Home / Series / Het familiediner / Aired Order /

All Seasons

Season 13

  • S13E01 Grapje?

    • August 13, 2012
    • EO

    Een ruzie over de juiste route loopt volledig uit de hand. 'Had ik je maar nooit gemaakt', bijt moeder Marianne haar dochter Silvia toe. Een bitter grapje met verstrekkende gevolgen.

  • S13E02 Ponypark wordt strijdperk / Cor, Willeke en Eric

    • August 20, 2012
    • EO

    Het weekendje ponypark was niet leuk: de puberdochter van Agnes en Nico gedroeg zich onuitstaanbaar. En: de vakantie die de familiebanden tussen vader Cor, dochter Willeke en zoon Eric moest aanhalen, liep uit op een fiasco.

  • S13E03 Dure oliebollen

    • August 27, 2012
    • EO

    Was het nou 7,50 of 15 euro? De zussen Wil en Riet kregen zo’n hooglopende ruzie over wat de eigen bijdrage voor het Oud en Nieuw feest moest zijn, dat ze met ruzie het nieuwe jaar ingingen…

  • S13E04 Laatste wens / De klusjesman

    • September 3, 2012
    • EO

    Toen Aad hoorde dat hij doodziek is, schoot het meteen door hem heen: zullen mijn zussen wel samen op de begrafenis komen? En: Lucy’s vriend Jos deed een klus bij haar zus Charlotte. Als Lucy belt, duurt het lang voor de telefoon wordt opgenomen... Is Lucy ten onrechte jaloers of had Charlotte echt een affaire? Het blijkt genoeg voor 9 jaar ruzie.

  • S13E05 'Daar zijn jullie toch voor?' / Tweeling

    • September 10, 2012
    • EO

    Luuk is pas 14 jaar, maar nu al verstandiger dan zijn moeder en tante. Want die maken al een jaar ruzie. Dus schakelt Luuk Het Familiediner in. ‘Daar zijn jullie toch voor?’ En: Het klinkt als een slechte grap, maar Melissa is heel serieus: Ze is de verjaardag van haar tweelingbroer vergeten…

  • S13E06 De Brief!

    • September 17, 2012
    • EO

    Toen moeder overleed, zorgde Mia voor de afwikkeling van de erfenis. Maar in plaats van dankbaarheid, kreeg ze een anonieme brief vol verwijten en beschuldigingen. ... Als oudste zuster nam Mia na het overlijden van moeder de verantwoordelijkheid op zich om alle zaken af te handelen en de erfenis te verdelen. Iedereen lijkt heel tevreden: het was allemaal snel en eerlijk geregeld. Maar toen kreeg ze plotseling een anonieme brief vol beschuldigingen en verwijten. Mia pikt het niet: ze moet en zal weten wie de brief heeft gestuurd. Alle familieleden moeten iets opschrijven zodat de handschriften vergeleken kunnen worden. Als niet één handschrift overeenkomt met de afzender van de brief, concludeert Mia dat hij wel in opdracht geschreven moet zijn. Ze informeert overal en hoort uiteindelijk in het roddelcircuit dat haar jongste zus het gedaan heeft. Maar Tiny ontkent alles… Mia neemt een drastisch besluit: de brief wordt veilig opgeborgen in de kluis en ze zal niet eerder weer contact hebben met haar zusje tot Tiny haar excuses heeft aangeboden: liggend op de grond, Mia’s voeten kussend. Al 16 jaar zorgt het conflict ervoor dat het ooit zo hechte gezin nooit meer compleet is. En dan schakelt zus Lenie Het Familiediner in. Het blijkt een lastige klus voor Bert. Krijgt hij de waarheid boven tafel? Of belangrijker nog: de dames aan het verzoeningsdiner?

  • S13E07 'Ik heb geen kleinkinderen!'

    • September 24, 2012
    • EO

    Een ruzie over oppassen liep totaal uit de hand. Vlak voor de geboorte van het tweede kleinkind stuurde Ingrid haar ouders weg. ... 'Als mensen aan mij vragen: heb je kleinkinderen, dan zeg ik nee', vertelt Marie-José. Een ruzie over oppassen, liep drie jaar geleden helemaal uit de hand. Voor de geboorte van hun tweede kleinkind zeiden Hans en Marie-José tegen hun dochter Ingrid dat ze niet meer altijd wilden oppassen. Dat viel verkeerd bij Ingrid: 'Ik had gedacht dat als ze kleinkinderen kregen, ze er wel helemaal gek mee zouden zijn.' Maar oma vindt kleine baby’s helemaal niet leuk. Marie-José: 'Ze dwong ons om te babysitten en we wilden alle twee niet. Op een gegeven moment is dat kind zo vervelend geweest, toen zei ik tegen haar: Ingrid weet je wat je doet, breng ze voortaan maar naar een kinderdagverblijf. Wij hebben er geen zin meer in.' Een poging op het uit te praten, liep op niets uit. Sindsdien wacht Ingrid op een excuus en Marie-José heeft haar dochter ‘gedelete’. En dan staat – ruim 3 jaar later – plotseling Bert van Leeuwen voor de deur met een uitnodiging. Zullen opa en oma vanavond worden herenigd met hun dochter? En zullen ze toch hun kleinkinderen weer willen zien? Het blijft spannend tot de deuren van de limo’s open gaan.

  • S13E08 Eén sms’je

    • October 1, 2012
    • EO

    De broers Bert en Richard waren altijd twee handen op een buik... Samen op vakantie, samen hardlopen, samen voetbal kijken: alles deden ze samen. Maar na één sms’je was het plotseling helemaal over. ... Bert stuurde zijn broer een berichtje omdat hij op zoek was naar een adres. Vervolgens sms’te de vrouw van Richard, Gesilla, terug: ze hadden even geen tijd. Dat viel bij Bert helemaal verkeerd: Richard had zelf moeten antwoorden… vond Bert. Nu, inmiddels 7 jaar later, hebben de broers nog steeds ruzie. Hun nichtje Thea schakelde Het Familiediner in, maar ze heeft haar twijfels. Want Bert is ontzettend koppig en of hij in de limo gaat stappen is volgens haar nog maar de vraag. Lukt het Bert van Leeuwen om beide broers toch naar het diner te krijgen?

Season 14

  • S14E01 Het zonnescherm

    • June 10, 2013
    • EO

    De twee zussen Sjaan en Lenie moeten de erfenis verdelen, maar wie krijgt het zonnescherm? Op een dag is het verdwenen. De zussen Lenie en Sjaan hebben alleen elkaar nog. Maar na het overlijden van hun moeder, nu tien jaar geleden, is er ruzie. Sjaan beschuldigt haar zus ervan het hele huis leeggehaald te hebben. Lenie, op haar beurt, weet zeker dat Sjaan het zonnescherm heeft meegenomen. Het conflict verscheurt de familie want Sjaan wil niet hebben dat haar kinderen en kleinkinderen contact hebben met Lenie. Toch denkt Sjaans kleindochter Mandy dat oma haar zus mist. Sjaan is maar alleen en vroeger had ze altijd zo’n hechte band met haar zus Lenie. En dus schakelt Mandy Het Familiediner in. Maar zal het Bert lukken de koppige Rotterdamse dames te overtuigen – of blijven de limo’s leeg?

  • S14E02 Kopje soep

    • June 17, 2013
    • EO

    Ed (65) en Lenie (73) hebben al zeventien jaar ruzie. De reden: Lenie wilde dat broer Ed en zijn vrouw zelf soep pakten. Het bleek de druppel. Toen Lenie’s man overleed, ging haar broer gewoon op vakantie. Het begon op de verjaardag van moeder. Lenie had net voor iedereen soep geserveerd, toen haar broer Ed en zijn vrouw terugkwamen van een sigaretje roken. Er was nog soep over, maar dat moesten ze wel zelf even inschenken. Wat Corrie betreft was het de druppel; het zoveelste bewijs dat ze nooit geaccepteerd was als echtgenote van Ed. Corrie en Ed verlaten onmiddellijk boos de verjaardag. Niet lang daarna, overlijdt plotseling de man van Lenie. Maar dat komt Ed en Corrie heel slecht uit: ze staan net op het punt om op vakantie te gaan. Ze sturen nog wel een condoleancekaart uit Oostenrijk, maar Lenie is diep gekwetst. En dan staat, na zeventien jaar, Bert van Leeuwen op de stoep – met een kommetje soep. De schuld Altijd als Tessa in de problemen komt, klopt ze aan bij haar ouders. En dat is afgelopen jaren veel gebeurd. Ze hadden haar nog zo gewaarschuwd voor haar ex, de vader van haar kinderen. Maar Tessa luisterde niet: ze bleef hem helpen met zijn schulden. Daardoor kreeg ze zelf geldproblemen, waar ze vervolgens over loog. En dus moesten pa en ma op het laatste moment weer bijspringen. Hoogste tijd om ze daar eens goed voor te bedanken…

  • S14E03 De Wasmand

    • June 24, 2013
    • EO

    Elke week bracht Dorus de vuile was naar zijn zus Els. Maar twee jaar geleden kregen ze ruzie - tot groot verdriet van de familie. En nu hangen de zoon van Dorus, Nick, en neef Eric de vuile was buiten. De familie Heuvel staat in Amsterdam bekend als ‘De rooie Heuveltjes’. Een bijnaam vanwege hun rode haar, maar vooral om hun opvliegendheid. Els (67) en Dorus (55) doen de familietraditie eer aan: ze hebben al twee jaar ruzie. De aanleiding was klein. Dorus ging naar het ziekenhuis om neef Eric te bezoeken. Els wilde ook gaan, maar had wel een lift verwacht. “Dan neem je toch de fiets of de bus”, antwoordde Dorus. Gevolg: een typisch Amsterdamse ruzie, waarbij de beledigingen over en weer vlogen. Terwijl de band voorheen zo goed was! Dorus bracht elke week nog zijn vuile was naar zijn zus. Zal het Bert ondanks alles toch lukken de band tussen de heethoofdige Amsterdammers te herstellen?

  • S14E04 Poep in het potje

    • September 2, 2013
    • EO

    Poep in het potje Wat een gezellige vakantie met de familie moest worden, liep uit op een drama. De aanleiding: poep in een potje. Toen Peter en zijn vrouw Mari terugkwamen van een excursie, bleek er een veegje poep te zitten in het potje van hun zoon Jamie. Het tweejarige nichtje Esmee had geprobeerd zindelijk te worden – maar dat was niet helemaal goed gegaan. Haar moeder Paulien had de schade al zo goed en kwaad als het ging opgeruimd… maar de poep in het potje kon volgens Paulien niet van Esmee zijn. Tot ontsteltenis van Mari, weigerde haar schoonzus het potje schoon te maken. Peter werd woedend. De ruzie liep hoog op, er vielen over en weer harde woorden. Het gevolg: een ruzie die nu al een paar maanden duurt. En nu heeft Peter spijt ‘ik had ook nooit ‘stinkgeit’ moeten zeggen’. En dus schakelt hij Het Familiediner in. Maar of de excuses genoeg zijn, blijkt pas als de deur van de limousine open gaat... Slechte ogen En: door één sms’je hebben ze de zussen Tonny, Lianne en Jeanne nu al zo’n drie jaar ruzie. Vroeger waren ze juist altijd heel hecht met elkaar. Vooral aan de afwas en dan samen heel hard Corry Konings zingen bewaren de zussen goede herinneringen. Maar ook nu de jaren gaan tellen, waren ze nog nauw bij elkaar betrokken. Zo maakte iedereen zich grote zorgen om Jeanne die toch zo’n last had van haar ogen. Toch dacht Tonny dat de familie langzaam uit elkaar zou vallen: ze zagen elkaar zo weinig de laatste tijd. Ze stuurde een sms’je, waarop ze prompt antwoord kreeg van Jeanne. En dat was voor Lianne de reden om woedend te worden: Jeanne had gezegd dat ze niet meer goed kon zien – en dan blijkt ze wel gewoon te kunnen sms’en?! Jeanne probeert nog haar excuses aan te bieden, maar voor Lianne hoeft het niet meer. En dan is het ook voor Jeanne genoeg geweest: ze verbreekt al het contact, ook met zus Tonny. Tonny is radeloos. Haar poging de zussen bij elkaar te houden blijkt nu de oorzaak van de definitieve breuk. Ze d

  • S14E05 De losbol

    • September 9, 2013
    • EO

    De losbol Haar vriend is een losbol en ze zorgt niet goed voor haar kind: Stephan is woedend op zijn zus Joyce en verbreekt al het contact. Jongste zus Samantha wil de ruzie sussen: ze schakelt Bert in. Samantha is de benjamin van het gezin en heel close met haar broer Stephan en zus Joyce. Ze trokken altijd samen op – de band leek onbreekbaar. Tot Joyce na een heftige echtscheiding een nieuwe vriend kreeg en broer Stephan het niet eens bleek met haar keuzes in het leven. Een gesprek liep uit op slaande ruzie. Stephan verbrak al het contact. Joyce wil het graag goedmaken met haar broer, al zal hij wel haar vriend moeten accepteren. Maar wat Stephan betreft is het wel goed zo: hij mist zijn zus niet. Als de limousines aankomen, kan Samantha haar zenuwen bijna niet bedwingen. Wordt het een warme hereniging of een keiharde afwijzing? Er volgt een verrassende ontknoping…

  • S14E06 Het incident met de hond

    • September 16, 2013
    • EO

    Het incident met de hond In de 150e uitzending: Rika is verzot op haar hondje. Toen er werd gevraagd of haar lievelingsdier even in de bijkeuken kon, werd ze furieus. Het veroorzaakt een ruzie met haar zussen die nu al vijftien jaar duurt. Geesje, Albertje, Rika en Hennie: vier zussen die het altijd goed hadden met elkaar. Tot vijftien jaar geleden een ogenschijnlijk klein incident een ruzie veroorzaakt waardoor de zussen in twee kampen zijn verdeeld. Het ging mis toen de zussen met hun partners op verjaarsvisite waren bij Rika. Zij had een hondje dat ze behandelde als haar kind. Maar het beestje was nogal onstuimig dus vroeg de man van Hennie of de hond even in de bijkeuken mocht. Wat Rika betreft kon dat echt niet: de hond hoort erbij. Het bleek de druppel. Zelfs op begrafenissen nodigen de zussen elkaar nu niet meer uit. Kortom: een zware taak voor Bert om ze allemaal naar het verzoeningsdiner te krijgen. Of dat gelukt is, blijkt pas als de limousines aankomen…

  • S14E07 Koude douche

    • September 23, 2013
    • EO

    Toen moeder de douche op koud zette, pakte Romy woedend haar spullen. Ze stuurde nog één berichtje: ik ben zwanger. Romy’s tweelingzus Sanne wil dat het goed komt: ze schakelt het Familiediner in. Romy (18) woont met haar vriendje Paul (24) gezellig bij haar moeder. Jolanda vindt het prima – zolang ze maar studeren of werken. En dat gaat niet altijd goed. 'Dan denk ik: wat doen jullie op maandagmiddag op mijn bank met mijn bier?' Romy, op haar beurt, vindt dat haar moeder Paul moet accepteren. De bom barst als Romy met haar vriendje gaat douchen en niet reageert op het geroep van moeder. Boos trekt Jolanda de stekker uit de ketel. De koude douche blijkt de spreekwoordelijke druppel… maandenlang is er geen contact. Tot Jolanda een berichtje krijgt: je wordt oma. Jolanda stuurt nog een felicitatie, maar daar blijft het bij. En dan staat plotseling Bert van Leeuwen op de stoep.

  • S14E08 Blote kont

    • September 30, 2013
    • EO

    Kor en Ieke zijn dol op hun kleinkind en willen graag helpen. Prima, maar schoondochter Rionne is duidelijk: ze wil haar schoonouders niet tegenkomen als ze in haar blootje door het huis loopt. Edsko en Rionne waren dolgelukkig met hun baby. Ook opa Kor en oma Ieke konden hun geluk niet op. Ze willen de kersverse ouders graag helpen. Maar als ze op zaterdagochtend vroeg zichzelf binnen laten om lekker op te gaan ruimen, blijken zoon en schoondochter niet blij met hun komst. Opa en oma zijn welkom, maar wel graag op afspraak. En die sleutel is alleen bedoeld voor noodgevallen. Rionne wil niet in haar blote kont verrast worden door haar schoonouders… Kor vindt het allemaal onzin: ‘we zijn toch allemaal familie?’ De stellingen worden betrokken, de ruzie is een feit. Het laatste contact is het teruggeven van de huissleutels. Sindsdien lopen ze elkaar bij de buurtsuper zonder te groeten voorbij. Komt dit ooit nog goed?

  • S14E09 De Facebook-ruzie

    • October 7, 2013
    • EO

    Sjanet is ten einde raad: als de familieruzie niet snel wordt opgelost, mag haar eigen man niet mee naar het huwelijk van haar broer. Dus schakelt ze het Familiediner in. Sjanet is ten einde raad: als de ruzie niet snel wordt opgelost, mag haar eigen man niet mee naar het huwelijk van haar broer. De bom barstte een half jaar geleden door wederzijdse berichtjes op internet. De broer van Sjanet, Cornee, heeft niets met het geloof en plaatst hier wat berichtjes over op zijn Facebook-pagina. De man van Sjanet, Dennis, voelt zich aangevallen. Cornee is op zijn beurt weer gekwetst door een grapje dat Dennis plaatst: een cartoon van een doodziek mannetje. De vader van Cornee is net overleden, smakeloos vindt hij het. Kortom: een ruzie die ermee eindigt dat de mannen elkaar ‘ontvrienden’. En dan staat plotseling Bert van Leeuwen voor de deur. Maar of de heren het Familiediner ‘liken’?

  • S14E10 Gratis oppas

    • October 14, 2013
    • EO

    Gratis oppas Toen Denise haar schoonmoeder wilde feliciteren, antwoordde Toos: ‘Nou liever niet!’ Eerst moest de ruzie over de kleinkinderen worden uitgesproken. Het was het laatste contact – nu twee jaar geleden. Als ie zijn pilletje maar slikt Het botert niet tussen Denise en haar schoonmoeder Toos. Volgens Denise en haar vriend Remon, trekt Toos het oudste kind van Remon, Falicia (7), voor. Toos koopt nooit wat voor Defeny (2) – terwijl Falicia altijd in de watten wordt gelegd. Toos, op haar beurt, voelt zich misbruikt als gratis oppas. Ze is het ook zat dat Remon altijd bij haar aanklopt als er problemen zijn – en die zijn er genoeg, vooral als Remon zijn pilletje tegen ADHD vergeet. En zodra Remon en Denise woorden hebben, trekt Remon weer bij zijn moeder in… Maar dat gebeurt nu ook niet meer: Toos heeft Remon een brief geschreven dat ze er helemaal genoeg van heeft. De zus van Toos, Coby, ziet hoe de ruzie volledig uit de hand loopt… ze schakelt het Familiediner in.

  • S14E11 Ruzie op de vierkante meter

    • October 21, 2013
    • EO

    Ruzie op de vierkante meter Sylvia moet een nieuw vloertje leggen. Gelukkig zit broer Rob in de laminaat. Maar helaas: het proefpakket valt tegen, dus koopt Sylvia bij de concurrent. Maar dan stuurt broerlief een rekening… Het leek Sylvia een goed idee: met korting een vloer bestellen bij broer Rob. Maar ja: kwaliteit kost wat. Sylvia besluit de vloer niet bij haar broer te bestellen en geeft het proefpakket terug. Maar nu het pakket open is gemaakt, kan Rob het niet meer verkopen. Hij stuurt een rekening… en die komt hard aan. Sylvia schrikt er van, maar heeft geen zin in ruzie dus betaalt. Maar haar vriend is het er niet mee eens: hij belt woedend zijn schoonzus en zwager. De 120 euro wordt teruggestort – en vervolgens door Sylvia opnieuw betaald. Maar het kwaad is al geschied – de familieruzie is een feit. De dochter van Sylvia, Kayleigh, ziet het verdriet van haar moeder en oom: ze schakelt Het familiediner in.

  • S14E12 De teckel

    • October 28, 2013
    • EO

    Toen de 16-jarige teckel Moosie op sterven lag, wilde Joshua met de hele familie afscheid nemen. Maar er is ruzie… Verdrietig doet Joshua zijn hondje een belofte: hij zal de vrede in de familie herstellen. De moeder, oma en tante van Joshua (18) hebben ruzie – zo erg dat ze het zelfs op het sterfbed van het hondje nog niet bij elkaar willen komen. De ruzie gaat om een vriendin van de familie: Janny. Zij was altijd de beste vriendin van oma Diny en als een tante voor Andrea (50) en Corine (51). Tot Janny de akelige roddel verspreidde dat de overleden man van Diny was vreemdgegaan. Diny is woedend: haar man kan zich niet meer verdedigen… en trouwens: alsof Janny zo’n heilige is! Ze verbreekt al het contact. Maar de moeder van Joshua, Andrea, blijft wel met Janny omgaan – tot woede van haar zus Corine en moeder Diny. En nu, na twee jaar, schakelt Joshua het familiediner in. Hopelijk lukt het nu om de belofte aan zijn overleden hondje Moosie in te lossen.

  • S14E13 De matrasbeschermer

    • November 4, 2013
    • EO

    De matrasbeschermer Toen Ciska het bed terug wilde dat Marcel had gekregen (of was het nou geleend?) wilde haar broer wel dat zij de nieuwe matrasbeschermer zou betalen: hij had er immers toch 62 euro voor betaald... Marcel (27) had een verstelbaar bed nodig en gelukkig had zijn zus Ciska (30) er eentje staan. Er zat wel wat schimmel op, maar met een nieuwe matrasbeschermer was het zo opgelost. Twee jaar later willen Ciska en haar man Michel het bed graag terug hebben. ‘Prima’ vindt Jessica (20), de vriendin van Marcel ‘maar dan moeten ze wel 62 euro betalen voor de matrasbeschermer’. Jessica vindt het een gul aanbod: ze berekent niet eens de benzinekosten. Ciska en vooral haar man Michel reageren woedend. De ruzie loopt hoog op en eindigt ermee dat Jessica namens Marcel een brief schrijft waarin al het contact wordt verbroken. En nu heeft Jessica spijt: ze gaat binnenkort trouwen en hoopt dan toch de familie weer compleet te hebben.

  • S14E14 Vijf zussen

    • November 11, 2013
    • EO

    Vijf zussen In de vakantie zouden de vijf zussen elk hun eigen gang gaan en één dag iets samen doen… maar daar kwam het maar niet van. Gevolg: ruzie. De ooit zo hechte band is verbroken – nu al vijftien jaar. De vakantieruzie Misschien kwam het door de Spaanse wijn, maar een opmerking van oudste zus Margriet (nu 85) liep uit op ruzie. En ze wilde alleen maar tijdens de vakantie samen een dagje uit. Tot dan toe was iedereen zijn eigen gang gegaan. Logisch ook: het leeftijdsverschil is groot (de jongste en de oudste schelen zeventien jaar), niet iedereen is even goed ter been en niet alle zussen hebben dezelfde interesses. Maar Margriet voelde zich in de steek gelaten. Door de ruzie, kwam het dagje samen uit er helemaal niet meer van. En terug in Nederland kwamen de zussen nooit meer bij elkaar: niemand wilde de eerste stap zetten om het weer goed te maken. En dan staat plotseling Bert van Leeuwen voor de deur met een uitnodiging.

  • S14E15 De tachtigjarigen oorlog

    • November 25, 2013
    • EO

    De tachtigjarigen oorlog Toen Rie haar tachtigste verjaardag vierde, was er geen plek meer voor de kinderen van haar broer Henny. Die wordt woedend: waarom nodigt ze dan wel de kinderen van haar zwager uit? Gevolg: ruzie. Krasse stijfkoppen Zeker toen ze wat op leeftijd kwamen, waren Rie (82) en haar broer Henny (78) heel goed met elkaar. Tot de tachtigste verjaardag van Rie… Het zou een groot feest worden, maar ze kon niet zo veel mensen uitnodigen. Haar broer Henny en zijn vrouw Fenny moesten er natuurlijk bij zijn, maar hun kinderen stonden niet op de lijst. Henny is het er niet mee eens: waarom mochten de kinderen van Ries zwager dan wel komen? Rie reageert verontwaardigd: ze mag zelf uitnodigen wie ze wil! En trouwens: de zwager kon niet autorijden, dus had een lift gekregen van zijn zoon. Die kan je dan toch moeilijk buiten laten staan. Ze komen er niet uit. Het leidt tot een ruzie die nu al bijna drie jaar duurt.

Season 15

  • S15E01 Okidoki

    • March 24, 2014
    • EO

    Moeder Ingrid en zoon Raymond hadden een warme band. Ze bewaren goede herinneringen aan het boekje 'Oki en Doki'. Maar sinds de echtscheiding, nu achttien jaar geleden, hebben ze elkaar niet meer gezien. Uit het oog “De deur staat altijd open!” Zo laat Ingrid haar zestienjarige zoon Raymond achter bij zijn vader, nu achttien jaar geleden. Zelf trekt ze met haar twee dochters in bij haar nieuwe liefde, ruim 100 kilometer verderop. Raymond blijft liever in zijn eigen omgeving. En hij is boos dat Ingrid zijn leven zo overhoop haalt. Langzaam wordt het missen gewoon en contact opnemen moeilijk. Als zus Jessica een jaar geleden trouwt, nodigt ze haar broer wel uit. Dat zorgt ervoor dat moeder en zoon elkaar weer zien. Raymond reageert emotioneel, maar Ingrid wil het huwelijk niet verstoren met een scène. Ze spreken af dat ze gaan afspreken - maar dat gebeurt niet. Jessica heeft er genoeg van en schakelt Het Familiediner in.

  • S15E02 Opvliegend karakter

    • March 31, 2014
    • EO

    Opvliegend karakter Haar broertje René had altijd al een opvliegend karakter, maar nu had hij het echt te bont gemaakt. Al twaalf jaar leidt Ada een rustig leven zonder contact. En dan staat Bert van Leeuwen voor de deur. De bruidsmake-up Op de bruiloft van Roelie en René is alles nog goed. Ada, de zus van René, is zelfs getuige. En haar dochter verzorgt de bruidsmake-up. ‘Een vriendendienst’, denkt René – maar dat blijkt een vergissing. Als de rekening op de mat valt, reageert René woedend. Tierend gooit hij het geld door de bus van zijn doodsbange nichtje. Niet lang daarna komen Roelie en René, Ada tegen in de stad. Ada vlucht een winkel in, achterna gezeten door haar broer en schoonzus. Wat Ada betreft is haar broer nu echt te ver gegaan – ze verbreekt al het contact. Nu, twaalf jaar later, is er spijt. Roelie hoopt haar schoonzus te overtuigen dat René is veranderd. Maar is René wel blij met deze verzoeningspoging? En stapt Ada uit de limo? Goede tijden? Rosalie is flink aan het puberen. Ze heeft het moeilijk met zichzelf, maar maakt het haar moeder ook niet makkelijk. Meerdere keren per week komt het tot uitbarstingen – laatst zelfs zo erg dat ze op de crisisopvang belandde. En gisteravond was het weer raak: toen moeder het Journaal wilde kijken in plaats van een soap, ontplofte Rosalie. “Ik haat je”, zei ze tegen haar moeder. En nu heeft ze spijt. Dus gaat Bert haar helpen ‘sorry’ te zeggen.

  • S15E03 Trouwring

    • April 7, 2014
    • EO

    Trouwring In deze uitzending Steeds als Dolf op het nachtkastje kijkt, ziet hij de trouwring van zijn overleden vrouw. Hij wordt er zo verdrietig van, dat hij besluit de ring te verkopen - zonder overleg met zijn dochter Chantal. Trouwring Ontroostbaar was Dolf toen hij na 40 jaar huwelijk zijn vrouw verloor. Maar Dolf herpakt zichzelf en vindt een nieuwe liefde, Ans. Het is alleen niet makkelijk om steeds spullen van zijn overleden vrouw tegen te komen. Dus als hij toch wat oud goud gaat verkopen, besluit hij ook haar trouwringetje weg te doen. Het levert toch weer een paar tientjes op. Een half jaar later vraagt Dolfs dochter Chantal wat er met de ring van mama gebeurd is. En dan barst de bom. Chantal vermoedt dat Ans de kwade genius is: zij zit sowieso nogal op het geld en wil alle herinneringen aan Chantals moeder uitwissen. Al het contact wordt verbroken. Maar dan schakelt de dochter van Chantal, Daniëlle, Het Familiediner in…

  • S15E04 Opa vergeet verjaardag kleinzoon

    • April 14, 2014
    • EO

    Opa vergeet verjaardag kleinzoon Deze uitzending: Opa Willem laat nog wel eens een steekje vallen. Zeven jaar geleden vergat hij de verjaardag van zijn kleinzoon. Zoon Pascal is er helemaal klaar mee: hij verbreekt al het contact. Als Willem en Bea goed op de verjaardagskalender hadden gekeken, was het misschien allemaal niet gebeurd. Dan was het opa Willem niet ontgaan dat zijn kleinzoon Neyo jarig was. Maar ja: het was druk, Bea was niet lekker, Willem moest weg – het schoot er net even bij in. Voor Pascal bleek het de druppel. Hij had zijn vader Willem al gewaarschuwd: hij was niet zo’n beste vader geweest, als opa moest hij extra zijn best doen. Willem stuurt nog een excuusbrief, maar het is te laat: al het contact wordt verbroken. Elvira, de jongste dochter van Willem, ziet hoe haar vader lijdt onder de situatie. Hij heeft zijn jongste kleinkind zelfs nooit gezien. Ze neemt een drastisch besluit: ze schakelt Het Familiediner in.

  • S15E05 George is grandioos

    • April 21, 2014
    • EO

    George is grandioos In deze uitzending: Niet alleen de glazen deur, ook de familierelatie ging in scherven ‘Al komt er een hele bus met mongooltjes binnen, George is altijd grandioos met kinderen’ – maar met zijn stiefkleinkinderen ging het mis. En daardoor ook met zijn zoon en schoondochter… Glazen deur in scherven Opa George wil zijn hockeyende kleinzoon verwennen met een flesje sportdrank. Maar al voor de pauze begint, heeft zijn stiefkleindochter stiekem alles opgedronken. Het is niet voor het eerst dat George woedend wordt op één van de dochters van Kitty, de nieuwe vrouw van zijn zoon René. Nog dezelfde avond komen de volwassenen samen om het uit te praten. Maar dat loopt uit de hand. Kitty pikt het niet dat haar schoonvader kritiek heeft op haar kinderen. Ze slaat de deur letterlijk en figuurlijk hard dicht. De glazen deur en de familierelatie vallen in scherven. René’s zoon Nigel is dol op zijn opa en oma en hij weet hoe zijn vader ze mist. Dus schakelt Nigel Het Familiediner in. Krijgt Bert iedereen aan tafel?

  • S15E06 Vals beschuldigd

    • April 28, 2014
    • EO

    Vals beschuldigd Nadia heeft spijt: ze heeft zich zo onmogelijk gedragen, dat ze uiteindelijk uit huis is geplaatst. Nu wil ze sorry zeggen tegen haar moeder Lian. Foute beslissingen “Je schopt het hardst tegen degene van wie je het meest houdt.” Dat geldt zeker voor de achttienjarige Nadia. Ze hield haar moeder verantwoordelijk voor alle ellende die zij in haar nog korte leven meemaakte. Nadia nam het haar moeder kwalijk dat zij haar keer op keer naar iemand toe liet gaan die haar seksueel misbruikte. Maar moeder wist van niets. In plaats van alles te vertellen, gedraagt Nadia zich extreem opstandig. Ze luistert niet meer en neemt foute beslissingen. Twee jaar geleden ging het niet langer: Nadia moest het huis uit. Sindsdien is de relatie langzaam verbeterd, maar er zijn nooit echt excuses gemaakt. En dan stuit Nadia tijdens het winkelen op de sorry-limousine van het Familiediner. De schoonmoeder Hij zit tussen twee vuren: aan de ene kant zijn moeder, aan de andere kant zijn vrouw. Lang heeft hij geprobeerd neutraal te blijven, maar uiteindelijk moet hij kiezen. Wat hij ook doet – er is er altijd één gekwetst. De ruzie is al zo lang aan de gang, de verhalen al zo vaak verteld, dat de geschiedenis is versteend in twee tegenstrijdige versies van wat er precies is gebeurd. Heelt de tijd alle wonden? Bert weet het pas als de limodeuren opengaan…

  • S15E07 Te dik om te pronken

    • May 5, 2014
    • EO

    Te dik om te pronken Dennis vindt zijn vriendin Irene te dik: zo kan hij toch niet met haar pronken? Henny, de moeder van Irene, pikt het niet. Tussen Dennis en Irene is het goed gekomen, maar de breuk met Henny blijft. Beroepsmilitair in uitstekende conditie Als beroepsmilitair is Dennis in uitstekende conditie. Hij ziet met lede ogen aan hoe zijn vriendin Irene zwaarder wordt. Niet zo tactisch zegt hij dat ze steeds meer op haar moeder Henny gaat lijken. Het lijdt tot een breuk. Maar de relatie kan tegen een stootje: het misverstand wordt opgelost, excuses gemaakt, de liefde opnieuw verklaard. Al snel is het stel in blijde verwachting. Maar moeder Henny is wrokkig. Een gesprek om de lucht te klaren heeft het tegenovergestelde effect. En met dochter Irene ontstaat ruzie als Henny zonder toestemming op Facebook aankondigt dat ze oma wordt. Kortom: geen tijd te verliezen. Bert komt in actie, zodat de baby in een vredige familie ter wereld kan komen. Potje pesten Het gezellige kaartavondje loopt totaal uit de hand als Albert de joker opgooit. “Dat mag niet!”, roept zijn schoonzus Rosa. De discussie loopt hoog op omdat niemand de regels precies kent. De volgende ochtend vroeg vertrekt Rosa, tot grote verbazing van haar zuster Paula en zwager Albert: “Maar als ze eigenwijs wil zijn, hou ik ze niet tegen.” Niemand is van plan de eerste stap te zetten, dus grijpt Michelle, de kleindochter van Rosa, in.

  • S15E08 Schoonmoeders

    • May 12, 2014
    • EO

    Schoonmoeders Jansje heeft alweer ruzie met schoonmoeder Beppie – maar dit keer lijkt de breuk definitief. Beppie heeft geroddeld dat haar zoon onder de plak zit en dat pikt Jansje niet langer! Schoonmoeders Meningsverschillen met schoonmoeders zijn bijna spreekwoordelijk. De ruzie tussen Jansje en Beppie, de moeder van haar man Raymond, is pas een half jaar oud. Haast is geboden, want Jansje is zwanger. En makkelijk wordt het niet. Jansje ergert zich al lang aan de negativiteit van Beppie. Beppie, op haar beurt vindt dat Jansje zeurt. Bijvoorbeeld dat haar cadeautjes naar rook stinken, ook als ze net uit de winkel komen! De breuk komt als Beppie haar kleinkind moet halen: Jansjes afspraak bij de kapper loopt uit. Beppie moppert tegen familieleden, terwijl ze op Facebook mooi weer speelt. Jansje heeft er genoeg van: ze ontvriend Beppie op internet en wil haar ook in het echte leven niet meer zien… Stiefvader Bert spreekt op straat een jongen aan: heeft hij nog iets goed te maken? Lang hoeft Ray niet na te denken: ‘met mijn stiefvader’. Sinds een paar maanden woont Ray niet meer thuis, nadat de zoveelste ruzie over het opruimen van zijn kamer bijna echt uit de hand was gelopen. Éénmaal per week gaat Ray nog op bezoek, maar het is altijd ongemakkelijk. Terwijl Ray zich de laatste tijd is gaan realiseren wat zijn stiefvader voor hem betekent.

  • S15E09 De BMX

    • May 26, 2014
    • EO

    De BMX Hoe is het met de familie van Marleen? Hoe is het met de familie van Marleen? Hoe is het met Linda en Albertina? In het begin is het onwennig. Hoe pak je de draad na negen jaar weer op? De zussen Linda en Albertina schoven voorzichtig aan tafel. Maar de blijdschap van Amber en Kirsten breekt het ijs. Ze zijn blij dat er eindelijk een einde komt aan de ongemakkelijke situatie en besluiten gebruik te willen maken van het door Het Familiediner aangeboden mediation-traject. Maar nog voor er een datum geprikt wordt voor een gesprek, gaat het alweer mis. Totdat de moeder van Albertina en Linda in het ziekenhuis belandt en de zussen elkaar harder nodig hebben dan ooit. Ze komen nader tot elkaar. Na een slopende strijd tegen kanker is moeder weer genezen en Albertina en Linda hebben de draad weer helemaal opgepakt. Tot grote vreugde van de kinderen Amber en Kirsten. Lees meer Toen de zoon van Albertina stopte met crossfietsen, bleef zijn BMX bij tante Linda en oom William. Na een jaar stond de fiets nog steeds ongebruikt in de schuur – dus gaf William hem weg. Gevolg: ruzie! De BMX Albertina (44) heeft al negen jaar geen contact meer met haar zus Linda (46) en zwager William(45). De ruzie begint met een fiets… Barry, de zoon van Albertina, wilde fietscrossen. Een dure hobby, maar Linda en fietsgek William betalen mee. Zij kopen de kleding, Albertina de fiets. Maar Barry stopt al snel. Albertina verkoopt de kleding en de fiets blijft bij oom William. Maar na een jaar, staat de fiets er nog. Dus toen er een kennis langs kwam die toevallig nét een BMX nodig had, gaf William de fiets weg. Albertina is woedend: dat moet toch in overleg! Als ze vervolgens bij de verdeling van de erfenis van pa ook nog de stereo krijgt in plaats van de televisie, is de breuk echt definitief… Nu snap ik waarom papa is weggegaan Marleen is net na lang verblijf in het buitenland weer thuis komen wonen – en dat is wennen. Bovendien is ze chronisch moe. Redenen

  • S15E10 De hoofdzuster

    • June 2, 2014
    • EO

    De hoofdzuster Ging het nu om de nooit terugbetaalde lening of om de was die Hennie zou doen voor zijn moeder? Appie weet het niet eens meer. Toch heeft hij al zestien jaar geen contact met zijn broer. Dus schakelt zijn kleindochter Silvana Het Familiediner in. Luxe wasmachine De Amsterdamse broers Appie en Hennie waren altijd dik met elkaar. Alleen hun vrouwen konden het niet vinden. En problemen uitpraten, daar zijn de mannen ook niet zo van. Dus toen er ruzie kwam, werd het niet opgelost. Hennie zou zesduizend gulden van hun ouders nooit hebben terugbetaald. En ondanks dat hij een luxe wasmachine had gekregen om moeder te helpen, moest de vrouw van Appie nog steeds de was doen. Nu weet Hennie nergens meer van en Appie interesseert het al lang niet meer. Tranen schieten in hun ogen als ze aan de ruzie denken – maar de eerste stap moet toch echt van de ander komen. En als Bert dan aan de deur komt, is de vraag wat de vrouwen vinden van een verzoening. Hennie moet het in ieder geval eerst met de hoofdzuster overleggen… Gerrit steelt als de raven Toen het verdwenen dekzeil later opdook in de tuin van broer Gerrit, was voor Lidwien en haar man Johan de maat vol: ze doen aangifte bij de politie. Gelukkig kan hij met een bonnetje aantonen dat hij het zelf gekocht heeft, maar het kwaad is geschied: Gerrit vergeeft het zijn zuster nooit dat ze hem van diefstal heeft beschuldigd. Toch hoopt Jan, de tweelingbroer van Gerrit, de familieband te herstellen. Hij schakelt Het Familiediner in.

  • S15E11 De verjaardagskalender

    • June 9, 2014
    • EO

    Opa en oma zien dat de verjaardagen van hun zoon Paul en het gezin niet zijn ingevuld op de verjaardagskalender. Het is het begin van een ruzie die nu al zes jaar duurt. Kleinzonen Dennis en Tim grijpen in. De verjaardagskalender “Heb jij het gezien?”, vraagt Arie. Zijn vrouw Elsedien weet meteen wat hij bedoelt: op visite bij hun zoon Robert hadden ze alle twee de wc-kalender gecontroleerd. Ze wisten dat Paul geen contact meer had met Robert en zijn gezin, maar om nu te doen alsof ze niet bestaan, gaat te ver. Boos wordt al het contact verbroken. Robert zou het graag goed willen maken: sinds hij één jaar geleden tot het geloof is gekomen, is hij gaan nadenken over het belang van vergeving. Maar hoe pak je dat aan? En dan staat plotseling Bert van de Leeuwen voor de deur met een uitnodiging. Robert komt wel, maar of zijn broer Paul en hun ouders ook komen is de vraag die pas beantwoord wordt als de limodeuren opengaan. De hond eruit of ik Na de scheiding blijft Mark bij zijn vader Henk wonen. Henk vindt een nieuwe liefde die bij de mannen intrekt – met haar hond. Dat pikt Mark niet. Hij stelt zijn vader voor een ultimatum: de hond eruit of hij gaat bij zijn moeder wonen. Het wordt de hond. Henk hoopt dat zijn zoon nog bijdraait, maar dat gebeurt niet. Mark verbreekt al het contact. En nu, na zeven jaar, schakelt Tom, de broer van Mark, Het Familiediner in.

Season 16

  • S16E01 Een lastige keuze: de ex-vriendin

    • September 8, 2014
    • EO

    Jordy (11) ziet het verdriet van oma. Zij staat voor een onmogelijke keuze: zoon Jeroen eist dat ze kiest tussen zijn ex en hem. Bianca was haar ideale schoondochter, maar na zeven jaar maakte Jeroen het uit. De moeder van Jeroen, Linda, reageert gechoqueerd als hij het uitmaakt: hoe kan hij Bianca na al die jaren nu aan de kant zetten? Dat gaat zomaar niet! Sjaak en Linda besluiten dat Bianca, ondanks dat de relatie over is, nog steeds elk weekend mag komen logeren. Tot grote irritatie van Jeroen: nu moet hij een afspraak maken als hij langs wil komen om zijn ex te vermijden. En daar heeft hij helemaal geen zin in. Want met nieuwe liefde Amanda in zijn leven zullen zijn ouders toch echt moeten kiezen: contact met hun zoon of met zijn ex. Jordy kan het niet meer aanzien en schakelt het Familiediner in. Maar welke keuze zal zijn oma maken? Het wordt pas duidelijk als de limousinedeuren openen… Geen verhuisbericht Vanaf de kleuterklas zijn Frieda (67) en Tiny (68) al hartsvriendinnen, maar door één onbenullig dingetje komt er een einde aan hun vriendschap. Frieda verhuist en stuurt een adreswijziging. Tiny reageert niet: ze heeft niets ontvangen. Frieda is zelfs boos dat ze niets hoort. Nu, anderhalf jaar later, mist Frieda haar jeugdvriendin. Dus gaat Bert op pad met een dinerbon. Zal Tiny hem accepteren of zit ze niet op een hereniging te wachten?

  • S16E02 Spoedklus

    • September 15, 2014
    • EO

    Spoedklus Een spoedklus! Een telefoongesprek tussen Jo en haar dochter Lia eindigt in een heftige ruzie en definitieve breuk. Maar nu is Jo ernstig ziek. Geen tijd meer te verliezen! Vindt achterkleinkind Gaby. Vier generaties in een familie: Jo, Lia, Monica en Gaby. Maar samen zijn, lukt nu nooit meer. Het ging mis toen Jo enthousiast vertelde dat haar zoon haar altijd meeneemt om een rondje te wandelen. Dochter Lia reageert verontwaardigd: ‘dat doet mijn man ook altijd met zijn moeder, zo bijzonder is dat niet!’ Nog voordat Lia verder kan praten, gooit Jo de hoorn erop. Het is het laatste contact geweest. Lia vindt dat haar moeder maar terug moet bellen, Jo wacht tot Lia het initiatief neemt. Dat kan zo niet langer vindt de jongste van de vier op een rij, Gaby. Zij schakelt het Familiediner in. Bert gaat op pad om de dames weer bij elkaar te brengen. En hij neemt een wel heel toepasselijk cadeau mee: een spelletje vier op een rij. De kapotte trouwjurk Jelmer en Jerry hadden het als broers altijd goed samen…totdat de vrouwen erbij kwamen. Lorna, de vrouw van Jerry, beschuldigt Paula ervan dat ze haar trouwjurk kapot heeft geknipt. Maar daar is volgens Paula niets van waar! Na vele beschuldigingen en misverstanden, barst de bom: ook de broers zien elkaar nu niet meer. Bauke, het jongere broertje van Jelmer en Jerry, kan het niet meer aan zien. Hij schakelt het Familiediner in.

  • S16E03 Barst, het hele zooitje!

    • September 22, 2014
    • EO

    Barst, het hele zooitje! Hoe ging het verder met Dorien en haar vader? Hoe is het met de familie Stroomberg? Hoe is het met Agnita en Annie? De ontmoeting is wat ijzig – oma Annie komt alleen voor haar kleindochter. Dochter Agnita heeft ze niets te zeggen. Al tijdens het diner, loopt het uit op ruzie. Diezelfde avond nog, wordt het Annie allemaal teveel. Haar gezondheid is al niet zo goed, maar de spanning van de verzoening valt haar te zwaar. Ze wordt thuis opgehaald door een ambulance. Agnita moet het slechte nieuws via via horen. Hoe haalt ze het in haar hoofd om haar niet te bellen? Wanneer Annie terug is uit het ziekenhuis, belt ze haar moeder gepikeerd op. Maar nog voordat het hoge woord bij Agnita eruit is, valt Annie haar al in de rede. Annie wil niets meer met haar te maken hebben. Ze wil enkel nog maar contact met haar kleindochter Wendy. Al snel wordt de hoorn erop gegooid en lijkt een verzoening verder weg dan ooit. Wie weet brengt het zien van de uitzending de partijen weer in beweging. Lees meer Boos belt Agnita haar moeder: eerst vergeet ze een verjaardag en vervolgens zet ze een foute leeftijd op het kaartje. Annie reageert met een woedend ‘Barst, het hele zooitje’- ze onterft haar dochter. Wendy is gekwetst als ze op haar verjaardag niets hoort van haar grootmoeder. Haar moeder Agnita ontploft pas echt als zij een half jaar later wél op tijd een kaart krijgt, maar met de verkeerde leeftijd: Agnita werd 52 – en niet 53. Hoe onattent kun je zijn! Telefonisch zegt ze haar moeder goed de waarheid. Annie is zo beledigd, dat ze meteen naar de notaris gaat om haar dochter te onterven. Toch wil Wendy het nog één keer proberen: ze schakelt Het Familiediner in. Als Bert langs gaat, komt bij Agnita veel oud zeer boven en Annie vat haar positie kernachtig samen met de woorden ‘barst, het hele zooitje’. Maar Bert geeft niet op. Of het lukt, wordt pas duidelijk als de limousines komen. Grenzen Marjon twijfelt als ze de li

  • S16E04 De ongeopende brief

    • September 29, 2014
    • EO

    De ongeopende brief Maar liefst zes A4’tjes schrijft Dyon aan vader Ruud. De brief ligt maanden ongeopend op zijn kastje. Ruud belt zijn dochter wel, maar zij neemt nooit op. De situatie zit muurvast… en dan staat Bert van Leeuwen voor de deur. De irritaties sudderen al jaren. Tot uiteindelijk met Moederdag de bom barst. Ruud wil dat zijn dochter langskomt voor zijn vriendin Monique. Maar dat lukt Dyon niet – ze moet bij haar moeder en schoonmoeder op bezoek. Ruud vindt het maar onzin. Dan is voor Dyon de maat vol: “Zij is mijn moeder helemaal niet!” schreeuwt ze door de telefoon en de hoorn gaat erop. Een jaar lang ontlopen de twee elkaar – tot groot verdriet van Ryan. Zij weet hoe koppig ze; zonder hulp komt het niet goed. Dus schakelt ze Het Familiediner in. Maar het eerste dat Bert hoort van Dyon is dat ze helemaal geen behoefte heeft aan een verzoening. En bij Ruud doet zijn vrouw de deur niet eens open. Komt het toch nog goed? Drugs en diefstal Drugs, verkeerde vrienden, diefstal. Op haar veertiende is Francis een onhandelbare puber. Jarenlang hebben haar ouders van alles geprobeerd, maar Francis wilde niet luisteren. En toen ze eindelijk tot inkeer kwam, was het al te laat. Haar vader overleed voor ze het goed kon maken. Nu heeft ze spijt. Als ze de limousine van het Familiediner ziet staan, grijpt ze haar kans. Dit is het moment om sorry te zeggen tegen haar moeder, nu het nog kan…

  • S16E05 Het kindertrauma

    • October 6, 2014
    • EO

    Het kindertrauma In deze uitzending: Vandaag in Het Familiediner “Hier heb je de huissleutels, mij zie je niet meer!”, schreeuwt Mathieu en hij gooit de deur van zijn ouderlijk huis dicht. Gerard en Mia blijven verslagen achter. Al veertien jaar is al het contact verbroken. Gerard en Mia snappen er niets van. Ja, ze waren boos dat de vrouw van Mathieu niet meekwam op Moederdag. Ja, er waren toen harde woorden gevallen waar hun zevenjarige kleinkind bij stond. Maar Mia weet zeker dat schoondochter Marianne niet ziek was – ze had haar die ochtend nog zien lopen! En dat hun kleinzoon een kindertrauma heeft opgelopen door de ruzie geloven ze ook niet. Marianne kan er weer boos om worden: in de familie van haar man wordt altijd meteen ruzie gemaakt en geschreeuwd. Veertien jaar geleden was haar eigen moeder net overleden. Ongelooflijk dat haar schoonouders daar geen begrip voor op konden brengen! Ze weet het zeker: dit komt nooit meer goed. En dan staat plotseling Bert van Leeuwen voor de deur… Best apart Remco en zijn vader Dirk staan mijlenver bij elkaar vandaan - terwijl ze overburen zijn. Ze kijken direct bij elkaar naar binnen. Maar als Dirk naar de supermarkt gaat, loopt hij om zodat hij zijn zoon niet tegenkomt. ‘Best apart’ vindt Remco – die ook geen moeite doet om het contact te herstellen. Vijftien jaar geleden ontstond de ruzie. Remco vertelt dat hij op mannen valt – en dat valt verkeert bij Dirk. Of gaat de ruzie om de bank die Remco nooit op kwam halen?

  • S16E06 De grap

    • October 13, 2014
    • EO

    De grap In deze uitzending: Vader en dochter hebben elkaar 41 jaar niet gezien Jeroen houdt wel van een dolletje. Midden in de nacht liet hij een wekker af gaan op de kamer van zijn nichtje Larissa: lachen, gieren brullen. Maar toen bedacht Larissa een tegenactie… Het had een gezellig familieweekend moeten worden – en een grapje hoort erbij. Maar Jeroen kon er niet om lachen toen zijn bed en kamer helemaal onder de papiersnippers zaten. Misschien had Larissa ook iets overdreven door drie zakken confetti open te trekken... Aan de andere kant was de reactie van Jeroen ook wat overdreven. Iedereen ging boos naar huis, het weekend was verpest. Opa en oma hebben er genoeg van: ze willen nooit meer gezamenlijk verjaardagen en feesten vieren. De zoon van Marion, Maikel, mist de ouderwetse gezelligheid. Hij houdt contact met de hele familie, maar verder gaat iedereen elkaar uit de weg. En dat moet maar eens afgelopen zijn. Maikel schakelt Het Familiediner in. Na 41 jaar Na zijn scheiding, nu 41 jaar geleden, verloor Jan (81) al het contact met zijn dochter, Monique. Nu hij op leeftijd komt, probeert hij de band te herstellen. Hij stuurt kaartjes, maar krijgt geen respons. Tot hij een brief van haar krijgt. Het is een lang gedicht waarin Monique beschrijft hoe ze al 41 jaar haar vader mist. Enthousiast schrijft Jan terug – en dat doet hij niet zo handig… Sindsdien hoort hij niets meer van zijn dochter.

  • S16E07 Verander je naam maar

    • October 20, 2014
    • EO

    Verander je naam maar Na zijn scheiding hield Paul contact met zijn puberdochter Inasha. Maar er zijn wat irritaties. Één ruzie loopt zo uit de hand dat Paul een sms’je stuurt: Inasha moet haar achternaam maar veranderen… Inasha kwam elk weekend bij haar vader. Ze geniet van de vrijheid. Haar moeder zit bij de Jehova’s Getuigen, maar Paul is uitgetreden. Bij haar vader kan Inasha nu wel lage bloesjes aan en ze neemt wel eens een vriendje mee. Paul ziet het met lede ogen aan: zijn dochter moet geen losbol worden. Hij stuurt een sms: ‘Mijn huis is geen hotel!’ Inasha denkt dat haar stiefmoeder het stuurde. Ze reageert woedend. Het gaat echt mis als Paul een berichtje van zijn dochter krijgt dat zijn zoon in het ziekenhuis ligt en dat hij niet langs mag komen: dat vindt zijn ex niet leuk. Paul denkt dat zijn dochter tegen hem is: hij stuurt nog één laatste bericht: ze moet zijn achternaam maar inruilen. Iets materieels Jemma is in tranen: gisteren heeft ze tegen haar moeder gezegd dat ze een slechte ouder is. Het ging eigenlijk nergens om ‘gewoon iets wat ik niet kreeg; iets materieels’. En nu heeft de puber spijt. Haar moeder heeft het al zwaar. Jemma’s ouders liggen in scheiding, morgen moet het gezin verhuizen. En eigenlijk is haar mama de liefste van de wereld. En dat wil Jemma haar graag vertellen. Bert gaat met haar op pad – met een dinerbon.

  • S16E08 Roddels en ruzie over vriendin

    • January 5, 2015
    • EO

    Roddels en ruzie over vriendin De broers Huub en Math hebben al drie jaar ruzie. Math zou roddels hebben verspreid over Huubs vriendin: Judith. 'Ik schiet je kapot' ‘Ik schiet je kapot’, schreeuwde de Limburgse Huub naar zijn broer Math in het heetst van de strijd. Eens hadden ze samen een vishandel. Nu handelen ze beiden apart met de vis. De zoon van Math doet een dappere poging om deze twee weer bij elkaar te krijgen. Het is lastig, want deze heftige woorden hebben voor Math echt de deur dicht gedaan. Huub is er nog altijd van overtuigd dat zijn broer drie jaar geleden roddels heeft verspreid over Huub en zijn vriendin Judith. Math zou rondgebazuind hebben dat Huub Judith op wintersport heeft geslagen, terwijl dit nooit is gebeurd. Judith is hier natuurlijk ook niet blij mee. Bert van Leeuwen krijgt er nog een zware dobber aan. Voetbalvrouw boos op haar zus Vera en haar zus Xenia zijn elkaars beste vriendinnen. Ze hebben zelfs dezelfde tatoeage. En ook al woont Xenia als voetbalvrouw samen met haar man Leroy Fer in Engeland, alsnog hebben de zusjes elke dag contact en komt Vera met regelmaat op bezoek. Totdat Vera haar zus een duw geeft, of een klap… In ieder geval vond Xenia dat Vera te veel geweld gebruikte. Vera werd na de duw (of klap) direct op het vliegtuig gezet en de dames praten niet meer sindsdien. Wil Xenia Vera vergeven als zij met Bert op de stoep staat?

  • S16E09 Disneyleed

    • January 12, 2015
    • EO

    Disneyleed Een grote familie van vier broers en hun gezinnen zouden met z’n allen naar Disneyland. Een van de broers wilde met de auto gaan, terwijl de rest wilde vliegen. Het begin van een vervelende ruzie. Vier broers die allemaal in een cacaofabriek werken. Je zou denken, chocola maakt gelukkig, maar deze vier broers liggen al zestien jaar overhoop. Het is drie: Gert, Peter en Rene, tegen één: Bas. Zijn nichtjes Jade en Nina vinden dit ontzettend jammer. Ze hebben het idee dat iedereen de ruzie heel erg vindt, maar dat ze allemaal te koppig zijn om de eerste stap te zetten. De ruzie begon toen ze met z’n allen naar Disneyland zouden gaan. Gert wilde namelijk persé met de auto. De rest wilde met het vliegtuig. Uiteindelijk ging er niemand meer naar Disneyland en vielen de vier broers uit elkaar. Toch is het tussen Gert en de twee andere broers wél goed gekomen. Waarom heeft iedereen nu ineens ruzie met Bas? Jade en Nina hebben geen idee. Bert hoopt hierop antwoord te krijgen, maar hij krijgt Bas niet zomaar te spreken. Ook vader Gert blijkt een hele lastige. Hij vindt dat je bij je woord moet blijven en hij heeft altijd gezegd: ‘mocht die limo ooit voorrijden: ik stap niet in’. Zal hij zijn woord toch breken of zijn dochter teleurstellen? Beschaamd vertrouwen Vienna Jaylene d’r vriend heeft een drugsprobleem. Jaylene neemt haar zusje in vertrouwen. Het zusje, Vienna schrikt hier enorm van. Ze vertelt het haar vader. Wanneer Jaylene hier achter komt, is ze not amused. Terwijl iedereen, vader ook, alleen maar wilde helpen. Zal Jaylene haar zus ooit nog vertrouwen?

  • S16E10 Wie verkoopt de meeste briketten?

    • January 19, 2015
    • EO

    Wie verkoopt de meeste briketten? Twee eens hechte gezinnen staan lijnrecht tegenover elkaar door briketten. De een begon uit nood met het verkopen van briketten, de ander vond het ook wel een goed idee, en deed hetzelfde. Bob en Gerrit, zwagers van elkaar, zijn altijd de beste vrienden. Totdat ze elkaars grootste concurrenten in de brikettenhandel worden. Via verschillende advertenties proberen ze elkaar kapot te concurreren. De hechte familie valt uit elkaar. Wanneer Hanneke, de zus van Bob, de vrouw van Gerrit dus, ook nog eens commentaar levert op het privé leven van Bob, dan komt het tussen de twee gezinnen echt niet meer goed. Alleen alle kinderen zien elkaar. Zíj zouden het fantastisch vinden als hun favoriete traditie, oliebollen bakken met oudjaar, weer kan worden voortgezet. Alleen op de wereld ‘Wij weten hoe het is om iemand nooit meer te zien..’ Lars en zijn zus Gwen zijn al twee jaar wees. Ze hebben dus alleen elkaar. Zoals bij elke broer en zus wordt er af en toe ruzie gemaakt. Wanneer Lars in het heetst van de strijd roept dat hij zijn zus nooit meer hoeft te zien, heeft hij meteen spijt. Zal hij ook zijn zus kwijtraken?

  • S16E11 Hondenallergie

    • January 26, 2015
    • EO

    Hondenallergie Connies zoon belandde ooit in het ziekenhuis door zijn hondenallergie. Vervolgens neemt Connies broer een weekend de hond van een vriend van hem in huis, zonder dit aan Connie te vertellen. Genoeg redenen voor problemen. ‘Je bent hier niet meer welkom!’ Dit is wat Connie haar broer e-mailde, nadat bleek dat broer Ton een weekend op een hond paste van vrienden. En met ‘niet meer’, bedoelde ze ook echt nóóit meer. Het zoontje van Connie is namelijk vreselijk allergisch voor honden en verzwijgen dat je een weekend op een hond past, dat doe je dan niet, aldus Connie. Connie zou gezellig op visite bij haar broer. Als ze voor de deur staat, houdt Ton de tussendeur dicht en waarschuwt haar voor de hond die in huis is. Dat ze dit nog niet wist, schiet Connie totaal verkeerd. ‘Zijn je vrienden dan belangrijker dan je familie?’ Het antwoord van Ton valt haar op zijn zachtst gezegd tegen. Inmiddels heeft Ton een grote hond aangeschaft: ‘Het komt toch niet meer goed met Connie’. Kan Bert deze broer en zus toch nog bij elkaar brengen? Door dik en dun Monique heeft nu al een half jaar ruzie met haar beste vriendin Fatima. Wanneer Fatima om de steun van Monique vraagt, heeft Monique even geen tijd. Fatima is waarschijnlijk teleurgesteld, want we zijn een half jaar verder en Monique heeft niets meer gehoord. Ook Monique zelf liet niets meer horen, terwijl ze hartstikke veel spijt heeft van haar actie. Monique wil sorry zeggen: vriendinnen horen elkaar door dik en dun te steunen. Hoe zal Fatima reageren? Is Monique nog steeds haar beste vriendin?

  • S16E12 Weer samen aan de rijsttafel?

    • February 2, 2015
    • EO

    Weer samen aan de rijsttafel? De zussen Joke en Wilma zijn heel verschillend. De spanning loopt op na het overlijden van hun vader. Uiteindelijk kiest moeder Lena Wilma´s kant en heeft niemand meer contact met Joke. Een schreeuwende ruzie op straat tussen de zussen Joke en Wilma zorgt voor een breuk in de hele familie. Moeder Lenie kiest namelijk de kant van Wilma. Beiden hebben nu geen contact meer met Joke. Toch is Lenie ontroostbaar. Ze heeft het gevoel dat ze een dochter heeft verloren. Tim, de zoon van Wilma vindt dat het allemaal lang genoeg heeft geduurd. Na drie jaar is het tijd dat de vrouwen het bijleggen. Tim krijgt niet alleen hulp van Bert, maar heeft ook tv-kok Lonny Gerungan kunnen strikken. De familie heeft namelijk Indonesische roots. Lonny helpt Tim bij het voorbereiden van het diner én hij nodigt de dames via een videoboodschap uit. Heeft Bert hiermee genoeg om de dames samen aan tafel te krijgen? Dakloos Als hij op zijn vijftiende jaar dakloos wordt, vangen de ouders van een vriend van Onne hem zonder aarzelen op. Na een aantal maanden komt Onne op het slechte pad en verlaat hij de familie van de ene op de andere dag. Hij heeft nooit meer iets van zich laten horen en hiervoor schaamt hij zich diep. Hij heeft met Het Familiediner een speciale manier gevonden om eindelijk de mensen te bedanken, die hem hielpen toen de nood hoog was. Hopelijk is hij niet te laat.

  • S16E13 'Ik MOET helemaal niets!'

    • February 9, 2015
    • EO

    'Ik MOET helemaal niets!' Sien organiseerde met haar zoon Dick een weekendje weg voor de hele familie. Paul wist nergens van en schrok van de mededeling. Sindsdien heeft hij geen contact meer met zijn moeder en we zijn 12,5 jaar verder! Sien wordt 75 en dat moet groots gevierd worden. Ze heeft er immers al jaren voor gespaard. Samen met haar zoon Dick bereidt ze een weekendje weg voor. De hele familie is uitgenodigd. Als tijdens de verjaardag van Dicks schoonzus de planning voor het weekendje weg wordt doorgenomen, schrikt Siens andere zoon, Paul, zich rot: ‘Hoezo? Een weekendje weg? Ik weet van niets...’ Vooral het feit dat er gezegd wordt dat hij ‘het weekend van 21 t/m 24 februari vrij MOET nemen,’ valt verkeerd. Paul blijft nog wel zitten op de verjaardag, maar belt de daarop volgende dagen herhaaldelijk met zijn moeder. Dit loopt uit op ruzie tussen de twee. Inmiddels zijn we 12,5 jaar verder en moeder Sien is al 86 jaar! Dick wil dus graag dat zij en zijn broer Paul het bijleggen, voor het te laat is. Vanaf het begin weet Dick zelf niet goed hoe hij om moet gaan met de ruzie, híj was immers degene die het weekend had voorbereid. Daarom vraagt hij de hulp van Bert, zal het Bert lukken moeder en zoon te herenigen? Bedankje Als Danielle en haar drie kinderen door een scheiding op straat komen te staan, neemt haar moeder het hele gezin zonder twijfel meteen in huis. Nu drie jaar later en één kind rijker, woont Danielle nog steeds bij haar moeder. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Truus verdient wat waardering dus een dinerbon is op z’n plaats.

Season 17

  • S17E01 Vismaatjes

    • August 31, 2015
    • EO

    'Als ze vanavond niet allemaal aan het Familiediner zitten, dan hebben ze me heel wat uit te leggen,' zegt Henk. Hij kan het namelijk niet langer aanzien dat zijn zus Riek nooit meer gezellig met al haar zoons om één tafel zit. Sinds het overlijden van haar ex-man zijn de drie zoons verdeeld over twee kampen. Jan en Fred aan de ene kant en Rob aan de andere. 'Riek heeft veel verdriet, dit kan zo niet langer,' vertelt Henk. Rob en zijn vader waren echte vismaatjes. De visspullen waren na het overlijden van vader dan ook aan Rob beloofd. Zijn broers vonden dat prima, maar toch is de situatie na het overlijden volledig geëscaleerd. Jan en Fred staan nu lijnrecht tegenover Rob. Zijn de visspullen van pa dan toch een groter probleem dan Henk denkt? Of zit er meer achter?

  • S17E02 Sprookjespark

    • September 7, 2015
    • EO

    Wat een gezellig familieweekendje naar het bekendste sprookjespark van Nederland moest worden, liep uit op een schreeuwende ruzie. Melissa zag de irritaties tussen haar moeder en haar oma steeds verder oplopen. Oma Ale vond dat haar dochter Anita zich als een prinses gedroeg en was dat zo zat dat ze een vergaande beslissing nam. Ze zette haar dochter op de trein. De teleurstelling en boosheid bij Anita waren vervolgens zo groot dat ze haar moeder nu al twee jaar niet wil zien. Dit tot groot verdriet van Melissa die hoopt dat Bert van Leeuwen de twee vrouwen eindelijk weer tot bedaren kan brengen.

  • S17E03 Vertraging met het vliegtuig

    • September 14, 2015
    • EO

    'Als het zo moet, vier ik het helemaal niet!', schrijft Hester in haar aanmelding. Hester gaat over twee weken trouwen, maar het conflict binnen haar familie gooit roet in het eten. Haar moeder Sylvia heeft namelijk ruzie met haar hele familie. Als dat zo blijft, wordt het een héél ongemakkelijke bruiloft. Het conflict begon toen Sylvia op vakantie ging en vertraging had met het vliegtuig. Haar zus reageerde op Facebook met een grappig bedoelde opmerking dat ze 'dan maar niet zo vroeg weg had moeten gaan'. Dit schoot bij Sylvia in het verkeerde keelgat. Het was de oorzaak voor een ruzie die uitgroeide tot een complete familievete tussen Sylvia en al haar familieleden. Nu haar trouwdag steeds dichterbij komt is Hester ten einde raad. Zal Bert ervoor kunnen zorgen dat de mooiste dag van haar leven gered wordt?

  • S17E04 Jeu de boules

    • September 21, 2015
    • EO

    Ashwins zus kreeg anderhalf jaar geleden een kindje. De overgrootopa en -oma van de kleine komen nog wel op kraamvisite, maar hebben daarna al het contact met de hele familie verbroken. Reden: onbekend. Vooral Ashwins vader is hier erg boos over. Het is namelijk niet de eerste keer dat het mis gaat in de familie. Toch hebben de drie generaties Van Stormbroek ook goede tijden gekend. Ashwin hoopt dat die tijd weer terug kan komen. Hij begrijpt niet wat er nu zo erg kan zijn dat opa hen allemaal niet meer wil zien. Hij vermoedt dat het iets te maken heeft met de geboorte van zijn nichtje, maar verder heeft hij echt geen idee. Ashwin zou het liefst weer jeu de boules spelen met zijn opa, zoals ze vroeger veel deden. Maar hij is bang dat hij partij kiest als hij het zelf probeert op te lossen. Bovendien is opa even opbellen wel heel moeilijk als je het gevoel hebt dat opa ook boos op jou is.

  • S17E05 Sokken, ondergoed en een lievelingsgerecht

    • September 28, 2015
    • EO

    Gerties moeder heeft zelf al twee pogingen gedaan om de ruzie met haar zoon Hugo bij te leggen. Al zeven jaar heeft ze geen contact meer met haar zoon. En dat terwijl hij tot zijn 33e bij zijn moeder gewoond heeft en zij een hechte band hadden. Moeder stond niet helemaal achter Hugo's relatie met zijn vriendin en Hugo stond niet achter het beëindigen van moeders relatie met haar vriend. Moeder José probeerde het dus al goed te maken, eerst met cadeaus: sokken en ondergoed en later met zijn lievelingsgerecht. Maar beide pogingen liepen op niets uit. De sokken en ondergoed werden via Gertie gegeven en ook een pannetje met eten werd bezorgd bij Hugo, maar tot een verzoening heeft het tot dusver niet geleid. Vandaar dat Gertie in haar wanhoop Het Familiediner inschakelt.

  • S17E06 Gluren door het raam

    • October 5, 2015
    • EO

    'Bel dan gewoon aan!' Dit waren de woorden van Merels vader Wijnand. Hij was er helemaal klaar mee dat de man van zijn zus niet aanbelde, maar door de ramen stond te gluren. Sindsdien heeft hij geen contact meer met zijn zus Marianne en haar man Rob. Heel veel meer weet Merel niet te vertellen over waarom haar vader zijn zus niet meer ziet. Ze waren altijd erg close, Marianne had zelfs ooit de zorg voor Wijnand op zich genomen, toen hun ouders al op jonge leeftijd wegvielen. De band tussen broer en zus was dus altijd uitstekend. Toch zien ze elkaar nu al drie en een half jaar niet meer. Een ruzie met een opmerkelijke oorzaak. Hopelijk lukt het Bert deze twee stellen weer bij elkaar te brengen!

Season 18

  • S18E01 Eindelijk… een zoon!

    • March 14, 2016
    • EO

    Frits is blij als hij na vijf dochters eindelijk de langverwachte zoon krijgt. Maar als hij dat zegt tegen zijn ex-vrouw, in het bijzijn van een van de dochters, is dat niet heel tactvol. Frits is een echte man. Stoer. Armen vol tattoos. Drie keer getrouwd. En wat doe je dan als je na vijf dochters eindelijk een zoon krijgt? Dan ben je blij en mag de hele wereld dat weten, toch? Frits vond van wel. Maar als hij op een feestje tegen zijn ex-vrouw zegt dat hij nu eindelijk de zoon krijgt die hij altijd al wenst, is dat niet heel erg tactvol. Frits zegt het bovendien waar een van zijn dochters bij is. Dochter Wendy is dan ook niet blij. Maar een opmerking van hem tijdens een telefoongesprek deed voor haar de deur pas echt dicht. ‘Als ik op mijn sterfbed lig, hoef jij niet te komen,’ zei Frits. Dat is inmiddels negen jaar geleden en al die tijd hebben vader en dochter elkaar niet meer gezien of gesproken. Melissa, dochter van Frits en halfzus van Wendy, vindt dat er nu eindelijk eens iets moet gebeuren! Frits is ziek en heeft waarschijnlijk niet heel lang meer te leven. Sluiten vader en dochter elkaar, na al die jaren, weer in de armen?

  • S18E02 Slechte eter

    • March 21, 2016
    • EO

    Jeanine weet het zeker: haar moeder heeft haar leven alleen maar moeilijker gemaakt. Moeder Sonja is ook nog eens een absurd slechte eter. Jeanine weet het zeker: haar moeder heeft haar leven alleen maar moeilijker gemaakt. Moeder Sonja is ook nog eens een absurd slechte eter. Nadat het op een feestje tot een uitbarsting komt over moeders specifieke wensen voor het diner besluit Jeanine haar te bellen om afscheid te nemen. Moeder vraagt zich verbijsterd af of haar dochter ongeneeslijk ziek is. Dat is inmiddels vier jaar geleden en ook de zussen van Jeanine spreken haar al jaren niet meer. Vooral jongste zus Bernette is hier diep verdrietig over. Zij ziet na jaren stilte geen andere mogelijkheid dan Het Familiediner in te schakelen om de voortslepende ruzie op te lossen. Eén ding is zeker: of Sonja en Jeanine elkaar weer in de armen zullen sluiten, blijft spannend tot aan het diner.

  • S18E03 Helemaal klaar met je broer de betweter!

    • March 28, 2016
    • EO

    De broers Wim en Willem spreken al tien jaar geen woord tegen elkaar sinds een uit de hand gelopen ruzie. Wim (foto) en Willem wonen op een steenworp afstand van elkaar. In een klein dorp in Drenthe nog wel. Dus ze komen elkaar nogal eens tegen. En ook op verjaardagsfeestjes zien ze elkaar vrij geregeld. En toch hebben de broers al bijna tien jaar geen woord met elkaar gesproken. Het ging allemaal mis op een verjaardagsfeestje van de vrouw van Willem. Wim vindt hem een betweter en heeft hem dat eens goed laten weten. Maar Willem neemt ook geen blad voor de mond. Zeker niet … en dus liep een ruzie volledig uit de hand. Jolanda is hun nichtje en zij ziet dat hun moeder, de jongste zus van Wim en Willem, enorm lijdt onder de ruzie. En dus schakelt zij Het Familiediner in. En als je Bert van Leeuwen op pad stuurt, dan weet je dat de onderste steen boven komt. En dus blijkt dat er veel meer speelt dan wat kleine irritaties over en weer. Willem heeft Wim tot het diepst in zijn ziel gekwetst met één rake, goedbedoelde, maar oh zo onhandige opmerking.

  • S18E04 De salade wordt duur betaald

    • April 4, 2016
    • EO

    Het had een gezellig etentje met de familie moeten worden, maar dat pakte anders uit. Het begon met onenigheid over de prijs van de salade, maar al gauw werden er meer vervelende dingen gezegd. Je kent dat wel, kerst en oud en nieuw zijn net achter de rug. Het was weer gezellig met de familie en dus worden agenda's gepakt om een nieuwe datum te prikken voor een gezellig samenzijn. Berry, zijn zus Mariëlle (foto) en broer Arjan deden precies dat. De afspraak werd gemaakt, iedereen had er zin in. Niet veel later bedacht Berry dat het misschien wel leuk zou zijn om nu eens niet naar de lokale Chinees te gaan, maar thuis af te spreken en iedereen wat mee te laten nemen. Berry startte een groepsapp. Had hij dat maar nooit gedaan. Want toen Arjan en zijn vrouw de prijs van de salade zagen, ging het helemaal mis. En zoals dat gaat bij ruzies die echt nergens over gaan, werd er van alles bijgehaald. Toen werden er pas echt rake dingen geroepen die veel verder gingen dan de prijs van een salade. Gevolg: de gezellige familie van Berry is nu al een jaar uit elkaar gespleten.

  • S18E05 'Als broer moet je er gewoon voor me zijn… altijd!'

    • April 11, 2016
    • EO

    Philip, Willy en Nico zijn gezellige broers. Als Philip (foto) meldt dat hij en zijn partner uit elkaar gaan, heeft hij het gevoel dat broer Willy partij trekt voor Philips ex. Philip, Willy en Nico zijn broers. Altijd close, altijd gezellig. Totdat Philip meldt dat hij en zijn partner uit elkaar gaan. Willy en zijn vrouw Angela zijn namelijk niet alleen close met Nico, ook zijn ze goed bevriend met zijn partner Wilma. En volgens Philip trekken zij duidelijk partij voor zijn ex. Hij voelt zich in de steek gelaten door zijn oudere broer en laat hem dat dan ook goed weten. ‘Mijn broer had er gewoon voor mij moeten zijn,’ zegt Philip als Bert van Leeuwen hem spreekt in de vijfde aflevering van Het Familiediner. ‘Maar inmiddels doet het mij niks meer. Ik heb een muur om me heen gebouwd en ik hoef er nu dus ook niet meer over na te denken.’ Zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet als je een uitnodiging krijgt voor Het Familiediner...

  • S18E06 Achttienjarig nichtje schiet koppige ooms te hulp

    • April 18, 2016
    • EO

    Broers Erwin en Marcel (foto) zijn beste vrienden. Tot Erwin zich afmeldt voor de verjaardag van Marcels zoon… per e-mail. Manon Brandt heeft twee koppige ooms, Erwin en Marcel. Jarenlang zijn ze de beste vrienden, ook al zouden ze qua karakter niet meer van elkaar kunnen verschillen. Ze doen de nieuwjaarsduik samen, ze zoeken elkaar zelfs op als ze allebei op het idyllische Bali zijn. Minder gezellig wordt het als Erwin de verjaardag van Marcels zoon overslaat en zich afmeldt… per e-mail. Marcel mailt terug en vervolgens gaan de verwijten over en weer. Inmiddels spreken de broers al twee jaar niet met elkaar. Nichtje Manon vindt dat het nu wel eens genoeg is geweest en schakelt Het Familiediner in.

  • S18E07 Broederband kapot ondanks tatoeages van elkaar

    • August 22, 2016
    • EO

    De broers Vincent en Remco (foto) trekken veel met elkaar op. Maar dan krijgt een van de broers een nieuwe vriendin. Hij heeft steeds minder aandacht voor de andere broer en na een tijd barst de bom. Als je ooit een tatoeage van een dierbare wilt zetten dan zou je toch denken dat er een paar mensen zijn die je zonder al te veel risico op je lichaam kunt vereeuwigen; je moeder en je vader natuurlijk. Een zus of een broer … waarom niet? De broers Vincent en Remco trokken een hele rits aan verwijzingen naar elkaar uit de kast. De tatoeëerder kon zijn lol op: hun gedeelde passie, een oude Amerikaanse klassieke wagen, vond zijn weg naar de armen van beide broers. Er werd een paar vierkante centimeter huid ingeruimd voor het credo ‘You Never Walk Alone’ van hun geliefde voetbalclub. Bovendien zetten beide broers in kleurrijke cijfers elkaars geboortejaar op hun arm. Hoe zonde is het dan dat er onenigheid ontstaat als een van de broers een nieuwe vriendin krijgt? Hij krijgt steeds minder tijd voor de ander. Hoe erg is het als op een gegeven moment de bom barst en ieder contact wordt verbroken tussen de eens zo hechte broers? Hun nichtje Rebecca en hun tante kunnen het niet meer aanzien. Zij doen een uiterste poging om de broederband te herstellen; ze bellen Het Familiediner.

  • S18E08 Ruzie om een verfdruiper

    • August 29, 2016
    • EO

    Soms zijn er dan van die ruzies die nergens over lijken te gaan. En dan toch blijkt er altijd veel meer te spelen. Nu gaat het om een ruzie tussen een vader en dochter. De reden? Een verfdruiper. Ook in de tweede aflevering van Het Familiediner probeert Bert van Leeuwen weer heel wat familieleden nader tot elkaar te brengen. Soms zijn er dan van die ruzies die nergens over lijken te gaan. En dan toch blijkt er altijd een heleboel meer te spelen. Nu gaat het om een ruzie tussen een vader en dochter. De reden? Een verfdruiper tijdens het klussen... De strijdende partijen: vader Frans versus zijn dochter Cisca, maar misschien nog wel meer versus haar man Joop. Hij kreeg tijdens het klussen in het nieuwe huis van Ciska hoogoplopende ruzie met Frans. Beiden zijn uitgesproken types, zoveel is meteen duidelijk. Bianca - de dochter van Cisca - wil heel graag dat haar moeder en haar opa deze slepende ruzie om schijnbaar helemaal niets na zeven jaar eindelijk eens bij leggen.

  • S18E09 Vete onder de kinderen

    • September 5, 2016
    • EO

    Leo en zijn vrouw Sophie hebben 4 kinderen, 4 volwassen kinderen welteverstaan, die al jaren geen contact meer hebben met elkaar. De vrouw van Leo junior kreeg ruzie met zijn zus Petra. Vervolgens kiezen de andere twee zussen partij voor Leo. Althans, dat is zoals Petra dat voelt. Hoe dan ook zitten vader Leo senior en moeder Sophie er enorm mee en hebben Het Familiediner ingeschakeld.

  • S18E10 Facebook bericht

    • September 12, 2016
    • EO

    Soms wil niemand ruzie en toch gebeurt het. Neem nu Arjan. Een sympathieke jongen uit het noorden die een noodlottig bericht plaatst op Facebook waardoor zijn moeder geen contact meer heeft met haar zus. Wat is het geval? Moeder Lammie krijgt een herseninfarct. Paniek en chaos volgt. Iedereen wordt diezelfde dag nog ingelicht, behalve haar zus Geke. In de hectiek besluit Arjan 's avonds een berichtje over de toestand van zijn lieve moeder op Facebook. Geke krijgt dit via via te horen en schrikt zich wezenloos. Dit vreet zo aan haar dat zij later wat minder toeschietelijk is als ze wordt gevraagd haar zus naar het ziekenhuis te brengen. Met de smoes 'mijn benzine is op' probeert ze ervanaf te komen. Het gevolg? Sinds anderhalf jaar hebben ze geen contact meer met elkaar. Arjan roept de hulp in van Bert van Leeuwen. Moeder Lammie krijgt een herseninfarct. Paniek en chaos volgt. Iedereen wordt diezelfde dag nog ingelicht, behalve haar zus Geke. In de hectiek besluit Arjan 's avonds een berichtje over de toestand van zijn lieve moeder op Facebook. Geke krijgt dit via via te horen en schrikt zich wezenloos. Dit vreet zo aan haar dat zij later wat minder toeschietelijk is als ze wordt gevraagd haar zus naar het ziekenhuis te brengen. Met de smoes 'mijn benzine is op' probeert ze ervan af te komen. Het gevolg? Sinds anderhalf jaar hebben ze geen contact meer met elkaar. Arjan roept de hulp in van Bert van Leeuwen.

  • S18E11 Vader en opa hebben ruzie

    • September 19, 2016
    • EO

    Marjolein heeft een probleem: haar vader en haar opa hebben ruzie met elkaar. Nu gaat ze binnenkort trouwen met Alex. Wat is er ooit gebeurd? Twee aparte feestjes geven, zoals ze de afgelopen jaren met haar verjaardag deed, dat kan natuurlijk niet met een bruiloft. Marjolein wil dat opa Jaap en haar vader Jan samen, zonder ruzie, op het feest kunnen zijn. Wat is er ooit gebeurd? Jan ging scheiden van zijn vrouw, nadat hij verliefd was geworden op een andere vrouw. Toen hij volgens Jaap ook nog eens zijn broer adviseerde om met diens vriendin te breken, was opa razend. Een mailwisseling volgt en het escaleert volledig. Het gevolg? Sinds een jaar hebben ze helemaal geen contact meer. Deel deze uitzending: 67

  • S18E12 Ooit zo close

    • September 26, 2016
    • EO

    Willem heeft ruzie met zijn zoon Steve. Ooit waren ze close, nu hebben ze al tien jaar geen contact meer. Willem emigreerde ooit naar Australië, waar zijn zoon werd geboren. Zijn vrouw verliet hem waardoor Willem de kinderen alleen heeft opgevoed. Alles deden ze samen. En toch gaat het ergens mis. Willem is hertrouwd en heeft twee dochters uit dat huwelijk. Een van die twee, Joanne, ziet hoe moeilijk haar vader het heeft met het gemis van Steve. En dus roept ze de hulp in van Het Familiediner.

Season 19

  • S19E01 De ring

    • January 2, 2017
    • EO

    We maken kennis met Mario. Hij wil dat de ruzie tussen zijn moeder Coby en haar oudere broer Jan wordt opgelost. Al zes jaar hebben zij geen contact meer, nadat ze ruzie kregen over de ring van hun overleden moeder. Coby wilde hem dragen, Jan wilde dat de ring bij de ring van hun al eerder overleden vader bewaard blijft. Een fikse ruzie volgt en als niet iemand de boel vlot trekt, zal deze nog eindeloos voortduren. Maar stappen de ruziemakers ook in de limo? Nemen ze plaats aan het verzoeningsdiner?

  • S19E02 Inboedel verdelen

    • January 9, 2017
    • EO

    Denise is de beste vriendin van nichtjes Raquel en Daisy. Na het overlijden van hun oom vraagt oma aan Daisy of ze bij het verdelen van de boedel aanwezig kan zijn. Tante Anneke vindt dit helemaal niet leuk. Annekes zus Wilma, de moeder van Daisy, trekt partij voor haar dochter en sindsdien spreken ze geen woord meer met elkaar. Nu gaan beide nichtjes trouwen en hoopt hun gezamenlijke vriendin Denise dat Het Familiediner ze weer aan één tafel kan krijgen.

  • S19E03 Gezellig op vakantie

    • January 16, 2017
    • EO

    Berts hulp is weer hard nodig. Zo zijn er drie zussen die al drie jaar ruzie hebben. En dat allemaal nadat ze het plan hadden opgevat om samen gezellig een week op vakantie te gaan naar de Wadden. Afspraak was dat niemand zijn kinderen meeneemt. Als een zus het dan toch oppert om haar zoon mee te nemen, is de reactie niet mals. Gevolg? Twee zussen praten al drie jaar niet meer met haar. Een nicht grijpt naar een laatste redmiddel: ze neemt contact op met Het Familiediner. In de sorry-limo neemt deze keer een vrolijke Amsterdamse dame plaats. Zij wil niets liever dan het weer goed maken met haar oude, beste vriendin. Ze hoopt dat een dinerbon een handje kan helpen. Deel deze uitzending:

  • S19E04 Een hoop onduidelijkheid

    • January 30, 2017
    • EO

    Bert komt voor een schijnbaar onmogelijke opgave te staan: een broer en een zus na 32 jaar weer met elkaar herenigen. Dat is zo lang geleden dat Liena niet eens weet of haar jongste en enig overgebleven broer Koos nog leeft. Liena en Koos hebben lang geleden ruzie gekregen. Maar wat de reden exact was, is na al die jaren een beetje weggezakt. Het draaide om een erfenis, maar over wat dit precies was, daar verschillen zij van mening over. Koos weet zich bovendien te herinneren dat het ook te maken had met de ex-man van Liena. Maar Liena denkt daar weer heel anders over. Kortom, een hoop onduidelijkheid, maar de wens om dit weer op te lossen is er wel degelijk. Liena’s dochter Billur heeft Bert van Leeuwen gevraagd de twee op leeftijd rakende en met hun gezondheid kwakkelende broer en zus eindelijk weer eens aan een tafel te krijgen. Lukt dit?

  • S19E05 Oppassen

    • February 6, 2017
    • EO

    Bert van Leeuwen probeert een moeder en haar zoon en schoondochter weer aan een tafel te krijgen. Ze hebben al twee jaar geen contact meer sinds moeder Ria en zoon Joop ruzie kregen over het al dan niet oppassen van oma op Joops kinderen. Maar eigenlijk boterde het al jaren niet echt tussen met name Ria en schoondochter Nicole. Het was al meteen op de eerste dag dat Joop haar mee naar huis nam dat ze elkaar niet goed lagen. Vooral toen de vader van Joop nog leefde, liepen de spanningen tussen de dames op. Toen vader Joop overleed, was Nicole zelfs niet welkom op zijn crematie. Toen ze alsnog kwam, waren de rapen gaar. Nu is het de zus van Joop, Debbie, die het samen met haar dochter Romi niet meer aan kan zien. Ze hoopt dat met hulp van Bert van Leeuwen de ruzie opgelost kan worden.

  • S19E06 Dubbele familieruzie

    • February 13, 2017
    • EO

    Bert van Leeuwen heeft een dubbele familieruzie op te lossen. Henk heeft ruzie met zijn twee zussen, Henneke en Joke, maar dan om twee verschillende redenen. Met Joke heeft hij al tien jaar geen contact meer nadat Henk een wat lompe opmerking had gemaakt over de ondernemersaspiraties van de echtgenoot van Joke, Jan. Met Henneke ligt hij nu alweer zes jaar overhoop nadat de vrouw van Henk onaangekondigd naar een familiebijeenkomst over de ziekenzorg die moeder nodig zou hebben. Ze was de enige van de koude kant en dat was toch echt niet de bedoeling. En ja, dan vliegen de dagen zomaar voorbij. Nu wil een andere zus, Marijke, dat het conflict uit de wereld wordt geholpen.

  • S19E07 Het familiediner XL

    • April 17, 2017
    • EO

    Het familiediner bestaat vijftien jaar. Bert van Leeuwen kijkt samen met een grote groep oud-deelnemers terug op de afgelopen seizoenen. Heftige confrontaties, mooie verzoeningen en spannende momenten komen voorbij. De kleinste irritaties kunnen soms uitmonden in een jarenlange vete waarin families elkaar niet meer spreken. EO-presentator Bert van Leeuwen weet dat als geen ander. Al vijftien jaar lang treedt hij op als bemiddelaar in grote en kleine ruzies. Jubileum Dit vijftienjarig jubileum laat de zender niet zomaar voorbijgaan. In Het Familiediner XL kijkt Bert tijdens een diner met een grote groep oud-deelnemers terug op de afgelopen seizoenen. Heftige confrontaties, mooie verzoeningen en spannende momenten bij de witte limousine komen voorbij. Bert van Leeuwen Presentator Bert heeft in ieder geval veel zin in deze speciale aflevering. "Ik kijk er naar uit om de ‘oude’ bekenden weer te ontmoeten en te horen hoe het met ze gaat. Het belooft een bijzondere uitzending te worden!"

Season 20

  • S20E01 Innige vriendschap

    • September 4, 2017
    • EO

    Geloof het of niet, maar een bezoek aan de kapper betekent het einde van de relatie tussen Patrick en zijn ouders. Is er drie jaar later nog hoop dat dit goedkomt? En: het tragische verhaal van Alma (foto) en haar schoonmoeder Annie. Hun innige vriendschap wordt flink op de proef gesteld door het overlijden van twee dierbaren. Lukt het presentator Bert van Leeuwen om deze mensen weer bij elkaar te brengen?

  • S20E02 Bedrogen

    • September 11, 2017
    • EO

    Is het een slim idee om contact te houden met de ex van je zoon, vooral als je weet dat deze ex hem heeft bedrogen met een andere man? Als Johan (foto) hier achterkomt, wijst hij zijn moeder Ida de deur. En die blijft nu al drie jaar gesloten. En: de Indische broers Ruud en Eduard zien elkaar al twaalf jaar niet meer. Na het overlijden van hun moeder besluit Eduard om Ruud niet voor de begrafenis uit te nodigen. En dat is voor Ruud de druppel, denkt Eduard. Maar Ruud heeft een heel ander verhaal. Komen deze twee mannen ooit weer bij elkaar?

  • S20E03 Gezellige tweelingbroers

    • September 18, 2017
    • EO

    Op familiefeesten wordt het echt gezellig als tweelingbroers Jan (foto) en Joop er zijn. Maar na de dood van hun moeder is het gedaan met de pret. Bert van Leeuwen duikt in het roerige verleden van de tweeling en zet alles op alles om ze vandaag weer bij elkaar te brengen. Maar of dat gaat lukken?

  • S20E04 Twee handen op één buik

    • September 25, 2017
    • EO

    Moeder en dochter zijn jarenlang twee handen op één buik. Wanneer moeder na het verlies van haar man een nieuwe liefde vindt, komt de relatie met haar dochter op scherp te staan. Bert van Leeuwen doet een uiterste poging om de twee weer te herenigen. En al veertien jaar is er complete radiostilte tussen Diana en haar vader Alois. Nu ze ernstig ziek is, heeft ze zijn steun hard nodig. Blijft Diane er alleen voor staan, of zet Alois zijn trots opzij en schiet hij haar te hulp?

  • S20E05 Twee vrienden

    • October 2, 2017
    • EO

    Twee broers op leeftijd zijn elkaars beste vrienden en klaren samen elke klus. Een ogenschijnlijk klein misverstand over de afwerking van een raam zorgt ervoor dat er geen enkel contact meer is. Wordt dit voor presentator Bert van Leeuwen een zware klus, of slaat hij de spijker op zijn kop? En de roerige geschiedenis van de zussen Tamara en Linda. Nadat hun moeder is overleden aan de gevolgen van longkanker, barst de hel los. Pijnlijke opmerkingen bij de crematie en een ruzie op facebook laten diepe sporen na. Lukt het om deze breuk te herstellen?

  • S20E06 Telefonische discussie en Entreegeld

    • October 9, 2017
    • EO

    Na de scheiding van haar ouders verliest Janneke vader Willem uit het oog. Toch, na vele jaren, verzoenen ze zich weer en vliegen elkaar huilend in de armen. Niets lijkt hun band nog in de weg te staan, totdat een telefonische discussie hier abrupt een einde aan maakt. Kan Bert deze Hagenezen herenigen of blijven ze lijnrecht tegenover elkaar staan? En een gezellig familie-uitstapje naar de Gondelvaart valt compleet in het water. Twee zussen krijgen onenigheid over het entreegeld en raken elkaar in de drukte kwijt. De emoties lopen hoog op en het eindigt in een knallende ruzie.

  • S20E07 Verkeerde opmerking

    • October 16, 2017
    • EO

    Twee broers organiseren jarenlang darttoernooien voor de familie, maar inmiddels liggen de pijltjes stof te vangen in de kast. Een verkeerd geplaatste opmerking van de ene broer naar zijn schoonzus zorgt ervoor dat de broers al een jaar geen contact hebben. Wordt dit voor Bert een schot in de roos of missen zijn pijlen elk doel? En het verhaal van Emiel. Zijn broer en schoonzus hebben geen contact meer met de rest van de familie. De reden van de ruzie lijkt te liggen in een grappig bedoelde opmerking van Emiels moeder op Facebook. Maar deze grap viel helemaal verkeerd en bleek het startsein voor complete radiostilte. Komt deze familie na drie jaar weer samen aan één tafel te zitten?

Season 21

  • S21E01 Aflevering 1

    • September 13, 2018
    • EO

    Door het lenen van een groot geldbedrag is er al jarenlang ruzie tussen moeder en zoon. Zal de moederliefde uiteindelijk toch belangrijker blijken dan de openstaande schuld? En oma Marij en kleindochter Kristen. Jarenlang zijn zij onafscheidelijk, totdat er een jaar geleden een fikse ruzie ontstaat, waarin Kristens nieuwe vriendje Yordi een grote rol speelt. En laat hij nou degene zijn die deze ruzie graag wil oplossen.

  • S21E02 Aflevering 1

    • September 20, 2018
    • EO

    Familie en zaken, het blijkt geen goede combinatie te zijn voor de nichtjes Claudia en Laurence. Zij zijn de beste vriendinnen, totdat de een de ander moet ontslaan. Kan Bert van Leeuwen deze dames herenigen of blijven ze lijnrecht tegenover elkaar staan? En het verhaal van Marcel. Als zijn oom overlijdt mag hij van zijn tante Tonia niet op de begrafenis komen. Riek, de moeder van Marcel, is hier na zes jaar nog altijd boos over. Marcel kijkt liever vooruit en wil het daarom graag oplossen tussen de zussen.

  • S21E03 Aflevering 2

    • September 27, 2018
    • EO

    Een groots 25-jarig huwelijksfeest staat in de planning voor Johan en zijn vrouw Els. Maar tijdens de voorbereidingen ontstaat flinke onenigheid tussen Johan en zijn broer Carel. De ruzie loopt zó hoog op, dat Carel en zijn vrouw Tini niet naar het feest komen. Al twintig jaar hebben de broers geen woord meer met elkaar gewisseld. En Lilly wil een diepgewortelde ruzie tussen haar vader en haar broer en zus oplossen. Nadat hun ouders tien jaar geleden zijn gescheiden, hebben Pepijn en Tamara het nodige verdriet gehad. Bert van Leeuwen doet een uiterste poging om de drie weer te herenigen.

  • S21E04 Aflevering 3

    • October 4, 2018
    • EO

    Tijdens oud en nieuw verlaat Dennis het huis van zijn broer Gerrie eerder dan verwacht. Wanneer moeder Regina hier op 1 januari over hoort, spreekt ze Dennis hierop aan en barst de bom. Nu hebben moeder en zoon al 14 jaar geen contact meer met elkaar en heeft Regina haar kleindochter nog nooit ontmoet. En een grote familieruzie tussen zes broers en zussen. Na het overlijden van hun ouders, moet de oude boerderij verkocht worden. De ooit zo hechte broers en zussen worden het niet eens over de prijs en er ontstaan twee kampen. Lukt het presentator Bert van Leeuwen om ze weer bij elkaar te brengen?

  • S21E05 Aflevering 4

    • October 18, 2018
    • EO

    Gerda zit klaar met koffie en een vlaai, terwijl haar broer Tonnie en schoonzus Maria alleen maar even iets op komen halen. Door deze miscommunicatie komen ze al vier jaar niet meer bij elkaar over de vloer. Zouden ze van elkaar weten dat de ideeën over deze afspraak anders waren? Peter wordt ernstig ziek en voelt zich niet genoeg gesteun door zijn broer Rob en diens vrouw. Van de hechte band tussen de broers is sinds twee jaar niets meer over. Voor Noa, de zoon van Peter, is het alles of niets. Deze band moet hersteld worden.

  • S21E06 Aflevering 5

    • October 25, 2018
    • EO

    Vader Piet en zoon Bert waren ooit ontzettend hecht met elkaar, totdat Bert zijn vader en diens vrouw apart uitnodigde voor zijn verjaardag. Het was het startsein voor een ruzie die nu al drie jaar duurt. Vier jaar geleden overleed de tante van de halfzussen Brigitte en Helga. Door verdriet en onbegrip hadden ze nauwelijks contact met elkaar. Tot ze elkaar onlangs troffen op een begrafenis, waardoor alle contact nu definitief verbroken is.

  • S21E07 Aflevering 6

    • November 1, 2018
    • EO

    Tamara wil tijdens Koningsdag op stap. Met haar moeder spreekt ze af dat de kinderen bij haar logeren. Maar als moeder de logeerpartij last minute afzegt, is de maat vol voor Tamara. Ze verbreekt al het contact en weigert om met haar moeder in één te ruimte zitten. Schoonzus Engel zit hier al jaren tussenin. Zij hoopt dat Bert hier verandering in brengt.

  • S21E08 Aflevering 7

    • November 8, 2018
    • EO

    Moeder en dochter hebben jarenlang een goede band. De twee krijgen ruzie door een incident op de crematie van hun man en vader. Moeder zou haar dochter de toegang tot de familiekamer hebben ontzegd. Maar is dit het werkelijke verhaal achter de ruzie? Bert gaat op pad om dat uit te vinden. En twee Amsterdamse zussen zijn jarenlang elkaars beste vriendinnen, maar als een van hen katten aanschaft zonder overleg met de ander ontstaan de eerste scheurtjes in hun relatie. Wanneer er vervolgens ook geen uitnodiging wordt verstuurd voor een etentje, is het gedaan met de pret. Al het contact wordt verbroken. Dit tot groot verdriet van hun gemeenschappelijke vriendin Tieneke. Zal dit etentje er alsnog van komen wanneer Bert bij de dames aan de deur staat?

Season 22

  • S22E01 Aflevering 1

    • January 18, 2021
    • EO

    Twee zussen hebben jarenlang ruzie door een verkeerd geïnterpreteerde opmerking. Wanneer Bert niet bepaald hartelijk wordt ontvangen door een van hen lijkt het een flinke uitdaging om de zussen weer bij elkaar te krijgen. En de 15-jarige Mariët stuurt Bert een noodkreet: ze zou graag zien dat de ruzie tussen haar vader en zijn zus bijgelegd wordt. Bij het opruimen van hun moeders appartement liepen de meningsverschillen hoog op, waardoor ze nu al 2,5 jaar geen contact hebben elkaar.

  • S22E02 Aflevering 2

    • January 25, 2021
    • EO

    Jari roept de hulp van Bert van Leeuwen in. Zijn zus Gina en haar oma zien elkaar nu twee jaar niet meer. Rondom oud en nieuw barstte niet alleen het vuurwerk los, maar barstte ook de bom tussen oma en kleindochter.

  • S22E03 Aflevering 3: vreemd incident

    • February 1, 2021
    • EO

    Iedere zondag drinken de Brabantse broers Tien en René koffie met elkaar. Tot 2,5 jaar geleden, wanneer een vreemd incident de boel compleet verstoort tussen de twee. Ook de familie van Melissa kan de helpende hand van Bert van Leeuwen goed gebruiken. Want hoewel de vader van Jeffrey gewoon welkom is bij hem thuis, blijft de deur voor zijn stiefmoeder gesloten.

  • S22E04 Aflevering 4

    • February 8, 2021
    • EO

    Jeffrey schakelt de hulp van Bert van Leeuwen in bij de ruzie tussen zijn moeder Marga en oom Aaldrik. Al ruim zeven jaar hebben zij geen contact meer, maar het achterhalen van de oorzaak hiervan blijkt een flinke uitdaging. Moeder Mirjam zit met haar handen in het haar wanneer haar zoon en dochter ruim een jaar geleden slaande ruzie krijgen op straat. Een poging tot bemiddeling loopt wederom uit op een ruzie. Zal het Bert wel lukken de familie weer bij elkaar te krijgen?

  • S22E05 Aflevering 5

    • February 15, 2021
    • EO

    Dennis weet zich geen raad meer met de ruzie tussen zijn moeder Putu en halfzus Indra. Hoewel de twee voorheen enorm hecht waren, is er al bijna twee jaar geen contact meer. In het oosten van het land speelt zich een ander moeder-dochterverhaal af. Jannie en haar dochter Jolanda hebben al zeker tien jaar geen contact meer met elkaar. Dit tot groot verdriet van kleinzoon Willem en zijn vriendin Tamara.

  • S22E06 Aflevering 6

    • February 22, 2021
    • EO

    Wanneer het uitgaat tussen Pernella en haar vriend trekt broer Eduard partij voor zijn zwager. Het resultaat? Broer en zus spreken elkaar al zes jaar niet meer. Bert probeert de twee weer met elkaar in gesprek te krijgen. Het tweede conflict is tussen Sharon en haar broer Jaimy. Hun moeder Carola zit met de handen in het haar en vraagt Bert om hulp.

Season 23

  • S23E01 Aflevering 1

    • August 1, 2022

    Leugens en onhandige opmerkingen kunnen voor heel wat trammelant zorgen. Voor Sharon was er op een gegeven moment de bekende druppel die de emmer deed overlopen. Ze verbrak alle contacten met haar vader Hans. Maar Sharons dochter Sterre is deze situatie zat. Ze roept de hulp van Bert in om deze al zeven jaar durende ruzie de wereld uit te helpen... En ook Jos doet een beroep op Bert. Goed bedoelde adviezen drijven een wig tussen zijn broers Ad en Mario, die inmiddels al meer dan tien jaar geen woord meer met elkaar wisselen. Zal het Bert lukken om de radiostilte tussen de broers te verbreken?

  • S23E02 Aflevering 2

    • August 8, 2022

    Peter en Anne, opa en kleindochter, slaan de handen ineen om een einde te maken aan de ruzie tussen Anne haar moeder Mariël en oom Jeroen. Een conflict van zo'n twee jaar geleden heeft de goede band tussen de twee compleet verstoord. Volgens Peter en Anne is het tijd om in actie te komen en daar kunnen ze de hulp van Bert goed bij gebruiken. En ook de tweelingbroers Silvian en Silvain hebben de hulp van Bert ingeroepen. Omdat hun vader en opa met elkaar in de clinch liggen, zien ook zij, tot hun verdriet, hun opa niet meer. Dat moet opgelost worden. Zal het Bert lukken de familie weer bij elkaar te krijgen?

  • S23E03 Aflevering 3

    • August 15, 2022

    Soms kan een opmerking grote gevolgen hebben en daar weet Anja alles van. De feeststemming op het huwelijksjubileum van haar dochter sloeg helemaal om door een ruzie tussen haar schoonzoon Lorenzo en haar andere dochter Nicole. Twee jaar later is de ruzie nog steeds niet opgelost. Anja is ten einde raad en schakelt de hulp van Bert in. Lukt het Bert om deze ruzie weer goed te maken?

  • S23E04 Aflevering 4

    • August 22, 2022

    Yvonne roept de hulp van Bert in. Er is namelijk al jaren een ruzie in haar schoonfamilie. Yvonne vermoedt dat het om een misverstand gaat, maar wat er precies gebeurd is, weet ze niet. Wat ze wel weet is, dat ze Berts hulp nodig heeft om haar schoonzus en de dochter van haar schoonzus te herenigen.

  • S23E05 Aflevering 5

    • August 29, 2022

    De verjaardag van Marijkes zoon komt abrupt tot een einde wanneer haar zus en nicht ruzie krijgen. Deze ruzie duurt inmiddels twaalf jaar en Marijke vindt het hoog tijd dat het wordt opgelost, helemaal nu ze binnenkort gaat trouwen. En dus schakelt ze de hulp van Bert van Leeuwen in. Zal het Bert lukken de familie weer bij elkaar te krijgen?

  • S23E06 Aflevering 6

    • September 12, 2022

Season 24

  • S24E01 Aflevering 1

    • February 7, 2024
    • EO

    Ruzie om een babyfles en een bh? Dat klinkt alsof er meer aan de hand is in deze voetbalfamilie. Vader Jan en zoon Micheal zien elkaar nu al drie jaar niet meer. Broer Patrick en zus Shirley schakelen de hulp van Bert van Leeuwen in om de twee stijfkoppen weer om tafel te krijgen. Pierre roept de hulp van Bert in, omdat hij gaat trouwen met zijn grote liefde Valerie, maar haar ouders uit Costa Rica kunnen er niet bij zijn. Zonder dat Valerie het weet, heeft Bert haar ouders naar Nederland gehaald, zodat ze bij de bruiloft aanwezig kunnen zijn.

  • S24E02 Aflevering 2

    • February 14, 2024
    • EO

    Bert van Leeuwen reist af naar Kampen en probeert een broer en zus, die al tientallen jaren geen contact met elkaar hebben, te verzoenen. Het blijkt niet eenvoudig om iedereen om tafel te krijgen. Ook Manon en Daniëlle roepen de hulp van Bert in. Ze wonen in Australië en Spanje en hebben door de afstand al meer dan vijf jaar niet met hun ouders aan het kerstdiner gezeten. Bert verrast de ouders van Manon en Daniëlle met het grootste cadeau dat ze zich kunnen wensen.

  • S24E03 Aflevering 3

    • February 21, 2024
    • EO

    Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert van Leeuwen om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert van Leeuwen in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna zestien jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert haalt het feestje naar voren. Hij verrast Crystal met de verjaardag die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

  • S24E04 Aflevering 4

    • February 28, 2024
    • EO

    Paulette probeert de slaande ruzie tussen haar man Henk en zijn zus Gerda op te lossen. Het is de vraag of beide partijen dit, na de uit de hand gelopen ruzie, nog zien zitten. Phillis heeft de hulp van Bert van Leeuwen ingeschakeld voor haar zus Jaimy. Jaimy is, sinds de zwangerschap van haar zoontje Len, al twee jaar zeer ernstig ziek. Een aantal keer werd voor haar leven gevreesd. Jaimy heeft hierdoor de afgelopen jaren niks kunnen vieren. Ook haar partner Joep zit in het complot en samen met Bert van Leeuwen organiseren ze een diner met familie en vrienden. Jaimy weet ondertussen van niks en is tot tranen geroerd door deze verrassing.

  • S24E05 Aflevering 5

    • March 6, 2024
    • EO

    De Rotterdamse Jopie heeft Bert ingeschakeld om de ruzie tussen haar twee zoons op te lossen. Ze waren altijd twee handen op één buik, maar nu hebben ze al zes jaar geen contact meer. Jopie wil graag dat het goedkomt, voordat ze er niet meer is. Dat blijkt een pittige opgave. Wieke en Sylvana vragen Bert om hulp voor hun dochter en zus Priscilla en haar partner Jappie. Jappie heeft een ernstig motorongeluk gehad. Hij is vanaf zijn borst verlamd en verblijft in een revalidatiekliniek. Priscilla heeft het zwaar, alleen thuis met drie kleine kinderen. Wieke en Sylvana willen Jappie en Priscilla een avondje onbezorgd laten genieten.

  • S24E06 Aflevering 6

    • March 13, 2024
    • EO

    Danice (14) woont samen met haar vader, moeder en oma op dezelfde woonboot in Amsterdam. Ze probeert de ruzie tussen oom Patrick, haar moeder en oma op te lossen. Huisvriend Schie, die ook op de woonboot woont, helpt Danice. Het is de vraag of het Bert van Leeuwen lukt iedereen aan boord te krijgen voor een gezamenlijk familiediner. Ook Jennifer roept de hulp van Bert in. Ze woont al een aantal jaar in Ghana en heeft inmiddels een kindje samen met haar vriend Mark. Haar familie heeft baby Macy nog nooit gezien. Bert organiseert als verrassing een mooi familiediner waarbij baby Macy het stralend middelpunt is.

Additional Specials