Home / Series / Fotografies / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Paisatges

    • January 1, 2010
    • TV3 (ES)

    En aquest episodi: Oriol Alamany ensenya a fotografiar els colors de la tardor a la Vall d'Aran; recuperem un dels grans clàssics del pictorialisme català, Josep M. Casals i Ariet; i passem una nit al Turó de l'Home intentant fotografiar el cel. Aquesta setmana, a "Fotografies" retratem "El paisatge". Oriol Alamany és el fotògraf de paisatge més reconegut actualment. Aquesta setmana, el presentador de la sèrie, Antoni Tortajada, acompanya el fotògraf d'excursió a la Vall d'Aran per fotografiar els colors de la tardor; però es trobaran amb la primera gran nevada de la temporada. El paisatge sempre ha fascinat els fotògrafs, i molt especialment als fotògrafs que volien semblar pintors. Aquest corrent, el pictorialisme, ha tingut molt bons representants a Catalunya. Aquest episodi recupera l'obra de Josep M. Casals i Ariet, l'últim gran clàssic del paisatge. Aquest fotògraf, que va adquirir renom a mitjans del segle passat, feia servir una tècnica molt exclusiva i avui pràcticament desapareguda: el bromoli transportat. En aquest episodi, l'especialista en fotografia antiga Massimo Cova intentarà tornar-lo a fer servir. I, finalment, el programa es fixa en el paisatge del cel. Primer, volarem amb els avions de l'empresa de Moià CAT-UAV per fotografiar el paisatge; i, després, el presentador passarà una nit al Turó de l'Home fotografiant estrelles amb un grup d'aficionats a l'astrofotografia de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell.

  • S01E02 Retrat

    En aquest episodi: Lorena Ros documenta a víctimes d'abús sexual; l'Atelier Retaguardia mostrarà com funcionava un estudi fotogràfic del segle XIX; i la fotògrafa Judith Vizcarra ens ensenyarà trucs per retratar a una família amb criatures. Aquesta setmana, a "Fotografies", enfoquem el rostre humà. La premiada i reconeguda fotògrafa Lorena Ros ens mostra en aquest capítol com treballa el retrat com a forma de documentació i reivindicació de la memòria de les víctimes dels abusos sexuals. El retrat de la nostra imatge és bona part de la nostra identitat social, i aquesta setmana a "Fotografies" volem conèixer també l'evolució d'aquest gènere fotogràfic. El nostre recorregut s'inicia amb l'AtelieRetaguardia, on ens mostraran com es realitza una retrat amb la tècnica primitiva del col·lodió humit. Amb l'estudi Busquets-Navarro aprendrem alguns trucs embellidors utilitzats des dels anys 50 en estudis mítics com Foto Ramblas, i recordarem l'obra de Richard Avedon, considerat un dels millors retratistes del segle XX. Per conèixer més a fons vessants actuals i diferents del retrat, coneixerem dos fotògrafs amb projectes molt diferents: Judith Vizcarra, que ens mostrarà com treballa al seu estudi fotogràfic a Mollet del Vallès, i Jordi Barón, en una sessió fotogràfica del seu projecte "Fitxer Antropològic de Barcelona".

  • S01E03 Animals

    El programa acompanya Iñaki Relanzón, un dels grans fotògrafs catalans de vida salvatge, en una excursió per fotografiar ocells a les illes Farne, al nord d'Anglaterra; un grup d'aficionats a la macrofotografia de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya mostra la seva passió per capturar la natura més petita; i "Fotografies" recupera la "Fauna Secreta" de Joan Fontcuberta i Pere Formiguera.

  • S01E04 Esports

    En aquest episodi: Jordi Cotrina realitza una sessió fotogràfica accidentada al Camp Nou; Avelino Pi ens mostrarà les diferents possibilitats per capturar el moment precís; i Alberto Polo i Toño García ens mostraran els seus trucs en fotografia "skate". Aquesta setmana, a "Fotografies", retratem "L'esport".

  • S01E05 Documentals

    En aquest episodi: Sergi Cámara i Tanit Plana ens mostren dues concepcions diferents del fotoperiodisme actual; recuperem imatges del gran clàssic català Francesc Català Roca ; i visitem la mítica exposició "The Family of Man", compendi fotogràfic de la humanitat fet als anys 50. Aquesta setmana, a "Fotografies", retratem "La fotografia documental".