Guldalderens komponister søgte at skabe en særlig dansk tone med udgangspunkt i gamle danske folkeviser. Men findes der en særlig dansk tone? Og hvori består den? Det giver blandt andre dirigent og komponist Michael Bojesen og musikhistoriker Mogens Wenzel Andreasen deres bud på, suppleret af sangerinderne Sys Bjerre og Ida Wenøe, der også fortolker sange fra den danske sangskat.
At synge sammen er en måde at skabe fællesskab på. Det var komponisten Carl Nielsen stærkt optaget af, og han var en af skaberne af Højskolesangbogen, som til dato er den mest solgte danske bog. Dirigent Phillip Faber fortæller om Carl Nielsens danske sangskat, mens Peter Sommer og Thomas Buttenschön fortolker danmarkshistoriens første landeplage "Dengang jeg drog af sted" fra 1848, og vi ender i spillestedet Vega til nutidig fællessang.
Hvad betyder det for musikken, at musikerne krydser landegrænser? For sangerinden og sangskriveren Oh Land større farver på paletten, da hun tog til USA, for komponisten Niels W. Gade at hans musik fik et internationalt udsyn efter et ophold i Leipzig, og da Buxtehude bosatte sig i Lübeck, inspirerede han selveste Bach. Tilrejsende tyske komponister blev en saltvandsindsprøjtning for det danske musikliv i 1800-tallet, og i dag trækker sangerinden og sangskriveren Fallulah på sine rumænske rødder, mens en af kometerne blandt moderne danske komponister, Simon Steen-Andersen, finder inspiration i Berlin.