Huumeiden käyttö, kartellit, ihmiskauppa sekä Yhdysvaltain loputon huumesota on vaatinut miljoonien ihmisen hengen. Opioidikriisi toi mukanaan uuden ulottuvuuden, joka haavoitti Yhdysvaltoja myös sisältä päin.
Japanissa kuolemantuomio on edelleen käytäntö ja yli 80 prosenttia väestöstä puoltaa rangaistusta. Mistä tämä johtuu ja onko kenelläkään ihmisellä, valtiolla tai entiteetillä oikeus viedä toisen ihmisen henki?
Voiko köyhyydestä nousta, jos poliittinen tahto, strateginen suunnittelu ja kansainvälinen yhteistyö ohjattaisiin kaikki oikeaan suuntaan? Vai onko niin, että rikkaat tarvitsevat köyhiä pysyäkseen rikkaina?
Arman pureutuu geenitutkimuksen maailmaan. Onko käsissämme tulevaisuuttamme pelastava lääketieteellinen instrumentti, vai Pandoran lipas, jolla ihminen leikkii Jumalaa ja joka voi koitua ihmiskunnan tuhoksi?
Arman seuraa Himalayalta tulevaa maailman puhtainta vettä pitkin pyhää Ganges-virtaa ja tutkii miten kaupungit saastuttavat veden. Matka vie Kanpuriin, jota pidetään yhtenä maailman saastuneimmista kaupungeista.
Ihminen on kautta aikojen haalinut vaurautta ja menestystä, mutta miksi ne usein esitetään huonossa valossa, kun niin moni ihmiskuntaa kollektiivisesti palveleva asia on rakennettu kapitalismin voimin?
Voisiko filosofisesti ajatella järjestäytyneiden uskontojen olevan historiamme suurin ihmiskoe? Arman pohtii voivatko pienet herätysliikkeet tarjota aitoa hengellistä herätystä ja Jeesuksen alkuperäistä sanomaa.