Amb el tancament de la primera web del referèndum de la Generalitat, el 13 de setembre, es va iniciar una persecució judicial que va trencar les setmanes següents amb successives ordres legals destinades a bloquejar més de cent pàgines web, la majoria privades. Entre les ordres més controvertides que hi ha, que obliga la Fundació.cat a actuar com a censor revisant i bloquejant els continguts referents al referèndum, entre les cent mil pàgines web de domini.cat registrades. El contrapunt d’aquest atac és l’aparició espontània d’un “hacktivisme” no organitzat que respon copiant i multiplicant les pàgines oficials i difonent eines perquè els usuaris puguin saltar-se els blocs. La comunitat digital es rebel·la contra el que consideren un atac alarmant contra la neutralitat de la xarxa i autèntics mites com Julian Assange, Edward Snowden, Peter Sunde i grups com Anonymous se sumen a la causa.
Con el cierre de la primera web del referéndum de la Generalitat, el 13 de septiembre, se inició una persecución judicial que rompió las siguientes semanas con sucesivos ordenamientos judiciales encaminados a bloquear más de un centenar de páginas web, la mayoría de ellas privadas. Entre los mandatos más controvertidos está el que obliga a la Fundació.cat a actuar como censor revisando y bloqueando los contenidos referentes al referéndum, entre las cien mil páginas web de domini.cat que están registradas. El contrapunto a este ataque es la aparición espontánea de un "hacktivismo" desorganizado que responde copiando y multiplicando las páginas oficiales y difundiendo herramientas para que los usuarios puedan saltarse los bloqueos. La comunidad digital se rebela contra lo que ven como un ataque alarmante a la neutralidad de la red y mitos auténticos como Julian Assange, Edward Snowden, Peter Sunde y grupos como Anonymous se suman a la causa.
With the closing of the first web of the referendum of the Generalitat, on 13 September, legal persecution began that broke the following weeks with successive legal orders aimed at blocking more than one hundred web pages, most of them private. Among the most controversial commands there is, which obliges the Fundació.cat to act as a censor by reviewing and blocking the contents referring to the referendum, among the one hundred thousand web pages of domini.cat that are registered. The counterpoint to this attack is the spontaneous appearance of an unorganized "hacktivism" that responds by copying and multiplying the official pages and disseminating tools so that users can skip the blocks. The digital community rebels against what they see as an alarming attack on the neutrality of the network and authentic myths such as Julian Assange, Edward Snowden, Peter Sunde and groups like Anonymous add up to the cause.
català
español
English