Home / Series / Hælerjagt / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Cykeltyveri

    • March 2, 2016
    • Kanal 5 (DK)

    I Danmark bliver der stjålet mere end 60.000 cykler om året. Det svarer til en cykel hvert 7. minut! Men hvem er det der stjæler cyklerne og hvor bliver de af? Det vil den undersøgende journalist Sverre Quist finde ud af i første program af den nye dokumentarserie 'Hælerjagt'. Ved hjælp af gps-tracking følger Sverre en stjålen cykels vej fra Lyngby Station via Nørrebro til et sommerhusområde i Nordsjælland. 70% af danskerne svarer ja til at have købt varer på Den Blå Avis uden at bede om kvittering, så hvordan står det egentlig til med os danskere? Er vi tilbøjelige til at købe uden kvittering hvis bare tilbuddet er godt nok? Og hvad gør vi, hvis vi ser der bliver stjålet noget på offentlig gade? Sverre sender en falsk cykeltyv på gaden som ved højlys dag skal stjæle cykler. Med værktøjet i orden går han i gang med at bryde cykler op, mens det hele bliver filmet med skjult kamera. Mange går forbi uden at gøre noget, men nogle stiller op og spørger den falske tyv hvad han har gang i. Og alle dem som siger noget til tyven har ét fællestræk - de er kvinder!

  • S01E02 Mobiltyveri

    • March 9, 2016
    • Kanal 5 (DK)

    De fleste af os kender skrækken for at miste den uundværlige smartphone. For med den forsvinder ikke bare en telefon, men også netadgang, betalingsmiddel, kontaktarkiv, fotoalbum m.v. Så man er, kort sagt, på den, hvis en tyv får fingrene i den mobil, man er så afhængig af. Og risikoen er stor. Hvert år bliver der stjålet omkring 26.000 smartphones i Danmark - det er en tyve-dobling siden 2008. Men hvor ender de stjålne smartphones? Hvem køber de stjålne mobiler? Hvem er hælerne? Det spørgsmål har Sverre Quist sat sig for at finde svaret på - i det andet program i serien Hælerjagt. Og han går lidt længere end politiet og tager utraditionelle metoder i brug. I samarbejde med et sikkerhedsfirma udruster Sverre Quist en ny smartphone med avanceret sporingsudstyr, og ikke nok med det, der bliver også installeret noget software, som aktiverer kameraet i mobilen, når den bliver tændt. Med det udstyr vil han altid kunne finde den igen, hvis den bliver stjålet, og han vil tilmed få billeder af den, der har taget telefonen - og af hæleren, hvis den bliver solgt videre. Et tip fører Sverre på sporet af, at mange små telebutikker rundt om i storbyerne faktisk er de rene hælercentraler. Den oplysning vil Sverre også undersøge nærmere, så han tager rundt til en lang række små telebutikker og forsøger at afsætte en smartphone. Det viser sig, at nogle er mere end villige til at købe ikke bare én smartphone, men lige så mange, Sverre kan skaffe på fast basis. Og de er helt ligeglade med papirer. Desværre for dem er Sverre udrustet med skjult kamera, og så er det svært for dem at løbe fra, hvad de har sagt. Se de spændende afsløringer af hælermarkedet for smartphones i Danmark og følg med i jagten, når Sverres mobiltelefon bliver stjålet. Lykkes det at finde hæleren ved hjælp af det avancerede sporingsudstyr og mobilens kamera?

  • S01E03 Indbrud

    • March 16, 2016
    • Kanal 5 (DK)

    Med godt 36.000 indbrud om året i Danmark er danskerne det mest indbrudsplagede folk i Europa. Og der er nok at komme efter i vores hjem. Dyr elektronik, designermøbler, smykker m.v. Men hvem er det, der aftager tyvegodset? Hvem er hælerne? Det har Sverre Quist sat sig for at finde ud af. Derfor sætter han bl.a. et dyrt designermøbel til salg på Den Blå Avis - til en mistænkeligt lav pris. Den er der rift om! En kriminel, som kender hælermarkedet, påstår, at de fleste danskere er parat til at købe stjålne varer - når bare prisen er god. Men markedet er ikke kun i Danmark. Østeuropæiske bander sørger for, at masser af tyvegods havner østpå. Derfor rejser Sverre Quist til Kaunas i Litauen for at opspore danske hælervarer på et stort genbrugsmarked.

  • S01E04 Tyveri fra byggepladser

    • March 30, 2016
    • Kanal 5 (DK)

    Hvert år forsvinder der værktøj, maskiner og materialer for flere hundrede millioner kroner fra byggepladser og håndværkerbiler i Danmark. Nu vil Sverre Quist undersøge, hvem der køber de stjålne varer. Forsvinder maskinerne ud af landet? Og er det andre håndværkere eller handymen, der er parate til at gøre sig til kriminelle for at skaffe sig billigt værktøj? For at få svar på det, taler Sverre Quist bl.a. med en tidligere kriminel og med sikkerhedsfolk, der udruster dyre maskiner med sporingsudstyr. Pludselig går alarmen fra en stor byggeplads, og Sverre Quist rykker ud for at følge signalet fra en stjålen maskine. Han lægger også en fælde ud på Den Blå Avis og lokker med splinternyt værktøj for en brøkdel af nyprisen. Det skjulte kamera kører, når køberne dukker op for at handle. Og så går turen til Litauen for at finde stjålne danske maskiner og værktøj. En rendegraver viser sig at kunne spores til Løgstør.

  • S01E05 Barnevogne og ladcykler

    • April 6, 2016
    • Kanal 5 (DK)

    En ung mor hopper lige med begge ben i den fælde, Sverre Quist lægger ud i Hælerjagt. Hun er bedøvende ligeglad med, om den barnevogn, hun er ved at købe af ham, er stjålet.Hvert år mister rigtigt mange danske børnefamilier dyrt udstyr som barnevogne til op mod 10.000 kr. og ladcykler, som kan koste 20.000. Alene i januar i år blev der stjålet 162 barnevogne og 44 ladcykler. Men hvor forsvinder de hen? Hvem er det, der køber dem? Det undersøger Sverre Quist i Hælerjagt. Han sætter bl.a. en ny barnevogn til salg på Den Blå Avis ¿ til en tredjedel af prisen ¿ og køberne strømmer til. Med skjult kamera vil han nu afsløre, om der er andre mødre og fædre, der er parat til at gøre sig til hælere, og konfrontere køberne med, at de er på vej ud i noget kriminelt. Han udruster også en stribe barnevogne og en lækker ladcykel med gps¿er, så han kan følge dem, hvis de bliver stjålet, og finde frem til dem, der har taget dem. Det udvikler sig dramatisk, da ladcyklen pludselig forsvinder fra Østerbro i København og bevæger sig rundt i Hvidovre.

  • S01E06 Biler og Scootere

    • April 13, 2016
    • Kanal 5 (DK)

    Der blev stjålet knap 3000 biler i Danmark sidste år, og rigtigt mange af dem forsvandt ud af landet og blev solgt i bl.a. Østeuropa, typisk i smådele. I Hælerjagt rejser Sverre Quist til Polen. En polsk bildetektiv fører ham til et bilmarked, hvor han kan købe reservedele til alle bilmærker. Intet kan spores tilbage til de oprindelige biler. Detektiven har dog også gjort et par gode fund af danske luksusbiler. Men ud over biler er scootere og trailere faktisk de mest stjålne køretøjer. Sverre Quist udruster en scooter med sporingsudstyr ¿ og efter bare et par uger er scooteren på farten. Men hvem er det, der har taget den, og hvad bliver den brugt til? Det udvikler sig til en dramatisk jagt over flere nætter gennem de københavnske forstæder, hvor Sverre møder unge, der tydeligvis ikke har rent mel i posen.