De opdracht van acteur Kevin Janssens bestaat erin in een huis binnen te breken en de hele inboedel te stelen. Vermomd als controleur probeert hij te weten te komen welke woningen minder goed zijn beveiligd. Als het hem eenmaal lukt om de woning binnen te dringen, moet hij ze ook zien leeg te halen voor de bewoner thuiskomt.
Véronique De Kock is deze week de speciale gast in het VT4-programma De Oplichters. Vermomd als event manager zal zij samen met het team het kostbare muziekmateriaal van een Antwerpse band proberen te stelen. Met fraai acteerwerk zal zij proberen het vertrouwen te winnen en zo het materiaal buit te maken. Of zal ze door de mand vallen? De oplichters profiteren van het blind vertrouwen dat mensen hebben in autoriteiten. Een simpel uniform straalt al genoeg vertrouwen uit om hen te overtuigen. Vermomd als controleur, arts of politie-agent weten ze steeds hun slag thuis te halen. Oplichters liggen overal op de loer. Een echtgenote die de wagen van haar man verkoopt, maar er zelf niet veel van afweet, lijkt op het eerste zicht heel onschuldig. Als de deal beklonken is en de vrouw verdwijnt met het geld en de wagen, dan pas dringt het door tot de kopers.
Vijf weken lang ontpopten Tom Waes en zijn team zich tot echte oplichters. Mensen werden voorgelogen, huizen werden leeggehaald, auto's en juwelen gestolen, en dit alles werd met verborgen camera's gefilmd. Zowel de voorbereiding van de oplichters, als de actie zelf, werd getoond, zodat Vlaanderen kon zien hoe echte oplichters te werk gaan. Elke week werden BV's uitgenodigd als gastoplichter. Kevin Janssens ontpopte zich tot eersterang-inbreker, Véronique De Kock probeerde de muziekinstallatie van een Antwerpse rockband te stelen en Bart de Pauw stal de auto van Nico Mattan én brak bij hem thuis in. Acteur Axel Daeseleire bestal, vermomd als oliesjeik, een Antwerpse juwelier voor 4.000 euro, en tenslotte wist actrice Nathalie Meskens een barman zover te krijgen dat hij 200 euro betaalde voor een speelgoedring.