Sarjan ensimmäisessä osassa Ville seikkailee Euroopan suurimmassa ja maailman kalleimmassa kaupungissa Moskovassa. Moskovassa Ville pyöräilee muun muassa hämäräbisneksistä ja korkeakulttuurista tunnetulla kadulla nimeltä Vanha Arbat. Ville yrittää löytää myös salaista metroa ja vierailee ydintuhobunkkerissa, jossa hän pääsee käsiksi muun muassa neuvostoaikaisen KGB:n laitteistoon. Ville ottaa myös selvää, miten Korjakovin perhe elää miljonäärejä kuhisevassa Moskovassa ja mitä kaikkea elämystuottaja Alek joutuu ammatissaan kohtamaan.
Toisessa osassa Ville matkustaa Olga- ja Oka- jokien risteyksessä sijaitsevaan 1,4 miljoonan asukkaan Nižni Novgorodiin. Nižni Novgorodissa Ville käy surkuhupaisalla kala- ja veneretkellä sekä paneutuu venäläisen huumorin ytimeen yhdessä paikallisen koomikon Sergei Kabailon kanssa. Ville pyörähtää myös maan kuulussa samppanjatehtaassa ja pääsee seuraamaan samppanjatehtaan voimakaksikon Juri Lisenkovin ja Juri Kuznetsovin opastuksella, kuinka maukas ja täyteläinen venäläinen samppanja saa päivänvalonsa. Lopuksi Ville tekee yllätysvierailun Konstantin Tkatševin isännöimässä Nižni Novgorodin paikallis-TV:n kokkiohjelmassa, jossa teemana on venäläiset pirtunakit vastaan suomalainen loimulohi.
Kolmannessa osassa Ville Haapasalo joutuu keskelle venäläisten voitonjuhlintaa. Ilmassa on nostalgian väritteistä latausta suuresta ja mahtavasta Neuvostoliitosta. Juhlissa Ville näkee huikean sotilasparaatin varustettuna venäläisen sotateollisuuden sotalaitteilla. Hän kuuntelee uuden kommunistipuolueen isänmaallista palopuhetta ja juttelee Venäjän nykytilasta kärkäsmielisen nuoren kommunistiaktivistin kanssa. Jekaterinburgissa Ville käy myös kylässä neuvostoaikana 65 vuotta Uralmaš-nimisessä tehtaassa työskennelleen Viktor Vasiljevin kodissa. Juttutuokion aikana Viktor herkistyy muistelleessaan uraansa Uralmašissa. Lisäksi Ville hyppää mopedin selkään paikallisten nuorten klubinpitäjien kera ja sukeltaa Jekaterinburgin yöelämään. Ville kokeilee myös, miten jekaterinburgilaisten rakastama majoneesi sopii venäläisten perinneruokien kyytipojaksi.
Neljännessä osassa Ville matkustaa kohti Keski-Siperiaa ja Novosibirskia. Novosibirskissa Ville tutustuu nuorisopainitoimintaan, jonka tahtipuikkoa heiluttaa kolminkertainen olympiavoittaja Aleksandr Karelin. Lisäksi Ville opettelee soittamaan ortodoksikirkon kelloja, tutustuu venäläiseen ydinfysiikkaan ja paiskaa tassua kissapedon kanssa, joka kiintyy Villeen ensi silmäyksestä lähtien. Lopuksi Ville tutustuu 30 hengen perheeseen, jota vastaan pelaa Suomi-Venäjä jalkapallomaaottelun.
Ville matkustaa Irkutskiin ja sieltä kauniille Baikaljärven alueelle. Baikal on burjaattien aluetta ja Ville osallistuukin samaanirituaaleihin ja seuraa vierestä kuinka samaani Valentin Hagdajev saa tamburiinin avulla yhteyden henkiolentoihin. Baikalilla Ville yöpyy majatalossa, jota isännöi taannoinen pöytätenniksen maailmanmestari. Ville myös kalastaa paikallisen ammattikalastajan kanssa, virveliin jää monta isoa harjusta. Kuvankauniissa Baikalin maisemmissa piilee myös ekokatastrofi, jonka Ville pääsee todistamaan.
Ville seilaa syvällä Siperiassa Baikaljärvellä matkaamassa kohti Ulan Udea. Ulan Udessa Ville tutustuu tiibetinbuddalaisuuteen Ivolginskin luostarissa, jossa Ville katoaa mystisesti ja vierailee myös luostarin pyhimmässä paikassa, jonne pääsevät vain harvat. Ville maistaa myös paikallisten kulinaristien lempiherkkua, kylmää hevosen maksaa rasvassa, sekä kokee jännitystä ja sydämentykytyksiä tuijottamalla otsoa silmästä silmään karhujahdissa.
Habarovskissa Ville törmää ensimmäistä kertaa vastoinkäymisiin, sillä Venäjän presidentti on kaupungissa vierailulla ja monet sovitut tapaamiset joudutaan vierailun takia perumaan. Ville ehtii kuitenkin kahdessa päivässä tutustumaan Habarovskin monikulttuuriseen ilmeeseen, sillä kaupunki sijaitsee Amurjoen rannalla ja rajanaapuri etelässä on Kiina. Ville jututtaa kiinalaisia opiskelijoita ja pohtii laittomien piraattituotteiden kulkua Kiinasta Habarovskin läpi muualle Venäjälle. Ville myös huomaa Habarovskin olevan täynnä kaupungilla juhlivia hääpareja ja ottaakin selvää venäläisestä hääkulttuurissa vierailemalla lähes kymmenissä häissä.
Päätösjaksossa Ville on tullut matkansa päätökseen ja reittinsä viimeiseen kaupunkiin Vladivostokiin. Vladivostok on Venäjän itäisin suurkaupunki ja Siperian radan päätepiste. Ville on kovin uupunut 30 päivän matkasta Venäjän läpi ja puhkeaakin jakson lopuksi väsymyksestä kyyneliin. Sitä ennen Ville ehtii kuitenkin tutustua japanilaisten autojen kauppiaaseen, jonka bisnestä vaikeuttavat Venäjän valtion ulkomaalaisia autoja koskevat myyntisäädökset. Hän tutustuu myös isää meriltä kotiin odottavaan perheenäitiin ja kaksospoikiin, joiden arki on 80-prosenttisesti isätöntä, sekä Venäjän laivaston harjoituspurjealuksen miehistön koulutukseen ja Venäjä-nimiseen saareen, johon Venäjä loppuu.