Home / Series / Het huis / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Luc Appermont

    • October 20, 2015
    • VRT 1

    In bovenstaand fragment zien we hoe de late outing van Luc Appermont tot stand is gekomen. En dat blijkt toevalliger te zijn dan verwacht. "Het schijnt dat je op mannen valt." Die stelling werpt een journalist van een weekblad op bij Bart Kaëll. De zanger antwoordt: "De zon schijnt ook." Dat antwoord blijkt in het uiteindelijke interview vervangen door "ja, dat is ook zo." Bart Kaëll leest het interview na en geeft ondanks het andere antwoord toch zijn goedkeuring. Appermont vecht tegen tranen als hij over zijn moeder praat Luc Appermont krijgt het emotioneel erg moeilijk als hij in de jeugdkamer van het huis over zijn moeder praat. "Zij was mijn eerste secretaresse en ze is 99 jaar geworden. Vanaf haar 90e verjaardag hebben we ze moeten plaatsen." "Dementie is natuurlijk een vreselijke ziekte. Mijn vader heeft het na zijn 80e ook gehad", aldus Appermont. De presentator krijgt het vooral moeilijk als hij vertelt over het moment dat zijn eigen moeder besefte dat ze niet meer kon wat ze vroeger kon. "Voor dementerenden is dat de moeilijkste periode."

  • S01E02 Marieke Vervoort

    • October 27, 2015
    • VRT 1

    Het is een hallucinante nacht: ze krijgt tientallen aanvallen, waarbij haar grotendeels verlamde lichaam telkens opnieuw helemaal verkrampt. De pijn is niet te harden, een paar keer verliest ze het bewustzijn. Enkele uren later zit Marieke Vervoort schijnbaar onbezorgd aan de ontbijttafel. "Dit is mijn échte leven. Dit is wat de mensen moeten zien, dit is waarom ik heb beslist om uit het leven te stappen." Uitgelaten, ondanks de voortdurende pijn. Zelden was een portret tegelijk zò rauw en zò levenslustig als het relaas van het bezoek van Wielemie in Het huis. 24 uur lang geniet ze met volle teugen: "Ik leef op champagne en op morfine." Uitgelaten als een kind als ze met haar rolstoel op de trampoline stuitert, blij verrast als haar boezemvriend Tom Waes onaangekondigd het avondmaal komt bereiden, maar even vaak en even snel neemt de pijn de bovenhand. Triatlons, spurtnummers, wereld- en olympische titels, ze heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, maar de strijd tegen haar vreselijke spierziekte kan ze niet nog veel langer aan: "Ik leef zo graag, maar er zijn de laatste weken veel meer slechte dan goede momenten. Wil ik nog verder leven in die pijn? Eigenlijk niet."

  • S01E03 Jeroen Meus

    • November 3, 2015
    • VRT 1

    Het had iets van een ontvoering toen Eric Goens tv-kok, auteur, en ondernemer Jeroen Meus vlak na de opstart van zijn nieuwe horecazaak in Leuven ging ophalen om 24 uur van de aardbol te verdwijnen. Minder dan een uur later vervelt Jeroen Meus in Het huis tot 'Jerre' en komt hij ontroerend mooi tot rust. Hij maakte intussen meer dan 1.000 afleveringen van Dagelijkse kost en verkocht meer boeken dan... Hugo Claus. Maar eigenlijk was hij voorbestemd om te mislukken, zijn schoolresultaten waren ronduit dramatisch. Zijn zoon blijkt een miniversie van de vader te zijn. In de jeugdkamer blijkt hoe Jeroen bijna idolaat naar zijn zoon opkijkt. De simpele confrontatie met een foto van Georges blijkt hem al tot tranen toe te bewegen. Ook de ontmoeting met de gast zorgt voor een verrassende wending. Van maandag tot donderdag zijn ze elkaars concurrenten op Eén en VTM, maar in Het huis staan Jeroen Meus en Sofie Dumont voor het eerst samen achter het fornuis.

  • S01E04 Bart Peeters

    • November 10, 2015
    • VRT 1

    In een bijzonder sfeervolle en ingetogen aflevering praat Bart honderduit. Over de Grote Verleidingen tijdens zijn imposante carrière, over het 'illegale' afscheid van zijn vader begin dit jaar én over het familiale drama dat hem en zijn vrouw trof bij de geboorte van hun derde kind, dat enkele uren later zou overlijden. Verder is er ook het verrassingsbezoek van Guga Baúl, het optreden-in-de-boomhut met de Zuid-Afrikaanse Tutu Puoane en een bijzondere hommage aan Barts overleden boezemvriend Robert Mosuse.

  • S01E05 Maggie De Block

    • November 24, 2015
    • VRT 1

    Het huis ontvangt deze week de populairste politicus van Vlaanderen én Wallonië, Maggie De Block. Ze stribbelde heel lang tegen, maar stemde uiteindelijk toch toe om een etmaal weggeplukt te worden uit haar biotoop in de Wetstraat. Het verhaal van Maggie is intussen genoegzaam bekend, maar toch toont ze zich ongekend open over haar afkomst, haar ambitie en haar eeuwige strijd tegen de kilo's. Meer nog: ze belooft in de biechtkamer om echt meer te gaan bewegen. 's Morgens krijgt ze tot haar verbazing ook bezoek van Chris, haar grote jeugdvriend. "Zowel zijn als mijn ouders gingen er van uit dat we vroeg of laat met elkaar zouden trouwen." 's Middags wordt Maggie overrompeld door 10 studenten geneeskunde die de minister van Volksgezondheid confronteren met haar verleden als arts, en die kritische toeschouwers zijn van haar beleid. Maggie De Block zoals u haar nooit eerder zag.

  • S01E06 Karen Damen

    • December 1, 2015
    • VRT 1

    Voor het eerst sinds het afscheid van K3 praat Karen Damen open en bloot over de voorbije twee decennia als lid van de populaire meidengroep, maar ook en vooral over het leven na K3. Het wordt een erg breekbaar portret, niet in het minst als Karen bezoek krijgt van haar vaste partner in crime, Kristel Verbeke. Vooral de confrontatie met hun nakend afscheid levert beklijvende televisie op. "Ik heb er eigenlijk nog nooit bij stilgestaan, maar ook wij zullen elkaar moeten loslaten," zegt Kristel in de boomhut. Daarna volgde nog een heerlijke duik in het zwembad, een heus onderwaterconcert en een hele lange nacht. Karen, en ook een beetje Kristel, zoals je haar/hen nog nooit gezien hebt.

  • S01E07 Karl Vannieuwkerke

    • December 8, 2015
    • VRT 1

    Deze aflevering komt sportjournalist Karl Vannieuwkerke langs in Het huis. Karl vocht in 2015 tegen speekselklierkanker en praat openhartig over zijn leven voor en na de ziekte. Vooral de confrontatie met zichzelf in de sportkamer levert beklijvende televisie op. Tijdens zijn behandeling heeft Karl tot in de kleinste details een dagboek bijgehouden. Zelden was een ziekte tastbaarder dan in Karls relaas. Als plots zijn vader als gast opduikt, krijgen we ook een bijzonder verrassende inkijk in de familie Vannieuwkerke. Er is ook hoog muzikaal bezoek met Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal. Samen bezingen ze hun gemeenschappelijke wielerheld, Frank Vandenbroucke.

  • S01E08 Kobe Ilsen

    • December 15, 2015
    • VRT 1

    In de laatste aflevering komt Kobe Ilsen op bezoek. Het wordt meteen een van de meest beklijvende afleveringen van de hele reeks. Kobe doet het verhaal van zijn jeugd: hoe hij amper een uur na zijn geboorte voorgoed in de steek wordt gelaten door zijn biologische vader; hoe hij en zijn broer worden opgevoed door hun moeder en hun grootvader; en hoe beide broers op hun 18e beslissen om de naam van hun biologische vader definitief uit hun paspoort te laten schrappen. Stijn, de twee jaar oudere broer van Kobe, komt op bezoek in Het huis. Stijn is alles wat Kobe niet is: geniaal ingenieur, gehuwd en vader van vier kinderen. En toch delen ze hetzelfde verhaal, dezelfde jeugd. Uitgerekend vorige week overleed pépé Jos, de man die Kobe en Stijn jarenlang als hun vader hebben beschouwd. Kobe Ilsen zoals hij zich nooit eerder heeft laten zien, en zoals maar heel weinig mensen hem kennen.

Season 2

  • S02E01 Sven Nys

    • November 29, 2016
    • VRT 1

    Iedereen kent Sven Nys. Of beter gezegd: iedereen denkt Sven te kennen. En toch laat hij in het huis een heel andere kant van zichzelf zien. Kwetsbaar, en enorm dankbaar voor alles wat hij bereikt heeft en iedereen die hem daarbij gesteund heeft. De wielrenner houdt het niet droog wanneer hij in de kinderkamer met zijn jeugdfoto's wordt geconfronteerd. Sven Nys zou Sven niet zijn als hij zijn sportieve kant niet laat zien in Het huis. In een zelfgebouwd parcours door de tuin nemen hij en zijn kameraad Sven Vanthourenhout het tegen elkaar op.

  • S02E02 Natalia

    • December 6, 2016
    • VRT 1

    Eric Goens ontvangt de leading lady van de Vlaamse muziekwereld: Natalia Druyts. In Het huis is Natalia weer helemaal het meisje van de Kempen, die met gemengde gevoelens terugblikt op haar strenge opvoeding, het overlijden van haar vader en het nonneninternaat. Het wordt bij momenten een zeer bewogen confrontatie met haar afkomst. Ook de komst van de mystery guest levert oprecht mooie momenten op.

  • S02E03 Erik Van Looy

    • December 13, 2016
    • VRT 1

    Het is een opmerkelijk en bewogen bezoek van en voor Erik Van Looy in Het huis: de confrontatie met zijn broer, met zijn voetbalhelden, met de bos-cinema... We krijgen een bijzonder openhartige en zelfs breekbare Van Looy te zien. Het leven is een strijd, voor Van Looy nog veel meer dan voor elke andere sterveling. "Toen mijn zoon geboren werd, dacht ik: "Fantastisch, maar ooit wordt hij ouder". Elke avond als je het licht uitdoet, ben je een dag ouder, daar worstel ik verschrikkelijk mee."

  • S02E04 Stan Van Samang

    • December 20, 2016
    • VRT 1

    Zanger en acteur Stan Van Samang beleeft een ontroerende dag in Het huis. Stan praat openlijk over de preventieve borstamputatie die zijn vrouw enige tijd geleden onderging. Ze had meer dan tachtig procent kans om borstkanker te krijgen. Stan kwam nooit eerder naar buiten met dit verhaal, maar hij vindt het belangrijk om mensen in een soortgelijke situatie een hart onder de riem te steken.

  • S02E05 Marleen Merckx

    • December 27, 2016
    • VRT 1

    Morgenavond ontvangt gastheer Eric Goens actrice Marleen Merckx in Het huis. Ze vertelt er openhartig over haar jeugd en de band met haar moeder. Wanneer Marleen vijf jaar oud is, sterft haar vader. Met haar moeder heeft ze niet meteen een klik: "We botsten gewoon." Marleen is veeleisend voor zichzelf. Ze verklapt dat haar man, dochter en vrienden nog nooit een theatervoorstelling van haar hebben gezien. "Ze mogen niet. Ik denk altijd: 'is het wel goed genoeg?" En een van haar vrienden, Ben Segers, komt langs als verrassingsgast. Marleen en Ben speelden vroeger samen in Thuis en zijn sindsdien altijd goede vrienden gebleven.

  • S02E06 Tom Waes

    • January 3, 2017
    • VRT 1

    Tom Waes is te gast in het Huis bij Eric Goens. Daar is hij heel openhartig over zijn jeugd: hoe hij vroeger een echte kwajongen was die allerlei kattenkwaad uitstak. Hoe hij de auto van zijn grootvader stuk reed en die twee jaar lang moest afbetalen. Hoe hij het erg moeilijk had op school en drie keer het derde middelbaar deed. Maar uiteindelijk is Tom goed terechtgekomen: "Ik noem dat geforceerd geluk. Je moet op het juiste moment wat geluk hebben of een kans krijgen om je te bewijzen, maar dan moet je het wel nog doen. En daar ligt volgens mij mijn kracht." Tom is in de jeugdkamer erg openhartig over het vaderschap. En Toms broer en ouders komen langs voor het avondeten.

  • S02E07 Rudi Vranckx

    • January 10, 2017
    • VRT 1

    Journalist Rudi Vranckx, die normaal gezien naar conflictgebieden reist, laat zich nu 24 uur lang opsluiten door Eric Goens, in een afgesloten villa weg van de bewoonde wereld. In de jeugdkamer vertelt Rudi over hoe hij in de oorlogsverslaggeving gerold is, over de dood van zijn VTM-collega Danny Huwé, en over een van zijn opdrachten vijf jaar geleden in Syrië.

  • S02E08 Philippe Geubels

    • January 17, 2017
    • VRT 1

    Philippe Geubels is te gast in Het Huis, maar kan de stand-upcomedian zijn grappen voor 24 uur achterwege laten? Eric slaagt erin om Philippe te doen ontdooien. Die vertelt over zijn beroep als comedian en hoe hij het vreselijk vindt als mensen denken dat grappig zijn vanzelf gaat.

  • S02E09 Pascale Naessens

    • January 24, 2017
    • VRT 1

    Eric Goens ontvangt ex-omroepster en schrijfster Pascale Naessens 24 uur lang en komt heel wat te weten. Ook in Het huis kan Pascale haar hobby's niet missen: ze doet er aan yoga en bakt zelfs een pot voor Eric. In de jeugdkamer heeft Pascale het over haar relatie met Paul Jambers. Een bijzondere gast komt het ontbijt maken...

Season 3 - Die huis

  • S03E01 Sabine Hagedoren

    • September 26, 2017
    • VRT 1

    Iedereen kent Sabine Hagedoren als de goedlachse weervrouw, maar in 'Die huis' laat ze in haar ziel kijken. Ze praat er openlijk en voor het eerst over haar man en hoe ze omgaat met zijn overlijden. 'Die huis' ligt in Wellington, in de buurt van een wijngaard waar de favoriete wijn van Sabine en haar man wordt gemaakt. Het was hun droom om samen naar deze plek te reizen, maar dat lukte helaas niet meer. Ondanks de moeilijke momenten blijft Sabine haar positieve zelf. Tijdens haar verblijf barst ze vaak in lachen uit. Eric Goens trakteert Sabine nog op een bezoek naar de wijngaard waar de wijn Napier gemaakt wordt.

  • S03E02 Steven Van Herreweghe

    • October 3, 2017
    • VRT 1

    Eric Goens ontvangt presentator Steven Van Herreweghe in Zuid-Afrika. Meteen bij aankomst blijkt dat Stevens bezoek voor hem niet evident is: "Op dit soort momenten besef ik echt wat voor een controlefreak ik ben." In de jeugdkamer wordt Steven stil bij het zien van foto's van zijn gezin. Een tijd geleden was hij zowel professioneel als persoonlijk in een crisis beland. Steven vertelt bijzonder open over zijn carrière, die na zijn overstap naar VIER een duik nam. "Er is een extreme onzekerheid over mij neergedaald. Onzekerheid is gezond, maar die werd heel ongezond. Ik begon aan alles te twijfelen. En dan verlies ik mijn evenwicht."

  • S03E03 Nafi Thiam

    • October 17, 2017
    • VRT 1

    Nafi Thiam is op korte tijd erg bekend geworden, toen ze in Rio op de Olympische Spelen goud haalde. Samen met Eric Goens kijkt Nafi naar haar winst in Rio, toen ze als laatste discipline van de zevenkamp de 800 meter liep: "Ik voel nu de stress. Meer dan toen ik daar stond. Maar als ik er alleen aan terugdenk, dan ben ik meer ontroerd dan wanneer ik de beelden zie." Is Nafi niet bang dat ze op haar 22ste haar hoogtepunt gehad heeft, met haar goud op de Spelen? Ze vertelt openlijk: "Het moeilijkste komt nu. Maar als ik nooit meer dat niveau haal, dan is het maar zo. Ik ben toch één keer Olympisch kampioen geweest."

  • S03E04 Marcel Vanthilt

    • October 24, 2017
    • VRT 1

    Hyperactief bezoek in Die huis: Eric Goens ontvangt er Marcel Vanthilt. Binnenkort wordt Marcel 60 jaar. Iets wat voor hem vreemd aanvoelt: "Voor mij is het nog altijd precies alsof het morgen gaat beginnen. Ik wil dat nog doen en dit nog doen... Het begint nog allemaal." Toch heeft Marcel al een lange en bijzondere carrière achter de rug. Marcel vertelt in Die huis over de voorbije jaren, die best moeilijk voor hem waren.

  • S03E05 Kris Peeters

    • October 31, 2017
    • VRT 1

    Vanavond ontvangt Eric vice-eersteminister Kris Peeters in Die huis. Na de lunch deelt Kris openhartig een heel moeilijk moment uit zijn politieke loopbaan. "Een van de zwaarste beproevingen was in de nacht waarop we moesten beslissen wie Europees commissaris ging worden." Uiteindelijk koos men voor Marianne Thyssen, waardoor Kris Peeters geen premier werd. 's Avonds laat vraagt Eric aan Kris of hij bang is voor de dood. "Ik heb een immense schrik dat ik dement zou worden," vertelt die. "Ik heb mijn moeder, die een tijdje geleden is overleden, dement zien worden. En dat is verschrikkelijk. Het verliezen van je ouders is iets wat je nog meer drukt op het feit dat je er nu alleen voor staat."

  • S03E06 Adriaan Van den Hoof

    • November 7, 2017
    • VRT 1

    Adriaan is een man van vele markten. Hij is DJ, komiek en presentator. Eric Goens wil meer weten achter de man met de vele talenten. Wie inspireert hem? En wat voor invloed hebben zijn vader en grootvader?

  • S03E07 Leah Thys

    • November 14, 2017
    • VRT 1

    Leah vluchtte als jonge actrice weg uit België.

  • S03E08 Josje Huisman

    • November 21, 2017
    • VRT 1

    Josje praat openlijk over het einde van K3.

  • S03E09 Wim De Vilder

    • November 28, 2017
    • VRT 1

    Wim praat openhartig over zijn geaardheid.

  • S03E10 Imke Courtois

    • December 5, 2017
    • VRT 1

    Imke praat over het leven naast het veld.

Season 4 - Die huis

  • S04E01 Danira Boukhriss Terkessidis

    • October 30, 2018
    • VRT 1

    In de nieuwe reeks van Die huis ontvangt Eric Goens in de eerste aflevering de 28-jarige Danira Boukhriss Terkessidis, de op een na jongste gast in Die huis. Journaliste, presentatrice van Over eten en van Steracteur sterartiest. Het gaat hard voor Danira. Vlak na haar aankomst wordt ze geconfronteerd met de fotomuur en met een herkenbare stem die door de luidsprekers galmt. Samen met Eric blikt ze terug op haar jeugd in Vilvoorde en op de grootste cultuurshock van haar leven, haar eerste reis naar Marokko. En dan wacht de grootste verrassing nog.

  • S04E02 Christoff De Bolle

    • November 6, 2018
    • VRT 1

    In de tweede aflevering ontvangt Eric Goens schlagerzanger Christoff De Bolle in Die huis. Christoff blikt terug op zijn passage: "Het was een spiegel die ik voorgeschoteld kreeg, 24 uur lang. Het was een emotionele rollercoaster." In de schaduw van de wijngaarden van Wellington vindt Christoff rust en vertelt er openlijk over zijn geloof en over zijn demonen. Hoe hij door zijn leraars en medeleerlingen werd gepest toen hij als tiener de Soundmixhow had gewonnen. Over de vernedering en de uitbuiting door zijn vroegere manager. “Ik ben veel te gevoelig voor deze wereld.”

  • S04E03 Stefaan Degand

    • November 13, 2018
    • VRT 1

    Deze week is acteur Stefaan Degand te gast. Hij vertelt voor het eerst op televisie over het verlies van zijn vrouw. In het Zuid-Afrikaanse huis praat Degand over het verdriet, de vrolijkheid en de herinneringen die hij koestert over zijn overleden vrouw Julie. Met zijn deelname aan het programma wil hij een ode brengen aan Julie. "Ik ben hier voor Julie, niet voor mezelf. Iedereen moet weten wat voor geweldige vrouw zij was", besluit hij. "Ik ben hier als een ode aan Julie."

  • S04E04 Zuhal Demir

    • November 20, 2018
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens politica Zuhal Demir. Op een nummer van de Turkse zanger Tarkan komt de staatssecretaris voor armoedebestrijding, gelijke kansen en wetenschapsbeleid het huis binnen. Geen hoek, kant of kast slaat ze over in haar ontdekkingstocht in Die huis. Welke mysterieuze gast zit er plots op het terras? Welke verhalen worden er opgehaald in het maanlicht van het Zuid-Afrikaanse Wellington? En welke rol heeft Nelson Mandela gespeeld in de carrière van Zuhal Demir? In deze aflevering van Die huis leren we de vrouw achter de politica kennen, rad van tong, emotioneel en gedreven. Durven, denken, doen.

  • S04E05 Filip Peeters

    • November 27, 2018
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens acteur Filip Peeters. Filip heeft intussen een indrukwekkend portfolio bijeen geacteerd. 65 films, 55 televisiereeksen. Hij is een van de weinige Vlaamse acteurs die ook internationaal carrière heeft gemaakt. De helft van het jaar leeft hij uit zijn koffer op weg naar een of andere buitenlandse filmset. En ook hier in Zuid-Afrika is de volgende rol niet ver weg.

  • S04E06 Piet Huysentruyt

    • December 4, 2018
    • VRT 1

    Piet Huysentruyt wordt door Eric Goens opgehaald in het Zuid-Afrikaanse Franschoek, waar hij zijn 'Likoké on tour' pop-up restaurant heeft geopend. Van daar rijden ze naar Die huis en is er het eerste van vele kippenvelmomenten. Piet wordt verwelkomd met een nummer van Rage against the machine, "Fuck you, I won't do what you tell me." Ik zal niet doen wat je me zegt. De toon voor de komende 24 uur is gezet. "Het geeft perfect weer wie ik ben."

  • S04E07 Margriet Hermans

    • December 11, 2018
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens zangeres, tv-coryfee en politica Margriet Hermans. Margriet gaat geen onderwerp uit de weg. En wie is de ongenode gast die plots in Die Huis opduikt?

  • S04E08 Véronique De Kock

    • December 18, 2018
    • VRT 1

    De achtste en laatste aflevering van dit seizoen van Die huis eindigt in schoonheid. Voormalig Miss België, model en covergirl Véronique De Kock is er te gast. Naar de buitenwereld heeft Véronique De Kock de reputatie koel en zelfzeker te zijn. Berekend en gesloten. Het lijkt of ze een muur rond zich heeft opgetrokken. "Ze hebben dat imagogewijs gecreëerd in de media. Ik zeg niets, ik doe niets en toch sta ik in de boekskes. Hallo!" Slaagt Eric Goens er in om in deze aflevering van Die huis de muur te slopen, en de echte Véronique te leren kennen?

Season 5

  • S05E01 James Cooke

    • October 29, 2019
    • VRT 1

    Eric Goens stopt aan Café Welkom en ontmoet er zijn eerste gast: James Cooke. Hij brengt de spring-in-'t-veld geblinddoekt naar een plek aan de rand van het bos, voor een rustige 24 uur - tenminste, als dat mogelijk is met James Cooke. Kapitein Cooke is vandaag heer en meester op zijn boot, of op de planken van de musical 40-45. Maar lang geleden begon zijn carrière bij theatergezelschap 'Neon' in Gent. In de TV- kamer confronteert Eric James met de beelden van deze eerste optredens. James' tienerjaren duwden hem diep. De scheiding van zijn ouders, de zoektocht naar zijn eigen identiteit, het gepest worden op school, de homoseksualiteit… Na de scheiding besloot James om bij zijn mama te wonen, zijn heldin, met wie hij alles kon delen. Vijf jaar waar zelfs zijn heldin, zijn mama, het niet meer had met de tiener. Vijf woelige en onhandelbare jaren. Maar James botst op zijn limieten in de keuken. Het zal een sobere lunch worden. Met een megaposter van zichzelf aan de muur in de sportkamer is het even schrikken en de tests dreigen eerst een serieuze afgang te worden... In de kinderkamer passeren de moeilijke jeugdjaren en het belang van het gezin Cooke. En wie is de mysterieuze gast die intussen zit te wachten tot James alle jeugdherinneringen heeft verteld? In de boomhut is het bed opgemaakt voor een nieuwe rubriek: bedgeheimen. Het wordt heftig in de boomhut. Naast het bed hangt de foto van James' hartsvriendin Aurore. Zij werd vermoord tijdens de Gentse feesten. Het is een te groot verdriet dat James met zich meedraagt.

  • S05E02 Theo Francken

    • November 5, 2019
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens politicus, twitteraar en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken. Van zodra Theo Francken in het huis aankomt, lijkt het een gewone dag op kantoor. In die mate dat Eric nog eens de huisregels duidelijk moet maken: geen gsm en geen tweets. Strenge regels voor de man die de voorbije zeven jaar 25.000 tweets de wereld heeft ingestuurd. “Ja, ik ben soms impulsief." Theo Francken is een politicus die de controverse niet schuwt. Gelukkig is er de familie om hem af en toe met beide voeten op de grond te zetten. Zijn vader liet hem één ding beloven: als je cynisch wordt, moet je stoppen. “Ik heb daar veel over nagedacht, de laatste maanden.” En net voor de laatste verkiezingen moest zijn broer hem aan deze belofte herinneren. “Mijn broer heeft dan gezegd: ge zijt veel te cynisch, uw tweets, uw Facebook-posts, doe dat niet. Stop daar mee. Herinner je je wat ons vader heeft gezegd.”

  • S05E03 Niels Destadsbader

    • November 12, 2019
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens zanger, presentator en tv-figuur Niels Destadsbader. Vandaag kennen we Niels als zanger, acteur en presentator. Maar Niels wou graag garagist worden, zoals zijn grote voorbeeld DDT, Jacques Vermeire uit F.C. De Kampioenen. Garagist is hij nooit geworden, maar toch begon hij zijn carrière in de voetsporen van zijn grote idool, als schoenenverkoper.Verzot op F.C. De Kampioenen. De weg naar het podium was lang en moeilijk, maar de aanhouder wint. De jonge Niels schreef zich voor alles in, voor elke auditie, voor elke rol als figurant… tot hij uiteindelijk enkele rolletjes kreeg. Zo belandde hij in de Ketnet-jeugdserie Amika en op de VRT kon hij zijn kennis tonen aan de regisseur van F.C. De Kampioenen. "Ik ben zot van De Kampioenen. Extreem. Ik ken alle afleveringen uit het hoofd. De regisseur vroeg me of ik ook iets met een bal kon?" Een week later, in 2010: welkom Ronaldinho bij F.C. De Kampioenen.

  • S05E04 Dina Tersago

    • November 19, 2019
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens het mooiste meisje op de boerderij, Dina Tersago.

  • S05E05 Willy Sommers

    • November 26, 2019
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens een van Vlaanderens populairste zangers, Willy Sommers.

  • S05E06 Wout van Aert

    • December 4, 2019
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric de koning van het veld en de weg, Wout van Aert. Voor het eerst getuigt Wout over het dramatische ongeval in de Ronde van Frankrijk. Eén week voor de geplande opnames met drievoudig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert bleek dat hij niet te gast kon zijn in 'Het huis' omdat hij toch de Tour de France zou rijden. Tijdens de tijdrit rond het Franse Pau kwam Wout zwaar ten val. Daardoor eindigde zijn Tour vroegtijdig. Vier weken na de valpartij konden dan toch opnames gemaakt worden voor 'Het huis'. "Ik ben blij dat ik mee mag. De verveling begint toe te slaan", zegt Wout wanneer Eric Goens hem thuis komt ophalen. In 'Het huis' ziet Wout de beelden van de val in Pau terug. Het is een confronterende binnenkomer. "Nu ga ik niet lang meer blijven kijken. Dat gevoel van daar te liggen op het bloedhete asfalt, dat weet ik nog goed. Dat gevoel kan ik nog perfect bovenhalen."

  • S05E07 Marc Herremans

    • December 10, 2019
    • VRT 1

    Op 28 januari 2002 kwam triatleet Marc Herremans tijdens een fietstraining in Lanzarote ten val. Hij voelde onmiddellijk dat dit fataal was.Maar toch heeft die beperking hem er niet van weerhouden om extreme prestaties te blijven leveren en zijn grenzen te blijven opzoeken. Het heeft van hem een voorbeeld gemaakt voor velen. Nog geen jaar na zijn ongeval deed hij opnieuw mee aan een triatlon, voor atleten met een beperking. De volgende jaren presteerde hij sterk in de Ironman van Hawaï en in 2006 zelfs in die van Lanzarote, op de plaats waar hij destijds zijn ongeval had. Marc bleef niet bij de pakken zitten. Hij wou zo actief mogelijk blijven in de hoop terug uit zijn rolstoel te geraken. Met zijn organisatie ‘To Walk Again’ wil hij mensen met een fysieke beperking stimuleren om actief te blijven sporten en bewegen met het oog op een minimaal gebruik van de rolstoel. Ook tijdens de proeven in de aangepaste sportkamer gaat Marc tot het uiterste. Op alle onderdelen scoort hij binnen de top 5% van leeftijdsgenoten.

  • S05E08 Lynn Wesenbeek

    • December 17, 2019
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens voormalig Miss België, tv-persoonlijkheid, nieuwsanker en politica Lynn Wesenbeek. Als Lynn het huis binnenkomt, wordt haar aandacht onmiddellijk getrokken door de fotomuur. Er hangt een foto van haar moeder die ze nooit eerder heeft gezien. Toen Lynn twintig was, stierf haar moeder. Ze was al ziek toen Lynn nog een tiener was. Na schooltijd moest Lynn zichzelf beredderen. ‘s Nachts zat ze aan de keukentafel te staren naar de mensen die thuiskwamen aan de overkant. Wachtend op niets. Grote zus was naar de stad, vader was als artiest on the road. “Ik was een moederskindje, ik miste mijn vader niet.”

Season 6

  • S06E01 Jacques Vermeire

    • November 3, 2020
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens in een nieuw seizoen van 'Het huis' acteur Jacques Vermeire. Eric kijkt met Jacques naar een nooit eerder op televisie vertoonde aflevering van F.C. De Kampioenen. En in 'Het huis' brengt hij voor het 30-jarige jubileum enkele Kampioenen terug samen. Jacques is ook bijzonder openhartig wanneer hij op zijn carrière en privéleven terugblikt.

  • S06E02 Rik Verheye

    • November 10, 2020
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens acteur Rik Verheye. "Ik heb er veel zin in." Callboy en bij tijd losgeslagen projectiel Rik Verheye belooft om zich te gedragen tijdens zijn aanwezigheid in 'Het huis'. Kan hij die belofte houden? Eric aanhoort de wildste verhalen en ziet hilarische taferelen in 'Het huis', zoals Rik die in zijn clownspak door de tuin raast. Maar het volgende moment schuift hij aan voor een diepzinnig gesprek over zijn vader: over het feit dat die veel te vroeg is gestorven, over het opgroeien zonder vader. In 'Het huis' krijgt Rik trouwens voor het eerst de amateurbeelden te zien van de laatste toneelvoorstelling van zijn vader. Een ontroerend mooi moment.

  • S06E03 Élodie Ouédraogo

    • November 17, 2020
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens atletiekfenomeen, mediafiguur en modeontwerpster Élodie Ouédraogo. Gaat Élodie op zoek naar haar roots? Net voor ze 'Het huis' binnenloopt, ontvangt Élodie een bericht van haar papa. Het is het eerste teken van leven dat ze sinds jaren van hem ontvangt. Waar voelt ze zich thuis? Als speciale gast komt haar pleegmoeder op bezoek. Een complete verrassing voor Élodie, want haar pleegmoeder schuwt de media. Maar voor 'Het huis' wou ze voor een keer een uitzondering maken.

  • S06E04 André Hazes

    • November 24, 2020
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens zanger André Hazes. Leef alsof het je laatste dag is. Dat is het levensmotto van de familie Hazes. Met Hollandse branie zorgt André Hazes voor een hallucinante passage in 'Het huis'.

  • S06E05 Siska Schoeters

    • December 1, 2020
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens radiostem Siska Schoeters. Radio 2-Madam, Eén-gezicht en flapuit Siska Schoeters: iedereen kent haar als een vrolijke spring-in-'t-veld. Maar er volgt een intiem en ingetogen eerbetoon wanneer ze samen met Eric stilstaat bij het verlies van boezemvriend en collega Christophe Lambrecht.

  • S06E06 Marc Van Ranst

    • December 8, 2020
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens viroloog Marc Van Ranst. De laatste maanden kon je de televisie niet opzetten, geen krant of tijdschrift openslaan of je stootte op viroloog Marc Van Ranst. Maar in 'Het huis' maakt Eric kennis met de echte Marc. De professor zoals je hem nog nooit hebt gezien.

  • S06E07 Marc Coucke

    • December 15, 2020
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens ondernemer Marc Coucke. Eric nodigde Marc al verschillende keren uit, maar hij raakte nog nooit tot in 'Het huis'. Tot nu. Honderduit praat hij over zijn zakenimperium, de sport en zijn privéleven.

  • S06E08 Mathieu Terryn

    • December 22, 2020
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens de zanger van Bazart, Mathieu Terryn. "Ik ben hier graag, het is hier net een speeltuin" roept Mathieu Terryn wanneer hij een nieuw plekje in het huis ontdekt. Haalt Mathieu ook Goud in de sportkamer? Of leiden de fysieke inspanningen hem sneller naar de hel? Hoe hard trekt Mathieu zich kritiek aan? "Ik probeer ook maar de beste versie van mezelf te zijn." Eric luistert naar het mooie liefdessprookje van een 11-jarige jongen, die straks met zijn jeugdliefde Marie trouwt. En Mathieu geeft een geheim prijs, een bekentenis waarvan zelfs zijn moeder zal schrikken.

Season 7

  • S07E01 Eddy Planckaert

    • November 2, 2021
    • VRT 1

    De eerste gast van het nieuwe seizoen is Eddy Planckaert. Eric Goens pikt Eddy met zijn oldtimerbusje op in Lesterny, een rustig dorpje in de provincie Luxemburg waar de Planckaerts wonen. Voor een keer moet Eddy niet de gastheer spelen in zijn eigen, drukbezette chambres d’hôtes, maar mag hij zelf eens te gast zijn in 'Het huis'.

  • S07E02 Marco Borsato

    • November 9, 2021
    • VRT 1

    “Alles komt goed.” Dat is het voorbije jaar het levensmotto geworden van Marco Borsato. In Het huis vertelt de Nederlandse zanger zonder omwegen over de moeilijke periode die hij en zijn partner Leontine onlangs hebben doorstaan. De entertainer gaat geen enkele vraag uit de weg, wat zijn passage in Het huis even ontwapenend als ontroerend maakt.

  • S07E03 Kevin Janssens

    • November 16, 2021
    • VRT 1

    Kevin Janssens is veelbesproken, zelfs een tikkeltje berucht, maar bovenal een gesloten boek met een bloedhekel aan interviews. In 'Het huis' toont hij voor het eerst zijn ware zelf, wat resulteert in een verrassend kwetsbaar portret.

  • S07E04 Iris Vandenkerckhove

    • November 23, 2021
    • VRT 1

    Wendy Van Wanten is de vierde gast die het huis mag betreden. Al noemen we haar beter Iris Vandenkerckhove, want haar alter ego heeft ze thuisgelaten. Het televisie-icoon zet haar showbizzknop uit en toont zich van haar meest ongeziene kant.

  • S07E05 Conner Rousseau

    • November 30, 2021
    • VRT 1

    Eric Goens verwelkomt deze week Conner Rousseau in Het huis. De Vooruit-voorzitter vond een gaatje in zijn drukke agenda om vierentwintig uur te ontspannen en in zijn ziel te laten kijken.

  • S07E06 Mathias Coppens

    • December 7, 2021
    • VRT 1

    Het is zeker geen rustig jaar geweest voor Mathias Coppens. Hij verloor zijn stiefvader en ook het huwelijk met zijn vrouw strandde. Eric pikt hem op in het huis van Staf. Sinds de jongste van de gebroeders Coppens naar Zweden vertrokken is om er een camping uit te baten, woont Mathias namelijk daar. “Ben je zeker dat je wil binnenkomen”, vraagt een ongeruste Mathias als hij Eric op de drempel ziet. Zijn huis blijkt al even chaotisch als hijzelf.

  • S07E07 Aster Nzeyimana

    • December 14, 2021
    • VRT 1

    Eric valt meteen met de deur in huis wanneer hij Aster thuis in Antwerpen oppikt. “Ik overloop je belangrijkste karakteristieken: lui, nonchalant en traag”, zegt Eric, terwijl actrice en Asters vriendin Lize Feryn instemmend lacht. “En dat zijn dan nog mijn meest positieve eigenschappen. Maar ik ben ook wel altijd goedgezind”, antwoordt Aster gevat. Het zal deze aflevering ook blijken dat die laatste eigenschap zeer aanstekelijk is.

  • S07E08 Ingeborg Sergeant

    • December 21, 2021
    • VRT 1

    Eric pikt Ingeborg op bij De Evolutie, haar yoga- en meditatiecentrum in Brugge. Hij overvalt Ingeborg meteen met een opvallende bekentenis. “Ik heb iets vreselijks ontdekt”, zegt Eric. “De godin van mijn jeugd is vijfenvijftig jaar geworden. Ik dacht dat Ingeborg eeuwig vijfentwintig bleef.” Ondanks het feit dat ook zij ouder wordt, blijft Ingeborg goedgezind en prettig gestoord. Dat bewijst ze opnieuw in deze aflevering.

Season 8

  • S08E01 Wim Lybaert

    • December 12, 2022
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens in 'Het huis' programmamaker Wim Lybaert. De guitige bestuurder van 'De Columbus' legt een hele dag zijn ziel bloot in Het huis. Iedereen denkt Wim te kennen vanop televisie, maar in 'Het huis' verrast hij. "Wim is een van de meest gelaagde gasten die ik ooit ontvangen heb," vertelt Eric Goens. "Van levensgenieter, over eeuwig bezorgd en licht ontvlambaar, tot religieus. Je krijgt hem niet in een hokje geduwd." Vanuit het diepe West-Vlaanderen komt er hoog bezoek voor Wim, dat hem tot tranen toe beroert.

  • S08E02 Pedro Elias

    • December 19, 2022
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens in 'Het huis' programmamaker Pedro Elias. Pedro Elias zal zoals gewoonlijk de kijker aan het lachen brengen, maar ook ontroeren en verbazen. Eric overloopt met Pedro zijn opmerkelijke levensverhaal en laat geen enkele anekdote onbesproken. En dat zijn er veel, heel veel. Pedro's verrassingsgast is zijn beste vriend en acteur Rik Verheye. De twee boezemvrienden zorgen voor een bonte avond in 'Het huis'.

  • S08E03 Camille Dhont

    • December 26, 2022
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens in 'Het huis' zangeres CAMILLE. Zij is de jongste gaste ooit in 'Het huis' en zorgt met haar passage uiteraard voor vuurwerk.

  • S08E04 Nina Derwael

    • January 2, 2023
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens in 'Het huis' olympisch turnkampioene Nina Derwael. De amper 22-jarige Nina toont zich van haar meest verrassende kant. Ze praat over haar markante levensloop en pakt uit met het grootste geheim uit haar studententijd. Nina voert ook haar kunststuk vanop de Olympische Spelen in Tokio opnieuw op en haalt andere acrobatische toeren uit in 'Het huis'.

  • S08E05 Sam Bettens

    • January 9, 2023
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens in 'Het huis' zanger Sam Bettens. Sam verlaat even de Verenigde Staten en vertelt inspirerend over zijn transitie en zijn gezin.

  • S08E06 Sammy Mahdi

    • January 16, 2023
    • VRT 1

    Deze week ontvangt Eric Goens in 'Het huis' CD&V-voorzitter Sammy Mahdi.

  • S08E07 Stijn Meuris

    • January 23, 2023
    • VRT 1

    Zanger Stijn Meuris toont zijn ware innerlijk: geen blad voor de mond, geen uit-knop, maar vooral pakkend en vertederend.

  • S08E08 Regi Penxten

    • January 30, 2023
    • VRT 1

    In de laatste aflevering van deze reeks blaast hitmachine en dj Regi Penxten even uit na een druk jaar en vertelt hij openhartig over zijn geanimeerde leven.

Season 9

  • S09E01 Hugo Sigal

    • October 23, 2023
    • VRT 1

    Eric Goens ontvangt zanger Hugo Sigal, die vorig jaar afscheid moest nemen van zijn steun en toeverlaat Nicole Josy. Na een emotioneel zwaar jaar recht Hugo de rug en probeert hij weer vooruit te kijken. Kwetsbaar en enorm dankbaar voor alle steun die hij gekregen heeft brengt hij zijn én Nicoles levensverhaal.

  • S09E02 William Boeva

    • October 30, 2023
    • VRT 1

    Stand-upcomedian William Boeva legt voor het eerst zijn ziel bloot en toont zich van zijn meest ongeziene kant. Goens overloopt met William zijn opmerkelijke levensverhaal. William praat op eigenzinnige wijze over de horroroperaties in zijn jeugd, zijn strijd voor meer inclusie en de oneindige liefde voor zijn vader.

  • S09E03 Mathias Vergels

    • November 6, 2023
    • VRT 1

    'Thuis'-acteur en muzikant Mathias Vergels toont zijn ware innerlijk en vertelt over zijn psychiatrisch verleden.

  • S09E04 Stephanie Planckaert

    • November 13, 2023
    • VRT 1

    Twee jaar na het bezoek van vader Eddy in 'Het huis' is het nu dus de beurt aan zijn dochter, Stephanie Planckaert. De 34-jarige bezige bij ontvlucht 24 uur lang haar bed & breakfast in de Ardennen, de renovaties in het kasteel in Frankrijk en het drukke gezinsleven. In 'Het huis' komt Stephanie tot rust en vertelt ze onomwonden over de kantelmomenten in haar leven.

  • S09E05 Coely

    • November 20, 2023
    • VRT 1

    Zangeres Coely blaast de kijkers van hun sokken met haar muzikaal talent en straf verleden.

  • S09E06 Herman Brusselmans

    • November 27, 2023
    • VRT 1

    Eric Goens ontvangt vandaag schrijver Herman Brusselmans. Veelbesproken, zelfs een tikkeltje berucht, maar in Het huis toont hij zijn ware innerlijk. Zijn familieverhaal schrijft als een rauw Vlaams boerenepos.

  • S09E07 Riadh Bahri

    • December 4, 2023
    • VRT 1

    De intrede van journaalanker Riadh Bahri in 'Het Huis' wordt één van de spectaculairste ooit in de geschiedenis van het programma.

  • S09E08 Alexander De Croo

    • December 11, 2023
    • VRT 1

    Alexander De Croo is de eerste premier ooit in 'Het huis'.