Home / Series / Drömsamhället / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Ekologism

    • SVT

    Emil Nikkhah träffar ekologister för att ta reda på vilket drömsamhälle de ser framför sig. Vide Vauger har bosatt sig i en stuga utan el och varmvatten. Han möter också aktiva i Grön ungdom och Greenpeace för att ta reda på vilka som kallar sig ekologister och vilka som inte är det.

  • S01E02 Feminism

    • SVT

    Vad är feminismen och vilket drömsamhälle vill feministerna skapa? Emil Nikkhah ger sig ut på jakt för att försöka ta reda på det. Har kvinnor och män olika förutsättningar och blir behandlade olika? Eller är den könsmaktsordning som många feminister talar om en myt? Hur ser ett feministiskt drömsamhälle ut, och vad kännetecknar en feministisk ekonomisk politik? Emil möter kvinnliga och manliga feminister och deras meningsmotståndare.

  • S01E03 Kommunism

    • SVT

    Vad är ett kommunistiskt samhälle? Leder kommunism till diktatur eller ett klasslöst samhälle? Emil Nikkhah reser omkring och tar reda på vad kommunism egentligen är. Den svenska kommunisten Hannah Nilsson säger att hon skulle kunna dö för kommunismen. Hon kräver ett klasslöst samhälle och vill att arbetarna ska göra revolution. I Lettland, som tidigare tillhörde Sovjetunuionen, möter Emil både anhängare och motståndare till kommunismen. Vad är kommunism, hur skiljer den sig från socialismen och har kommunism fungerat? Historiker, debattörer, unga och gamla kommunister och kommunismens motståndare berättar om sin syn på denna kontroversiella ideologi.

  • S01E04 Rött mot blått

    • SVT

    Ida Gullbrandsen kallar sig "mest feminist, sen vänster". Daniel Somos kallar sig "konservativ i den amerikanska bemärkelsen". Båda vill ha rättvisa, frihet och makt över sina liv, men hur man får det - det råder det minst sagt delade meningar om. Ida och Daniel reser tillsammans till platser i Sverige och världen. De visar varandra exempel där deras ideologi verkligen fungerar, men också varför motståndarens ideologi inte fungerar. Det blir en omtumlande resa fylld av diskussion och debatt.