We vragen ons af of je nog wel verantwoord tonijn kunt eten. Is die vis nou met uitsterven bedreigd? Hoe kan het dat je nog steeds blikjes tonijn in de supermarkt vindt? En bestaat er zoiets als een verantwoorde snack? We ontdekken dat groentechips veel van het gevaarlijke acrylamide bevat en Ramon maakt voor Marijn een stevig tussendoortje.
Van kroepoek tot tomaten, je vindt het allemaal van Nederlandse bodem. Maar is het nou echt duurzaam om al ons eten hier te kweken, of kan het soms toch beter zijn om het van wat verder te halen? En hoe zit het nou met natuurlijke suikers? Het schijnt beter te zijn voor je bloedsuikerspiegel. Marijn neemt de proef op de som. En we testen palmsuiker. Komt onze dure palmsuiker wel echt van de palm?
We willen weten of het mogelijk is om in 2050 de wereldbevolking, die dan waarschijnlijk uit 10 miljard mensen bestaat, gezond te voeden zonder roofbouw te plegen op de aarde. Chef-kok Sharon de Miranda schotelt Marijn een duurzame en toekomstbestendige maaltijd voor. Hoe kan het dat je van de ene snack oneindig kan blijven snoepen, terwijl je van bijvoorbeeld een appeltje al snel vol zit? Dat gaat Anna testen in een hersenscanner. Ramon laat Marijn zien hoe je verrassend simpel zelf heerlijke zuurlkool maakt.
Is het wel zo verstandig om te stoppen met palmolie? Veel producten gaan er prat op geen palmolie te bevatten, maar bestaat er een duurzaam alternatief? Suikervrije frisdrank bevat vaak nauwelijks of geen calorieën, maar betekent dat ook dat je het kunt drinken als water? Ramon laat zien hoe je zelf heerlijke hazelnootpasta maakt.