Komiek Jacques Vermeire probeert een adellijke baronstitel uit 1931 van de hand te doen. Tamara en Tom hopen een slag te slaan met een originele lithografie van de bekende kunstenaar Christo.
Passeren de revue: een trouwjurk gemaakt uit Brussels lintjeskant, een Spaanse kickertafel uit de jaren 30, een Chinees decoratieraam én het allereerste Kuifjesalbum.
De Boxy-broers proberen een tafel van de Belgische interieurarchitect Christophe Gevers te verkopen. Willy hoopt zijn verzameling zakhorloges aan de beste bieder kwijt te geraken en Jean-Marie verbluft de dealers met zijn ruimtestation van Panamarenko.
Thibault klopt aan met een werk van Marcel Broodthaers uit 1972. Dit wekt de interesse van de experten, want het werk zou wel eens een originele print kunnen zijn. Garagist Karel maakt indruk met zijn unieke, 55 jaar oude brandweerwagen. Virginie wil haar volledige collectie van de Amerikaanse tekenfilmstudio Hanna Barbera van de hand doen.
Sara komt in naam van haar baas onderhandelen en hoopt zijn aquarel van de Antwerpse kunstenaar Luc Tuymans te kunnen verkopen. Als dat lukt, keert ook Sara tevreden terug naar huis met een percentje. Lucien is gepassioneerd door wielrennen en biedt de experten een fiets uit de negentiende eeuw aan waarop in de allereerste Tour de France gereden en gestreden werd. Ronny werpt dan weer hoge ogen met een bijzonder stukje steen: een deel van een waterspuwer van het Gentse Belfort. Wesley presenteert een gelimiteerde en gesigneerde print van Michael Jackson. Boris blijkt een verdoken fan van de King of Pop te zijn en kan zijn interesse niet lang verbergen, want zijn ogen beginnen meteen te fonkelen.
Axel Daeseleire is een grote fan van het werk van de Antwerpse kunstenaar Denmark en kent de kunstenaar bovendien persoonlijk. Hij hoopt de experten een uniek stuk te kunnen verkopen afkomstig uit een van Denmarks installaties, vervaardigd uit was. Jan heeft indertijd vier werken van Herman Brood op de kop kunnen tikken tussen pot en pint in een Amsterdams café, maar hoopt nu zijn slag te slaan en een extra centje te verdienen. Patrick komt aankloppen met een Duitse camouflagefiets uit de tweede oorlog, nog volledig origineel en dus uiterst zeldzaam. Luc waagt zijn kans met een uniek torenuurwerk uit 1835 dat als pronkstuk diende op de wereldtentoonstelling in 1848.
François komt aankloppen met bijzondere kook- en wijnboeken van de Spaanse kunstenaar Dali, opgedragen aan zijn vrouw én gehandtekend door Dali zelf. Tanguy is de eigenaar van een Belgische emailfabriek en hoopt de ambachtelijke techniek opnieuw in de verf te zetten met een uniek emailbord uit 1936. De Belgische kunstenaar Dave Schweitzer pakt uit met twee schilderijen van eigen hand. De werken maken deel uit van zijn reeks 'Positive' waarin hij de hedendaagse aidsthematiek aankaart. De kunstwerken werden immers geschilderd met bloed van seropositieve donoren. En Rudy verbaast de dealers met een bijzonder miniatuurwapen: een ringrevolver uit 1850.
Paco verrast de dealers met een werk van formaat: een straataffiche van het sigarettenmerk Tigra uit de jaren 50 gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Al More. Mark heeft een bijzonder flesje Geuze meegenomen uit het jaar 2000 en Frans hoopt zijn slag te slaan met de pruik die Elizabeth Taylor in de film 'Cleopatra' zou hebben gedragen. De laatste verkoper Odette waagt haar kans met een bijzonder houten beeld uit de achttiende eeuw.
Lena en haar kleindochter Emily komen samen een uniek visitekaartje verkopen, gehandtekend door Charlie Chaplin. Ludwig pakt uit met een fles levertraan uit het jaar 1944 en Vital waagt zijn kans met een 16de-eeuws schilderij waarop de legendarische zeeslag van Lepanto staat afgebeeld. Sonja en Winny hopen een unieke scooter van het Italiaanse merk Rumi te verkopen.
Wim heeft een uitzonderlijk object meegenomen: een opgezette leeuw van begin jaren 70. Hij hoopt er een riant bedrag voor te vangen. Willy verrast de dealers met een eetbaar stukje kunst. Hij heeft een kleedje vervaardigd uit 3.000 pralines meegebracht dat onlangs te bezichtigen was op het Brusselse chocoladesalon. Kris waagt zijn kans met een bijzondere commode van Belgische makelij uit 1987 en kunstenaar Steve verkoopt een van zijn eigen werken.
Patrick, Boris, Paul en Emely krijgen meteen de kans om bijzonder exclusieve spullen te kopen. Koen Crucke brengt een bezoekje aan de dealers en hoopt een zeldzaam kunstwerk te kunnen verkopen: een zwart-wit litho uit de belle époque van de Peruviaanse schilder Albert Lynch. De dealers kunnen verder nog bieden op de tennisracket waarmee Justine Henin in 2004 goud won op de Olympische Spelen, en een Eames-stoel uit 1956.
Vier verkopers maken opnieuw hun opwachting met enkele unieke objecten. Een boksbroek getekend door Muhammed Ali en Joe Frazier, een stukje ruimtevaartgeschiedenis, een bijzondere kattenkop en een exclusieve Corvette uit 1978 doen de dealers watertanden. Wie haalt er zijn portefeuille boven en verleidt de verkopers met een goed bod?
Welke kunstkenner sluit een deal met absurdistisch kunstenaar Herr Seele en mag zich de nieuwe eigenaar noemen van een piano versierd met diens geesteskind Cowboy Henk? De experten kunnen verder nog bieden op een exclusief Fabergé-uurwerk, een hotelkaartje van Marilyn Monroe en een bijzondere biljarttafel.
Regisseur Jan Verheyen staat meestal achter de camera, maar speelt vanavond zelf de hoofdrol in de onderhandelingen over zijn geanimeerd muurbord van Steamboat Willie. De dealers zijn ook helemaal wild van een iconische foto van Mick Jagger, een bijzondere duivelstoel en het laatste tourcontract van Edith Piaf.
De dealers halen alles uit de kast voor een bijzondere mantel van Dries Van Noten. Dit met de hand geborduurd stuk uit 2005 werd vervaardigd uit uiterst luxueuze stoffen en benadrukt het talent van een van Belgiës meest gerenommeerde modeontwerpers. Wat passeert er nog de revue? Twee unieke Franse tuinvazen, een werk van Vlaams schilder Roger Raveel en enkele eeuwenoude beelden afkomstig uit de Chinese Han-Dynastie.
Schrijver Benny Baudewyns won in 2002 een literaire prijs voor zijn thriller. Hij kreeg er een met diamanten bezette boksbeugel voor, gecreëerd door niemand minder dan Wim Delvoye, maar die wil hij nu van de hand doen. De dealers kunnen verder nog bieden op een vaas van Emile Gallé, originele beelden uit de eerste Smurfenfilm en een anoniem mannenportret. Het werk tovert meteen een lach op de gezichten van de experten, want de geportretteerde lijkt verdacht veel op dealer Patrick van der Vorst.
De dealers zijn enorm onder de indruk van een 18de-eeuwse mantel die niemand minder dan ontwerper Stijn Helsen komt verkopen. Ze halen dan ook alles uit de kast om een deal te sluiten. Verder passeren ook nog een Delphine Böel, een treinkapstok van Henri Vandevelde en een bijzonder schilderij uit Congo de revue.
De dealers taxeren podiumkledij van de Britse groep Status Quo en een gouden plaat van ABBA. Ze krijgen ook twee werken voorgeschoteld van de Nederlandse kunstenaars Karel Appel en Bram Bogart.
De dealers zijn onder de indruk van een zwart-witfoto van een luipaard gemaakt door Tom Waes himself en een handgemaakte Colt-revolver van oud-president John F. Kennedy.
Er passeren heel wat kostbare objecten de revue: een Louis Vuitton, een Patek Philippe-horlogo en een kunstwerk van Serge Vandercam. Tv-coryfee Luc Appermont komt langs met een bijzonder item: een Russiche icoon uit de 19e eeuw.
De experten krijgen een achttiende-eeuws kamerscherm, een lamp van het befaamde Parijse designhuis Maison Jansen en een propeller uit WO II van Peter Van Asbroeck voorgeschoteld.
De dealers zien onder meer een Porsche Targa en een rekwisiet uit een James Bondfilm de revue passeren. Fashionista Tiany Kiriloff komt een vintage jurkje van Paco Rabanne van de hand doen.
De experten strijden voor een maanraket van Kuifje, een authentiek samoeraipak, een Amerikaans schommelbeeld en een prachtig schilderij van Philippe Vandenberg.
De experten strijden voor een flesje Orval uit het jaar 1965 en een unieke platencollectie, gepersonaliseerd door Andy Warhol. Ook zanger Christoff komt langs met een bijzonder stuk, namelijk een schilderij van Henry Roland.
De dealers kunnen een zeekokosnoot, een collectie van zes exclusieve whiskeyflessen en handgeschreven kaartjes van Brigitte Bardot bemachtigen. Ook Lesley-Ann Poppe komt langs met een 24 karaats vergulde aansteker en sigarenknipper.
De dealers halen alles uit de kast om enkele unieke voorwerpen te bemachtigen. Ze krijgen onder andere een werk van de bekende straatkunstenaar ROA, een antieke grijpkast en een stoel van Fabiaan Van Severen onder ogen.
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Stukken Van Mensen passeren er al meteen bijzondere items, waaronder een werk van Karel Appel.
De experten vechen voor een zeldzame Banksy-print, een palet van James Ensor, erotische boeken van Bieke Ilegems en 2 18-eeuwse houten engelen.
In aflevering 3 verkoopt Eddy Planckaert zijn laatste groene trui uit de Ronde van Frankrijk. Ook o.a. een kunstwerk van Bogart passeert de revue.
Niels Albert probeert het onderste uit de kan te halen voor zijn Vespa. De experten krijgen o.a. ook een stenen hoofd van Le Bel.
Vandaag in de aflevering: een vaas van Villeroy & Boch, Hermes-handtas en een speciale set van drie tafels.
De experten gaan de strijd aan met elkaar voor een werk van Luc Tuymans, twee schommelstoelen, een houten beeld en een werk van Paul Van Hoeydonck.
Marc en zijn quizmakker Michiel hebben een kunstwerk van Panamarenko in de aanbieding. Miguel probeert zijn zeldzame stoel van de hand te doen.
Frank uit Wilsele verkoopt een unieke designstoel van de ontwerper Harcourt. André uit Aalst heeft een litho van René Magritte mee voor de experten.
De eerste die het strijdtoneel betreedt is niemand minder dan frontman van dEUS Tom Barman. Hij is een grote fan van het programma en komt een beetje rock-'n-roll toevoegen aan Stukken van Mensen. Dat doet hij met een radio en platenspeler van Brionvega. Ives Devos is wapenhandelaar en is een oude bekende van de reeks. Ook dit keer komt hij met een wel zeer exclusief item op de proppen: een duelleerkist met pistolen, geschonken aan een generaal en ondertekend op perkament door Napoleon Bonaparte himself.
Werk van Koen van Mechelen aangeboden door zanger/idool Dean. Stoel van Van Severen, Werkjes van Dali en een MG auto.
Eigen werk van Bent Van Looy, een gigantische discobal, een lachspiegel en een werk van Floris Jespers.
Een tas van Louis Vuitton, een werk van Panamarenko aangeboden door Margriet Hermans, en werk van Hugo Claus en servies en bestek van de voormalige luchtvaartmaatschappij Sabena.
Brief van Roger Raveel aangeboden door Barbara Sarafian, een werk van Christo, het skelet van een jachtluipaard en een werk van Jacqueline de Jong.
Beeldje van Bibendum aangeboden door Rob Vanoudenhoven, een barkast, een werk van Panamarenko en een beeld van Berrocal.
De dealers kunnen bieden op streetart van Denis Meyers, Laurel & Hardy in Lego aangeboden door cabaretier Dirk Denoyelle, een tapijt van Octave Landuyt en zes bikinistoelen van Eames.
Werk van Léon De Smet aangeboden door Hans en Joost Bourlon, een gitaar en handtekening van B.B. King, een Mickey Mouse-kastje en een speciale lamp.
De eerste die het strijdtoneel betreedt is niemand minder dan frontman van dEUS Tom Barman. Hij is een grote fan van het programma en komt een beetje rock-'n-roll toevoegen aan Stukken van Mensen. Dat doet hij met een radio en platenspeler van Brionvega. Ives Devos is wapenhandelaar en is een oude bekende van de reeks. Ook dit keer komt hij met een wel zeer exclusief item op de proppen: een duelleerkist met pistolen, geschonken aan een generaal en ondertekend op perkament door Napoleon Bonaparte himself. Verder ook nog in de aflevering : een boek van David Hockney en een foto van John Lennon en zijn eerste vrouw Cynthia.
Een topauto van het merk Austin-Healey, een werk van Roger Raveel, een fancy Rolex-horloge en Marina Wally komt langs met een kledingstuk van Eddy Wally.
Een Rodica-stoel, een LP van The Beatles, een werk van kunstschilder Bram Bogart en Riadh Bahri komt een werk verkopen van Tim Burton.
Een set barstoelen, een werk van kunstschilder Firmin Baes, een Playboy-flipperkast en Piet Huysentruyt komt langs met een eigen werk.
Een Panton Chair, een lamp van Louis Kalff, een eigen werk van Geert Koekoeckx en Willy Naessens heeft een Japanse vaas in de aanbieding.
Vier topdealers. Een verkoper met een missie: een exclusief pronkstuk voor een zo hoog mogelijke prijs aan de man brengen. Dat wordt zweten, bluffen en gokken aan de onderhandelingstafel.
Mark uit Ranst heeft een indrukwekkende Bariomat-barkast in de aanbieding, Hans uit Oud-Turnhout waagt zijn kans met een KONO-tafel, Caro uit Kortrijk komt de dealers verwarmen met een jas van Courrèges en Véronique De Cock komt langs met een werk van beeldhouwer Guillaume Bijl.
Dennis verkoopt een zeldzame deurmat van Banksy, die bekleed is met stukken van aangespoelde reddingsvesten van vluchtelingen. Wendy Van Wanten probeert de dealers te verleiden met een hanger van Lorenzo Quinn. Jeffrey uit Harelbeke speelt in op de dealers met een dure Monopolyset. En dan is er nog de voetbal van Wim uit Leefdaal, waarop alle handtekeningen staan van de spelers van KV Mechelen die in 1988 de finale van Europacup II wonnen. En voor dit item zullen de dealers rekening moeten houden met een extra aanvaller: de geheime koper.
Een handtas van Hermès, een salontafel van Paul Michel en minister Petra De Sutter verkoopt een schilderij van haar vrouw Claire. Ook nu is er een geheime koper die mogelijk roet in het eten gooit.
Met onder meer een werk van de Japanse artiest Matsutani, Francesco Vanderjeugd verkoopt een beenspalk van Eames, Sven De Leijer verkoopt zijn favoriete flipperkast van Star Trek en de dealers watertanden bij een werk van Bram Bogart. En een geheime koper ligt op de loer.
Passeren de revue: een design loungestoel van Falkenberg, vier speciale hanglampen en een ets van Sam Dillemans. Cath Luyten heeft een werk mee van Klaas Vanderperren.
Wim Soutaer verkoopt een kleurpotloodtekening van James Ensor, een kermisbootje, Jan Peumans verkoopt een oude filmposter van 'Sneeuwwitje en de zeven dwergen' en een dinoschedel. En wie is de geheime koper?
Een impressionante jurk van Chanel, een bronzen alienbeeld en Frank Raes wil heel graag een eigen foto verkopen aan de dealers.
Passeren de revue: een juweel van Octaaf Landuyt, een werk van Herman Brood en een champagnebar. Er ligt een geheime koper op de loer.
Designzetel Yoko, een Medici-vaas, twee exclusieve stoelen en Isolde Lasoen verkoopt een fotoboek van Helmut Newton.
Een Mauser-tafel, een kunstwerk van Karel Appel, een vintage lamp van Noguchi en een pak sigaretten van president Nixon. De geheime koper zorgt voor extra spanning.
In de kerstspecial van Stukken van Mensen verkoopt Dominique Van Malder een stuk van de dadaïstische kunstenaar Man Ray. Wieske komt helemaal uit Nederland om een opgezette elandkop aan de man te brengen. Rudi verzamelt vulpennen. Samen met zijn vrouw Anita komt hij een bijzonder exemplaar voorstellen. Veerle komt met een XXL CHANEL N°5. En de dealers vieren ook samen kerst, met cadeautjes en een goed glas bubbels.
In aflevering 1 mogen de dealers al meteen diep in hun portemonnee tasten, want Stefan uit Hemiksem rijdt het Art Center Hugo Voeten binnen met een Volkswagen Karmann Ghia uit 1964. Paul en Yves kunnen hun interesse moeilijk onder stoelen of banken steken. En ook Jan Jaap van der Wal komt langs. Hij heeft een poster van Jean Tinguely meegebracht, maar de dealers zijn toch vooral benieuwd naar het verhaal dat achter de poster schuilt.
Advocaat Walter Damen haalt zijn pleidooien boven bij de dealers en probeert een zo hoog mogelijk bedrag te krijgen voor zijn Karel Appel. Nick Kraft, bekend van Big Brother, heeft dan weer twee vintagestoeltjes meegebracht. Er duikt een oude bekende op als geheime koper.
Annelien Coorevits gooit haar charmes in de strijd en probeert een werk van Delphine Boël te verpatsen aan de dealers. De 17-jarige Lucca heeft zijn Nike Dunk sneakers meegenomen waar hij een aardig bedrag voor hoopt te krijgen.
De dealers beginnen te blinken als Hans uit Antwerpen een gouden Rolex komt voorstellen. Jacques uit Keerbergen heeft een werk van Alechinsky meegebracht.
Muzikant Tom Barman heeft een wel heel speciale stoel meegebracht en uiteraard is Yves meteen grote fan. Dieter Steenhaut, de striptekenaar van Jommeke, komt langs met een eigen werk.
De 23-jarige Gauthier komt een zelfgemaakt portret van zijn grote idool, jawel, Paul de Grande verkopen. Benieuwd wie hier het hoogst zal bieden. De geheime koper en tevens ook grote basketbalfan probeert een truitje van Michael Jordan weg te snoepen voor de ogen van de dealers.
Charlie uit Aalst heeft een litho van John Lennon meegebracht, maar niet alleen de dealers zijn geïnteresseerd in dit stuk.
Een antieke Louis Vuitton koffer trekt de aandacht van de dealers, maar wat ze niet weten is dat er een muzikale geheime koper op de loer ligt. Michael uit Damme biedt twee werken van Fernand Knopff aan.
Jori Martens, bekend van The Sky Is The Limit, probeert een deal te sluiten met één van de dealers voor een sculptuur van Klibansky. De 19-jarige Kamiel tracht een Italiaanse designlamp te verpatsen.
In de laatste aflevering heeft acteur Sven De Ridder een erfstuk van zijn mama meegebracht: een werk van Pol Mara. Voor de laatste keer halen de dealers alles uit de kast voor een Italiaanse antieke pop en een werk van John Wesley.