Als Tony Verbruggen zijn eerste dag op 'Express' werkt komt hij al dadelijk met een drugszaak rond een fotomodel. Door zijn artikel pleegt het model zelfmoord en komt hij in conflict met zijn beroepseer.
Bij een tiende slachtoffer van heroine graaft "Express" journalist Tony, tegen de zin van de hoofdredacteur, dieper om de menselijke zijde van de zaak te kunnen blootleggen. Hij komt terecht in het wereldje van de junkies en ontdekt dat de dode verslaafde niet door een overdosis is om het leven gekomen. Bij zijn speurtocht naar de ware toedracht krijgt Tony echter af te rekenen met zijn eigen krant, met de politie en zelfs met de familie van het slachtoffer.
Journalist Tony Verbruggen wordt uitgestuurd naar een vrouw die door haar therapeut is misbruikt. Wat begint als een onfris hoofdartikel, blijkt dichter bij ieders persoonlijk leven te staan dan hen lief is...
Na zijn gedwongen ontslag bij een ernstige krant, poogt journalist Tony Verbruggen het hoofd boven water te houden bij het sensatie-blad Express. Hij wordt uitgestuurd voor een artikel over een banale burenruzie. De buur die geviseerd wordt, is een pas uit de gevangenis ontslagen crimineel. Wat niemand vermoedt, is dat de ex-gevangene wordt opgejaagd door zijn vroegere bendeleden. Voor hij het weet, zit Tony midden in een gevaarlijk wespennest en raakt hij betrokken bij een genadeloze strijd op leven en dood.
Tony Verbruggen krijgt de tip dat de politie een razzia gaat houden in het gokkersmilieu. Tot ergernis van de rechercheurs is hij ter plaatse als de inval plaatsgrijpt. Een van de arrestanten is een vroegere vriend van Tony uit zijn bokserstijd. Tony beschermt zijn vriend en houdt hem uit de krant. Hij wordt daardoor het mikpunt van een keiharde srijd tussen politie en de gokkerswereld.
Op de rechtbank is Tony Verburggen getuige van de veroordeling van een chauffeur die een fietser aanreed. Een feit zonder nieuws-waarde, ware het niet dat we in volle verkiezingsperiode zitten en de veroordeelde de chauffeur is van een kandidaat -minister. "Express" publiceert hierover een grappig artikel. 's Anderdaags krijgtdat stukje plots grote nieuwswaarde en raakt Tony betrokken in een zaak die verstrekkende politieke gevolgen kan hebben.
Omdat de komkommers ongelofelijk hard groeien haalt Express nog eens een foto boven van een pin-up (Mieke Bouve) die jaren geleden met praktisch geen kleren aan op de voorpagina heeft geposeerd. De redactie heeft vernomen dat de vrouw, Monique Van Gelderen, intussen getrouwd is met een miljonair (Leo Madder) die haar vader had kunnen zijn. De krant verbindt aan dit modern assepoesterverhaal bovendien een lezerswedstrijd, waarbij diegene die Monique kan vinden, tienduizend frank rijker wordt, goed wetende dat ze de vrouw al lang gevonden hebben. De dame is niet happig op de extra publiciteit en Tony voelt zich seksueel aangetrokken tot haar. Bloeit er iets moois of wordt het toch allemaal kapotgemaakt door het stukje riooljournalistiek dat er bij Express bedreven wordt?
Om een doorbraak te forceren in een twee jaar oude verdwijningszaak, heeft Danielle het lumineuze idee gekregen om een niet echt mentaal evenwichtige Hollandse paragnost Cor Bakker in de arm te nemen. Tony en Eric krijgen de twijfelachtige eer om een stuk grond naast de autostrade om te mogen spitten, uiteraard zonder resultaat. Uiteindelijk vinden ze toch een lijk, maar ergens op een heel andere plaats en kan Express met een zéér spectaculaire scoop uitpakken. Volgende stap is de moordenaar vinden, en Richard Broekx (Eddy Vereycken), oom van het slachtoffer, duidelijk een zware recidive pedofiel, treedt weer op het voorplan, alhoewel de politie hem vorige keer niets kon maken en nu ook niet.
Op een avond wordt voor een café in de Sterstraat een autoruit ingeslagen. Een toevallige getuige, Zat Frankse (Roger Van Kerpel), wordt nogal hardhandig aangepakt door een motorrijder met een paardenstaart. Express vindt het nieuwswaardig en stuurt een reportageploeg om de pas opgerichte burgerwacht - feitelijk een zooitje ongeregeld - te interviewen. Het idee ging uit van bakker Gust (Mandus de Vos), de cholerieke caféhabitiué Stafke (Walter Van de Velde) en de bende bejaarden uit de kroeg. Wat zij doen lijkt eerder op het terroriseren van brave burgers, en ze schuwen ook al geen geweld. De echte bende heeft intussen een mannetje ingehuurd om in de Sterstaart zoveel mogelijk chaos te veroorzaken, ook in het studentenhuis, want er heeft duidelijk iemand belang bij om de studenten zo zwart mogelijk te maken. Wat de zaak er voor Tony echter gecompliceerder op maakt is dat de beschrijving van de dader als gegoten past op het nieuwe vriendje van zijn dochter.
Een hittegolf teistert de stad en Yvette heeft een paar leuke gelegenheidsplaatjes geschoten waarin een vrouw in een fontein uit de kleren gaat. Kort na de publicatie biedt er zich echter een vreemde figuur aan (Jappe Claes) die alle foto's van het incident wil kopen, ook de niet gepubliceerde. Bij nader onderzoek ziet Tony op de achtergrond van één van de foto's zijn beleggingsadviseur Frank Jespers (Eric Van Herreweghe) samen met een schimmige onderwereldfiguur. Betekent dit dat Tony zijn spaarcenten foetsie zijn?
Express begint met een rubriek waarin de lezers vragen kunnen stellen aan hun favoriet idool. Eén welbepaalde lezeres, Myriam Van Hecke (Elise Bundervoet), komt voor de dag met enkele heel saillante details over tieneridool Mono Zanga (Jean Bosco Safari), maar ze wil voor haar verhaal goed betaald worden. Tony komt er echter achter dat de vrouw geobsedeerd én knettergek is.
Yvette fotografeert een winkeldievegge (Leah Thys) die net een set dure lingerie heeft ontvreemd. Het verhaal achter de foto wordt des te sappiger als het Solange Poppe blijkt te zijn, de vrouw van de bekende mode-ontwerper Max Poppe (Luc Springuel), die net op het punt staat een nieuwe collectie aan de pers te presenteren. De nieuwe redactrice, Ellen De Vos (Ann Ceurvels), wordt naar de modeshow gestuurd terwijl Tony een smeuig verhaaltje over kleptomanie moet schrijven. Mevrouw Poppe heeft echter haar zinnen gezet op het ten gronde richten van het mode-imperium van haar man, en ze heeft nog een ander interessant nieuwtje voor Express: een stapel valse facturen. Maar waarin is de gemiddelde lezer van Express het meest geïnteresseerd: een financiële constructie waar men universitaire studies voor moet hebben gedaan om ze te begrijpen, of een kanten beha? Tony verwerkt intussen zijn echtscheiding en arriveert ladderzat op de redactie.
Yvo Sterckx heeft een tip over een groots opgezette drugsrazzia, maar alle inspanningen van de politie ten spijt bedraagt de vangst welgeteld twee gram hasjies. Hij nagelt de ambitieuze procureur (Eddie Brugman) genadeloos aan het kruis, maar dient het artikel wel in onder Ellens naam. In het milieu valt intussen een vijfde drugsdode ten gevolge van een dosis veel te pure heroïne die op de markt gebracht wordt door een bende ongure Chinezen. De politie heeft het met de dealer die de dodelijke dosis heeft verkocht, in het milieu bekend als Bingo (Rudolf Vervliet), op een akkoordje gegooid: ze zullen hem laten lopen in ruil voor het verklikken van de rest van de bende. Tony vindt dat dit niet kan en hij steekt zijn hand in het wespennest.
Tony Verbruggen (Vic De Wachter) heeft net een aanbieding gekregen om voor een serieuze krant te werken, als zijn oude criminele buddy Leon Van Aken (Marc Bober) hem opzoekt. Leon is op heterdaad betrapt toen hij probeerde om in een elektrozaak te betalen met valse briefjes van 5000 frank op last van de zware crimineel (Karel Deruwe). Leon wil de hele bende aan de politie verraden, maar wil dat Tony als tussenpersoon bemiddelt. Raymond is het echter niet eens dat hem de voorwaarden voor een deal worden opgedrongen. Tony heeft een ontmoeting met Van Aken gepland, maar op het moment dat hij de redactie wil verwittigen dat de deal uit de hand loopt, zijn de kantoren van Express ontruimd na een bomalarm, het gevolg van een uit de hand gelopen grap van Eric.
Tony is spoorloos verdwenen, maar de telefooncel van waaruit hij Eric heeft proberen te bellen is verbrijzeld. In de buurt wordt de neergeschoten Van Aken teruggevonden: hij ligt in coma en kan voorlopig niet ondervraagd worden. De zaak wordt behandeld als een onrustwekkende verdwijning en jammer genoeg draaien 's anderendaags de persen opnieuw en moet er een krant verschijnen. Voor Eric die meent dat hij deels schuld heeft aan de zaak omdat hij Tony's telefoon niet heeft opgenomen, wordt het allemaal te veel en hij zoekt vertroosting in een fles whisky. De politie en de redactie van Express hebben afgesproken samen te werken en alle tips inzake de verdwijning van Tony te bundelen, maar dat is zonder Eric gerekend: Eva vindt in een bokshandschoen van Tony een vals briefje van 5000 met een telefoonnummer op en het lijkt wijs om ermee naar de politie te stappen; maar ze stapt naar Eric die na lang zoeken de identiteitsgegevens van de vermoedelijke daders vindt, maar niet hun locatie. Alles raakt in een stroomversnelling wanneer Yvette (Mieke De Groot) en Ellen in een achtergelaten auto van Express een gruwelijke ontdekking doen... Voor Eric wordt het een persoonlijke afrekening en de valsemunters kunnen maar hopen dat de politie hen eerder vindt dan Eric De Moor...
Gino Blancke (Mathias Sercu) wint de Soundmixshow op televisie en mag als prijs een single opnemen in een echte opnamestudio. De redactie van Express krijgt er lucht van dat de familie het overwinningsfeest in kleine, intieme kring zal vieren zonder de pers. Danielle ruikt een exclusiviteit en - ze kent de eigenares (Tessy Moerenhout) van het restaurant - stuurt Eric en Ellen undercover als dienstpersoneel. Daar zijn ze getuige van hoe de familie zich te goed doet aan kreeft en wijn, terwijl het eigenlijk allemaal omhooggevallen marginalen zijn. Erik laat Ellen een vernietigend artikel schrijven. Prompt dreigt de familie ermee dat ze de restaurantrekening niet meer zal betalen omdat hun privacy is geschonden. De eigenares laat Danielle de keuze: ofwel betaalt Express de rekening, ofwel mag zíj het tegen de rechter uitleggen. De eerste oplossing is niet aanvaardbaar, maar Danielle stelt voor om de familie nog wat meer onder druk te zetten opdat ze toch hun rekening zouden betalen. Het blijkt dat de vader werkloos is (maar zich wél goed laat gaan met de dure wijn en de kreeft) en wanneer Ellen, overigens dik tegen haar zin, op zoek gaat naar nóg meer vuil om over de familie Blancke te kieperen, stuit ze op een onfris geheim waarbij ook familie van Yvo Sterckx betrokken is... Ze ziet een unieke kans om het artikel tegen de Blanckes alsnog tegen te houden, maar veel vrienden maakt ze er niet mee op de redactie. Behalve misschien Eric, die blijkbaar even grote problemen heeft om de slechte smaak die zijn eigen artikels teweegbrengen, door te spoelen en die Ellen misschien nog wat kan leren over hoe ze in de jungle van de redactie kan overleven.
Ellen is er het hart van in wanneer een abonnee van Express, Anita Jansen (Marijke Pinoy), in een brand haar hele have en goed verliest. Ellen organiseert een benefiet en Danielle steunt haar daarin, want met het seizoen van de abonnementshernieuwingen voor de deur vindt ze dat Express zich moet kunnen profileren als "de krant met een hart". Wanneer het hele mediacircus is gepasseerd, staat de ex van Anita (Marc Van Eeghem) briesend voor de deur van de redactie: Anita leidt een rijkeluisleventje van de alimentatie die hij moet betalen en het huis was feitelijk voor de helft van hem. Hij eist zonder verpinken de helft van wat de actie heeft opgebracht, en hij dreigt om met dit genant verhaaltje naar de concurrentie te stappen. Niet alleen hangt Ellens job aan een zijden draadje, ook schijnt het verhaal van de misnoegde echtgenoot te kloppen, want met het geld van de benefiet heeft Anita een kanjer van een BMW gekocht. Het wordt nog een schepje erger als de redactieleden van Express te weten komen wat voor soort "beroep" Anita uitoefent.
Schippersdochter Chantal De Winter krijgt op een avond een lift van de twee broers Mark en Michel De Ridder die een gevaarlijke cocktail van drugs en alcohol op hebben en ze verkrachten haar. Pikant detail is dat de plaats delict zich afspeelt op amper een paar honderd meter van een politiebureau dat onbemand is omdat de twee agenten van dienst in het café zitten te zuipen. Express springt er natuurlijk op als een rottweiler op een sappige biefstuk en Ellen maakt misbruik van Lucs positie als verpleger in het ziekenhuis om aan de privégegevens van het slachtoffer te geraken. Chantal heeft echter besloten om het recht in eigen handen te nemen en ze spuit Mark een bijtend product in de ogen. Mark zal waarschijnlijk voor de rest van zijn leven blind blijven. Zijn vader Antoine, een bekende spelshowpresentator, doet zijn verhaal aan Express, waarbij hij laat uitschijnen dat het voorval een ongeluk was. Pas dan verbindt Ellen de puntjes met elkaar.
De politie verspreidt een robotfoto van een kinderlokker. Ellen merkt op dat de man als twee druppels water op André Maas lijkt, de voorzitter van een lokale sportvereniging. Ze suggereert als grap om er een artikel over te schrijven, vooral om de incompetentie van de tekenaar bij de politie aan de kaak te stellen. Maas verleent zijn medewerking aan de grap, maar wanneer blijkt dat hij voor het moment dat de kinderlokker toesloeg geen geldig alibi heeft, gaan de poppen aan het dansen. Maas is uiteraard niet de gezochte pedofiel, maar hij is betrokken bij een andere zaak die het daglicht niet mag zien.
Eric krijgt een flinke bolwassing van Danielle: het sensatiegehalte van de showbizzpagina lijkt nergens op. Hij krijgt één kans om zich te herpakken in een sensationeel en aangebrand artikel over het internationale topmodel Jessica Fox,die haar borsten voor zestig miljoen heeft laten verzekeren en die bij een blitzbezoek aan België een jonge kerel aan de haak heeft geslagen, namelijk de chauffeur van haar gehuurde limousine. De jongen in kwestie, Kris De Poorter, is echter niet van plan om de saillante details van zijn nacht met één van de mooiste vrouwen ter wereld zomaar gratis te grabbel te gooien. Er dreigt echter een kaper op de kust: Freddy Vandenborre, de journalist van het concurrerende roddelblad Revue, is bereid om tegen Eric op te bieden.
Televisiemaker Bob De Graaf pakt uit met de spectaculaire show "De Waaghalzen" waarin hij elke week een halsbrekende stunt uithaalt. Hij adverteert flink voor zijn programma in Express. Zijn monteur, Julien Nolet, biedt zich echter aan op de redactie met een exclusief nieuwtje: op een tape van de uitzending van volgende vrijdag, waarin De Graaf een benjisprong uitvoert, is duidelijk te zien dat de sprong is uitgevoerd door een stand-in. De redactie legt het geval aan De Graaf zelf uit en die belooft om exclusief in zijn programma reclame te maken voor Express als ze het geval uit hun kolommen willen houden. In ruil mag Ellen ook een waaghalzensprong uitvoeren met een soort vliegende katrol. De Graaf probeert haar met zijn charmes in te pakken en domme Ellen trapt er bijna in ook. Maar dan komt Nolet met het bericht dat de stand-in van de benjisprong door een verkeerde inschatting voor zijn leven verlamd zal blijven.
Ellen en Yvette zijn er getuige van hoe aannemers in een huis dat eigendom is van de stad met bijzonder veel vakkennis de antiquiteiten wegroven. De voorwerpen duiken op bij antiquair David Van Eycken en Ellen wil daar een sensationeel artikel over schrijven. Het artikel geraakt echter niet voorbij het bureau van Danielle: ze suggereert dat het van hogerhand tegengehouden wordt, maar ze heeft blijkbaar zelf de censuurschaar vastgehouden. Ellen wil eerst de nieuwe vriendin van Van Eycken, Sabine Bastiaens, als een goudzoekster portretteren in haar artikel, maar ze krijgt twijfels wanneer ze verneemt dat Bastiaens eerste echtgenoot aan kanker is gestorven en dat de reden voor het faillissement van haar eerste zaak eerder daar te vinden is. Wanneer Ellen, die intussen solliciteert naar een baan als presentatrice bij een commercieel tv-station, eindelijk bereid is om de zaak te laten rusten, gooit Yvo een knuppel in het hoenderhok: hij heeft het hele dossier overgedragen aan de politie.
Ellens carrière bij Express is voorbij. Ze is op het aanbod ingegaan om tv-presentatrice te worden en presenteert zeer diepgravende reportage over aangespoelde krabben aan de kust. Eric heeft het niet zo begrepen op haar nieuwe job, waarin zij in zijn ogen niets ernstigs kan uitvreten. Zelf is hij bezig met een reportage over een feestje bij een eigenaar van een miljoenen omzet draaiende videoketen waar Masha Vinarova, één van de minderjarige diensters én een illegale Roemeense, werd verkracht. Ellen en Eric zitten elkaar op journalistiek vlak in de haren, zodanig erg zelfs dat hun relatie er dreigt onder te kraken. Maar dan neemt Eric een onverwachte beslissing.