. Gletsjerne smelter minut for minut. Men det kan også være, at en af de store løsninger findes på Island. For måske kan en gigantisk støvsuger være med til at skrue ned for tempoet på klimaforandringerne?
Amerikanerne elsker deres biler! Bilen er det ultimative symbol på frihed og muligheden for at køre hen hvor man vil. Men transportsektoren står samtidig for den største udledning af CO2 i USA. Anna og Thøger undersøger hvad der skal til, for at få amerikanerne til at udskifte deres benzinbiler med en el-bil. Og så tager de til USA's varmeste by for at afprøve den ultimative fremtidsløsning; en selvkørende delebil.
Anna har længe drømt et besøg i Las Vegas - og nu går drømmen i opfyldelse. Spørgsmålet er, hvor meget man gambler med klimaet i den populære spilleby midt i ørkenen? Anna og Thøger undersøger hvordan USA er påvirket af den værste tørke i 800 år, når de sejler ud på USA's største vandreservoir, Lake Mead. Til sidst får de lov til at smage - og ikke mindst lugte - en lidt mere grænseoverskridende, grøn løsning på vandmangel.
Anna og Thøger kommer på arbejde, når de skal hjælpe med at sortere de 12.000 tons skrald, som bliver produceret i New York hver eneste dag. I New York sorterer man nemlig ikke skraldet derhjemme og det betyder at det meste ender på kæmpe lossepladser, hvor det enten bliver brændt af - eller ligger og rådner. De ender i Florida, hvor Anna og Thøger ser, hvordan man i fremtiden måske kan dyrke afgrøder, der kan holde længere og modstå de stigende temperaturer.
Orkaner, oversvømmelser, stigende vandstande og udryddelser af dyrearter: Det er virkeligheden i Florida. Anna og Thøger er ude og se på de berømte koralrev ved Florida Keys, der på grund af klimaforandringerne er i fare for at dø helt. Spørgsmålet er, om man ved hjælp af moderne forskning og teknologi kan vende udviklingen og genskabe revene, der er levested og fødekilde for utallige marine arter.