Home / Series / Jaktpiloter / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Unknown

    • January 1, 2001
    • SVT2

    Mik och Jak har valts ut bland hundratals förhoppningsfulla och är på väg till USA för att lära sig flyga jaktplanet F-16. Väl framme på Sheppard Airforce Base i Texas väntar en välkomstkommitté bestående av flygbasens lilla danska "koloni"; chefen Taj och hans sekreterare Bibi, två instruktörer och Miks och Jaks äldre elevkamrater.

  • S01E02 Unknown

    Efter en månads inledande träning får nybörjarna Mik och Jak göra sin "dollar ride", den första flygturen tillsammans med instruktör i jaktplanet F-16. Deras äldre kollega Bod har sin halvtidsexamen på gång. Klarar han den väntar första ledigheten på ett halvår.

  • S01E03 Unknown

    Efter vardera 20 flygturer tillsammans med instruktör ska nu Mik och Jak få ge sig ut och flyga F-16 på egen hand. Jak står först på tur. För de äldre eleverna väntar "assignment night", då de ska få veta vad för plan de kommer att flyga som färdiga, utexaminerade jaktpiloter. Men en allvarlig flygolycka sätter stopp för den högtidliga ceremonin.

  • S01E04 Unknown

    Mik och Jak tar till ett uppfinningsrikt, men inte helt tillåtet knep för att klara ett svårt navigationsproblem. Mel, en av de äldre eleverna, står inför sitt slutprov och har fått en fruktad flyginstruktör som censor.

  • S01E05 Unknown

    För flera av de äldre danska eleverna är utbildningen till jaktpilot vid Sheppard Airforce Base i Texas snart avslutad. Mel går ut med toppbetyg, men för Sep återstår ytterligare ett avslutande prov innan han är färdig. Samtidigt förbereder man för examensfest hemma hos Taj, chefen för den danska divisionen.

  • S01E06 Unknown

    Dan Powell är pensionerad pilot från det amerikanska flygvapnet. Hela den danska flygarkolonin vid Sheppard Airforce Base är nu bjudna till fest hemma hos denne inbitne texasbo, som fungerar som "sponsor" och stödperson för danskarna. Dan Powells intresse för Danmark härrör från Nanna, hans hustru som för 40 år sedan lämnade sitt danska hemland och flyttade till Texas.

  • S01E07 Unknown

    För de äldre danska eleverna är nu utbildningen avslutad och det är snart dags att påbörja resan hem till Danmark. Men en av dem, Sep, kommer att stanna i USA. Han har fått erbjudande om att stanna kvar på basen, som flyginstruktör.