En revy från 1983 och film från 1984, med manus av Claes Eriksson. I rollerna medverkar medlemmarna i Galenskaparna och After Shave, förutom Jan Rippe. Revyn hade premiär på Stenhammarsalen i Göteborg den 15 oktober 1983. Den spelades 69 gånger i Göteborg och gjordes även som krogshow under 13 veckor på Restaurang Cabaret i Stockholm. Under tiden på Restaurang Cabaret gjordes en filminspelning som visades i TV 1984. Sångerna från revyn gavs senare ut på LP-skiva. Temat i Träsmak var "livet är en film som man får träsmak av om den är kass". Kända nummer ur revyn är Säng säng säng, Borås Borås och Förbudsdepartementet. I Träsmak dök bilmekanikern Roy (Anders Eriksson) upp för första gången. Uttrycket ”Ring mej sen” blev riksbekant när sketchen började spelas i radion. Senare blev Roy huvudperson i TV-serien Macken.
Grisen i säcken – eller som en kork i mörker eller värmlänningarna kommer tillbaka eller doktor Haka's rekordrevy, allmänt känd som Grisen i säcken, är en revy av Galenskaparna och After Shave som hade premiär på Lorensbergsteatern i Göteborg den 5 oktober 1991. Grisen i säcken spelades för utsålda hus i två och ett halvt år på Lorensbergsteatern. Hösten 1993 gästspelade man på Stora Teatern i Stockholm. Föreställningen sändes i TV 1994 och låtarna ur första aktens dansbandsopera gavs ut på skiva. Titellåten "Grisen i säcken" låg på Svensktoppen 1992 och 1993 i sammanlagt 17 veckor, varav 7 veckor på förstaplatsen.
En svensk komedifilm från 1987 med manus och regi av Claes Eriksson. Handlingen utspelar sig i samhället Rotum vars stora arbetsgivare är en vapenfabrik. I lokaltidningen påstår signaturen Leif att fabriken ägnar sig åt illegal vapenhandel. Detta skapar stor upprördhet i samhället, främst riktad mot den mystiske Leif, som med sin insändare vänder upp och ned på tillvaron i det lilla samhället som är starkt beroende av vapenfabriken.
Den rike börsmäklaren Samuel Plottner (Claes Eriksson) anar oråd när hans son Joakim (Anders Eriksson) skriver en tidningsartikel med rubriken "Eternitplattor gör dig smalare". Rubriken får eternitplattetillverkaren Davidsson & Locks aktier att skjuta i höjden och alla vill veta vad Joakim vet. Joakim påstår att det hela var ett tryckfel, att artikeln handlade om matlagning och att rubriken skulle vara "Lasagneplattor gör dig smalare". En hemlighet har han dock, och den har han också lyckats hålla hemlig. Han och hans två bröder, Alexander och Lukas är egentligen samma person, något som bara han själv och deras mamma, Desirée vet om.
När Roger äntligen har lyckats hitta en kvinna får Roy infallet att bröderna ska leta reda på sin far. På vägen träffar de den beige kunden, husvagnsfamiljen och flera andra ur TV-serien. Men när de väl träffar sin far inser de att han inte är som de trodde.
Filmens ramhändelse är samma som musikalen med samma namn. Den handlar också om hur stolta och tjuriga vissa människor kan vara. Människor som inte vill erkänna att de hade eller sa fel, fast det är helt uppenbart.
Egil (Knut Agnred) är en vanlig målare, men en dag när han ska måla ett staket, börjar både det ena och andra helt otroliga ske. Plötsligt dyker ett filmteam upp och programledaren Hacke Häger (Per Fritzell). Det visar sig att allt bara var på låtsas och att Egil nu ska bli ett inslag i ett av Sveriges populäraste program. Men Egil vill inte signera sändningstillståndet som krävs för att sända inslaget. Egil porträtterar nu den lilla skara av svenska befolkningen som inte vill vara med på tv och bli kända. Sune Finåker (Peter Rangmar) har nästan monopol på svensk TV och Radio, förutom de statsägda kanalerna, som han snart tänker köpa upp. Hela Sverige har passiviserats i Finåkers händer, med parollen Förströelse och lätt underhållning har han trollbundit det svenska folket framför tv-apparaterna och genom en storslagen galakväll på sina tv-kanaler tänker han vinna valet och bli statsminister, och då kommer han äntligen få sitt monopol.
Den enskilde medborgaren handlar om försäkringsbolaget ODEN där VD:n Stig Roxby (Örjan Ramberg) på eget initiativ lyft bonustaket och på så sätt kostat företaget runt fyra miljarder kronor, och där han själv kunde bestämma att alla direktörerna skulle få flera hundra miljoner kronor i bonus utöver de hundra miljoner kronorna de redan hade. Och detta upprör både media och svenska folket. Några av direktörerna funderar på att betala tillbaka en del av pengarna för att gottgöra sitt misstag, men Stig Roxby vill komma ur situationen och samtidigt behålla både jobbet och alla pengarna eftersom han anser att han inte gjort något fel.