Siikaisten Saarikosken hurjat veljekset 25 vuoden takaa. Ennen ja nyt.
Vesi peitti Etelä-Pohjanmaan vuonna 1984. Veden matka halki peltojen, poikki pihojen ja valtateitä pitkin. Sama lakeus tänä keväänä.
Ryysyranta. Reportaasi ihmisistä, joille jäte on elämän rikkaus. Vuosikymmenet eivät ole heitä muuttaneet.
Sheikki. Nilsiäläisen Tauno Kuosmasen elämä suomalaisena öljynjalostajana.
Autojen herra. Kuorma-autobisneksen suurmiehen Pekka Mäkisen värikäs ja armoton elämä. Suuri musta lintu puhui vain kerran - Karpolle.
Pokan Alman legendaariset itsenäisyyskekkerit.
Juhannuksen urotekoja auton ja veneen ohjaimissa. Onko humalassa kuollut sankarivainaja?
Suomi tervehtii paluumuuttajia: Jättitulli olemattomasta autosta. Miljoonan lottovoitosta puolentoista miljoonan verot.
Raivoisaa viinakauppaa kirpputorilla: 300 myyjää, 50 asiakasta.
Missio Leningrad.
Kaikki oli kaupan, kun lempeä myytiin Helsingin kaduilla 1996.
Lähimmäiset rakensivat kirkkoherra Määtälle kiirastulen kirouksin, puukoin, kivin ja kirvein.
Tosikertomuksia havumetsien maasta, jossa kirveellä olisi aina ollut töitä.
Pitää olla terve kyetäkseen sairastamaan.
Kumoon sanan ja rukouksen voimalla.
Kaikkea se pyhä lehmä teettää.
Into syrjäyttää terveen järjen.
Karpo-ohjelmien klassikko Ansatie sekä elinikäisen tuomion saanut rattijuopon uhri.
Viina turvottaa ja räkä roikkuu punteissa, kun rattijuoppo kiertää Suomen suvessa.
Tavallisen kesäillan tilinpäätös: 20 000 rattijuoppoa. Juopuneita ja ruhjottuja ihmisiä ruudun täydeltä.
Ei siinä ihminen paljoa paina, kun maallinen ja hengellinen valta asettuvat ymmärryksen yläpuolelle.
Vuonna 1940 kansalta kerättiin kultaesineet Suomen puolustamiseksi. Mihin sormuskulta katosi?
Mannerheim-ristin ritarit. Nyt puhuvat miehet, jotka eivät enää ole keskuudessamme.
Törkyretki Suomeen. Raportti itsekkäiden ihmisten rumasta maailmasta. Metsäteiden pientareilla kukkivat jääkaapit, televisiot, autonrenkaat, myrkkytynnyrit. Vedenalainen maailma on yhtä karu. Konttorikoneet, polkupyörät; pois silmistä ja lähimmältä laiturilta mereen.
Ihmisiä suviyössä. Ihmiset suviyössä kertovat elämästään Suomessa kaltaistensa keskellä, koskettavasti ja kyynelten läpi nauraen. Mitä kuuluu mm. Kemin korttelirallille ja pienikasvuisten oikeuksien puolesta taistelleelle Pentti Yrjöselle?
Yleisön pyynnöstä. Kimara mieleenjääneitä juttuja, jotka ovat ihastuttaneet ja vihastuttaneet. Ärtyneimmät mielipiteet tulivat niiltä kansalaisilta ja viranomaisilta, jotka joutuivat huomion kohteeksi "housut kintuissa".
Naapuria silmien väliin. Kyllä suomalainen riidan aiheen keksii, kun oikealle päälle sattuu. Kärhämän rakennusaineeksi riittää rajapyykki, pellon oja tai aidan takana elävän naapurin vääränlainen naamataulu.
Tosikertomuksia ihmisistä, joilla sydämen paikalla on kivi tai peruna. Lahjan antajan hyvä tarkoitus ei aina toteudu. Petollinen varainhoitaja lääkitsi kivisydäntään pienille sydänpotilaille tarkoitetuilla varoilla. Autolahjoitus armeliaisuustyöhön aiheutti pettymyksen puolin ja toisin. Vanhusten kotitilan pakkohuutokauppa yritettiin salata, jotta arvokas kiinteistö olisi saatu kaapatuksi halvalla. Naapurit lahjoittivat velkasumman ja pelastivat Ilomantsissa. Kaavilla pankki otti omansa: ei auttanut rukous, raivo eivätkä kauniit puheet. Karpo osti 15000 kiloa perunoita ja tarjosi niitä kansanedustajille, sillä perunan sisältämät vitamiinit ja hivenaiheet elvyttävät aivojen toimintaa ja ajattelukykyä.
Kotini on linnani. Elämää jätekasan alla, puussa, liikkuvassa junassa, liikenneympyrässä ja perävaunun lavalla. Ohjelma esittelee Karpon vuosien varrella kohtaamia tavallisuudesta poikkeavia asuinpaikkoja. Jaksossa tutustutaan mm. Aaroon, joka jatkoi asumistaan puretun rakennuksen purkujätteiden alle kaivamassaan kuopassa, erilaisissa koloissa 46 vuotta asustaneeseen Elmeriin, kodin puuhun rakentaneeseen Olaviin, 20 vuoden ajan yli 100 kertaa maapallon ympäri matkustaneeseen junassa asuneeseen Penttiin ja vaikeasti sotavammautuneeseen Vilhoon, joka asettautui perävaunun lavalle. - Ohjelma on esimmäinen jakso kaksiosaisesta minisarjasta, jossa tarkastellaan kansalaisten ja viranomaisten loputonta köydenvetoa siitä, mikä on sallittua ja kuka saa mökin ja asunnon paikasta päättää.
Kotini on linnani. Karpon asuntomessuilla tavataan kivilinnan, ryömivän omakotitalon ja erilaisten kelluvien kotien asukkaita.Jälkimmäinen jakso kaksiosaisesta minisarjasta.
Kolari. Kuinka se tapahtuu ja miten sen jälkeen kohelletaan. Liikenneonnettomuuden hinta on kova. 100 000 tapausta vuodessa, 20 000 vammautunutta, lähes 300 kuollutta. Seuraukset koskettavat kaikkia ihmisiä joko uhreina, omaisina tai silminnäkijöinä. - Osa 1/2.
16 kolaria poliisin päivän kunniaksi. Henkilöauto törmää eteen syöksyvään bussiin. Yli 100 autoa tuhonnut tappajamänty. Kaksi naista liikenneturmassa. Jalankulkuja vammautui ja oli poliisin mielestä syyllinen. Esittelyssä myös komisario, joka ei ole koskaan ollut väärässä. Osa 2/2.
Kuuman kesän tilinpäätös: sontaa, timantteja ja hevosenkenkiä. Mistä Lapin raikkaat tunturipurot saavat alkunsa? Mm. järvestä, jonne ajettiin karjanlantaa 200 tonnia vuodessa. Kun tekee taitamattoman kauppasopimuksen, voi menettää sekä talon että jäädä satoja tuhansia velkaa. Missä ovat timantit, joita lupailtiin Kaavin pitäjään 20 vuotta sitten?
Ihmisiä ulkoilmapakastimessa. Helmikuussa 1999 oli 32 astetta pakkasta. Ohjelma kertoi 8 suomalaisen eloonjäämistaistelusta hyytävässä kylmyydessä. Turvapaikat olivat metroradan alla, puulaatikossa, rautatieaseman säilytyslokerossa, porraskäytävissä, kadulla makuupussissa, maksullisessa WC:ssä... Missä he ovat tänään?
Ensio Itkosen muistolle omistettu jakso. Liikenteen saarnamiehet Enska ja Hanski. Karpon parhaiden viimeisen tuotantokauden ensimmäinen jakso on omistettu Karpon aisaparille ja työtoverille Ensio Itkoselle.
Sammakkoprofessori Taisto Heikkisen nousu, uho ja viimeiset vaiheet. Sammakkoprofessori Taisto Heikkinen ja sammakon salaisuus. Karpon ja Heikkisen viimeiseksi jäänyt haastattelu paljastaa mm. kevään, tulevan kesän ja syksyn sään.
Varsovan laulun kauppiaita suomalaisten janoa sammuttamassa. Varsovan laulua ja muita viinavirvokkeita suomalaisten janoon. Karpo jäljittää 23 vuoden takaisia, Suomessa toimineita puolalaisia viinakauppiaita.
Martti "doping" Vainio. Hannu Karpo palaa ohjelmassa vuoden 1984 tapahtumiin ja Martti Vainion doping-käryyn. Miksi doping on aiheena edelleen niin ajankohtainen?
Pimeät taksit - raiskaaja ratissa. Hannu Karpo toi laittomien taksien aiheuttamat ongelmat julkisuuteen 11 vuotta sitten. Viime vuosina ilmiö on saanut yhä rajumpia piirteitä. Nyt puhuvat sekä matkustajat että kuljettajat.
Kun ajatus katkeaa mutta puhe jatkuu. Hannu Karpo esittelee kaksi sanataiteilijaa, joiden ajatus toisinaan katkeaa, mutta puhe jatkuu. Karpo on seurannut niin ravintolahuijari Porin Matin kuin kuulun helppoheikin, Matti Rahkolan vaiheita.
Kansa veden armoilla. Hannu Karpo syventyy ranta-asukkaiden ongelmiin, etenkin kiistoihin rantaviivasta. Miten vesijätön kanssa menetellään ja millaisia riitoja ranta-asukkaiden välille on syntynyt? Ja miksi luonnonsuojelija saa rakentaa suojelualueelle mökin ilman lupia?
Tosikertomusten kesäkeitto: yli-ihmisiä, diplomaatteja ja käärmeitä. Tavallisen kansalaisen asialla oleva Hannu Karpo päivittää vuosien takaiset kohujutut nykypäivään.
Kun rotta potkaisee, se puree. Vuosien saatossa Karpoa ovat yrittäneet suistaa kuvaruudusta niin maan mahtavat kuin vähäinen siimahäntäkin. 38 kertaa toimittajaa on rikosilmoituksen keinoin yritetty kurittaa ja vaientaa. Lähimmäksi pääsi ohjelman kuvauksissa surmansa saanut hiiri.
Onnellisia suomalaisia. Tavallisen kansalaisen asialla oleva Hannu Karpo päivittää vuosien takaiset kohujutut nykypäivään.
Löyhkääviä kertomuksia rahan tuoksusta. Karpo palauttaa ohjelmassa mieliin, miten raha liikkui kaksi vuosikymmentä sitten. Ohjelmassa tavataan myös entinen nuori bisnesnero, jota uhkaa nyt vankeustuomio.
Pimeyttä sekä korvien välissä että maan alla. Ohjelma kertoo kaivosvaltauksen antamista mahdollisuuksista haitata ja kiusata. Lisäksi tarkastellaan kaivannaisteollisuuden uutta heräämistä Suomessa. Ohjelmassa mennään 1644 metriä maan sisään ja käydään Euroopan syvimmässä kaivoksessa Pyhäsalmella.
Hölmöläistarinoita, jotka eivät naurata. Karpo esittelee tosielämän hölmöläistarinoita, joissa lintua suojellaan siirtämällä tie linnuttomalta alueelta pesimäalueelle ja merieversti pyrkii eduskuntaan lupaamalla kaksi kossupulloa kympillä ja naisille ilmaiset silikonit.
25+5 vuotta Siperiassa Suomen tähden. Karpo kuvaa ohjelmassa Suomen sotiin osallistuneiden virolaisten järkyttäviä kohtaloita. Suomen rintamilla soti vuosina 1943-1944 noin 3500 virolaista vapaaehtoista, jotka joutuivat kotiuduttuaan saksalaisten ja venäläisten armoille. Yleisin rangaistus oli kuolemantuomio tai pakkotyörangaistus Siperiassa. Ohjelmassa ääneen pääsevät virolaissoturit, joista suurin osa ei enää ole keskuudessamme.
Pienellä on laihat eväät. Kertomuksia Virosta, joka putosi EU:n kynnykseltä kuoppaan. Karpon silmin nähtynä Viro ei ole sellainen menestystarina, jollaiseksi sitä ylistetään. Ohjelmassa kerrotaan, miten suomalaisten 20 vuotta sitten rahoittamat mallimaatilat voivat. Ohjelmassa tavataan myös energia-alan vaikuttaja Tiit Veeber, joka rakensi uransa tyhjästä.
Tarjolla sitä sun tätä - etenkin onnellisia maahanmuuttajia ja hakkaavia konstaapeleita. Viimeistä edellisessä ohjelmassa nähdään valikoima niistä 120 aiheesta, jotka ovat vielä odottamassa esille pääsyään. Paljon jää näkemättä, mutta kaikella on aikansa ja aika on Karpon ohjelmien kohdalla kulumassa umpeen.
Hyvästit havumetsien maan hölmöläisille. 51-osaisen Karpon parhaat -sarjan viimeinen jakso esittelee hölmöläistarinoita, joista voi aiheellisesti sanoa, että eihän tämä voi olla totta! Mukana mm. jalaton mies, joka ei saa inva-pysäköintilupaa, koska anomuksesta puuttuu todistus vamman kestosta. Hannu Karpon tilinpäätös: 53 vuotta tv-työtä, tuhansia ohjelmia, 3500 miljoonaa katsojaa.